2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Ben mutfakta yemek yaparken, minik oğlum 15 dk. içinde kırmızı ve yeşil iki parmak boyası ile tum evı boyamaya karar vermiş. Misafir odasına girmiş ve olanlar olmuş....
En son diş fırçası ile halıları yıkıyor, yere kapaklanmış yerleri siliyordum.... Bebek te gelince ne yapacağım ben?????

Ben halkali olandan kullanmistim cok isimi gormustu. Kizim 20 ay emdi, ben de gezmeyi cok sevdigim icin vazgecilmezim olmustu. Tavsiye ederim. Bir sure sonra bebek hareeketleniyor buyuyor saga sola cekiyor ortuyu o zaman zorlaniliyor ama yine de kullanisli.

Bende gezmeyi seviyorum aynen özellikle yaz aylarinda hep disardayim acaba su örtulerin hepsinde halka varmi bilemiyorum bilsem mavilide halka var onu alicam digeri fazla desenli geldi seninki nasildi rengi kokos duruyormuydu acaba :1:

o kadar güzel anlatmışsın ki ağzına sağlık aynen bende öyleyim alışveriş merkezlerindeki bebek mağazalarına bakıyorum bir sürü şeye alamadan çıkıyorum neler kullanıcam neler yapıcam hiç kestiremiyorum.. annelik konusunda bile şüphelerim var ona yetebilecekmiyim bakabilecekmiyim uykusuz kalabilirmiyim her ihtiyacını karşılayabilirmiyim diye :18: annemin küçük kızı olarak hep nazlı büyüdüm eşimde sağolsun hep nazlıyor çocuğum için daha güçlü durabilecekmiyim diye korkuyorum ama dururum herhalde annelik çipi bana da takılacak ve süperkahraman olucam inşallah:9:

İnşallah öyle olur canım, alışveriş merkezine bile gidince kendimi hiç çalışmadığım bir sınava girmiş gibi hissediyorum. Bakıyorum anneler babalar birşeyler alıyorlar sepetleri dolduruyorlar bebek mağazalarında ben halen bakıp bakıp geri dönüyorum. İnşallah bebeğime yetecek bir anne olabilirim, hem doğum konusunda hem bakım konusunda.

ikinizinde ve cok iyi bir anne olucagina eminim alisveriste esyalari doldurup almamaniz daha guzel bazilarimiz bende dahil bazen alisverisin dozunu kacirip evi dolduruyoruz ama malesef bebek 2 kez giymeden kuculen esyalari oluyor en iyisi ilk 1 ay icin almak sonrasini bebekle beraber cikip almak en guzeli hem irimi zayifmi bir bebek olucak bilemeyiz....ben söyle birseyi anlatim öncelikle.
eltim henuz 18 yasindaydi evlendiginde ve evlendigi gibi hamile kaldi cok iyi saf biriydi ama cokta tecrubesizdi her yönden konusma temizlik yemek bulasik yaptigi iside batiriyor bir misafir gelince eli ayagina dolaniyordu hamile olmasina hepimiz uzuluyorduk nasil bakicak diye ama masallah kizi oldugunda yasitlarindan bile tombik ve saglikliydi ogluda oldu simdi hem 2 cocuk bakiyor biri öteki 5 yasinda arti okuyor cocukta bakiyor kariyerde yapiyor :6: annelik bambaska birsey bana anlatiyor uykucuydum cok severdim uykuyu 2 den önce kalkmazdim diyor ama bebegim olunca en ufak seste kipirdayisinda bile sicrayarak uyaniyordum diyor insanin elinde olmayan duygular bunlar istemeseniz bile caninizi korumak icin herseyi yapicaksiniz ve cook iyi bir anne olucaksiniz simdilik bol bol uyuyun cok özluyceksiniz bugunleri o minik tekmelerini :ssz: cok tecrubeli konustum cocugumda yok ayiptir söylemesi :1: ama eltilerim var ve en kucukleri benim herkesten edindigim bilgi bunlar masallah konu bebek konusuysa aklima girer dahada cikmaz zaten:16: :34:

iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız. şimdi alışverişten geldim.:1: ya neredeyse mazayı alacaktım.:9: her gördüğüm hoşuma gidiyor. ne olacak böyle bilmiyorum. maya tuzlu para ödedik çıktık daha alınmayan da var tabi.:50::52:

hayirli olsun cicileriniz :16: bebisin donuna kadar resimlerini bekliyoruz en kisa zamanda :1: :52:

ikinizinde ve cok iyi bir anne olucagina eminim alisveriste esyalari doldurup almamaniz daha guzel bazilarimiz bende dahil bazen alisverisin dozunu kacirip evi dolduruyoruz ama malesef bebek 2 kez giymeden kuculen esyalari oluyor en iyisi ilk 1 ay icin almak sonrasini bebekle beraber cikip almak en guzeli hem irimi zayifmi bir bebek olucak bilemeyiz....ben söyle birseyi anlatim öncelikle.
eltim henuz 18 yasindaydi evlendiginde ve evlendigi gibi hamile kaldi cok iyi saf biriydi ama cokta tecrubesizdi her yönden konusma temizlik yemek bulasik yaptigi iside batiriyor bir misafir gelince eli ayagina dolaniyordu hamile olmasina hepimiz uzuluyorduk nasil bakicak diye ama masallah kizi oldugunda yasitlarindan bile tombik ve saglikliydi ogluda oldu simdi hem 2 cocuk bakiyor biri öteki 5 yasinda arti okuyor cocukta bakiyor kariyerde yapiyor :6: annelik bambaska birsey bana anlatiyor uykucuydum cok severdim uykuyu 2 den önce kalkmazdim diyor ama bebegim olunca en ufak seste kipirdayisinda bile sicrayarak uyaniyordum diyor insanin elinde olmayan duygular bunlar istemeseniz bile caninizi korumak icin herseyi yapicaksiniz ve cook iyi bir anne olucaksiniz simdilik bol bol uyuyun cok özluyceksiniz bugunleri o minik tekmelerini :ssz: cok tecrubeli konustum cocugumda yok ayiptir söylemesi :1: ama eltilerim var ve en kucukleri benim herkesten edindigim bilgi bunlar masallah konu bebek konusuysa aklima girer dahada cikmaz zaten:16: :34:

çok teşekkür ederim inşallah söylediğin gibi olur iyi anneler oluruz bebeklerimiz sağlıkla gelsinler bütün dünyamız değişecek zaten güzel günler bizi bekler...

2. bebegını bekleyen deneyimli anneler,

bebek bakım urunlerınden( bebe şampuanı, yağı,kremı ,pişik kremi, emzık bıberon) hangı marka ıyı..sebamed çok kurutuyor dedı bebegı olan arkadaslar. hangısınden alayım.

emzık ve bıberonda avent mı chıcho mu..

süt pompası manuel mı elektrıklı mı olsun hangısı daha kullanışlı...ben bır yıl yatmış olacagım gelecek yıl eylülde calışmaya full tıme baslıcam süt pompası çok önemlı olacak benım ıçın

bebek arabalarında satış elemanları puset alın dıyor anneler bır yıldan sonra baston alıyor arabalar boşa gıdıyor dıyor....bebek arabasında hangısı daha kullanışlı......peg perego çok pahalı graco evo yada graco fussıo kullanan oldu mu..chıconun duo todayı begendım ama ana kucagı ıcıne kondugu için tek dezavantajı bu.. şaseye konananlar daha guzel

daha önce dogum yapan anneler ıkı tane hastane cıkışı yeter mı?

