• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Selam KIZLAR hocaya muayene oldum şimdi.bayağı inceledi 332 gr bebiş sat göre 19+ 4 gelişimi 20+ 4 omurgası vs normalmiş. Kalbini tam göremedim dedi birde beyinciği görememiş kafayı çok sallıyormyş onlarda Çarşamba detaylı ultrasonda görünür inşallah. Bebişi kilodan hissetmiyormuşum haftaya hissedersin dedi. Kısmette Mayıs'ın ilk günlerinde gelecek bebiş :) ben güzel haberler aldım darısı başınıza inşallah:16::emir_bebek:

aslında sağlık ocağına gidip gebeliğimi bildirmem lazım tetanus aşısıda olmak lazım.bizim ki özel sağlık o yüzden pek işim düşmüyo sağlık ocağına.iyi ki hatırlattın cnm.bazı arkadaşlardan duyuyorum ultrasonlada bakıyorlarmış dimi

valla ben hep yattıgım ıçın daha önce gıtmemıştım.aıle hekımım ve hemşirem çok ıyı..14. haftada kaydettıler benı.esım arabayla goturdu ac karnına kan ıdrar verdım. bır de bebek sesını dınleten bır alet var.ultrason yok..hemoglıbıne baktı tansıyon olçtu kıloya baktı.aç olğum ıçın tetanozu yapmadı...20. haftaya gırınce yapılırmış bırde aıle hekımım benım dru aradı tup bebek ve kanama sorunu var tetanoz yapalımmı dıye sordu drum evet dedı ama 20. hftada...saglık ocagında seker yuklemesı ıçınde randevu alacakmışım.şeker yuklemesı bıle yapıyorlar..aıle hekımım durumumu bıldıgı ıçın ben telefon edıyordum kaç kere iğne ılaç rapor yazdı esımde işten donuste aldı..ıkı haftada bır arıyor hemşire..bırsey var mı dıye..cunku gebe takıbıne cok önem verıyorlar..

boğamı olcak bızım kuzucuklar valla yenı öğrendım ben kendı burcum ve esımın burcundan baskasını bılmıyorum:::::::)))hemen bakacagım zor bır burc mu .... kaseker tatlım benım sat 3 agustos yer ızmır meslek matematık öğrtmenı tabloda eksıklıkler var da...bır de kızlar ben klasık muzık dınleyeyım dedım içim şişti.mozart vıvaldı dınleyeyım dedım ben daraldım valla bebege ne faydası var yawww..sakınlestırıcı muzıkte sıkıyor....

:1: ben çok mutluyum bebişim de boğa burcu oluck diye çünkü bende boğa burcuyum:16: genel olarak uysalızdır bizi fazla zorlayacak bebekler olmycklr inşş

Ben ikizler burcuyum bebeğimde ikizler olsa iyiydi :) Herkesle anlaşırım da boğa burçlarının işine gelmeyeni duymama gibi bi huyları var ya beni bitiriyo :) En yakın arkadaşım, kuzenim, iş yerinde bi çalışan boğa hep deli olurum sesimi duyurana kadar :D

:1: o da bizim en tatlı kusurumuz olsun cnm

kızlar ben cok sık idrara cıkıyorum ama miktarı cok olmuyor,mesane tam boşalmıyormuş gibi, bu bir sorunmudur yoksa sizlerde yaşıyormusunuz bunu

oy oy odert bendede var bazen çıkıyorum tuvaletten elimi yıkarken gene geliyo bune ya diyorum tutuncada uzun süre sancılı oluyo yapmak, eşim dalga geçiyor gene mi tuvalete diye :9::9:

kızlar herkese merhaba cinsiyetler netleşmiş bebişler artık kilo alıyor artık biz annişlerinde hamile oldugu belli :)) benm karnım yeniyeni çıkıyor sanırım iç karnım geniş zayıf oldugum halde bu hafta farkettiriyor oğluşum artık kendini:16::16: bugün 3 lü tarama testimizi yaptık artık test yokmuş 22. haftada detaylı ultrasyona gireceğiz yani 1 ay sonra şuan 18+4 olduk oğluşumla:16::16: maşallahı var kıpır kıpır özellikle tatlı yiyince karnımda nasıl oynuyorr:16: bide şeker yüklemenizi doktorunuz kaçıncı haftada yapacak kızlar?

