2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
teşekkürederim bana hiç bu konuyla ilgili bişi demediler de o yönde bi muayne oldummu olmadımmı bilemedim. gittiğimde sorim en iyisi

Açılman falan olsaydı kesin söylerlerdi canım. Olmadığı için konu açılmamıştır. Bizdede hiç o konu açılmadı. Ama olsaydı doktorum söylerdi mutlaka.

Benim göğüsümün altında az belirgin göbeğime kadar kahverengi çizgi göbeğimin altından vajinaya kadar daha koyu oluştu. Göğüs kenarlarında boynumda yer yer kahverengi lekeler oldu Allah'tan yüzümde hiç bir şey yok. Göbeğim aşırı çatlak resmini göndersem acırsınız bana :50:

bizimkiler ona hamilelikte yüze çığı mı ne düşer derler. seninki o hesap canım. benim anneminde yüzünde o lekelerden çıkmış doğum esnasında terliyken saçıyla o lekeleri silmiş ve geçmiş. ben pek inanmam öyle şeylere ama normal doğum falan yaparsan aklına gelirse sil boynunu :)

Mayis anneleri olarak sanirim cogumuz erken dogum yapacagiz. Bende simdi doktordN geldim bebek cok asagida nasil rahatsiz olmuyosun dedi. Asagida oldugu icin basinin olcusunu bile alamadi. Henuz acilma yok ama yorulma dikkat et dedi

Nasıl hissediyorsun bebek hareketlerini merak ettim? Bazen zıplıyorum çok canım yanıyor aşağıya doğru vuruyorda:26:

benım henuz catlagım yok canım ınsallahta olmaz..

göbek delıgımın etrafı masmavı damar sadece.. değişik.. o gobek delıgınden baslayıp rahme dogru ınen kara cızgı de bende olusmadı.. olusan var mı???

Çok açık renkte,göbeğimden aşağıya olan daha öncelerde vardı şimdi son zamanlarda delikten göğüslere doğru uzanıyor daha da silik yukarıdaki :) Çok şirin geliyor bana:9:

Ikı hamılelıgımde de olustu ama bu sefer kı cok gec oldu. Yanlıs hatırlamıyorsam cızgının bıtımınden ıkı gogus arasına kadar kac parmak varsa, doguma o kadar hafta var denıyordu. Oğlum da bırebır tuttu.

Sımdı ıse; 4.5 parmak kalmış tövbe tövbeeeee!!!!!!

Şuan üstüm giyinik yanii dışarı çıkıyorumda montu fln çıkaramıcam annemden haber bekliyorum :) Ama şu söylediğini okudum ya bir hışımla soyunasım var :)))) İlginçmiş :) Tabi 4-5 parmak kalmasın canım,kız ya annesi tutmayacak demek bu teori bu sefer,inşallah :)

Insallah canım. Bugun oglum sabah kahvaltısı hazırlarken; " annecim bu dunyadaki en guzel yıldız sensın, sen benım gunesımsın" dedı... Laflarına bakar mısınız tatlı dilli kuzunun:))
Erıdım bıttım tabii ağladım, o gazla tum evı banyoları temızledım, yemegı hallettım, ıs gorusmesı yaptım. Sımdı cok yoruldum, soluma yattım kızımın hareket etmesını beklıyorum. Annelık cok guzel...

Hangi iltifatla karşılaştırılır,hangis bu kadar güzel gelebilir ki insana :) Gözlerim doldu..Maşalllah Demir'e,tatlı dilinee:nazar: Rabbim kuzucuklarından mahrum etmesin canım,cümlemizi inşallah..

doğuma hazırlık karın güçlendirici yada kegel egzersizleri yapıyomusunuz bende nette dolaşırken gördüm şimdi.

Ben okuduğum kitaptan bilgi edinerek başlamıştım kegele,bayaa oldu:34: Egzersizleride zaman zaman tekrarlıyorum..

