2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Oferta doğum iznine çıkan birini kimse işten çıkaramaz, çünkü paranı zaten sigorta yatıracak onlar para yatırmayacaklar. Sigortan asgariden yatıyorsa asgari, kendi maaşın üzerinden yatıyorsa kendi maaşın üzerinden maaşın sigorta tarafından yatırılıyor. Eğer seni işten çıkarırlarsa sigortaya şikayet edebilirsin diye biliyorum ben yine de sormak lazım iyi bilen birine.

benimde kafam karıştı kötü niyet yok biliyorum aslında mali müşavir demiş bizim muhasebeciye.zaten muhasebecimizde hamile bir iki hafta var aramızda.

Kizlar ya bisey sorucam size.bebegin basi asagidaysa erken dogum yukaridaysa ters duruyo.bu bebek nasil durmali.1 ay olacak doktora gitmeyeli ama yakinda gidicem.banada bebegin durusuyla ilgili bir aciklama yapar heralde fakat benim hissettigim kafasi asagida bacaklari yukarida yatiyo.tekmeler gobek deligimin 5 cm kadar ustunde oluyor.simdi benimdemi erken dogum riskim olabilir kafam karisti yahu

Kizlar ya bisey sorucam size.bebegin basi asagidaysa erken dogum yukaridaysa ters duruyo.bu bebek nasil durmali.1 ay olacak doktora gitmeyeli ama yakinda gidicem.banada bebegin durusuyla ilgili bir aciklama yapar heralde fakat benim hissettigim kafasi asagida bacaklari yukarida yatiyo.tekmeler gobek deligimin 5 cm kadar ustunde oluyor.simdi benimdemi erken dogum riskim olabilir kafam karisti yahu

Valla canım benim Dr um yatış şeklini söylemedi amaz şuanlık pozisyonu normal doğum için uygun dedi. Yani bi risktende bahsetmedi. Bilemiyorum benim şekerden dolayı bi riskim olduğu için belkide daha fazla korkutmak istememiştir.

Merhaba canım...
Bebeğin pozisyonuyla erken doğumun ilgisi yok.
Kendini korkutma sakın.
Bir kaç hafta içinde doğum pozisyonu alabilir, böyle de devam ederse normal doğum ya da düşündüğün doğuma kendi sancılarınla girersin.
Kendini strese sokma.
Doktoruna danış:34:

canım ben bugün gittim doktora bebeğin pozisyon baş aşağıda vaziyette, hiç öyle erken doğumdan falan bahsetmedi, sanmıyorum bununla alakalı olacağını.
1 ay olacaksa yakında gideceksin doktora demektir, herşeyi sor kafanda soru işareti kalmasın

Merhaba canım...
Bebeğin pozisyonuyla erken doğumun ilgisi yok.
Kendini korkutma sakın.
Bir kaç hafta içinde doğum pozisyonu alabilir, böyle de devam ederse normal doğum ya da düşündüğün doğuma kendi sancılarınla girersin.
Kendini strese sokma.
Doktoruna danış:34:

Yok okuyorumda yazilanlari anlam veremiyorum.basi asagidaymis erken dogum riskim varmis yaznis mesela.acaba normalden fazlami asagida oluyor.doktorum pazartesi yada carsamba cagirir beni mutlaka ogrenicem

canım ben bugün gittim doktora bebeğin pozisyon baş aşağıda vaziyette, hiç öyle erken doğumdan falan bahsetmedi, sanmıyorum bununla alakalı olacağını.
1 ay olacaksa yakında gideceksin doktora demektir, herşeyi sor kafanda soru işareti kalmasın

Baska arkadasada yazdim canim sanirim cok asagida oluyo nette okuduklarimdan bunu cikariyom.

Günlerdir evde yatıyorum grip yüzünden dün annemde geldi. Bugün biraz yürüyüşe çıktık annemle iyi geldi ama eve gelince çok aşırı yorulmuştum onu farkettim. Karnım ağrıyor sanki kasılıyor gibi yattım şimdi hemen.birde yürüyüş gerçekten şekeri düşürüyor. Annemle Kafe'de orta şekeri Türk kahvesi içtik yanında bi tanecik lokum yedim ve börek yedik azıcık sonra yürüdük gelince şekerime baktım 99 çıktı çok mutluyum ama yürüyüşde çok yordu beni. Pazartesi işe nasıl başlıcam onu düşünüyorum :9::37::nazar:

öğrenirsen çok sevinirim.cevabını bekliyorum canım

Ogrendim canim cikis yapilmiyormus normal rapordaki gibi sigortan devam ediyormus fakat parani sigortadan aliyorsun.yerine raporly diye rapor suresince isci koyabilurlermis ama senin raporun bitince geri donuyorsun.baska sorun olursa sorabilirim canim

Ogrendim canim cikis yapilmiyormus normal rapordaki gibi sigortan devam ediyormus fakat parani sigortadan aliyorsun.yerine raporly diye rapor suresince isci koyabilurlermis ama senin raporun bitince geri donuyorsun.baska sorun olursa sorabilirim canim

teşekkür ederim bende söyleyeyim bizim muhasebeciye şimdi.

