Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bebeğim doğup da pipisini görmeyince akıllanır mı daha mı çok üzerime gelir bilemiyorum. yahu hangi devirde yaşıyoruz?
bazen o kadar bunalıyorum ki işyeri ayrı sıkıntı, kayınvalide ayrı sıkıntı, annemin de kıskançlıkları var tabi, artık ağırlaştım haftasonu bazen hiç çıkamadan öylece yatıyorum evde, anneme gitmezsem ama kayınvalideme gidersem ki kayınvalidem 2 adım ötemde oturuyor, hemen telefonda sesi değişiyor. herkesi ayrı ayrı memnun etmek çok zor.
yine dün akşam kayınvalidemde görümcem birşey yaptı. 2 küçük kağıda iki isim yazdı kayınvalideme dediki 'ikisinden birini seç ne çıkarsa o olsun ismi' dedi. veee ikisi de erkek ismiydi, erkek ismi yazmasına mı yanayım yoksa bebeğimin isminde bile beni safdışı bırakmalarınamı yanayım şaşırdım kaldım. çok üzülüyorum ama laftan anlayacak yapıda değiller ben de napıyım susuyorum gülüp geçiyorum.
tayin işim olmadı hala 4 saat yol yapıyorum hiç beni düşünen yok((
YAKUTESRA kullanıcısından alıntı
cok ilgimi cekti.ozel sektormu kamu mu?ben hic bizim bankada bunu yapani gormedim.yarin ilk is insan kaynaklarina soracagim bunu.bugun bile artik calismanin zor oldugunu anladim.
arkadaşlar günaydın,
dün arkadaşımız''''' SweetSeptember kullanıcısından alıntı
kızlar 32.haftada çalışabilir raporu alsak bile başka bir hastalığımız olduğunda, grip vs yine de rapor alabiliyoruz. hamilelik dışında başka bir rahatsızlığımız olduğunda doğum izninden gitmesi gerekmiyor. iş yerinde bir çok arkadaşım son haftaları o şekilde kullandı.'''böyle bir yazı yazmış.bende yanıt döndüm ama SWEETSEPTEMBER sanırım henüz okumadı.
32.haftadan sonra çalışabilir raporu alındıktan sonra başka branş raporu ile doğum süresini evde geçirenler olmuş.nette biraz gezindim.ancak ortak bir kararara varılamamış.kimisi olur kimisi olmaz diyor.
birazdan kendi bankamın insan kaynaklarına sorucam.
eğer bunu işyerleri kabul ediyorsa,çok sevinirim.şuanda bile çalışmakta zorlanıyorum.32.haftadan sonra doğumu beklemek için çalışmanın işkence olacağını düşünüyorum.
konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım istyorum.
ve özellikle SWEETSEPTEMBER arkadaşımmmmm.hangi kurumda oldu bu rapor olayı.devlet mi özel sektör mü?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER ALLAH RAZI OLSUN.
bugün insan kaynaklarını aradım.ve sordum.dediler ki siz yine de rapor almamaya çalışın.ha oldu aldıysanız da yollayın bi bakalım dediler.almazsanız daha iyi olur gibi yuvarlak bir cevap verdiler.
yetinmedim sendikayı aradım.iş hukuku avukata sordum.iş kanununda''doğumdan önceki 8 haftada alınan rapor bu izni bozar ya da bozmaz diye bir hüküm yoktur dedi.ancak burda iyi niyete bakılır suistimal var mı diye sorgulanır.raporunuz incelenir.sonuçta hamiliek ile ilgili bir sağlık sorunu olmadığından başka branşdan etik ve gerçeği yansıtması kaydıyla rapor alınabilir dedi.
bunu yapıcam.SWEETSEPTEMBER çok teşekkür ederim tekrar.nasıl rahatladım bilemezsin.
1 haftada 1 haftadır doğuma yakın günlerde.
bilmeyen arkadaşlarada duyurulur.
cok ilgimi cekti.ozel sektormu kamu mu?ben hic bizim bankada bunu yapani gormedim.yarin ilk is insan kaynaklarina soracagim bunu.bugun bile artik calismanin zor oldugunu anladim.
arkadaşlar günaydın,
dün arkadaşımız''''' SweetSeptember kullanıcısından alıntı
kızlar 32.haftada çalışabilir raporu alsak bile başka bir hastalığımız olduğunda, grip vs yine de rapor alabiliyoruz. hamilelik dışında başka bir rahatsızlığımız olduğunda doğum izninden gitmesi gerekmiyor. iş yerinde bir çok arkadaşım son haftaları o şekilde kullandı.'''böyle bir yazı yazmış.bende yanıt döndüm ama SWEETSEPTEMBER sanırım henüz okumadı.