oy oy odert bendede var bazen çıkıyorum tuvaletten elimi yıkarken gene geliyo bune ya diyorum tutuncada uzun süre sancılı oluyo yapmak, eşim dalga geçiyor gene mi tuvalete diye :9::9:

çok normal canm aynı dert bende de var gece zor oluyo valla kaç defa uykum bölünüyo çok sık çıkıyorum wc ye ve az az oluyo tam olsa bari 10 dakka sonra bidaha gitmesek:14:

İlk defa duydum :44:

KALP İÇERİSİNDE PARLAK ODAK İZLENMESİ
Ekojentik intrakardiyak fokus (EIF, Echogenic Intracardiac Foci) fetusun ultrasonografik değerlendirlemesi sırasında kalp içerisinde parlak beyaz nokta (white spot) izlenmesidir. Gebeliğin ilk 3 ayında görülmesi çok nadirdir, ikinci 3 ayda % 4-7 oranında görülebilir. Gebeliğin orta aylarında görülenler sıklıkla son 2 ayda kaybolurlar. Asya ırkına ait insanlarda daha sık rastlanır.

Kalp içerisinde mikrokalsifikasyon ve fibrozise bağlı olduğu düşünülmektedir. Kalp içerisinde yapısal bir anomali ve myokardiyal disfonksiyona bağlı olmadığı için doğumdan sonra sıklıkla kendiliğinden kaybolur, görülemez.

Ekojentik intrakardiyak fokus (kalp içerisinde parlaklık izlenmesi) tespit edildiğinde başka anomali var mı diye ileri düzey ultrasonografi ile araştırılması gerekir. Fetal ekokardiyografi yapılması gerekir. Eşlik eden başka anomali saptanmamışsa tek başına intrakardiyak ekojenik odak olması kötü bir gösterge değildir, bu bebeklerde sıklıkla bir probleme rastlanmaz.

Böyle sanırım.Doktorun ne dedi canım?Kaybolan birşey sanırım,başka sorunda yoktu sende hatırlayabildiğim kadarıyla,geçecektir inşallah.

bana bunu devletteki dr dedi. sonra kendi doktoruma gittim benim doktormda 20.haftanda seni maraş merkeze ginderecem ayrıntılı ultrasonda belli olur dedi. çok kafana takma dedi. 20.haftamı beklicem. ben şimdi 18+3üm. şimdi 18.haftadamıyım 19mu

valla ben hep yattıgım ıçın daha önce gıtmemıştım.aıle hekımım ve hemşirem çok ıyı..14. haftada kaydettıler benı.esım arabayla goturdu ac karnına kan ıdrar verdım. bır de bebek sesını dınleten bır alet var.ultrason yok..hemoglıbıne baktı tansıyon olçtu kıloya baktı.aç olğum ıçın tetanozu yapmadı...20. haftaya gırınce yapılırmış bırde aıle hekımım benım dru aradı tup bebek ve kanama sorunu var tetanoz yapalımmı dıye sordu drum evet dedı ama 20. hftada...saglık ocagında seker yuklemesı ıçınde randevu alacakmışım.şeker yuklemesı bıle yapıyorlar..aıle hekımım durumumu bıldıgı ıçın ben telefon edıyordum kaç kere iğne ılaç rapor yazdı esımde işten donuste aldı..ıkı haftada bır arıyor hemşire..bırsey var mı dıye..cunku gebe takıbıne cok önem verıyorlar..

çok iyi demek herşey yapılabiliyor dr uzak sağlık ocağı dibimde :)şeker testlerini filan orda yaptırayım ozaman sonuç alması daha kolay olur yakın cünkü

ayrıntılı ultrason yapılırken kan da alınıyor mu yoksa sadece ultrasondan mı bakılıyor?