Kızlar belki atlamışsınızdır doğum izninde en az 3 hafta öncesinden işten izninizi alın, almazsanız yanıyor çünkü, doğumdan en yakın 3 hafta öncesine kadar çalışabiliyoruz, bizim iş yerinde bi arkadaş doğum yaptı 1 hafta kala izne ayrıldı ama 2 haftasıda yanmış oldu sgkdan resmi izin bilgileri geliyormuş muhasebeye. Bende araştırdım gerçekten öyleymiş, doktorunuzun belirlediği doğum tarihinden hesaplayarak izinlerinizi ayarlayında yazık yanmasın zaten az iznimiz var.

neden sezaryen istiosun tatlim bizede onu aciklarmisin rica etsek..

gecmis olsun haftalarimiz ayni mi goremiorun ama dub gecede ben kasik ve bel agrisindan olucem sandim 1 saat ugdu esim
Canım doğumum bi hayli zor oldu benim 2cm aciklik vardi 8.ayimdaydim dr.hastaneye yetisemeyebilirsin dedi. suni sancı takıldı öğlen ben anca gece dogurabildim.Böyle acı bir tecrübem olduğundandır sezeryan tercihim...Fakat diyorum ki her doğum bir değil güzel şeylere adapte olunmalı..Çok detaylara girip,korku filmi modunda anlatıp normal doğum düşünen anneleri korkutmak istemem..

Arkadaşlar merhaba. Benim size bir sorum olacak, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Kanguru almayı düşünüyorum. daha önce kullanan oldu mu? Bir de bazılarının içinde sunta gibi sert bir şey var, bebeği dik tutsun diyeymiş ama bazılarında yok. Chicco da beğendim bir tane onda yok mesela. Acaba olması mı iyi olmaması mı? Sert bir plaka bebeğe zarar mı verir yoksa dik tutması iyi mi? İlk bebeğim olacak inşallah, tecrübesizim karar veremedim. Şimdiden teşekkür ederim.:54:

canım benım kocam cins bana kalsa hemen secerım. yok suntalam olmayacak mdf lake ya da masif agac olcak. yok ılla denızcı modelı olcak. besıgın ucu gemı gıbı sıvrı olcak...dumenı olcak çapası olcak. gıttı korsan gemısı modellı takım begendi. normal denızcı modellerı begenmıyor beyefendı..çocugun odası bebek odası degıl denızcı barınagı gıbı olcak..odaya halat ağ gıbı balıkçı malzemelerı koycakmış allah akıl versın.. benım evde yatmam onun ısıne geldı gıtmış feneryumdan hastane cıkışı battanıye bornoz zıbın nevresım takımı almış..banada hamıle fenerlı tshırt aldı.. bunların hepsı vardı. ne gerek var dedım..hevesını kırmayayım zaten kavga edecek halımde yok bebegımı strese sokamam ne yaparsa yapsın:):23::23::23:zaten o yuzden sen hep hamıle olsana bana hıc karısmıyorsun melek gıbı oldun dıyor:)))
çok guzel hiç bozma heyecanlı oda demekki çok.

Dun olculdu 5.6 28.6 da
Masallah diyelim:)

kizlar bebek pozisyonu hakkında konuşuyorsunuz bebegin bas yada makat geliş olması su haftalarda bise ifade etmez..cunku daha dönebilir..
bas geliş dogum pozisyonudur bu pratikte iyi bise..geri dönmezse normal dogum kararı için yani..

bu haftalarda bebegin dogum kanalına yaklaşması veya girmesi ve serviks boyunu kısaltması erken dogum riskidir..pozisyonu risk oluşturmaz..

Son düzenleme:
sadece diyetmi yapıyorsun sende insülüne geçmedin dimi
yok insulin falan ben birtek sekerli gıdayı kestim. çok delirirsem yiyorum onu da az. başka diyette yapmıyorum. genelde 100-110 arası açlık-120 civarı tokluk çok abartırsam(pizza, makarna mantı falan yersem) 140 civarı çıkıyor tokluk. mantı üstüne supangle yedim bir kere 180 çıktı... 1 aydır ölçüyorum yaklaşık. dr tokluk 140 altında kalsın dedi. dahiliyeciye gitmedim. toplamda 2-3 kere tokluk yuksek çıktı 2 kere de 120civarı açlık. ama gerçekten bal reçel falan inanılmaz...

Canım süperler ellerine sağlık bayıldım valla, el emeğine yatkınlığı olan herkese gıpta ediyorum, bir de mimar olacağım.

Geçmiş olsun dolgu düşmesi çok kötü zaten, ben de bir muayene olmak istiyorum her hafta 20lik dişimden dolayı kulağım bile fena halde.

Canım bende astım yok ama ben de çok nefessiz kalıyorum özellikle yemek yerken ve işteyken eve gidip uzanınca rahatlıyorum fakat işteyken telefonla bile konuşamıyorum

Valla şekerden hiç anlamıyorum lakin, biraz daha dikkatli yemeye çalış lütfen canım...

Helal olsun kaseker, git ve bir an önce gel inşallah sağ salim :)

Canım ben de yatağını odamıza koyacağımız beşiğimizi ve uyku setini aldık. Dün babası İstanbul'a gitti, bir koli eşya göndertiyorum dedi bakalım neler almış

Canım ben en fazla duş için ayaktayım, onda bile sağ ayağımın üstüne hiç bir şekilde basamıyorum. özellikle sağ kasığıma acayip bir baskı oluyor pijama giymek için tek sağ ayağımın üstünde bile duramıyorum malesef...

İnşallah benim gibi olmazsın. Doğum şeklini geçtim, son 2-3 ay eziyet oluyor. Yine de çok şükür diyelim bebekler iyi olsun da...
Doğum yapınca hepsi zamanla geçiyor yavaş yavaş...

Back
X