bebek bezınde neyle baslayalım..pahalıya alıştırma dıyolar bebek neyle baslarsa onla devam edıyomuş doğrumu

benımkı sezaryan olacak hep gecelık mı alayım pijamada gıyebılıyor muyuz....bızdede alttan kanama olcakmı normal doğum yapanlar gıbı

anne gogus bakım yumusatıcı kremden ne önerırsınız

çok soru sordum kusura bakmayın... bebegıme korkudan bırsey alamadım ama artık aıleler kızım hadı karar ver basla dıyor...annem kayınvalıdem zevklerıne göre bır dunya kıyafet battanıye alt acma tumum zıbın hastane cıkışı aldılar ben de begendım...ama dıger bakım şeylerınden anlamadıkları ıcın benım kararıma bıraktılar..yardımcı olursanız sevınırım

MErhabalar..sizinki en azindan biseyler almak istemisler benimki gecen aksam diyoki ne gerek var bu kadar cok sey almaya ben bi zibinla buyuttum cocuklarimi uyuz oldum ona oysaki 6 sene sonunda geliyo torunu bizden daha cok heveslenmeliydi.bazen diyorumki iyikide ayni evde oturmuyoruz yoksa neler yasanirdi aramizd bilemiyorum
:47:

Aynen canım hiçbirşey almıyor geçen eşofman takımı aldım bebişe Yelek alt badi 20 tl çok uygundu aldık dedim. AA o uygun mu diyor. Bebek şeylerinin fiyatını bilmediği için. Bide ben çalışmaya başlayınca kayınvalidem bakacak bebişe. Geçen ana kucağı aldım onu görünce diyor ozaman hamağı bize götürürüm bende. Artık götürmez bişeyler diyor. Bende sanıyordumki bizim eve gelip bakar. Kendi evinde bakacak. Geçen diyor kıyafetlerini yıkayalım çantayı hazırlayalım ben daha 10 lu hastane çıkışı falan almadım dedim. Demiyorlar onuda biz alalım. 50-60 lira halbuki. Bi pike diktiriyormuş

Bizimkininde geri kalan yani yok sizinkilerden :47: bebek dogunca kaynanam biraz para getirir 3-4 takima yeticek kadar onun disinda hicbi torununa bisey almisligi yoktur geri kalanida dogum gununden dogum gunune alir oda kutlanilirsa cagrilirsa :31:
durumumu yok hayir tam tersi turkiyede lokantadan otele 3 koca daire arazi vs burdakileri saymiyorum bile biz evlenince bisiy yapmadilar borc icinde eksi sifirdan ve borcla basladik cocuk doguncada yapicaklari yok Allaha sukur geride kaldi bizde muhtac degiliz:30:

Ben mutfakta yemek yaparken, minik oğlum 15 dk. içinde kırmızı ve yeşil iki parmak boyası ile tum evı boyamaya karar vermiş. Misafir odasına girmiş ve olanlar olmuş....
En son diş fırçası ile halıları yıkıyor, yere kapaklanmış yerleri siliyordum.... Bebek te gelince ne yapacağım ben?????
wooww cok yaratici bir oglusun warrr hanimis hanimos :)))
Bende gezmeyi seviyorum aynen özellikle yaz aylarinda hep disardayim acaba su örtulerin hepsinde halka varmi bilemiyorum bilsem mavilide halka var onu alicam digeri fazla desenli geldi seninki nasildi rengi kokos duruyormuydu acaba :1:

kokosluk tam bana gore bayilirim ;)))) bu arada acaba net harici elle bakip alacagimiz yer warmidir ki...nasil dicem boynu halkali bebegi gosteren gibi mi

Ha ha çok iyi ya. Aynen katılıyorum ha bide bana geceliğin üstüne şal örmüş. Hastanede takacakmışız. Sanki ben doğumdan sonra hele bide sezeryan olursa o ağırlarla fellik fellik gezeceğim de tek eksiğimiz hastanede geceliğin üstüne şaldı haha ilahi bu insanlar.:1::9:

Ileride bizimde gelinlerimiz kizlarimiz böyle seyler diycek bizler icin dusunemiyorum bile bunlari :1: eski kafalilar nerden bilicekler haberlerimi yok vs diye biz simdi neler diyorsak onlarda aynisini derler mutlaka :1::8:

Valla canim ne desem bilmiyorum dedim bunu bana soylemesi hic iyi olmadi ben cok dinliyorum kendimi çünkü. :S

Ben hiç kendini dinleyen biri olmamama rağmen aynı etkiyi yarattı doktorumun söyledikleri :) Şimdi yine 1 ay sonra diyelim birdaha ki randevumuz ama bebek hareketleri vs seni tedirgin eden birşey olursa gel mutlaka dedi,sonrada düşürecez aralıkları dedi..Şimdi bende ister istemez dinliyorum:31:

Eyvah eyvah :) 2.yi düşünürken aklımda olacak bunlar :) Ne yapsın annesi o da keşiftee :) Allah kolaylığınıda sabrınıda verecektir:34:
Sağlık olsun yeter ki..

bebek bakım urunlerınden( bebe şampuanı, yağı,kremı ,pişik kremi, emzık bıberon) hangı marka ıyı..sebamed çok kurutuyor dedı bebegı olan arkadaslar. hangısınden alayım.

süt pompası manuel mı elektrıklı mı olsun hangısı daha kullanışlı...ben bır yıl yatmış olacagım gelecek yıl eylülde calışmaya full tıme baslıcam süt pompası çok önemlı olacak benım ıçın

bebek arabalarında satış elemanları puset alın dıyor anneler bır yıldan sonra baston alıyor arabalar boşa gıdıyor dıyor....bebek arabasında hangısı daha kullanışlı......peg perego çok pahalı graco evo yada graco fussıo kullanan oldu mu..chıconun duo todayı begendım ama ana kucagı ıcıne kondugu için tek dezavantajı bu.. şaseye konananlar daha guzel

bebek bezınde neyle baslayalım..pahalıya alıştırma dıyolar bebek neyle baslarsa onla devam edıyomuş doğrumu

benımkı sezaryan olacak hep gecelık mı alayım pijamada gıyebılıyor muyuz....bızdede alttan kanama olcakmı normal doğum yapanlar gıbı

çok soru sordum kusura bakmayın... bebegıme korkudan bırsey alamadım ama artık aıleler kızım hadı karar ver basla dıyor...annem kayınvalıdem zevklerıne göre bır dunya kıyafet battanıye alt acma tumum zıbın hastane cıkışı aldılar ben de begendım...ama dıger bakım şeylerınden anlamadıkları ıcın benım kararıma bıraktılar..yardımcı olursanız sevınırım

Deneyimli annelere soruların devamı :)))
Tam da sormak istediklerimdi:46:
Burun aspiratörü için Dalokaysmom Otribebe demişti,bu setler oluyor normalde tarağı,tırnak makası vs onların içinde aspiratör oluyor ama ayrı ayrı mı almamız daha iyi merak ediyorum?
İlk kullanacağımız bezlerde deneyimli annelerden yardım istiyorum..Prima Premium Care şuanda aklımda olan..
Bebek eşyaları için Dalan Roxy aldık deterjan denedimde eşimin gömleklerinde hatta :) Önerilecek başka birşey var mıdır?
Emzik biberon şart mıdır? DrBrown ve Nuk çok öneriliyor?
Islak mendil unibaby (sadecesulu ve kokusuz) şimdilik en iyisi bu gb ama açıkcası ıslak pamukla silsem daha mi iyi olur?
Buhar makinesi ve sterilizatör şimdiden almamız gerekenlerden midir?
Normal doğumda olsa sezeryanda gecelik ve sabahlık kullanımı daha kolay diye okuyorum hep,hem bizim için hemde kontroller için..
Bazen yerli yersiz abarttığımı bazende doğru yaptığımı düşünüyorum..Şimdi bakım ürünleri kaldı onlarda daha dikkatli olmak gerektiği için karar veremiyorum..:31:

Son düzenleme:

ahhh cnmmm.ben ilk başlarda doğumdan falan çok korkuyodum. onu atlatayım da bebeğe bi şekilde bakılır diyordum ama artık nasıl bakıcam telaşına girdim hatta bugün dedimki ikinci bebeğe hamile olan arkadaşlar napacaklar acaba? işte böle boyuyolarmış demekki orayı burayı:52:

durumun varsa ve gezmeyi seviyorsan bebegin icin fiyati yuksek olmayan bir puset aalmanda fayda olucaktir bide yaz bebekleri olucaklar nerdeyse evde de pek oturulacagini sanmiyorum bazi anneler gereksiz diyor ama yaz aylarinda gereksiz degil bence :24: ve ilk 6 ay olarak portbebe sonrasindada oturagi eklersiniz ve en az 2 sene kullanirsiniz daha sonra isterseniz baston alirsiniz

gecelik icinde sezeryan olanlar icin pijamalar iyi degil diyorlar baski yapabiliyormus dikisli kisima bol olan 2 geceliginin yaninda olmasinda fayda var bence

hastane cikisi cogu 2 yeterli diyor bende 2 tane aldim bide bol bol 0-3 aylik aldim cunki hastane cikislari hic giydiremeyenlerde oluyormus bazilarinin bebegi tombik doguyor bazilarinin ise ikinci kez giydirilmeden kuculuyor.

sut pompasina gelince elektrikli madela alabilirsin kullananlar cok memnun fiyati biraz yuksek ama manuell pek isini görmez alanlar degistirip elektrkli aliyor yavas veya cok gurultulu oldugu icin vs nedenleri cok ...

gögus icin krem lansinoh iyi diyorlar ama oda iyilestirmiyormus sadece acisini dindiriyormus en iyisi saf zeytinyagini bir pamuk yardimiyla kullanmak olucak ve avent gögus kalkani var onuda yara olunca hatta olmadan zeytinyagi surup kullanmanda fayda var hava almasini ve daha cabuk iyilesmesini sagliyor

bebek bakim urunleri icinde illa en pahalisina gerek yok dalin urunleride cok iyi sampuani pisik kremi jonson iyi kimide yine 1 aydan sonra saf zeytinyagiyla bebegin totosunu temizliyor ve hic pisik yapmiyormus.

bebek bezine gelince neye alistirirsan onu kullanir diye duymussun bence öyle degil cunki bazi anneler bebek dogduktan sonra 3-4 defa degistiriyorlar bezlerini dogrusunu bulana kadar bazilari pisik yapiyor bazilari bebegin kakasini disari kadar cikartiyor bazi bebeklerinde sebepsiz herhangi bir beze alerjisi olabiliyor kuzenimin oglundaki gibi en iyisini almisti ama totosu hep yaraydi degistirdigi gibi pisigide 2 gunde gecmisti

biberon olarak bu seti aldim ben henuz siftahi acmadik :1:
$dbe9a849-5aa5-41b8-811b-ad97a54624e5 (1).webp

bebek icinde en az 3 penye battaniyen olmali surekli kusup kirlettikleri icinmis ama hangi sehirde yasadigina bagli birde cok sicak olursa yazin 3 fazla olabilir bilmiyorum bizim buralar soguk oldugu icin ben 4 penye 1 triko 2 pelus battaniye 1 kadife battaniye aldim

agiz silme mendili bol bol almanda fayda var ve mermersahi tulbent özellikle bebek yazin terleyince sirtina katabiliyorsun teri önlemek icin banyodan sonra kurulamak icin derken 3 tane almanda fayda var zibinlardan cok citcitli bodyler kullanisliymis tulumlar ise bazi bebekler cok hareketli oldugu icin rahat edemiyor bazilarida cok memnunmus benim anlatacaklarim bukadar
tecrubem yok henuz ama ablam sagolsun yeterince bilgiyi utanmadan soruyorum 3 cocuk buyutmus kendisi :51: en ufak birseyde telefondayim onunlayim :1:
umarim tecrubesiz halimle yardimci olabilmisimdir :42::1: Allah bebegimizi:16: hayirlisiyla kucagimiza almayi naisp etsin insallah