32.haftadan sonra çalışabilir raporu alındıktan sonra başka branş raporu ile doğum süresini evde geçirenler olmuş.nette biraz gezindim.ancak ortak bir kararara varılamamış.kimisi olur kimisi olmaz diyor.
birazdan kendi bankamın insan kaynaklarına sorucam.
eğer bunu işyerleri kabul ediyorsa,çok sevinirim.şuanda bile çalışmakta zorlanıyorum.32.haftadan sonra doğumu beklemek için çalışmanın işkence olacağını düşünüyorum.
konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım istyorum.
ve özellikle SWEETSEPTEMBER arkadaşımmmmm.hangi kurumda oldu bu rapor olayı.devlet mi özel sektör mü?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER-SWEETSEPTEMBER ALLAH RAZI OLSUN.
bugün insan kaynaklarını aradım.ve sordum.dediler ki siz yine de rapor almamaya çalışın.ha oldu aldıysanız da yollayın bi bakalım dediler.almazsanız daha iyi olur gibi yuvarlak bir cevap verdiler.
yetinmedim sendikayı aradım.iş hukuku avukata sordum.iş kanununda''doğumdan önceki 8 haftada alınan rapor bu izni bozar ya da bozmaz diye bir hüküm yoktur dedi.ancak burda iyi niyete bakılır suistimal var mı diye sorgulanır.raporunuz incelenir.sonuçta hamiliek ile ilgili bir sağlık sorunu olmadığından başka branşdan etik ve gerçeği yansıtması kaydıyla rapor alınabilir dedi.
bunu yapıcam.SWEETSEPTEMBER çok teşekkür ederim tekrar.nasıl rahatladım bilemezsin.
1 haftada 1 haftadır doğuma yakın günlerde.
bilmeyen arkadaşlarada duyurulur.
Bizde arabasi ve giyimi disinda hic bisiy almadik canim kendimede sadece simdilik sadece emzirme sutyeni aldim
mobilyasini odasini alanlari görunce onlarmi cok hizli ben mi cok yavasim diyorum
Esim beni durduruyor ay basindan sonra alicaz diye tutturdu maasim gelmeden almam diyo bebek her ay maasinimi bekliycek bana fakir ama gururlu genc numarasi yapma dedimne dediysem dedim ama inat iste bekliycem mecbur benimde almama izin vermiyo
neyse alana kadar gelene kadar vs derken 34. haftamda olurum ancak yetisirler insallah hem acele etmeyince daha cok fikir oluyor görducke duydukca...
misal gecen kanguru gördum yari fiyatinada inmis illa alalim dedim esim birakmadi marka arastirmadan olmaz dedi neyse o arastirdi ben arastirdim derken cogu kanguru degilde sling önermis ve iyikide almamisiz diyorum![]()
İnşallah kızlar kısa zamanda tamamlarız eşyaları eşim de durup durup "Paramız var karıcım ne istersen onu alırız" diyor ama ben vakit geçtikçe ağırlaşıyorum ve bir de bu plesanta yaşlanması çıktı artık daha tedbirli olmamız lazım bir an önce tamamlamamız lazım eksikleri.üzülme cnm hayırlısıyla herşeyi olur,bak bizde 2 ay önce oda takımını aldık ama daha pazar günü oda boyandı,biyerden başladınmı işin ucu gelir,Allah yardımcın olsun,inş kısa zamanda bitirirsin eksiklerini![]()
Canım inşallah doğumdan sonra hayırlısı ile güzel ve rahat bir iş bulursun. Ben doğumdan sonra ücretsiz izin alıp Ocak'ta da çıkmayı planlıyorum zaten önemli olan benim için hizmet sürem uzun kalsın, onu da atlattım mı sorun kalmayacak inşallah.İnşallah canım evde oturmak gerçekten çok bunaltıcı ama biraz dinlenebilsen sen iyi olurdu. Umarım çıkarmazlar canım ben bile ilanlara bakıyorum bazen giremicemi bildiğim halde talep varmı falan diye işte insanın içi kalıyor:)
