2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
başlıyorum anlatmaya bir bir en sevdiğim sey...

1.a-ben sebamed-chiccho-johnson`s Baby- bubchen-nivea-dalin şampuanlarını kullandım en çok bubchen den memnun kaldım. hatta sebamed ve chiccho kepek yaptı. ama burda puf noktası bebeği hergun yıkarken mumkun olduğu kadar az şampuanlamak. yani 3 guun de 1 falan gibi.. şampuanı vucuda da kullandım hafifce yıkıyorsun gunde 1-2 hatta yazın. puj kuvet alıcam bulursam ben.
b- vucudu için yalnızca saf ev yapımı katkısız(ege civarlarından) zeytinyağı-banyo sonrası masaj ve alt almadan sonra popoya... hiçbir sorun yaşamadım çok az pişik oldu.
c- pişik kremi, nivea-popolin kullandım. ama en son bepantene geçtim en çok ondan memnun kaldım. bepanten merhem hem iğileştiriyor hem pişiği önlüyor-ama z.yağı muazzammm- bizim ailenin tüm bebekleri zeytin yağı ile buyudu-
d- pudra asla kullanmadım. anlamsız. bol yıkar bol bol kıyfet değiştirirseniz ihtiyaç olmaz.

2. hiç emzik kullanmadım, baya bir sure emzik yerine görev aldığım için. biberon da kullanmadım. başlarda bebeğim ememedi sağıp kaşıkla verdim. içti baya o da. ama sonradan su içme vakti gelince zor oldu 6 aylık bebek direk bardağa geçtik. hiç biberon almadı...O iyi olmadı zorlandık ... biberonda ve tum plastik seylerde bpa-free yazısını görmeye dikkat etmek gerekiyor onun dışında çok bilgim yok...

3. sut pompası kesinlikle elektrikli, manuel kullandım çok çok zorlandım ben. elektrikli basit bir avent kullandım (120 liraydı 3 sene önce) ama 40 gun aktif sıktım. sonra bebek meme aldı 27 ay emzirdim:nazar::nazar::nazar:...

4. bebek arabası entresan benim pegprego pliko mini m(muhteşem bir baston puset) var ama oto koltuğu -ana kucakları- bu hafif pusetlere bağlanmıyor ne yazıkki. o yuzden ben en hafif ve oto koltuğu ençok aklıma yatan(adac testlerinde sınıfının en iyilerinden) romer seçtim ve travel set aldım b-angle arabalı(1000 lira). araba 8 kg. genelde travel set arabaları 9-12 kg arası. ama bebek 1 yaşı civarı eminim bir hafif pusete geçeceksiniz. benim pliko mini gibi( dört dörtlük konfor-parası uygun ve 5.7 kg) o gun geldiğinde herkese hiç tereddütsuz öneririm.

5. hastane çıkışı karışık. şöyle diyeyim 4-5 takım kıyafet yanınızda olsun. kollu bacaklı tulumlar olabilir. hatta elleri kapananlardan bulursanız eldiven derdi de olmaz. (sezeryanda 3 gun kalındığı için). normal doğumda 1 gun sanırım ben 3 takımla atlattım. ağız bezleri omuz bezleri alın yanınıza. şapkayı da unutmayın.

6. ya popo ilk doğduğunda elbette daha hassas ama çok stok yapma kucuk numaralardan. 2 paket bayaz prima 1 paket hugies göbek oyumlu alabilirsin o da pamuklu sanırım. pakette 60 tane var megalarda örneğin gunde 5 bez değiştirsen 15 gun-2 paket 1 ay. bebek boyutu kesin olmadığı için çok abartmamak lazım. ben tum bezleri denedim. hugies ve prima kullandım ama popo alışmasından çok erkek çocuklarda çiş sorunsalı oluyor en çok prima yeşille rahat ettim 1 yaştan sonra. hem uygun fiyatı hem de koruyor baya. stok işne bebek doğduktan sonra girin 3-4 ay sonrasında markaları denersiniz hassas bebek değilse herşeyi kullanırsın.