Ikı hamılelıgımde de olustu ama bu sefer kı cok gec oldu. Yanlıs hatırlamıyorsam cızgının bıtımınden ıkı gogus arasına kadar kac parmak varsa, doguma o kadar hafta var denıyordu. Oğlum da bırebır tuttu.

Yaaa öyle deme benimde 4 parmak kalmış :18::20::14:

CANIM ben anlamadım nasıl hesaplıyosun merak ettim bende denemek istiyorum :)

arkadaşlar herkeze merhaba

epeydir giremedim,internetimin kotası dolmuştu geçmişide okuyamadım umarım anneler ve bebişler iyidir,herşey yolundadır.

3 gündür felaket biçimde kaburga ağrısı yaşıyorum sağ ön ve arka kaburgam beni mahvediyo.internetten baktım bebeğin baskısıymış bebek aşağı indikçe rahatlarmışım.sizdede varmı böyle şikayeti olan? yardım edinnnnn nasıl rahatlarım:43::43:

doktora gitcem oda 32.haftada gel demişti haftamı bekliyorum

sizde duydunuz mu bilmiyorum ama soğan göğüs çatlaklıklarını önlüyormuş. yengemden duydum 1. gebeliğinde bebek daha emmeden soğanı göğüslerine sürmüş ve çatlaklık acı falan olmamış. 2. gebeliğinde bişey olmaz diye sürmemiş ve pişman olmuş. inanmadım ilkte saçma geldi . bir yakınım doğumdan hemen sonra göğüslerine kuru soğan bas, hiç çatlak olmaz demişti. bende olurmu öyle şey göğüsüm soğan kokacak bebek emmek istemeyecek sonra deyip kabul etmemiştim.bugün netten araştırdım birçok insan soğanı onaylıyor yakınım kendi gelinin bunu denemiş ve evet gelininde hiç yara olmadı ve emzirme sorunu yaşamadı. bende deneyebilirim bunu. sadece kokusu rahatsız ediyor ve düşündürüyor beni..

Nasıl hissediyorsun bebek hareketlerini merak ettim? Bazen zıplıyorum çok canım yanıyor aşağıya doğru vuruyorda:26:

Çok açık renkte,göbeğimden aşağıya olan daha öncelerde vardı şimdi son zamanlarda delikten göğüslere doğru uzanıyor daha da silik yukarıdaki :) Çok şirin geliyor bana:9:

Şuan üstüm giyinik yanii dışarı çıkıyorumda montu fln çıkaramıcam annemden haber bekliyorum :) Ama şu söylediğini okudum ya bir hışımla soyunasım var :)))) İlginçmiş :) Tabi 4-5 parmak kalmasın canım,kız ya annesi tutmayacak demek bu teori bu sefer,inşallah :)

Hangi iltifatla karşılaştırılır,hangis bu kadar güzel gelebilir ki insana :) Gözlerim doldu..Maşalllah Demir'e,tatlı dilinee:nazar: Rabbim kuzucuklarından mahrum etmesin canım,cümlemizi inşallah..

Ben okuduğum kitaptan bilgi edinerek başlamıştım kegele,bayaa oldu:34: Egzersizleride zaman zaman tekrarlıyorum..

Hamileyken bebek hayali kuruluyor ya hani hep, inan buyudukce daha daha tatlı oluyorlar. Insallah herkes yasar bu guzellıklerı.
Ben de sabah sabah ağladım.

Diğer konudaki teori de tutmasın evet ıns ama oldukca saglam bır teorı sanırım. Olcunce lutfen haber ver.

Çizgi aşagıdan yukarı yukselıyor ya, en son geldıgı sevıye (artık bıttıgı yer) ıle ıkı gögsun arasına kadar olan mesafenın kac parmak oldugunu olcuyorsun.

8 9 parmak var canım senin birde ilk gebeliğinde birebir tutmuş :50: erken doğum mu yapacaz acaba... bu benim ilk gebeliğim peki doğumdan sonra bi çizgiler kayboluyor mu ??

