2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
günaydın arkadaşlar umarım hepiniz çok sağlıklısınızdır ; gece bel ağrısıyla uyandım çok korktum ben erken doğum belirtisi olabilir diye...şimdi hafifi var sizlerde ağrılar başladı mı?nasılsınız?:31::31:

günaydın arkadaşlar umarım hepiniz çok sağlıklısınızdır ; gece bel ağrısıyla uyandım çok korktum ben erken doğum belirtisi olabilir diye...şimdi hafifi var sizlerde ağrılar başladı mı?nasılsınız?:31::31:

benim çok fazla bel ağrım olmasada geceleri artık uyuyamıyorum :( aldığım nefes sanki yetmiyo sürekli derin nefes almayaçalışıyorum yastığımı dikleştiriyorum biraz rahat ediyorum bu seferde boynum tutuluyo napıcam bilmiyorum :( eşimi işe yolculadım onunla beraber bişeyler yedim şimdi yatıp uyumayı düşünüyorum..

çok geçmiş olsun, gunler geçiyor, aşıcaz bu zorlukları da...

neydi değerlerin ortalama olarak. olmazsa ben de gideğim dahiliyeye tekrar.

sabah açlık 100 civarı 1.saat tokluk hep 200 ün üstünde çıkıyor canım.zaten birinci saat önemliymiş hamilelikte.şimdi sabah ve akşam ölçeceğim en azından iki kere deleceğim parmakları bide ben ikinci saatleride ölçüyordum ondanda kurtuldum bari bunlara sevineyim dimi.

O kadar ayrıntıya grip kafein hesabı yaparsanız bu hamilelik işkence olur sonra depresyonlar başlar. Gunde 5-6 bardak çay içiyorum içmezsem mutlu olamıyorum keyif yaparken ki huzur bebeğime daha iyi geliyordur eminim. Helede çikolata yerken ;)

bende aynen günde bir iki bardak çay içmezsem mutlu olamıyorum.hatta hergün bir tane türk kahvesi içerim bu kadar sorun arasında bide buna takılırsam mahvoldum demektir.

Ay geçmiş olsun canım. Ya günde 4 kere insülin vuruluyorsun bari istediğini yiyebilseydin üff ben insülin vurulurken her şey yiyebiliyorsun sanıyordum :(:ssz:

canım bende öyle sanıyordum ama yenmiyormuş.acaba diyabetik olan tatlılardan yiyemezmiyim:1:

gecmis olsun canim en kotusu bole olsun hayatimmm ne dielim benimde degerlerimde bi gariplik war allah sonu mu hayir etsinnn...ama okadar kotu degil insulin halam cok mutludu kullanirken we cok siki diyet yapmadi son 2 ay bebek beslenmez dieeeee.....allah hepimize yardim etsinnnnnn....sikilma bak kafana takarsan daha kotu sekerin ilk sebebi seker deil stres mis....

bakalım bir başlayayıda insülüne göreceğiz değerler nerelere düşecek.kafama takmamaya çalışıyorum tabi ama zor.

canım çok geçmiş olsun , sabret artık napacan , rabbbim bir koolaylık versin inş.
yanlız benm annem de şekeri bayağı yüksek biri, günde 2 kez insülin vuruluo ve bu dediğin kadar dikkat etmio zaten vurupda az yerse falan şekeri düşo o zmn daha kötü olluyo , belkide hamilelikte farklı oluyodur
Sağlıcakla alırız inş. bebeklerimizi canım

inşallah canım.dün doktor epey sert konuştu benimle şeker konusuna çok dikkat et filan diye birazda korkuttu diyebilirim.insülündende korkuyorum iğneleri nasıl yapacağım merak ediyorum.

Tatlıya bağlanmasına çok sevindim, gözün aydın canım, en iyi çözüm oldu belki de böylesi.

