2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kokosluk tam bana gore bayilirim ;)))) bu arada acaba net harici elle bakip alacagimiz yer warmidir ki...nasil dicem boynu halkali bebegi gosteren gibi mi

bebek magazalarinda olabilir emzirme önlugu diye geciyor görup almanda cok fayda var malesef ben yurtdisindayim ve burda pek alternatif yok annem turkiyeden yolluycak ben aliyorum kargo ona gidiyor simdilik :24:
birde googlede anlatimlari resimli olarak vardi sanirim dikilmeside cok kolay biraz tecrubeli bir terziciye gidersen kumasini alip rahatca dikabilir sana ama halkayi unutmasin mutlaka emzirirken bebegi görmen ve onun skilip memeyi birakmamasi icin halkali olmasi sart
cogu zaten elde dikiyor istedigin pamuk kumastan dikebilirsin bu satilanlarin cogu naylon var icinde terletme durumuda olabilir bilemiyorum:30:[/QUOTE]

super bi aciklama ama benim kafam biraz anlamio iste :)))) halka kismi nerde kaliorrr merak ettimmmm

kizlar deneyimli anneler olarak paylastiklariniz cok guzelll bes asa bes yukari ayni seleri hazirlamaktayim bende ....amma zizozumu atlamisim bulaim hurclardan ;)))) lakin kafama takildi bu sezaryen neden 3 gun yatilio ki yaaaaa ben 3 gun kafai yerim hastanede gaz cikarinca ewe yollamiolar mi yaaaaaa su kismin ustunden bi daha mi gecsekkk

[SUB][/SUB]

Görür görmez ilk tepki; eyvah baban beni öldürecek" demişim. Sonra temizliğe giriştim hemen, şurayı da sil bak orda kaldı, babam seni kovacak diyor:) Ben kızmayınca da bu sefer geldi yanıma "söz bi daaaa yapmıcam annecim yardım edim mi annecimmm?"

Oyy kiyamam pismanda olmus hemencik Allah bagislasin onu sana kendi yapmis babam seni kovacak diyor:1: vayy uyanik kerata:9:

bebek magazalarinda olabilir emzirme önlugu diye geciyor görup almanda cok fayda var malesef ben yurtdisindayim ve burda pek alternatif yok annem turkiyeden yolluycak ben aliyorum kargo ona gidiyor simdilik :24:
birde googlede anlatimlari resimli olarak vardi sanirim dikilmeside cok kolay biraz tecrubeli bir terziciye gidersen kumasini alip rahatca dikabilir sana ama halkayi unutmasin mutlaka emzirirken bebegi görmen ve onun skilip memeyi birakmamasi icin halkali olmasi sart
cogu zaten elde dikiyor istedigin pamuk kumastan dikebilirsin bu satilanlarin cogu naylon var icinde terletme durumuda olabilir bilemiyorum:30:

super bi aciklama ama benim kafam biraz anlamio iste :)))) halka kismi nerde kaliorrr merak ettimmmm[/QUOTE]

Halka kismi bogazina kurdaleyi bagladiktan sonra alt tarafa dusuyor nasil anlatsam bogazin altinda memislerinde ustunde duruyor :1: bu googlede yazarsan emzirme önlugu diye cikiyor halkali kisimdan anne bebege bakiyor rahatca eger anlamadiysan sana resim ekliyim isaretliyerek o kismi bende dun siparis verdim kokos olani aldim :9:

super bi aciklama ama benim kafam biraz anlamio iste :)))) halka kismi nerde kaliorrr merak ettimmmm

Halka kismi bogazina kurdaleyi bagladiktan sonra alt tarafa dusuyor nasil anlatsam bogazin altinda memislerinde ustunde duruyor :1: bu googlede yazarsan emzirme önlugu diye cikiyor halkali kisimdan anne bebege bakiyor rahatca eger anlamadiysan sana resim ekliyim isaretliyerek o kismi bende dun siparis verdim kokos olani aldim :9:[/QUOTE]

gogus kiismimda halka bir pencereden bakabiliorum anladigim kadariylaaaaa......tamam resimlere baktim da halkasini goremedim ama halkadan bebis goruluo bole tepeden sanirim bu sefer anladi ben ;))))) mersi gugum...

daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama ben bulamadım. takip de edemiyorum pek. bebek arabası, puset almayı düşünüyoruz. travel set olsun dedik. ama o kadar çok çeşit var ki başım döndü allah aşkına siz ne aldınız bir de fiyatlarını yazar mısınız? 1000 tlyi geçmesin istiyorum. :31: wollex, quinny, kanz, craft derken yine kararsız kaldık.

sonradan bak bak sen hastanede normal istemion insanlar ewde doguruo demicekler okusun :9: :9: :9: :9: bi kac hafta once dogum yapan arkadasimmm oyle bi sorular siraladim gormeniz lazimdi.....