8 9 parmak var canım senin birde ilk gebeliğinde birebir tutmuş :50: erken doğum mu yapacaz acaba... bu benim ilk gebeliğim peki doğumdan sonra bi çizgiler kayboluyor mu ??

Zamanla kayboluyor. Durun ben ablamdan öğrennc tam yazayım.

Benım bır ıkı hft onceye dek gobek delıgımın altındaydı herhalde. Ben de aşağıyı göremedıgım ıcın, sezeryandan kesı yerınden dolayı bu sefer olmayacak sandım. Bıranda corap söküğü gıbı gıttı. Senın 9 ise iyi yine zaten sezeryan olsa 1 hft erken alıyrlar. Benım 4,5 buna ne demelı? Su aralar sureklı duyuyorum; dıkkat edın bebek asagıda erken dogum olacak lafını, sınır olsam da takıyorum tabıı.

demi ikiz olunca erken oluyo bu arada doktorunu da takdir ettim genelde ikiz leri hemen sezaryn yaparlar seninki normali deneme sansı sunmuş inşallah 2. de doğum pozisyonu alır 32. haftadan sonra dönermiş genelde diye okumuştum biyerde ama son anda sancı başlayıncada döneneler varmış tabi hayırlısı diyelim allah hepimimze yardımcı olsun :)
Canım ben istedim doktorum da kabul etti tabi ikisi de bas geliş olursa..diger türlü de istersen deneriz ama birinin hayatı riski var dedi..o kadar ısrar etmem tabi..ins kızım doner hayırlısıyla normal doğururum..
Yaaa öyle deme benimde 4 parmak kalmış :18::20::14:

Çizgi aşagıdan yukarı yukselıyor ya, en son geldıgı sevıye (artık bıttıgı yer) ıle ıkı gögsun arasına kadar olan mesafenın kac parmak oldugunu olcuyorsun.
Ya bu ne çizgisi bende çizgi falan yok nerde bu çizgi? Karnınızda mı?

ay maşallah :) inşallah bızımkı de bana benzer :) çok sakin varlıgıyla yoklugu bır bı cocukmusum hep gulermısım. annemlerın demesı :) hastanelerı cok severmısım.. hatta kan alırlarken bakarmısım :) sımdı bakamıyorum :D
ama agrasıfımdır bıraz.. vururum totosuna muhtemelen kızdırırsa benı.. en azından kımsenın bogazına ıp dolamaması gerektıgını bılecek :)

Ben öğretmenim sınıfta disiplin kurmaya çalışmaktan kişiliğim bu hale geldi sanırım. Sokakta bi çocuk yaramazlık yapsa oğlum dikkat et diye bağırırken buluyorum kendimi :)) sanırım bizim kızda çekecek az biraz :))

Canım kesi yani dr dilinde epizyotomi, yırtık ihtimalinin olduğu doğumlarda, düzensiz ve kontrolsüz yırtıklar oluşmasın diye yapılan bir müdahaledir. Yalnız artık dediğin gibi normal doğumlarda rutin bir müdahale olarak hemen hemen herkese uyguluyorlar. Sana tavsiyem doktorunla öncesinde bu konuyu konuşman, gerekmedikçe istemediğini belirtmen olabilir. ama yırtık olmasının en büyük sebebini de unutmamak lazım. Bebeğin kafası göründüğünde, perine çevresinde ciddi bir yanma hissi de oluşur, bununla beraber, gebede de yoğun bir bebeği fırlatma isteği oluşur. Hatta buna fırlatma refleksi derler. İşte tam o esnada, gebe kuvvetli bir şekilde ani ıkınma yaparsa, yırtık ihtimali artıyor. O sebeple hızlı küçük nefesler ile ddinlene dinlene ıkınmak önemli. 3 mum, 1 tüy üfleme diyoruz biz. :)
Bir de bebeğin kafası cıktıktan sonra, tekrar bir rotasyon yaparak içerde omuzlarını çeviriyor. O rotasyona da izin vermek lazım, azıcık ıkınmadan, bir sonraki dalgayı beklemek yani..Korkmayın bebeğe birşey olmuyor o esnada, oksijenini hala kordon vasıtası ile alıyor.