Sen neler atlattın, çok güçlüsün, bozma moralini lütfen. Bugun benm doktor da, seker olmasa bıle kılo alımını dengelemek ıcın sık sık ama az az ye dedı. Acıkınca sut, yogurt, cevız, elma vb yıyeceksın, cok bol proteın ve salataya ağırlık ver dedı. Haklı aslında ıyı ve dogru beslenmeyınce ınsan anıden cok acıkıp baklava borek turu faydasız seyler ıstıyor. Yedıgın her saglıklı seyde mınıgıne guzel bır hedıye gonderdıgını dusun annesı. Umarım sıkı takıple sekerın yakında dusecek, ufak kacamaklar yapabıleceksın. Sabır canım.

bu şekerin en iyi tarafı kilo alımım durdu yemediğim için hatta kilo verdim .toplamda 8.5 kilo dayım şimdilik.iyi taraflarını görmek lazım tabi oayın birazda.

Bende claxene magduruyum kollarim mosmor bi kac kere göbekten denedik cok acıdı belki psikolojiktir ;) bisey sorcam doktorum bana clexane kullandığın icin normal doğum olmaz sezeryanla 38. Haftada alicam dedi herkese mi acaba ayni sey söyleniyor ???

bendee claxene kullanıyorum....halaaa göbekten vuruyorum kolayıma geliyo..doktora sordum doguma kadar kullaancan dedii...bir dahakii gidisimde normal yapabilirmiyim diye sorcam:26:

Merhaba kızlar bikac gundür giremiyordum gecmise bakamadım umarım anneler ve bebisleri iyidir.
Benim yine bu bikac gundur midem iyi degil bide agzımda yara cıkdı canim hic bisey yemek istemiyor
Zorlada olsa bebisim icin yemeye alisiyorum. Bir yandanda hastane cikisi ve pjama takimi baktim ufak tefek hazirliklara basladim.

Gunaydin hanimlar. Bebekler icin bi krem vardi gaz olmasin diye gobegine suruluyodu adi neydi onun duyan bilen varmi :36:

bugün şekerim için dahiliye doktoruna gittim diyabet üzerinede uzman doktor.zaten 10 gündür şekerimi ölçüyordum değerlerimi çok yüksek buldu ve insülün başladı bana.sabah öğle akşam ve yatmadan önce günde dört kere yapacağım.şekerli herhangi bişey yemek asla yok makarna pilav hamur işi yok gazlı içecekler yok kısacası aç yaşa dedi resmen bana.moralim yerlerde kendimi çok mutsuz hissediyorum 3 ay çok zor olacak benim için.

ALLAH yardımcın olsun canım.üzüldüm doğrusu ama herşeyin hayırlısı olsun.bebeğimiz için ne gerekiyorsa onu yapmak zorundayız

sabah açlık 100 civarı 1.saat tokluk hep 200 ün üstünde çıkıyor canım.zaten birinci saat önemliymiş hamilelikte.şimdi sabah ve akşam ölçeceğim en azından iki kere deleceğim parmakları bide ben ikinci saatleride ölçüyordum ondanda kurtuldum bari bunlara sevineyim dimi.

bende aynen günde bir iki bardak çay içmezsem mutlu olamıyorum.hatta hergün bir tane türk kahvesi içerim bu kadar sorun arasında bide buna takılırsam mahvoldum demektir.

canım bende öyle sanıyordum ama yenmiyormuş.acaba diyabetik olan tatlılardan yiyemezmiyim:1:

bakalım bir başlayayıda insülüne göreceğiz değerler nerelere düşecek.kafama takmamaya çalışıyorum tabi ama zor.

inşallah canım.dün doktor epey sert konuştu benimle şeker konusuna çok dikkat et filan diye birazda korkuttu diyebilirim.insülündende korkuyorum iğneleri nasıl yapacağım merak ediyorum.

bu şekerin en iyi tarafı kilo alımım durdu yemediğim için hatta kilo verdim .toplamda 8.5 kilo dayım şimdilik.iyi taraflarını görmek lazım tabi oayın birazda.
Allah kolaylık versin, bakalım insulin nasıl tepki verecek. son 2 ay dayanıcaz bir şekil. inşallah sonrasında hiç yaşamayız seker sorunu.