7. kanaman olacak ve dikiş yerlerine pansuman yapılacak o yuzden bazı arkadaşlar pijama dese de çok suslu açık renk olmayan 3-4 penye geceliği çantana atmanı şiddetle tavsiye ederim. ben rahat ettim 4 kez operasyona giren ablam da gecelik kullandı.

8. lasinoh oyle bir krem aldım ama ayva cekirdeklerinden elde edilen jeli de kullandım ama kurtulamadım ben çatlamadan. 1 hafta sonra geçti...

aha soruları bitirdim:46::46::46::46:

çok tesekkur ederım tecrubelerınle aydınlattın artık alacagım şeyler netleştı az cok. bır almak kalıyor...

kızlar forumda gördüğüm kadarı ile maksimum kilo alan benim sanırım. şuan 25. hafta bitti 26+0 dayım ve şimdiden 12 kilo aldım. :) yaptığım araştırmalar sonucunda alkali diyet diye birşey buldum çok katı olmadan onu uygulamaya çalışıcam. yaptığım egzersiz ve yürüyüşler hiçbir işe yaramıyor. tatlıya aşırı düşkün oldum sürekli çikolata,kek olmadı kuru üzüm filan yiyorum:D doğuma 20 yi geçicem heralde :D

oho tatlim sendr bi alemsin gecen ay 11 kg dum muhtemelen 15 olmusumdur ve seker yuklemem var cumartesi dananin kuyrugu kopcak kesin dr haslicak beni.....bu arada insanlar demisken de bana da gecen yigenim 10 kg aldim deyince ohoo sen 30 tamamlarsin oylede kalirsin dedi :(((( top gibi dedi

aynı durum iki gün önce benim de başıma geldi. aynen bana da daha şimdiden böyleysen doğuma kadar ne olcaksın, ekmeği kes dediler :14:
2 gündür kafama takıyorum ya aynen bende sinir oldum. ayrıca bana göre çok aşırı bi kilom yok gibi geliyo... gerçi ben 7 kilo aldım ama... :27::27:

insanlar durmadan konuşuyor ve susturamıyoruz. ben 14 kilo aldım. 50 ile hamile kaldım şimdi 64 oldum ama kafama takmıyorum. hoşuma bile gidiyor. tombalak oldum. boyum da uzun değil. enim boyum bir olacak yakında. hele son iki aya girdim ki 25 kilo ile bitiririm herhalde. :9:

benim de kızım olacak. herkes beni teselli ediyor. ayıpsız kusursuz olsun da kız olsun ne olacak diyorlar. oysa ben hep kız istiyordum. bu erkek çocuk olayını da hiç anlamış değilim. ayrıca ayıp kusur ne demek? allah korusun özürlü olursa bu ayıp mı oluyor kusur mu oluyor? kayınpederim diğer torunu da kız olduğu için üzülmüş. bu da erkek olaydı demiş. allah lütfetmiş bir torun daha verecek inşallah lafı mı edilir?

neyse doğumla hiçbir şey bitmeyecek. daha zor günler bizi bekliyor kızlar. sütün yetmiyor, aç bu çocuk, onu öyle yapma, öyle emzirme, su verelim, emziğini bala batıralım gibi bir sürü şey duyacağız. inek sütü bile vermeye kalkışan olacak, hıçkırıyor diye bir aylık bebeğe mandilina yedirmeye çalışan da olacak. kendimiz mikrop kapmasın diye öpmeye kıyamazken millet ellerini yıkamadan şapur şupur öpecek. üstüne bir de lohusa psikolojisi eklenecek. ooooo işimiz çok zor. :31:

Canım bu kullanma olayı biraz bebekten bebeğe de değişiyor açıkçası benim yeğenim ana kucağını o kadar çok kullandı ki abimler sürekli yaptığımız en iyi şey şu ana kucağını almak dediler onlarda fischerprice yağmur ormanları vardı ama mesela bizim ufaklık da hiç puset kullanmak istemedi 3 kere bile pusetini kullanmamıştır. Biraz da balkabaklarımızın durumuna bağlı yani :) ben mama sandalyesi almayacağım hemen zaten ilk etapta gerekmiyor ya evde fazlalık olmasın diye düşündüm azcık büyüsün tosunum öyle alıcam aslında park yataklar iyi ama ben ahşap sallanan beşiklerden istiyorum içinin yatağı da viscon olacak daha araba almadık ama araba işi çok zor ya ilk bebeklikte kullanılacak bir şey alsk sonrasında baston arabalr daha çok iş görüo çok para veresi gelmiyor insanın açıkçası ucuzuna kaçsan o değil ne bileyim öyle işte :(

Ben arabayı ucuz almayı düşünüyorum canım e bebekte joie travel sistem 450 tl falan ondan alacağım. Hem ağırlığında 6-7 kilo falan oyüDen hoşuma gitti bakalım :)

biz guınny maxi cosi aldık. evde kullanıyorum çok rahat:1::1: şaka biyana arkadaşım önerdi banada 6 aylık bebeği 2 aylıkken başladı gezdirmeye hala gezdiriyo çok memnun. birde çok hafif ve katlanınca küçücük oluyo yer kaplamıyo.

3 tekerlekli değil mi o? dengesi bozuluyor diyor herkes. bir de katlandığında oturma yeri katlanmıyor, arabada çok yer kaplıyormuş. acaba öyle bir durum söz konusu mu? ne zor karar vermek. alacak yapacak ne çok şey var. ama ben hala kpss çalışıp iş değiştirme derdindeyim. benim işleri kim yapacaksa. :27:

ilk hamile kaldığımdan beri günlük alıp yazacağım güya. 30. haftaya geldim nerdeyse hala günlük falan yok ortada. çok tembelim çok. :24:

Kızlar merhaba yaklaşık 1 haftadır bebeğimin hareketlerini vajınamın hemen üstünde hissediyorum hatta biraz öne eğilsem hemen hareket etmeye başlıyor ilk kızımdada aynı şey olmuştu doktor erken doğum riskin var bebek çok aşşagda demişti ama çok şükür 38+6 da dogum yaptim acaba yine aynimi korkmaya basladim aranizda boyle sıkıntısı olan var mı??

Arkadaşlar özellikle daha önce hamilelik geçirenler, sabah uyandığımda sanki kilometrelerce yol yürümüşüm gibi bacaklarım ağrıyor. Hatta eşime geçen gün dedim ki sen gece ben uyurken ayaklarımın altına değnekle vuruyorsun, inanılmaz derecede ağrım var ve yere basamıyorum. Aranızda bu sorunu yaşayan ve çaresini bulabilen var mı acaba ne olur yardım edin işe gelip gitmekte zorlanıyorum artık:50::50::50:

Benimde akşamları oluyor çalışırkende sürekli ayaktayım ama izinliykende aynıydım farketmiyor :) sağolsun hemen hemen her akşam eşim ovalıyor ayaklarımı bacaklarımı.

insanlar durmadan konuşuyor ve susturamıyoruz. ben 14 kilo aldım. 50 ile hamile kaldım şimdi 64 oldum ama kafama takmıyorum. hoşuma bile gidiyor. tombalak oldum. boyum da uzun değil. enim boyum bir olacak yakında. hele son iki aya girdim ki 25 kilo ile bitiririm herhalde. :9:

benim de kızım olacak. herkes beni teselli ediyor. ayıpsız kusursuz olsun da kız olsun ne olacak diyorlar. oysa ben hep kız istiyordum. bu erkek çocuk olayını da hiç anlamış değilim. ayrıca ayıp kusur ne demek? allah korusun özürlü olursa bu ayıp mı oluyor kusur mu oluyor? kayınpederim diğer torunu da kız olduğu için üzülmüş. bu da erkek olaydı demiş. allah lütfetmiş bir torun daha verecek inşallah lafı mı edilir?

