2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar şimdi hastaneden geldim.. kv otururken esim ve kaynpederim tartışmaya başladı ve ciddi moralim bozuldu. Kasık ağrım başladı ve 1 saat sonra duramaz hale geldim.. iç camasirimda ıslaklık hissedince apartopar hastaneye gittik. Ultrasyonda suyumun azaldığını söyledi doktor ve nst ye baglanmamı istedi. Nst de sancılarım çıktı ve serum taktı. Cok korktum hele eşimin eli ayagi titredi sebep olduğunu düşündü. Doktor yatıcaksın hiç kalkmıcaksın bol bol su iciceksin suyun azalmış dedi. Serum taktırdı eve yeni girdim. Ne olur dua edin bebeğim daha çok ufak daha cok erken 30 haftalık daha cok korkuyorum insallah bisey olmaz elimi oynatmam daha. En azından 36. Haftaya kadar o bebeğin orda kalması lazım dedi doktor.

Geçmiş olsun canım inş bişey olmaz. Yat dinlen az kaldı zaten. Allah yavrularımızı zamanı gelince verdin bizlere. 37 den sonra inş

Kızlar şimdi hastaneden geldim.. kv otururken esim ve kaynpederim tartışmaya başladı ve ciddi moralim bozuldu. Kasık ağrım başladı ve 1 saat sonra duramaz hale geldim.. iç camasirimda ıslaklık hissedince apartopar hastaneye gittik. Ultrasyonda suyumun azaldığını söyledi doktor ve nst ye baglanmamı istedi. Nst de sancılarım çıktı ve serum taktı. Cok korktum hele eşimin eli ayagi titredi sebep olduğunu düşündü. Doktor yatıcaksın hiç kalkmıcaksın bol bol su iciceksin suyun azalmış dedi. Serum taktırdı eve yeni girdim. Ne olur dua edin bebeğim daha çok ufak daha cok erken 30 haftalık daha cok korkuyorum insallah bisey olmaz elimi oynatmam daha. En azından 36. Haftaya kadar o bebeğin orda kalması lazım dedi doktor.
cok gecmis olsun Allah bebeginizi vaktinde yollar ins. 37 den sonra...bol bol su tuketin wc ihtiyaci disindada kalkmamaya calisin cogu bitti azi kaldi zaten

geçmiş olsun canım. ben bu konuyu bi araştırayım yağıda ilkdefa duyuyorum :) çok cahilim çookkkk

:1::1::1:

ben de yagı burada psikologanne den duydun canım ya hemen gıdıp aldım.. badem yagı ıle zeytınyagı dıyende var..
hepsını denıcem ıste. :)

hemoroid normal doğuma engel değil ama doğum sonrası sıkıntılı oluyor, ben ilk doğumumda hemoroidle normal doğum yaptım, korkutmak istemem ama sonrasında çok çektim doğum sancılarını doğumdan sonra defalarca çektim sabahlara kadar ,şimdi yine var ve doğuman daha çok korkutuyor beni o ağrılar hatta sırf bu yüzden sezeryan istemek bile aklımdan geçmiyor değil

ameliyat falan dusunmedınmı? ufak bı lazer operasyonuyla hemen alınıyomus..

Cok uzucu.bende korkuyorum.ve hic kimseden duymadim.acaba bebegin dogum raporunda kacinci haftada dunyaya geldigi yaziyor mu?

o onemli değilkiii 42 de doğuranda var.. normal surec bu.. kurum nasıl anladı bılmıyorum .. hastaneyle ıletışıme gecmiş olabılır...

selam kızlar, 1 haftadır netim yoktu takip edemedim,
bebek aspirini kullanan arkadaşlar niye kullanıyorsunuz, bende kullanıyorum ama kanı sulandırsın diye, siz ne çin kullanıyorsunuz?

geçen hafta doktora gittim suyum sınırda imiş 3 litre su içiceksin dedi.

birde,

günde 1 tane yumurta beyazı 1 avuç fındık ve 2 tane ceviz ihmal etme dedi.

balık yağı hapıda içiyorum siz içiormusunuz kızlar.

ben çok ilaç kullanıyorum sanırım

decavit, ferrum, aspirin, balık hapı, devit 3

ferro duo sanol, elevit, balık yağı, osteocare ayrca cok agrım olursa parol

Allah ın ıznıyle hıcbısey olmaz sen rahat ol .. her şerde bi hayır vardır. merak etme bence senin miniğin elini masaya vurmuş şimdiden "bu evde huzursuzluk ıstemıyorum" diye ;) sakın sıkma canını..