Çay konusundan konuşulmuş. cok açık olduğu sürece çay dr içebilirsin demişti o kadar ayrıntılara detaylara girmeyin bir şey olmaz demişti hatta bende bitki çayını günde 2-3 bardak serbest bırakmıştı.( ben bitki çayı hiç içmedim sadece grip oldugumda nane-li,mon ) onun dışında türk kahvesi bir fincan günde bişi olmaz demişti. (kahve hiç içmedim)
benim mideme açık çay akşamları çok iyi geliyor rahatlatıyor akşam 2-3 bardak çok açık çay içiyorum içmezsem midem yanıyor ve uyuyamıyorum. açık çayı mide yanmasına tavsiye ederim bende çözüm oluyor.

Herkese güzel bir gün dilerim:)

iyigeceler anneler.....
uyku tutmadı:50:
canım sıkkın:50: bugun dr a gittim.yüksek tansiyonum varmış.sıkı takip edilmem lazımmış.
bebeğim de tersmiş.haa bide idrar yollarında enfeksiyon....
karnımdan iğneoluyordum ama son 1 aydır kollarımdan vuruluyorum yer kalmadı çok acıyo alışamadım şu clexana:47:
mevla hepimize sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin...

Çok geçmiş olsun, tansiyon çok önemli, benim de 20. haftada çok yükselmişti, bir 10 gün takip ettik, çok şükür normale döndü umarım seni de zorlamaz...

Çok geçmiş olsun...beni de ara ara yokluyor ama ben vücudumdaki değişime yoruyorum hep doktorum da çok üzerinde durmadı kendiliğinden geçiyor diye

ben denedim bolulu hasan ustanın diyabetik kazandibini, şekerimi yükseltmedi...göze alabilirsen dene canım...çok geçmiş olsun...yalnız ben sadece diyetle idare ediyorum...

diyabet hemşirem de normal sütlü tatlıları bol tarçınla küçük bir porsiyon tüketebilirsin demişti, diyetteki herhangi bir meyve porsiyonunun yerine...bunu da sorabilirsin sana da uyar mı acaba diye

Merhaba kızlar bikac gundür giremiyordum gecmise bakamadım umarım anneler ve bebisleri iyidir.
Benim yine bu bikac gundur midem iyi degil bide agzımda yara cıkdı canim hic bisey yemek istemiyor
Zorlada olsa bebisim icin yemeye alisiyorum. Bir yandanda hastane cikisi ve pjama takimi baktim ufak tefek hazirliklara basladim.

tuzlu suyla gargara yap, geçer inşallah, çok geçmiş olsun

Hoşgeldin canım. Nerelerdeydin uzun zamandır yazmadın? Allah kavustursun eşine, sağlıkla yavrunuza...

Hoşbulduk canım. Teşekkür ederim:) Eşimle vakit geçirdik biraz diyelim:) Aminn inşallah canım. Hepimizi sağlıkla kavuştursun yavrularımıza:)

canım hoşgeldin hep aklımdaydın.dedım heralde annesigilde ınternet yok . kanama olayınıda kafana takma..biz neler atlattık bunu da atlatacağız inşallah. yat dinlen keyfine bak.şeker olayınıda azcık dikkat ettin mi tamamdır. canın çok çekerse sütlaç ye:) eşinle kısa sürelıgıne tatlı ayrıldınız bunlat hoş ayrılıklar.benım de eşim 8 ay yurtdışı görevine gitmişti. ağla ağla içim çıkardı.ama o zamn tektim bak şimdi sen yaalnız degılsın bebiş var:nazar::nazar: istanbulda olman daha ıyı dr secenegın fazla olur tatlım..odası geldı bızım haylazın çok saol canım ama boyacıyla duvara resım yapcak elemanı beklıyoruz:))