Sadece ultrasonla bakıyor yine,daha uzun bakıyor daha farklı şeyleri takip ediyor ölçümler alınıyor rapor çıkarıyor o kadar.:34:

eveeeeet.
benim eşim de boğa hatta doğumgünleri aynı bile olabilir eşimle.
ben evde 2 boğayla nasıl başedicem acaba :)

2 rahatına düşkünle.

bizim evde 2 boğa burcu olucak.. miniğimin babasıda boğa burcu :14: sanırım doğumgünleride aynı olucak :52:
artık kafama huni takar gezerim :35:

Benim eşimde Boğa burcuu,süpriz yaparsa bebiş babasına doğum günü hediyesi,gerçi her türlü hediye zaten :16::9: Ama benim eşim gayet neşeli,uyumlu,titiz vs hiç şikayetim yok yanii:9: Çeksin babasına problem yok zaten bilinçli bir seçimdi Mayıs ayı :17::9:

kızlar ben cok sık idrara cıkıyorum ama miktarı cok olmuyor,mesane tam boşalmıyormuş gibi, bu bir sorunmudur yoksa sizlerde yaşıyormusunuz bunu

Ben yaşadım,idrarda enfeksiyon çıktı,antibiyotik kullandım ve geçtiii :) Bol bol su içiyorum,hiç tutmuyorum vs.Şimdi iyiyim şükür :34:

bana bunu devletteki dr dedi. sonra kendi doktoruma gittim benim doktormda 20.haftanda seni maraş merkeze ginderecem ayrıntılı ultrasonda belli olur dedi. çok kafana takma dedi. 20.haftamı beklicem. ben şimdi 18+3üm. şimdi 18.haftadamıyım 19mu

Hayırlı haberler canım,ayrıntılıda belli olur doğru,bizde bugün ayrıntılıya girdik sorun yok çok şükür.Buarada 19 dan 3 gün almışsın gb düşün o yüzden 18 haftalık diyorsun 19 daha dolmadığı için:34: 19un içindesin:34:

Bugün ayrıntılı ultrasonum vardııı.Sonundaa öğrendiim çok şükürrr:52:
PRENSES'iimmm geliyormuuşşş:124::118::124:

Kızlar siz cinsiyeti öğrenmişsiniz isim bile koymuşsunuz ne güzel ben daha öğrenemedim 17 haftalık doktorum dedi eşi duruyo ona yaslanmış hiç hareket bile etmiyordu bebeğim

hayırlı olsun bebişin kız annesi oluyorsun bayılıyorum kızlara, benimde içime hep kız diye doğmuştu ama dr erkeğe benzetti rabbim evlatlarımıza sağlıklı ömür versin

Son düzenleme:
Kizlar 3 lu testim iyi cikti.4 luye gerek yokmus.bebeisimin babasida boga cok memnunum.10 kisilik misafir gelcek birazdan belim cok agriyor o yuzden mutsuzum haftanin son gunu dinlenmek istiyorum

slm kızlar size sorum olacak biraz özel ama eşim geliyor bugün iş nedeniyle ayrı yaşıyoruz. dr 12 haftaya kadar ilişki yasak demişti bayramda bişey olmadı bu sebeple. korkum var bebeğe birşey olur mu diye tavsiyeniz var mı bu konuda ilişki esnasında ve sonrasında kanama gibi birsey olma ihtimali var mı. cevaplar için şimdiden tşkler

hayırlı olsun bebişin kız annesi oluyorsun bayılıyorum kızlara, benimde içime hep kız diye doğmuştu ama dr erkeğe benzetti rabbim evlatlarımıza sağlıklı ömür versin

Teşekkür ederim,amiinnn:16: Sadece bir kez rüya gördüm bebekle ilgili,yatağımın üstünde pembe battaniyesi ve şapkasıyla kız çocuğu yatıyordu çok tatlıydı böcür böcür bakıyordu bana :16:O zamandan beri kız bekledim bende..Rabbim nasip ediyor ya en önemlisi bu çok şükür:nazar:

kızlar başka....:nazar::emir_bebek:

Teşekkür ederiimm:34: Evlat başka,Rabbimin en büyük güzelliği:16:

Kızlaaar merhaba okuyorum yazamıyorumm:) Eğer istanbuldaysanız ibs bebek fuarı başladı bugün yarın gidicem inşallah bilginiz olsun belki gitmek istersiniz..
biz bugün oğlumla gittik gezdik yorulduk.beklediğimiz gibi değildi açıkçası pek beğenmedik biz.

vaouwww süper.bayılıyorum kızlara ben .:nazar::nazar::nazar:

Back
X