Sevgiler

Kızlar daha önce bir arkadaşa yazdım ama okumayan kaçıranlar için tekrar yazıyorum.

Yırtığı azaltmak için alabileceğimiz önlemler:

1) Kegel egzersizi. Bunu yaptıkça yavaş yavaş vajinayı ayrı, makatı ayrı bir şekilde sıkıp bırakabiliyorsunuz. Yani iki kas grubunu bağımsız hareket ettirme becerisini kazanıyoruz.

2) Az önce anlattığım perine masajı

3) ama ennnn Önemlisiiiii....Normal doğum sırasında, bebeğin kafası cıkmaya basladıgında, perinede ciddi bir yanma olur. Gebe ya ıkınmaktan korkar, o esnada bekler ve doktor sabırsızlanıp kesi atabilir. Ya da fırlatma refleksi dediğimiz, yoğun fırlatma isteği ile çok güçlü bir ıkınma yapar ve bebek aniden hızlı bir şekilde vajinadan çıkar. Şimdi olması gereken, bebeğin kafası yavaş yavaş çıkarken, bizim de bağırmadan, sadece nefesle, hızlı ve sık nefesler ile bebeği yavaşça çıkarmaya çalışmamız. Kendimizi kontrol etmemiz. Bebeğin kafası çıktıntan sonra, bebeğin vücudu içeride bir rotasyon hareketi yapar (yani dönme hareketi) ve omuzlarını rahat cıkabileceği bir pozisyona getirir ve kafasını da yan tarafa cevirdiğini görürsünüz. Orada da sakince bu dönüşünü yapmasını beklemek, ve gelen bir sonraki dalgada ıkınmayı beklemek doğru olacaktır. Ikınmalarda en çok kullanılan nefes, sık ve hızlı... 3 kere mum üflermiş gibi yapın, 1 kere tüyü üfleyerek uzağa gönderdiğinizi düşünün. 3 mum, 1 tüy... Kontrollü ıkınma, yırtık oranını oldukça azaltır.

Verdiğin bilegiler çok güzel, iyi ki sende mayıs annesisin :46::1:

ayyy bende pazartesi gitcem en son 750 gr dı sanırım:9:inşallah 1 kilonun üzerine çıkmıştır kuzumm. 28+2 olacak pazartesi günü. geçmiyor günleeeeeeeeeeeeeerrrrrr::

Gün saymaya başladınmı yine :)))

Selam arkadaşlar, bugun bebek mobilyasi baktik ve hatta siparis ettik. Biz bembeyaz bir takim aldik, buyuyunce de istediği sekilde renklendirsin diye. Simdilik kulplarini pembe yapacağız ve aksesuarlari. Iki onerim olacak. Birisi erol mobilya, pendikte. Digeri evimidiziyorum . Com, yerleri dudullu sancaktepede. fiyatlar uygun, model cok. Hellobaby de baktigim 2250 olan takimi 1850ye aldim. Tavsiye ederim, hem guzel internet siteleri hem buyuk showroomlari var

Söylediğin iyi oldu canım yakın yerler bana, bende bi bakayım henüz bişey alamadık. Hayırlı olsun sizin mobilyanızda güle güle uyusunda büyüsün inşallah bebişin :)

Kızlar, bi çoğumuz Mayıs tarihliyiz ama Nisan'da dogum yapanlar cok olur..mesela ben Mayıs'ı görebileceğimi pek sanmıyorum :)) :29:Nisan 15 gorsem ikizlerle zaten 36 haftalık oluyorum heralde sevincimden havalara uçarım..bu topigin ilk dogum yapanlarından biri ben olurum heralde..allah hepimize zamanlı vakitli saglıklı doğumlar nasip etsin..dua edin de Nisan'da doğurayım daha erken olmasın ins..