Kanamaya alıştık artık biz demi garipsemiyoruz :) Doktor gel istersen diyor ben çok olmadı ama o kadar yolu gelmeyim diyorum artık. Şekerde nasıl öylee çıktı bilmiyorum ki dikkat ediyorum bakalım bir kaç gündür pazarteside 100'lük olanı yaptırcam hayırlısı artık :) Çok güzel olsun odası uslu uslu dursun orda inşallah :)

Oh oh ne güzel haberler getirmişsin bizlere ben de seni merak ediyordum baya olmuştu yazmayalı. Annemler bazen bozuluyor ama canım ben de inan eşimin hasretine dayanamıyorum, hamilelikten sonra iyice bağımlı oldum adama yanımdan kalkerken bile nereye gidiyorsun aşkım diye sormadan edemiyorum.

Sağolasın canım. Aynen bende öyleyim canımm ya adım atsa nereye diye sormaktan kendimi alamıyorum şimdi de aramamak için zor tutuyorum kendimi :D

allah kavustursun...gozun aydinn dr lara boyleee artik inanioz napalimmm...hayirli olsun masraflar her ay azalcagina buyuooo anlamadim gitti

Sağolasın canım. Öyle derler ya hep büyüdükçe masrafı artar diye artık alışıcaz bu durumlarada:)

Tatlım ne güzel haberler bunlar çok sevindim

Teşekkür ederim canım:)

bugün şekerim için dahiliye doktoruna gittim diyabet üzerinede uzman doktor.zaten 10 gündür şekerimi ölçüyordum değerlerimi çok yüksek buldu ve insülün başladı bana.sabah öğle akşam ve yatmadan önce günde dört kere yapacağım.şekerli herhangi bişey yemek asla yok makarna pilav hamur işi yok gazlı içecekler yok kısacası aç yaşa dedi resmen bana.moralim yerlerde kendimi çok mutsuz hissediyorum 3 ay çok zor olacak benim için.

Çok geçmiş olsun canımm benimde insülin varken rahat rahat yiyemiyor musun yani benim kayınpeder iğneyi vurunca sofrayı götürüyo :) birde günde 4 kez hamilelikte mi değişiyor bu durum acaba?

Canım benim resmi internetten bulamadım ama ben 2014 Mayıs annelerinin aldığı cicilere eklemiştim resmi ordan bakabilirsin.

Bu arada bi poğaça tarifi buldum ama deneyeyim önce sonra güzel olursa sana veririm
Tamamdır bekliyorum senden güzel tarifler :)

28+2 günlük olduk, 1.225 gr ve 38.5 cm olmusuz. Kızımı gordum artık bayagı bebege benzemıs canım yavrum benım. Allah'ım sımdıden hasretım ona, Yarabbi sen buyuksun, sen kavustur inşallah...
Canım öyle duygusal anıma denk geldi ki, gözlerimden süzülen yaşları tutamadım :43::43: Alla hepimizi evladına sağlıkla sıhhatle ve zamanında kavuştursun inşallah.

Kızlar bu arada bugün ise gitmeden Meb den aradilar acil öğretmen ihtiyaçları varmış allah büyük gerçekten bir kapı koşabilir diğeri açılıyor toplantıya katıldım dersanede müdürle konuştuk çok ılımlıydi adam hsonu gerçekten bunalmis onu anladım halinden sizi de mağdur etmek istemiyorum dedi eşim yakın dönemde doğum yaptı gebelik zehirlenmesine erken alındı bebek yoğun bakımda kaldılar yoğun çalışmanız gereken bir döneme giriyoruz bizimki gibi birsey basiniza gelsin asla istemem dedi
ben zaten birini aramaya başlayın demeye karar vermiştim mebden gelen teklife guvenerek mudurum birini bulsak da bulmasak da da analık hali ödeneğini alabilmeniz için herşeyi ayarlarız ücretsiz izinde gösteririm sizi dedi ben de tamam dedim en kötü 32 ye kadar devam edeceğim yani birini bulup bulsmayacaklari da meçhul
Gün sonuna doğru mebde görüştüm tekrar hamile olduğumu öğrenince vazgeçtiler hayırlısı dedim ben de... iş mevzuyu da tatlıya bağlandı kızlar desteğiniz için teşekkür ederim canlarım
Hayırlısı olmuş o zaman canım bak müdüründe de gayet ılımlıymış, bizimkiler de bugün görüşecekler iş için 3 arkadaş çalışıyoruz burada sanırım birimizi çıkaracaklar da kimi gönderecekler bilmiyorum, sen git derlerse de Aralık'a kadar beni idare edin gideyim derim sanırım.