13 ocak beklenen doğurma günümdü başakşehirde kalıyordum annemlerde 10 ocaktan önce kan gibi bir şey geldi sancılar gelir diye her şeyi hazırladım çantam falan bu arada eşim yanımda değil çerkezköye taşındığımız için taşınma işleri ile uğraşıyordu kanamadan 2 sonra 2 gün geçti ne gelen var ne giden annemler dalga geçiyordu seninki dişini çıkartıp gelecek diye.hastahane ile ebe arasında kararsız kaldım ebe de doğum yaptım dediysem evini hastahaneye çevirmiş herşey mükemmeldi daha önce görümcem doğum yapmıştı orda hastahaneye gitsem 1 cm açıklık olsa bile beni yatırıp suni sancı vereceklerini biliyordum ve korkuyordum suni sancıdan o yüzden bir gidelim baksın dediler neyse gittiktin muayne etti beni 1 cm açıklık var rahim duvarın çok kalın dedi şimdi suni sancı verirsem dayanamazsın dedi doğumun pazartesi gibi olur dedi karnımı elledi aşağıda başı yanlarda kolları yukarda poposu var dedi her gün 1 saat yürümemi söyledi suyum gelirse korkmamamı hemen doğumun olmayacağını anlattı ilk doğumun 5 dk bir gelse bile sancıların 8 saat sürer dedi gerçekten de öyle oldu.

12 ocak saat gece 11 civarı başını iyice rahme doğru ittiriyordu bizim minik halim yoktu hemen yattım 12 gibi bir sancıyla kalktım karnıma ağrılar giriyor tuvaletim geliyormuş gibi oluyor du kan gelmeye başlamıştı anladım ki doğum başladı kimseyi uyandırmadım ağrı vuruyor geçtiğinde uyuya kalıyordum yarım saat tekrar uykudan uyandırıyordu böyle yarım saat de bir gece 4 e kadar çektim ağrılar şiddetleniyordu artık 10 dakikada bir giriyor ama dayanılamayacak kadar değildi sabah 7 ye kadar zor dayandım aradım görümcemi gidelim diye geldiler beni aldılar kaynanam görümcem falan kaynanam hani bunda sancı bu karcık sancıyla doğum mu olur muş dedi.gelinden sancıları bana sorun vardık ebeye muayne etti gece 12 den sabah 7 ye kadar sancı çekmeme rağmen 1.5 cm açıklık vardı düşünün kaç saat doğum başlamış rahim duvarın incelmeye başlamış dedi suni sancı istersen veriym dedi ben yine istemedim zaten suni sancı alacak olsaydım hastahaneye giderdim öğlene doğurursun dedi 12 gibi gelmemi söyledi eve gittim ağrılar 5 dkkada bir geliyor oturtmuyordu bile yerimde kalçama vuruyor makatım çıkacıkmış gibi oluyordu sancılar 3 dkkada bir girmiyi başladı ve ben 11 e kadar zor dayandım artık her sancı girmesinde ağlıyordum ama rabbim dayanma gücü veriyor inanın kızlar annenizin kıymetini o anda anlıyorsunuz anneliğin ne kadar zor olduğunu.artık dayanamadığım için ebeyi aradılar gelsin dedi gittik annem kaynanam görümcem bekleme odasında bekliyorladı beni aldı odaya sadece ebe ile ben altımda eteğim kaldı hafifce eteğimi diz kapaklarıma kaldırdı o kadar 5 cm açıklık vardı süni sancı verdi bana ıkınma geliyor istemeden ıkınıyordum ıkınmamamı bebeğin kafasının içerde şişeceğini sadece çocuk çıkarken ıkın dedi derin derin nefes al dedi ıkındığım için kalp atışları düştü besleyici serum verdi süni sancıyı çıkarıp bebeğin kalp atışları düzelmişti tekrar suni sancıyı taktı rahmin açılması içinde iğne yapmıştı unuttum onu ben sedyede sancı çekerken dayanamıyordum bana rabbi yessir oku kızım dedim sabret diye teselli ediyordu bebek için hazırlık yaptı bana zemzem suyu içirdi doğum kolay olsun diye ve doğum başlıyordu besmele çekerek dua okuyarak suyumu patlattı bebeğin kakasını yapmış dedi ve açılma 8 cm olmuştu ilac döktü kesi yaptı hiç hissetmedim bile benim kızlık zarım dar olduğu için kesti yoksa kesi olmayacaktı ama kısmet işte sancı geldikçe ıkınmamı söyledi ben var gücümle ıkınıyordum hiç kesmeden hissettim kafası gelmişti başı çıktıktan sonra çok rahatlıyorsunuz balık gibi kayıyor sizden ve doğduebe tekbir getirmeye başladı bebeğin ilk duyması gereken şeymiş doğduğunda ...artık ben rahatlamıştım öyle huzurlu hissediyordum ki bacakları hareket ettikçe bacaklarıma değiyordu bebeği giydirdi temizledi ve bana gösterdi sonra annemlere götürdü artık sıra bendeydi karnımı biraz ovaladı ve eşi çıktı eşinin ve kordonun küçük olduğunu sigara içip içmedeğimi sordu işte nerde bilebilrdikki kalbinin delik olduğunu bilseydim zaten gitmezdim ebeye o zaman.uyuşturdu dikişlirim atılıyordu hissettiğimi söyledim hissedersin ama acımaz dedi aynen öyle oldu dikişlir atıldıktan sonra hemen kalktım annemlerin yanına gittim 4 dikişim vardı benim için hazırlanmış bir yatak ve kahvaltı bulunuyordu kahvaltımı yaptım ve sonra annemlere geçmiştim bu kadar kızlarr işte böyle şimdi 15 saat sancı çektikten sonra doğumum oldu hemen hastahaneye gitmeyin kolay kolay hemen olmuyor ilk doğum adet kanaması gibi kan yoksa su gelse bile gitmeyin bebeğin suyu ayrı birde rahimn ağzında toplanan su var o ayrı bizden geln rahmin ağzındaki su .su geldi bebek içirde susuz kaldı gibi birşey yok inşallah kolay doğum yaparsınız

