canım benım çok saol çok tesekkur ederım vakıt ayırıp benım sorunumla ılgılendığin için...Allah razı olsun..Drlar tutturdu harmony test guvenılır degıl ..harmony testı ızmırde yapan yerı aradım kdv dahıl 2160 tl. benım drlar hep prof özel hastane ve özel muane oldukları ıcın agızlarını 1200-1000 tl dıyorlar amınosentez ıçın ama kagıt ımzalatıyorlar sorumluluk almıyorlar...benım ıkı drumda 4 luye gerek yok demıştı hep kocamın yuzunden ...zorla bana 4 lu test yaptırdı ...yoksa sımdı bu stresı yasamayacaktım..benım korktugum basıma geldı ...daha önce gerek yok dıyen rısklı gebelık uzmanı madem yaptırdınız bu sonuçları degerlendırmem lazım dedı amınosentez dedi.malesef bazı drlar paragöz özelıne gıttıgım rısklı g. uzmanına sonuc gosterdık amınosentez dedi..esım rısklerı sorcak oldu hastam beklıyor dedı. muane ucretı 250...bır de hazırlıklı geldıysenız hemen yapalım dedi.... esım sınırlendı hocam muane ucretı vermedıgımız ıcın mı 2dk ayırmıyorsunuz dedı..pzartesı bır kaç yere 4 lu yaptırcaz..harmony testı yaptırmak ıstıyorum ama 3-4 haftada yurtdısından gelıyormuş ..esım hala 3-4 hafta cok gec amınosentez yapalım korkulcak bısey yok sen tup bebek tedavısınde ne ıgneler yedın sankı gördun mu bebegı doğana kadar bebek senın degıl dedi özurlu cocuga bakmak kolay mı bız oldukten sonra kım bakcak dedı..erkekler ne kdr acımasız..ben oğluma bakarım dedım ama eger senın yuzunden amınosentezde oğluma bırsey olsun belkı bebegım sağlıklı o zmn boşanırım dedım..hala benı amınosenteze ıknaya calışıyor..severek evlendiğim benı hep el ustunde tutan eşim benım ynımda degıl..benı anlamıyor ve bana acı veren bu ..şeytan dıyo gıt annemlerın yanına orda doğur
Benim ilk bebeğimde ikili taramada 250/1 cıkmıstı ne cok ağlamıstım ne zor gunler gecırmıstım. Dörtlü tarama çıkıncaya dek gebeliğim 5 aylık oluyordu o da kötü çıkarsa ne yapacağım diyordum. Amniyosentez vs derken bebeğim kaç aylık olacak, ben bile bile nasıl kıyarım diyordum. Aklımdan neler neler geçti o günlerde... Amniyosentez gerekirse ve kötü çıkarsa doğuracağım diyordum ama kimseye söylememiştim bu düşüncemi çünkü tepki verebileceklerini düşünüyordum(aynen eşin gibi)
Kimse bu testlerin anlamının buralara varacağını anlatmamıştı bana. Bilsem yaptırmazdım diyip çok kızmıştım. En azından yaptırmama hakkım elimden alınmış gibi gelmişti. Neyseki dörtlü test iyi çıkınca amniyosentez istemediler ama Allah biliyor ya doğum masasında bile nefesimi tutmuş onun yüzünü görmeyi bekliyordum, sağlıklı mı diye, bunu bir ben bilirim bir de Allah...
Erkekler daha az duygusal oluyorlar, düşüncelerini daha kabaca ifade ediyorlar eminim seni kırmak istememiştir. O da çok kötü hissediyordur kendisini eminim. Herseye rağmen yavrusu içinde olan, canı taşıyan sensin. Kafanı sakince toplamaya çalış, en hayırlı kararı vereceğine eminim. Dualarımız seninle. Benim içimde hiç kötü bir his olmadı, bebeğin sağlıklıdır ve onu sağ salm kucağına alıp bu günlerin acısını çıkaracaksın inşallah.