Oferta çok geçmiş olsun, son 2,5 ayımız kaldı lütfen dayan, Allah bebeğine ve sana sağlık ve sıhhat versin dualarımdasın.
Gecmis olsun canim.ben claxeni hala gobekten atiyorum.doktorum igne deri altina yapiliyo bebege asla ulasmaz dedi.
Ben de halen göbekten yapıyorum dün yaptığım yere doğru bir uçan tekme salladı ki korktum acaba ona mı denk geldi diye, bir iki kez kolumdan yapmayı denedim beceremedim, bacağıma zaten hiç saplayamıyorum. Arkadaşın biri de iğne kullanıyorum diye sezaryen yapıcakmış doktor dedi, ben iyiden iyiye alıştırdım kendimi zaten sezaryene, normal doğumu çok istiyorum ama başından beri doktor ayak bileklerimi sıkıyordu ve cıklıyordu sanırım o baştan alıştırdı beni doğum yapamayacak olmama.

Bu arada benimde gün geçtikçe bebek hareketleri zayıflıyor herşey normal dedi doktor. eskiden daha güçlü vururdu ama düzenli gidiyor diye düşünüyorum bebişimde gece benle resmen uyuyor çıt çıkarmıyor sabah acıkınca başlıyor tekmeleri :)

Birde benim parmaklarımda uyuşmalar var doktora söyledim kalsiyum eksikliğinden dedi kalsiyum verdi ama gelen geçen bir şey yok..

günaydın güzel anneler
herkes iyidir inşallah kasık ağrılarım geçti gibi arada oluyor sanırım üşütüyorum diyorum benim idrar yollarıyla ilgili gibi geliyor hayırlısı bakalım bu arada kıyafetleri yıkamaya başlayın derim 3 gündür yıkıma yapıyorum daha ütüye geçemedim son zamanlar zorlar gerçekten bide istanbulda oturanlara sorum olacak eminönünde uygun diyorlar fiyatlar bebek sekeri için bildiğiniz yer varmı int bi blogta okudum 120 liraya 75 adet seker yapmış ama metal gemi seklinde orijinal duruyor klasik değil bana uygun geldi keçe felan yapan birkaç yerler görüştüm 4 liradan başlıyor en basiti tanesi 7 liraya kadar çıkıyor 50 adet yapsam yeter bana emin önü hakkında bilgisi olan paylasabillirmi? haftaya eşim izin alabilirse hafta içi gitmeyi düşünüyorum artık ağırlaştık sonra cok zor olur herhalde :49:

herkese slmlar son trimestere girmekle beraber sanırım yalancı sancılarada merhaba dedik.
sabah sancıyla uyandım sol karın alt bölgesinde kasığın biraz üstünde gittikçe yayılan bi sancı bele doğru yayılıyor yaklaşık bi saat sürdü belirli aralıklarla devam etti şimdi geçti kızımda hareket etmeye başlayınca rahatlattı diyebiliim.
braxton hiks kasılmasıydı sanırım ikinci gebelikte daha hissedilir boyutta olurmuş..
gun boyunca takipte olacağım.konrolume 13 gun var

sizlerde dikkat edin kendinize ..
:49:

Back
X