Bazi arkadaslarimiz rahatssizlanmis gecmis olsun insallah zamaninda hayirli dogumlar yasariz.bizde bugun bizde doktora gittik tam 28 haftalik olduk yavrum 1200 kg Ve boyuda 35 cm olmus:nazar: hersey yolunda dedi doktor teyzemiz...kramplarim oldugu icin magnezyum verdi ve suanda ilaclarim soyle; magnezyum,coraspirin,decavit ve maltofer kan ilaci.. Decaviti zamanzaman almayabilirsin dedi. Bizden bu kadarumarim herkes hayirli guzel haberler alsin:21:

Çok çok geçmiş olsun, yüreğim hopladı okurken. İnşallah anlık bir stres ve sıkıntıdan kaynaklanmıştır.Bundan sonra hem yatarsın hem de stresten uzak durmana dıkkat eder yakınların o zaman duzelır ve zamanında gelır yavrun.

Son düzenleme:
Arkadaslar bugun evkur da deco bianca markasinin bebek nevresim ve havlu setine baktim.cokkaliteli ve guzel buldum.12 parca icindekiler;
Yenidogan havlu
bornoz
canta
onluk
kundak
kirlent
yastik
nevresim
yorgan
yatak koruyucu
carsaf
kese
Fiyati pesin 210 tl, taksitlu 235 tl.
resim ekleyemedim.deco bianca 12 parca bebek seti diye cikiyor nette.
fiyati nasil.bana yardimci olurmusunuz rica etsem,
kalitesi son derece diyecek yok,
Ben baktım cnm gerçekten guzel gorunuyor. Parcaların hepsıne ıhtıyacın varsa uygun gorunuyor cunku sadece yatak koruyuculu nevresimler bıle ıyı markalarda 300 TL cıvarında....

çok geçmiş olsun dualarım seninle canım.bol bol dinlen üzme sakınkendini

yok canım hatta bebeğin kilosu az bile ama suyu fazlaymış doktor sıkı takip dedi 2 haftada bir görüşüyoruz artık.şekerimde düşmüyor çıldıracağım

Ayni durumdayiz bendede sivi fazla henuz kiloda sorun yok hepimiz icin hayirlisi canim

sizde duydunuz mu bilmiyorum ama soğan göğüs çatlaklıklarını önlüyormuş. yengemden duydum 1. gebeliğinde bebek daha emmeden soğanı göğüslerine sürmüş ve çatlaklık acı falan olmamış. 2. gebeliğinde bişey olmaz diye sürmemiş ve pişman olmuş. inanmadım ilkte saçma geldi . bir yakınım doğumdan hemen sonra göğüslerine kuru soğan bas, hiç çatlak olmaz demişti. bende olurmu öyle şey göğüsüm soğan kokacak bebek emmek istemeyecek sonra deyip kabul etmemiştim.bugün netten araştırdım birçok insan soğanı onaylıyor yakınım kendi gelinin bunu denemiş ve evet gelininde hiç yara olmadı ve emzirme sorunu yaşamadı. bende deneyebilirim bunu. sadece kokusu rahatsız ediyor ve düşündürüyor beni..
Duymuştum bunu..Emzirme döneminde cok sıkıntı ysşayan bi tanıdığımın cok cici bir teyzesi söyledi,limon gb ez kes damlat dedi yaraysa hemen geçer dedi,şimdiden ara ara ysparsanda iyi gelir dedi.Sıkıntı ceken tanıdığımda çok canı yandığı kopmalar meydana geldiği için kremlerdrn sonuç alamayınca denemiş,tabi çok kötü ya can havliyle direk yarım yarım dsyamış göğüslerine,geçmiş ama öyle uzun tutunca koku kslmış biraz bebiş kısa bir süre emmemiş :))

Hamileyken bebek hayali kuruluyor ya hani hep, inan buyudukce daha daha tatlı oluyorlar. Insallah herkes yasar bu guzellıklerı.
Ben de sabah sabah ağladım.

Diğer konudaki teori de tutmasın evet ıns ama oldukca saglam bır teorı sanırım. Olcunce lutfen haber ver.
5-6 parmak kadar :)) çok silik ama :))

benım neden olmuyo acabaa :44:
Hiç bilmiyorum herkeste olur mu illa :) benimkide çok silik..

geçmiş olsun canım. ben bu konuyu bi araştırayım yağıda ilkdefa duyuyorum :) çok cahilim çookkkk

içim rahatladı şimdi saol.

bende başlıcam karar verdim. sadece yürüyüşle olacak iş deil anladığım kadarıyla.

:1::1::1:

Bilince insan deniyor,elimizden geleni yapalımda ;))

Benimkide bazen elini disari cikaricakmis gibi hissediyorum :) tam cikisvyerini ittiriyor yada vuruyor :)

Aynen öyle oluyor..çok bariz aşağıyı hissediyorum :) doktor dönmüş demişti ama başka birsey demedi devletteki,Salı günü kendi doktoruma gideceğim bskalım ne diyecek..