neyse doğumla hiçbir şey bitmeyecek. daha zor günler bizi bekliyor kızlar. sütün yetmiyor, aç bu çocuk, onu öyle yapma, öyle emzirme, su verelim, emziğini bala batıralım gibi bir sürü şey duyacağız. inek sütü bile vermeye kalkışan olacak, hıçkırıyor diye bir aylık bebeğe mandilina yedirmeye çalışan da olacak. kendimiz mikrop kapmasın diye öpmeye kıyamazken millet ellerini yıkamadan şapur şupur öpecek. üstüne bir de lohusa psikolojisi eklenecek. ooooo işimiz çok zor. :31:

En guzeli herkese mesafe koymakmis canim.bana herkes birseyler dedi son olarak dogum icin korkuttular aklim basima geldi.simdi rahatim.bebegime koyacagim ismi bile soylemiyorum hic kimseye yoksa ya sinir hastadi olucam ya da herkesin surekli kalbini kiracam.

3 tekerlekli değil mi o? dengesi bozuluyor diyor herkes. bir de katlandığında oturma yeri katlanmıyor, arabada çok yer kaplıyormuş. acaba öyle bir durum söz konusu mu? ne zor karar vermek. alacak yapacak ne çok şey var. ama ben hala kpss çalışıp iş değiştirme derdindeyim. benim işleri kim yapacaksa. :27:

ilk hamile kaldığımdan beri günlük alıp yazacağım güya. 30. haftaya geldim nerdeyse hala günlük falan yok ortada. çok tembelim çok. :24:

Şu 3 tekerlekli araba alıp dengesini tutturamayıp kullanamayan arkadaşları merak ediyorum? 4 tekerlekliylede üstümüzden geçenlere ne demeli?
Biz 3 tekerlekli aldık arkadaşım,bende ilk öyle düşündüm duyduklarımdan dolayı tabii daha kullanmadık ama alınınca evdeki deneme sürüşlerinden anladığım araba hiçte öyle dengesini kolay kolay bozabileceğim gb değil..Becerebilirsem bana da yuh :)

romer b-agle travel set aldım 1000 ben incele istersen bir.

aaa kızlar lütfen canınızı sıkmayın beni geçmeniz mümkün değil :))her sabah 3 km yürüyorum kapıdan servis geçiyor ama ben yürüyüp ileriki duraktan biniyorum şimidiye kadar hep yediklerime dikkat ettim ve 4. aydan itibaren hep yürüdüm ama 13 kilo aldım ve 10 gündür şeker yüzünden diyetteyim yine de 500 gr. almışım 10 günde. takmayayım diyorum ama benim durum daha vahim :(((((((

Diyet işe yaranıyor onun için canım. Bende ilk iki hafta şeker diyetine tam uydum ama 2 haftada 1.5 kilo aldım

Geçmiş olsun canım, inşallah gelişimini tamamlayarak zamanında gelir bebişin hayırlısıyla.. Dr kısalmayı ultrasonda mı gördü?

Sağol canım inşAllah.

İki gün boyunca bebeğimin hareketlerini çok aşağıda hissettim. Sürekli vajinamı tekmeliyor gibiydi. Rahatsızdım. Kontrole gittim. Hem karından hem vajinal ultrasonla baktı. Vajinal ultrason muayenesi sonucu öğrendik.

Kızlar aranızda iyot testi yaptıran varmı ? Benim sonuçlarım şu şekilde çıkmış ama birşey anlamadım.