Kilo vermek iyi değil diye biliyorum, eşiniz haklı bence herhangi bir sağlık probleminiz yoksa listelere bağlı kalmak durumunda değilsiniz. Tadını çıkarın bu özel anların :)dün dr gunumdü. tartıldım. eskiden 5 kılo almıştım.200 gr vermişim.bu druma başlayalı 11 hafta oldu. sadece 11 haftada 600 grm aldım.200 gramıda verdim. dr bebegın kılosundan mutlu bana yedıklerıne aynen devam sana dogumu toplam 7-8 kıloyla tamamlatacagım dedi.yedıklerıne dıkkat et dedi. hocam eşim manken mı 7 kılo alsın dedı sız boyle dedıkçe yemıyor.15 kılo alsın hamılelıkte yemıcekte ne zmn yıcek dedi..esşim daha nasıl dıkkat etsın dedi tuz şeker kullanmıyor akşam yedıden sonra yıyemıyor şişkınlıkten ..dr bey kılo alması lazımken neden kılo verıyor dedı.bırsey olmaz yedıklerını dırek bebek alıyor dedi.benım dedıklerıme uydu yatmasına ragmen almadı dedi.drdan cıktım farklı tartılarda tartıldım.tartısı doğru drun..ben şişkınlıkten yemek yıyemıyorum.ahh şişkınlık olmasa yerım de yıyemıyorum. eşimde dru dınlemıcen artık benım dedıklerımı yıcen dıyor.ıstedıgını ye boşver dıyo..karnın olmasa hamıle demıcekler bu ne afrekalı gıbı gezıyon dıye dalga gecıyor.
Benim kv ilk evlendiğimde oğlan oğlan oğlan diyordu sonra ben de dedim ki ne oğlanı anne çocuğumuz olmuyor 2.5 sene çocuğumuz olmadı sonra tüp bebek yaptık. Şimdi de aman kızım sağlıklı olsun da diyor başka birşey demiyor bu yüzden bir musibet bin nasihatten hayırlıdır.bebeğim doğup da pipisini görmeyince akıllanır mı daha mı çok üzerime gelir bilemiyorum. yahu hangi devirde yaşıyoruz?
bazen o kadar bunalıyorum ki işyeri ayrı sıkıntı, kayınvalide ayrı sıkıntı, annemin de kıskançlıkları var tabi, artık ağırlaştım haftasonu bazen hiç çıkamadan öylece yatıyorum evde, anneme gitmezsem ama kayınvalideme gidersem ki kayınvalidem 2 adım ötemde oturuyor, hemen telefonda sesi değişiyor. herkesi ayrı ayrı memnun etmek çok zor.
yine dün akşam kayınvalidemde görümcem birşey yaptı. 2 küçük kağıda iki isim yazdı kayınvalideme dediki 'ikisinden birini seç ne çıkarsa o olsun ismi' dedi. veee ikisi de erkek ismiydi, erkek ismi yazmasına mı yanayım yoksa bebeğimin isminde bile beni safdışı bırakmalarınamı yanayım şaşırdım kaldım. çok üzülüyorum ama laftan anlayacak yapıda değiller ben de napıyım susuyorum gülüp geçiyorum.
tayin işim olmadı hala 4 saat yol yapıyorum hiç beni düşünen yok((
Canım ben de işten çıkar çıkmaz soluğu mağazada alacağım lakin ben sadece göğüs pompası alacağım, eve çok fazla eşya almak istemiyorum bu yüzden biberon ısıtıcısına bakmayacağım. Ama biberon setini de alabilirim.Canlarım bugun e bebekta avent urunlerınde ındırım var , fıyatları baska sıtelerden de kontrol ettım evet gercekten ındırımlı . Bugun hemen karar vermemem gerektıgı ıcın sasırdım kaldım. Avent elektrıklı sut pompası teklı ıcın kullanan alan tavsıye eden varmı ?
Bırde bıberon ısıtıcısını ınceledım. Ben bıberon ısıstıcının ıse yarayacagını dusunuyorum, almak ıstıyorum bunun hakkında da yorumu olan varmı ?
Zaten bıberon setı olarak da Avent yenıdogan setı almayı dusunuyorum ısıstıcı da da kendı bıberonu kullanılır.