Halka kismi bogazina kurdaleyi bagladiktan sonra alt tarafa dusuyor nasil anlatsam bogazin altinda memislerinde ustunde duruyor :1: bu googlede yazarsan emzirme önlugu diye cikiyor halkali kisimdan anne bebege bakiyor rahatca eger anlamadiysan sana resim ekliyim isaretliyerek o kismi bende dun siparis verdim kokos olani aldim :9:

gogus kiismimda halka bir pencereden bakabiliorum anladigim kadariylaaaaa......tamam resimlere baktim da halkasini goremedim ama halkadan bebis goruluo bole tepeden sanirim bu sefer anladi ben ;))))) mersi gugum...[/QUOTE]

aynen kumasin icine halka sokmuslar o bakabildigi yer iste halkali kisim oluyor :8:

kızlar ev tipi ana kucağı için ne düşünüyorsunuz? şart mıdır sizce almak? lk 6 ay kullanılıyor sadece bildiğim kadarıyla. boşa masraf yapmak istemiyorm.

mama sandalyesi olarak chicco polly almaya karar verdim, araba chicco trio living, park yatak graco contour prestige.
park yatak için nasıl bir yatak aldınız. içine yani içi yün, sünger yada visco oluyormuş. dışı da pamuk. siz nasıl bir tercih yaptınız?

bebek bakım ürünü olarak neler aldınız ve hangi marka?

Ben bu pujdan buldum ve siparis vermek istiyorum ama cok kararsiz kaldim bebegin altindaki su azicik ustunde cok su kalmiyor gibi bebekk bununla usumezmi acaba ? birde surekli yikanma halinde oluyor gibi cesmenin altinda yikaniyor bebek ama dedigim gibi su dolu olan bir kuvet daha iyi degilmi sizce?:31:
$001_163413518.webp
$puj_tub_main.webp