[TABLE="class: grid, width: 800"]
[TR]
[TD]Biyokimya[/TD]
[TD]Sonuç[/TD]
[TD]Referans Değer[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İyot, İdrar[/TD]
[TD]175[/TD]
[TD]ug/g Kreatinin
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Hafif şiddetli iyot eksikliği (Grade I) 50 - 100 ug/g Kreatinin
Orta şiddetli iyot eksikliği (Grade II) 25 - 50 ug/g Kreatinin
Ağır şiddetli iyot eksikliği (Grade III) 0 - 25 ug/g Kreatinin
Optimal iyot alımı 100 - 200 ug/g Kreatinin
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İdrar Hacmi (İyot,İdrar) [/TD]
[TD]spot [/TD]
[TD] ml [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kreatinin (İyot, İdrar)[/TD]
[TD]73.8[/TD]
[TD]mg/d[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Diyet işe yaranıyor onun için canım. Bende ilk iki hafta şeker diyetine tam uydum ama 2 haftada 1.5 kilo aldım

peki daha ne yapacağız acaba ya. dün bir doktoru dinledim de diyor ki sanılanın aksine 2. trimesterde kilo alınır. hani diyorum bizde 1 ay kaldı çıkmamıza ya 1 ay daha alacaz sonra bitecekmi ki acep :))

selam herkeze

50li lik şeker yüklememdee 163 çıktı doktorum 100 lüğü istedi ve dün onu yaptırdım.aranızda yaptıran varmı bilmiyorum ama nasıl dayandınız merak ettim çünki ben bayılıyordum nerdeyse.2.kan alındı sonra soğuk soğuk terlemeye başladım,çarpıntım oldu,gözüm karardı artı baş dönmesi ve en sonunda mide bulantısı.hastanede wc ye zor yetiştim.doktorun yaınıa gittim hemen anlattım şikayetlerimi şekerin var insülin depon boşalıyo falan bişeyler dedi ama ben anlamıyorum bile dediklerini.servise gönderdi beni yatmam için.3.kan alım saatine kadar yattım zor dayandım yani.

şükürki bitti kazasız belasız.

şekeri yüksek çıkan arkadaşlarım sonuçlarınızı dahiliye doktorunamı götürdünüz?yoksa kadın doğumcunuzamı? büyük ihtimal diyete başlıcam takiplerimi kime yaptırcam onu öğrenmek istiyorum.:44:

Ben kendi doktoruma götürdüm ama 50 lik. Bana 100 lük yapılmadı direk şekerim varmış zaten :(

dalokay oğlumun adı, ortalık kalktı çok zor söylemesi falan filan. anlamı, dal gibi uzun, ok gibi doğru, ay gibi guzel. oğlan erken doğunca kucucuk, kapkara, tuylu, buruş buruş bir bebekle müşerref olduk. şakası yapıldı ne oldu dalokay a diye. 6 aydan sonra teni açıldı tuyler dökuldu guzelleşmeye başladı. ben adının hakkını vereceğine çok eminim annesi olarak :52::52::52::52:

bizim için özel ve önemli olan şeylere insanların düşüncesizce konuşmasına sinir oluyorum.

peki daha ne yapacağız acaba ya. dün bir doktoru dinledim de diyor ki sanılanın aksine 2. trimesterde kilo alınır. hani diyorum bizde 1 ay kaldı çıkmamıza ya 1 ay daha alacaz sonra bitecekmi ki acep :))

Yok canım sanmıyorum ya ben çıktım 2. Den ama almışımdır gibime geliyor.

Benimde akşamları oluyor çalışırkende sürekli ayaktayım ama izinliykende aynıydım farketmiyor :) sağolsun hemen hemen her akşam eşim ovalıyor ayaklarımı bacaklarımı.