Tum bunlar 430 TL gıbı bır sey tutuyor
Tavsıye yorum yada onerılerınıze acıgıö bu akşam ısten cıkar cıkmaz magazaya gıdecegım ...
Canım sonuçların tehlikeli değil bence benim max. 130 du benimki de 132 çıktı haftaya 100lük yapalım tekrardan dedi okkey dedim, telaşlanma bence hemen. Bir de endokrinoloji görsün inşallah kötü birşey söylemez hayırlısıyla...selamlar kızlar test sonuçlarım çıktı maalesef şekerim çıktı
açlık 81 max 105 bu normalmiş
1 saat 163 max 180
2 saat 166 max 155
3 saat 154 max 140
bu değerlere bakarak beni endokrinoji bölümüne sevk etti onların kontrolünde diyet yapıcakmışım geçmezse insilün dedidiyet yapmak istemiyorum.
sabahtan beri aç karnına kan aldırmaktan kolum mosmor oldu resmen. rabbim hiç birinize yaşatmasın. bizden haberler böyle birde perşembe aşımın 2. dozu var onu düşünüyorum kara kara(
Çok geçmiş olsun, benim ellerimin içi o kadar kızarıyor ve acıyor ki hiç birşey tutamıyorum, ayrıca ayaklarımın altına da sopayla vurulmuş gibi ağrıyordu bunu da söyledim magnezyumu iki katına çıkarın biraz iyileşme olacaktır ama tam düzelme beklemeyin dediArkadaşlar benimde ellerimin içi kıpkırmızı oluyor.Gece bacağıma bi anda kramp giriyor.Karnımın şişliği de 2 gündür inmiş gibi geliyor.Bebeğin hareketleri de balık gibi yüzüyor arada.Tekme yok ama.Cuma kontrolüm var.
benim eşim memnun bu halimden.sadece küçük bi göbek var.arada gülüyo eğleniyo benle ama böylesi daha güzel.doğumdan sonra kalacak kilomuz olmaz işte.valla ben iyiyorumda hani.ama işlerim çok.aşırı yoruluyorum.o yüzden bebek alıyo ben almıyorum[/QUOTE
cnm ben de toplamda 4,5 kg aldım.hep bebek aldı kılosu çok ıyı....ben de yıyorum ama altı yedıden sonra şikınlıkten yıyemıyorum. gunduz herseyı yıyorum ama çok su içiyorum..belkı ondan. 60 kıloydum hamıle kalınca 64,600 gr oldum. ben memnunum ama herkes hıc kılo almadın senın bebegın kucuk olcak ama dr kılosuna cok ıyı dedı:)
bin tl cok pahalıymış yaa merak ettım nasıl bır nevreskm takımı bubiz 11 parcalık takımı yaklaşık gönermesıyle 300 tl ye sıpariş vericez
O begendıgının ıcınde neler var hem nıye bu kadar pahalı kı![]()
kızlarrrrr oğluşuma Allah'ın izniyle Eymen Bera ismini bırakmayı düşünüyorum ama ailem Bera'yı pek beğenmedi kız ismine benziyor deyip duruyolar. Eymen sahabe ismi Bera Bin Malik de peygamber efendimiz zamanında şehit olmuş cesur bir asker iki ismi de dini ve kulağa hoş geliyor ayrıca Bera ilim ve cemalde üstünlük demek. sizce kötü mü ???
Eltimde ayicikim geliyor diyordu heryeri killi olucak diyordu masallah saci simsiyah ve boldu bebegin ama killi filan degildi korktugu gibi
bendede cok yanma var sutu biraz isitip icersen gecer hemencikgecmis olsun
kızlarrrrr oğluşuma Allah'ın izniyle Eymen Bera ismini bırakmayı düşünüyorum ama ailem Bera'yı pek beğenmedi kız ismine benziyor deyip duruyolar. Eymen sahabe ismi Bera Bin Malik de peygamber efendimiz zamanında şehit olmuş cesur bir asker iki ismi de dini ve kulağa hoş geliyor ayrıca Bera ilim ve cemalde üstünlük demek. sizce kötü mü ???