kokosluk tam bana gore bayilirim ;)))) bu arada acaba net harici elle bakip alacagimiz yer warmidir ki...nasil dicem boynu halkali bebegi gosteren gibi mi[/QUOTE]

bebek magazalarinda olabilir emzirme önlugu diye geciyor görup almanda cok fayda var malesef ben yurtdisindayim ve burda pek alternatif yok annem turkiyeden yolluycak ben aliyorum kargo ona gidiyor simdilik :24:
birde googlede anlatimlari resimli olarak vardi sanirim dikilmeside cok kolay biraz tecrubeli bir terziciye gidersen kumasini alip rahatca dikabilir sana ama halkayi unutmasin mutlaka emzirirken bebegi görmen ve onun skilip memeyi birakmamasi icin halkali olmasi sart
cogu zaten elde dikiyor istedigin pamuk kumastan dikebilirsin bu satilanlarin cogu naylon var icinde terletme durumuda olabilir bilemiyorum:30:

Ressam olmus minik bey ikinciside gelince girgir samata olucak desene :52: cok seviyorum böyle yaramaz cocuklari haa benimkide öyle olursa bu kadar hosuma gidermi bilemiyorum :1:

bebek arabası için öncelikle şu yorumu yapayım yalnızsanız kesinlikle hafif bişey almaya çalışın
tek elle katlanır vs palavra bebeği koymaya yer bulamıyonuz feci bi durum
sezeryan olacaklara gecelik tavsiye ederim pijama giyilmiyo evet ama asla emzirme deliklilerden değil
böyle bayya yakadan açılan babaanne işi tercih edin
gözümden kaçmadı hastanede gecelik üstü şalı eleştirmişsiniz ama yapana dua edeceksiniz
biz ona lizöz diyoruz da fellik fellik gezmicez sanıyonuz demi sezeryandan sonra :27::27:
lale devri bitti artık bebeklerinizin devri başlıyo isterseniz sancıdan geberin o bebeğin anası sizsiniz
ve inanın fellik fellik gezeceksiniz :1:

Sondan başlayayım hastane çıkışı için ole çok detaylı 10 lu 20 lu şeylere gerek yok bence ben 2 tane 5li aldım bi tane de 15li kV almış kazası civik oluyor diye yedek aldım

ben biberon henüz almıyorum gorumcesine hiç kullanamadığı minik bir biberonu var avent onu alacağım belki ihtiyaç duymaz doğumdan sonra çalışma durumum belli olmadigindan pompa da almayacagim sonra ihtiyaç duyarım alırım

hem gecelik hem pijama alacağım birbirine yedek olur hem
göğüs kremi lansinoh en iyisi diye biliyorum

bebek arabasi için kafam çok karışık 3. Kattayim asansör yok maalesef o yüzden ağır travel sistemlere bakamıyorum belki chiconun 3 lusunu alırım araba işlemlerini asagida bırakır ana kucağına indirir çıkarırım bebeği bebek çantası için de sırt çantası alacağım dan kolay olabilir diye düşünüyorum deneyimli değilim gözlemlerim bunlar

Teyzeleri dr a gittik bugün 24+6 yıl 786 gr olmuşuz 32.5 cm boyumuz hareketleri iyiden iyiye kuvvetlendirir göbüşüm çıkmaya başladı hatta dalgalandim ör hareket ettikçe kafasını sırtını hissediyorum elimde çok tatlı çok tam bir fıstık içimde olmasına rağmen özlüyorum kuzumu

Back
X