Nasilsiniz guzel anneler okuyorum ama yazamiyorum telden zor oluyor 15tatil diye anneme gelelim dedik hasta olduk kizim ben ve cok agir atlatiyorum ates halsizlik faranjit oksuruk hepsi var butun evde yaptiklarimiza rahmen hic bir iylesme olmadi kbb dr gittik cok ilerlemis antibiyotik sart dedi korka korka iciyorum o bile 3gun fayda etti dr kullanabilirsin ilk 3ay tehlikeli donem dedi bebege zarar verecek diye cok korkuyorum hamilelikte hastalik cok fenaymis aman dikkat edin bu arada seker yuklemesi yaptirdim ilk 76 seker yuklemedi sonrasi 98 cikti normal sanirim haftaya knt gidecegim bakalim buyumusmu yavrum biseyde yiyemiyorum zorla bu arada cevreden gelen hic kilo almamissin bebek almis yorumlari cok mutlu etti 28haftada 5kilo iyi mi sizce kizlar

cok gecmis olsun insallah bi an önce iyilesirsiniz kizinizla...
kilo yönunden sanslisiniz 5. aya kadar 2 kilo almistim ama son 2 ayda 6 kilo daha aldim insallah dahada almam nazar degdi bana :5:
gören dalga geciyordu bebek nerde diyordu nerde kilo diyordu özellikle eltim cok guzellesmissin kilo almamissin vs dedi errtesi hafta hasta oldum o haftadan beridir sisiyorum valla :27:

Bugün başıma geleni anlatayım size kızlar kV nin yanına gityim bugün uzaktan akrabası eski komşusu olan bir kadın vardı ben kapıdan girer girmez kadın ne dese beğenirsiniz Ayy sen şimdiden böyleysen ne olacaksın sonra. .. güya çok şişmişim. Insaf yaa 25 haftalık hamileyim 6. Ayım bitmiş ben 2.5 kg almışım kendisini gorseniz homili gırtlak yemiş bir de bana ne diyor yaa yok yani kilo almış dahi olsa öyle denilir mi insana.insanlar bi tuhaf

kilo almasan bile neden almamissin bebegin ciliz dogucak derler alsan cok sismissin nasil dogurucan derler
derlerde derler yani en iyisini kafana takma moral bozan insanlardanda uzak tut kendini benim okadar moralimi bozan teyzelerim olduki hergun konustugum insanlarla simdi ayda 1 konusuyorum annem disindada kimseyi aramiyorum zaten gurbetteyim bide baskalariyla ugrasmak istemem teyzemde olsa beni dusunmedikten sonra konusmak mantiksiz:14:

Bunlardan hangisini önerirsiniz bana esimle zitlastik resmen yatak icin bakalim esimmi kazanicak ben mi
Hangisini almaliyim sekil olarak hangisi guzel ?

ben bunu istiyorum sade diye
$7406c4adb95013ae9bac3a9b4b1e53.webp

esimde bunu istiyor
$design-spjalsang-hello-baby-med-gung-medar-fri-frakt.webp

zevkli olan kazansin :1::51:

Bunlardan hangisini önerirsiniz bana esimle zitlastik resmen yatak icin bakalim esimmi kazanicak ben mi
Hangisini almaliyim sekil olarak hangisi guzel ?

ben bunu istiyorum sade diye
Eki Görüntüle 966598

esimde bunu istiyor
Eki Görüntüle 966599

zevkli olan kazansin :1::51:

merhaba ben 2012 mayıs annesiyim ama? :)
eşinizin beğendiğinin yan tarafı hariç çok benziyorlar gibi geldi.. işlevsel olarak farkları var mı? yatak çok önemli çünkü..

merhaba ben 2012 mayıs annesiyim ama? :)
eşinizin beğendiğinin yan tarafı hariç çok benziyorlar gibi geldi.. işlevsel olarak farkları var mı? yatak çok önemli çünkü..

Merhaba tecrubeli olmaniz daha guzel :)
ikisininde farki sekli oluyor sanirim esime sordum ilk zamanlar icin yatagima yapistirip yan tarafindaki parmakliklari cikarmak istiyorum ki bebek kalktigi gibi sirtini sivazliyim yada rahatca yataktan kalkmadan elime aliyim diye
öyle olup olmadigindan emin degil ama heralde öyle oluyordur sormamiz lazim öncelikle o oluyor diyor ama emin degil :1:
sordurtmadan almam sekil olarak hangisi guzel kizkardesim enistemmm senden zevkli diyip gidiyor:10:

Merhaba tecrubeli olmaniz daha guzel :)
ikisininde farki sekli oluyor sanirim esime sordum ilk zamanlar icin yatagima yapistirip yan tarafindaki parmakliklari cikarmak istiyorum ki bebek kalktigi gibi sirtini sivazliyim yada rahatca yataktan kalkmadan elime aliyim diye
öyle olup olmadigindan emin degil ama heralde öyle oluyordur sormamiz lazim öncelikle o oluyor diyor ama emin degil :1:
sordurtmadan almam sekil olarak hangisi guzel kizkardesim enistemmm senden zevkli diyip gidiyor:10:

eşinizin beğendiği daha hoş değişik duruyor evet:) sizinki sade ve çok alışıldık olduğu için eşinizinki diyecektir etrafınız maalesef:)
yatağa yanaştırmak çok gerekli mi bilemedim.. her halükarda kalkacaksınız.. gazı çıkacak bir turluyacaksınız.. :)

eşinizin beğendiği daha hoş değişik duruyor evet:) sizinki sade ve çok alışıldık olduğu için eşinizinki diyecektir etrafınız maalesef:)
yatağa yanaştırmak çok gerekli mi bilemedim.. her halükarda kalkacaksınız.. gazı çıkacak bir turluyacaksınız.. :)

Haklisiniz esimde sabahin 6 sinda uyandigi icin mutlaka o odadan cikmam gerekicek istemesemde sanirim esimin ve baldizinin dedigi olucak :1:

Merhaba tecrubeli anneler ve tecrubesiz anne adaylari olan yol arkadaslarim :1: bebegime karisik esyalar aldim yeterlimi yetersizmi aldim bilemiyorum aldiklarim hepsi turkiyede ve sanirim elime gecmeden anliyamiycam ne kadar oldugunu.....bu yazicaklarimda eksigim varmi acaba? veya fazlammi var ?

Ilk 3 ay icin :
3 tane yeni dogan zibin seti
0-3 ay zibin seti 3 adet
0-3 ay 5 adet tulum
0-3 ay 10 adet patikli patiksiz pijama
yeni dogan 3 adet kisakollu citcitli body
0-3 ay 5 adet kisa 5 adet uzun kollu citcitli body
0-3 ve 0-6 ay olmak uzere 5 adet alttli usttlu pijama takimi (evin icinde giyilir turden)

3-6 ay icin 2 adet tulum
3-6 ay icin 6 adet uzun citcitli body
0-6 ay icin 2 adet hirka
6-9 ay icin 3 kisa 6 adet uzun body
6-9 ay icin 8 adet patikli patiksiz pijama
6 ay icin 7 adet tulum
6-12 ay icin 4 adet pijama takimi disarda giyilir turden

2 adet pamuklu ucgen havlu 1 adet bornoz seti
1 tane havluda arkadas hediye getirdi 100/80 pamukmus onuda heralde vucudu kendini toparlayinca kullanabiliriz :44:
20 adet Agiz silme mendili
3 adet mermersahi havlu ici tulbent
1 adet pecaz 1 adet kadife 4 adet penye 1 adet triko ve 2 pelus battaniye aldim
1 kundak ama kalin bunun gibi
$Kundak Puantiyeli_JGJ.webp

Sanirim kumas olan kundaktan 1 tane almamda fayda var nede olsa mayis bebegi ve yaza denk geliyor

Kendim icin emzirme önlugu aldim sadece :26:
bu arada dogru duzgun gebeligim bile yok cunki yasadigim ulkede gebeler icin kitlik var resmen :2:
bende magazada siskolar icin olan kiyafetleri aliyorum cogu zaman :25: oyuzden aldiklarim 1 ay dolmadan ya sirt tarafi ya göbek tarafi yada toto tarafi kuculuyor :1:

Kendim icin almayi dusunduklerim :
alicaklarimda avent gögus kalkani
madela gögus pompasi ( esim lazim oldugunu dusunmuyor gereksiz diyor cok kullanmista biliyor gibi:1: ) bende kararsizim azcik ?
gögus kremi lansinoh ve pedleri
emzirme atleti 4 adet alicam yeterlimi rengi önemlimi krem siyah beyaz vs almayi dusunuyorum
sutyen olarak suan 85 te oluyor bana 90 da acaba buyurlermi bebek dogunca kac numara alicagimi bilmiyorum simdilik aldigim sutyenler 2 adet 85 beden 1 adet 90 beden kullaniyorum simdi...
digerlerini kac beden alayim kactane alayim ?

Bebege kac adet corap gerekir önune takmak icin alinan önlukler penyemi olmali naylonmu ? yada hicmi olmasin önluk :37:

Eklentiler

• $2866955f7bcc467993cf7d75b4b4218b-Buyuk.webp
    $2866955f7bcc467993cf7d75b4b4218b-Buyuk.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 45
Back
X