slm canım. aynı durumdayız. tabi benim biraz farklı bende hamileliğe 67 ile başladım ilk beş ay bulantı ile geçirdim ve 7 kilo verdi 60 düştüm şu an 63.5 oldum bende korkuyordum çocuk çok bakımsız çok cılız olacak diye ama maşallah gayet iyi diyor doktor 12 gün önce gittiğimde 1350 ydi kilosu haftasından bir buçuk hafta da önde dedi. çok mutlu oldum. sadece karnım çıktı başka hiçbiryerimde birşey yok.
canım alırsın inşallah sıkma canını,hamilelikten dolayı çalışabilir olman grip olmayacağın ya da başının ağrımayacağı anlamına gelmiyor. 1 hafta bile olsa son günlerde ağırlaşıcaz, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
bende ayniyim renni emme kullaniorum ilk zamanlar gunde 2 kez aliodum simdi ise sayisini bilemiorumslm arkadaşlar bugün sabahlara kadar yatmadım hem baş dönmesi hem bulantı hem de mide yanması mahfetti beni. etrafımdakiler bebek saçlanıyor ondan yanıyor miden diyorlar ben de gülüyorum benim kız ya bonus kafa doğacak ya da kel diyorum.ne olacak bu halim bilmiyorum birşey yemeye çekinir oldum açıkcası.
![]()
selamlar kızlar test sonuçlarım çıktı maalesef şekerim çıktı
açlık 81 max 105 bu normalmiş
1 saat 163 max 180
2 saat 166 max 155
3 saat 154 max 140
bu değerlere bakarak beni endokrinoji bölümüne sevk etti onların kontrolünde diyet yapıcakmışım geçmezse insilün dedidiyet yapmak istemiyorum.
sabahtan beri aç karnına kan aldırmaktan kolum mosmor oldu resmen. rabbim hiç birinize yaşatmasın. bizden haberler böyle birde perşembe aşımın 2. dozu var onu düşünüyorum kara kara(
bende ayniyim renni emme kullaniorum ilk zamanlar gunde 2 kez aliodum simdi ise sayisini bilemiorum
ben zaten su sinuclardan hic bisi anlayamiorum bi tek bi saat tokluk yuksek ozaman nie bi ona bakmiolar 30 saat can cekistiriolar ben de yazicam simdi ve gecenkileride oku anlarsin ayni seleri yasadigimizi
sağol canım. sütü de denedim de bi faydası yok inanki. hayırlısı olsun bakim.
bende ayniyim renni emme kullaniorum ilk zamanlar gunde 2 kez aliodum simdi ise sayisini bilemiorum
ben zaten su sinuclardan hic bisi anlayamiorum bi tek bi saat tokluk yuksek ozaman nie bi ona bakmiolar 30 saat can cekistiriolar ben de yazicam simdi ve gecenkileride oku anlarsin ayni seleri yasadigimizi
İlk dönemlerimizde zaman zaman bu sıkıntılardan yakınan arkadaşlar vardı,o zamandan hatırladığım İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği havuç suyu canım..Sık aralıklarla az yemen,yatarken yastığını artık yükseltmende iyi gelirmiş..
İsmiyle yaşasın küçük adam :) Eymen ismini hep sevmişimdir..Bera ilk duyulduğunda evet farklı geliyor ama bu da az duyulduğu için :) Senin minik alıştırır herkesi :) Anlamıda çok güzel,erkek ismi olarak geçiyor zaten
Sayısını bilemiyorum deyince dikkatimi çekti canım..Sonuç olarak bir ilaç..Allah korusun doktoruna danışmışsındır umarım..Her ilacın belli günlük sayısı olur diye biliyorum..
İlk dönemlerimizde zaman zaman bu sıkıntılardan yakınan arkadaşlar vardı,o zamandan hatırladığım İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği havuç suyu canım..Sık aralıklarla az yemen,yatarken yastığını artık yükseltmende iyi gelirmiş..
İsmiyle yaşasın küçük adam :) Eymen ismini hep sevmişimdir..Bera ilk duyulduğunda evet farklı geliyor ama bu da az duyulduğu için :) Senin minik alıştırır herkesi :) Anlamıda çok güzel,erkek ismi olarak geçiyor zaten
Sayısını bilemiyorum deyince dikkatimi çekti canım..Sonuç olarak bir ilaç..Allah korusun doktoruna danışmışsındır umarım..Her ilacın belli günlük sayısı olur diye biliyorum..