Zamanında gelirler inşallah canım. Bakarsın sen istisna olursunnn :)))

sizde duydunuz mu bilmiyorum ama soğan göğüs çatlaklıklarını önlüyormuş. yengemden duydum 1. gebeliğinde bebek daha emmeden soğanı göğüslerine sürmüş ve çatlaklık acı falan olmamış. 2. gebeliğinde bişey olmaz diye sürmemiş ve pişman olmuş. inanmadım ilkte saçma geldi . bir yakınım doğumdan hemen sonra göğüslerine kuru soğan bas, hiç çatlak olmaz demişti. bende olurmu öyle şey göğüsüm soğan kokacak bebek emmek istemeyecek sonra deyip kabul etmemiştim.bugün netten araştırdım birçok insan soğanı onaylıyor yakınım kendi gelinin bunu denemiş ve evet gelininde hiç yara olmadı ve emzirme sorunu yaşamadı. bende deneyebilirim bunu. sadece kokusu rahatsız ediyor ve düşündürüyor beni..

İlginçmiş.. Bende bizim okuldaki hocaların birinden tereyağını duydum mutlaka dene bende hiç çatlak olmadı dedi..

Zamanla kayboluyor. Durun ben ablamdan öğrennc tam yazayım.

Benım bır ıkı hft onceye dek gobek delıgımın altındaydı herhalde. Ben de aşağıyı göremedıgım ıcın, sezeryandan kesı yerınden dolayı bu sefer olmayacak sandım. Bıranda corap söküğü gıbı gıttı. Senın 9 ise iyi yine zaten sezeryan olsa 1 hft erken alıyrlar. Benım 4,5 buna ne demelı? Su aralar sureklı duyuyorum; dıkkat edın bebek asagıda erken dogum olacak lafını, sınır olsam da takıyorum tabıı.

sen demesen ben göbek deliğimin üzerine doğru çıkan çizgiyi fark edemicektim bile. görünce şaşırdım hiç dikkat etmemiştim.

boşver kafana takarsan erken doğum yapma riskin dahada artar. dua et bol bol o rahatlatır seni denilenleri takma erken doğarsada sağlıklı doğsun. 5 aylıkken doğum yapanlarımız var bunada şükür..

Bu arada bugün ilk kez otobüste yer verdiler bana çoh duygulandımmm :21::21:

Bide doktor banada kum doküyosun dedi ama benim hiç ağrım olmadı halada ağrımıyor.. Neden acaba?

Benim göğüsümün altında az belirgin göbeğime kadar kahverengi çizgi göbeğimin altından vajinaya kadar daha koyu oluştu. Göğüs kenarlarında boynumda yer yer kahverengi lekeler oldu Allah'tan yüzümde hiç bir şey yok. Göbeğim aşırı çatlak resmini göndersem acırsınız bana :50:

olsun uzulme canım nolcak .. sıkma canını.. ctlak gıderen kremler var.. contrabutax tı sanırım.. amelıyat ızlerını bıle gecırıyormus. ıstersen bır dene ama yıne de dert etme..

kadınlar hamılelık konusunda annesıne cekermıs..benım annemın de karnı ınanılmaz catlaktır.. ben benımkı de catlayacak sandım ama sımdılık bısey yok.. annem "halalarına cekmıssın" dıyo :1:

bakalım daha bıtmedı.. 9. aya kadar bellı olacak..

bazen canım cok acıyo catlıyorum sanıyorum ama sadece mavı mavı damarlar belırıyor.. meraktayım.. :))

Ben öğretmenim sınıfta disiplin kurmaya çalışmaktan kişiliğim bu hale geldi sanırım. Sokakta bi çocuk yaramazlık yapsa oğlum dikkat et diye bağırırken buluyorum kendimi :)) sanırım bizim kızda çekecek az biraz :))

ben de aynı durumdayım.. :) öğretmen değilim ama sokakta bı cocuk gorsem bende bole tepkıler verıyorum.. elimde değil :)

Back
X