1. de benim de öyleydi çalışıyordum o zaman o yuzden yoruluyordum diye dusunuyorum. ama ciddi bacak ağrım vardı özellikle dızden asası... eşim hergece ovuyordu. ayaklarını yukarda tutmaya çalış iş yerinde belki faydası olur.

ben canım ben sabah yakındım hatta uyanınca geçer diyom ama sanki sabahlrı daha çok ağrıyo. üstümü giyinemiyorum:14:

Gerçekten ben de üstümü bile giyinemiyorum basamıyorum yere, tabanlarımın ağrısından adeta falakaya yatırmışlar beni o derecede ayaklarım ağrıyor yani. Durun ben de eşime söyleyeyim söyle güzel kremli bir masaj yapsın bana o da :27::27:

En guzeli herkese mesafe koymakmis canim.bana herkes birseyler dedi son olarak dogum icin korkuttular aklim basima geldi.simdi rahatim.bebegime koyacagim ismi bile soylemiyorum hic kimseye yoksa ya sinir hastadi olucam ya da herkesin surekli kalbini kiracam.

ben de öyle düşünüyorum. sinir hastası olmaktansa sert çıkayım, mesafe koyayım insanlar düşünsün. beni endişelendiren kayınpederim. eltimin 2 aylık kızı var. çocuğu oyun hamuruna çevirmiş, durmadan poposuna vuruyor. içim cız etti, gözlerim doldu. minik bir sandalye bulup oturtmaya çalıştı saatlerce. kaç kere düşecekti çocuk. ben çok tepki gösterdim. sen daha dur seninki doğsun ona da yapacağım aynı şeyleri diyor.

şu an doğumdan sonra onlara gittiğimi düşündükçe içim daralıyor. eşim izin verse ben kayınpederime çok rahat müdahale ederim ama eşim de babasına bir şey diyemiyor ve ben dersem aramız bozulur. onu da göze alamıyorum. işin kötüsü eşim "ne olacak bebek daha sağlıklı olur" diyor. 2 aylık bebeğin daha sağlıklı olması için hamura çevirilmesi mi gerekiyor allah aşkına? en son suratımı asacağım onlar da bana tepki gösterecekler eminim. eşimle bozuşacağız sonra. al başına belayı. of of. :31:

Şu 3 tekerlekli araba alıp dengesini tutturamayıp kullanamayan arkadaşları merak ediyorum? 4 tekerlekliylede üstümüzden geçenlere ne demeli?
Biz 3 tekerlekli aldık arkadaşım,bende ilk öyle düşündüm duyduklarımdan dolayı tabii daha kullanmadık ama alınınca evdeki deneme sürüşlerinden anladığım araba hiçte öyle dengesini kolay kolay bozabileceğim gb değil..Becerebilirsem bana da yuh :)

valla onlar kaç km hızla gidiyor bilmiyorum. herhalde 50km yi geçince falan dengesini yitiriyor olabllir. :1:

romer b-agle travel set aldım 1000 ben incele istersen bir.

bakayım bir. :44:

ben de öyle düşünüyorum. sinir hastası olmaktansa sert çıkayım, mesafe koyayım insanlar düşünsün. beni endişelendiren kayınpederim. eltimin 2 aylık kızı var. çocuğu oyun hamuruna çevirmiş, durmadan poposuna vuruyor. içim cız etti, gözlerim doldu. minik bir sandalye bulup oturtmaya çalıştı saatlerce. kaç kere düşecekti çocuk. ben çok tepki gösterdim. sen daha dur seninki doğsun ona da yapacağım aynı şeyleri diyor.

şu an doğumdan sonra onlara gittiğimi düşündükçe içim daralıyor. eşim izin verse ben kayınpederime çok rahat müdahale ederim ama eşim de babasına bir şey diyemiyor ve ben dersem aramız bozulur. onu da göze alamıyorum. işin kötüsü eşim "ne olacak bebek daha sağlıklı olur" diyor. 2 aylık bebeğin daha sağlıklı olması için hamura çevirilmesi mi gerekiyor allah aşkına? en son suratımı asacağım onlar da bana tepki gösterecekler eminim. eşimle bozuşacağız sonra. al başına belayı. of of. :31:

valla onlar kaç km hızla gidiyor bilmiyorum. herhalde 50km yi geçince falan dengesini yitiriyor olabllir. :1:

bakayım bir. :44:

Ay canim zor valla senin durumun.doguma kadar esini ikna et bence sen.bebegin icini disina cikararak saglikmi olurmus.

Back
X