Geçmiş olsuun,Rabbim zamanında sağlıkla gelmesini nasip etsin miniğinin..Dinlen ve sana keyif veren insanları çağır yanına sadece :) Sen huzurlu oldukça minikte huzurla duracaktır yerinde inşallah :)

Günaydın herkese. Uykular artık eskisi gbi olmuyor sanırım bebişe hazırlık yapıyor vücut. Uykusuz çok günlerimiz olucak artık. Bnm göğüslerimde acayip kaşıntı var. Dr krem vermişti ama işe yaramadı. Kaşımaktan yara oldu kanadı.

Rabbim ikinizi birden korusun. Gonlune gore saglikla dunyaya getirirsin inşallah. Peki stres mi tetikledi su azalmasini? Yoksa baska etkenlerde var mi?

amin canım saol.. dün bayağı uzun bi yürüyüş yaptım sanırım birazda o etkili oldu.. ama akşamki tartışma resmen tuzu biberi oldu..

Allah yardımcın olsun, sakin huzurlu ortamlara ihtyaç var, kimsenin umrunda olmuyor bazen. İnsallah zamanını bekler yavrular.

inşallah.. daha çok erken çok ufak hiç bi hazırlığım yok.. aklım başıma geldi ama en yakın zamanda bütün ihtiyaçları yıkamayı ütülemeyi hazır edicem..

Geçmiş olsun canım inş bişey olmaz. Yat dinlen az kaldı zaten. Allah yavrularımızı zamanı gelince verdin bizlere. 37 den sonra inş

amin canım.. Rabbim yavrularımızı hayırlı zamanda kucağımıza almayı nasip etsin..

cok gecmis olsun Allah bebeginizi vaktinde yollar ins. 37 den sonra...bol bol su tuketin wc ihtiyaci disindada kalkmamaya calisin cogu bitti azi kaldi zaten

doktorda aynılarını söyledi ben normal doğum düşündüğüm için yürümem gerektiğini düşünüyodum ama doktor en azından 36. haftaya kadar kalkma dedi..

Allah ın ıznıyle hıcbısey olmaz sen rahat ol .. her şerde bi hayır vardır. merak etme bence senin miniğin elini masaya vurmuş şimdiden "bu evde huzursuzluk ıstemıyorum" diye ;) sakın sıkma canını..

baba oğul boğa burcu ve her bir araya geldiklerinde sürtüşmeler ortaya ıkıyo.. daha öncede bin kez uyardım eşiimi en azından benim yanımda yapmayın diye onunda şimdi aklı başına geldi.. bir musibet bin nasihattn eftalmiş bunu gördük :)

Çok çok geçmiş olsun, yüreğim hopladı okurken. İnşallah anlık bir stres ve sıkıntıdan kaynaklanmıştır.Bundan sonra hem yatarsın hem de stresten uzak durmana dıkkat eder yakınların o zaman duzelır ve zamanında gelır yavrun.

inşallah canım valla o nst çekilirken yatakta neler düşündüm bi bilsen.. hem ağlıyorum hem eşime daha hastane çıkışı bile almadık diyorum sanki herşey bitti o kaldı.. resmen nasıl cahiilim bu konuda onu anladım..

çok geçmiş olsun dualarım seninle canım.bol bol dinlen üzme sakınkendini

saol canım teşekkür ederim ..

Arkadaslar bugun evkur da deco bianca markasinin bebek nevresim ve havlu setine baktim.cokkaliteli ve guzel buldum.12 parca icindekiler;
Yenidogan havlu
bornoz
canta
onluk
kundak
kirlent
yastik
nevresim
yorgan
yatak koruyucu
carsaf
kese
Fiyati pesin 210 tl, taksitlu 235 tl.
resim ekleyemedim.deco bianca 12 parca bebek seti diye cikiyor nette.
fiyati nasil.bana yardimci olurmusunuz rica etsem,
kalitesi son derece diyecek yok,

amin canım saol.. dün bayağı uzun bi yürüyüş yaptım sanırım birazda o etkili oldu.. ama akşamki tartışma resmen tuzu biberi oldu..

inşallah.. daha çok erken çok ufak hiç bi hazırlığım yok.. aklım başıma geldi ama en yakın zamanda bütün ihtiyaçları yıkamayı ütülemeyi hazır edicem..

amin canım.. Rabbim yavrularımızı hayırlı zamanda kucağımıza almayı nasip etsin..

doktorda aynılarını söyledi ben normal doğum düşündüğüm için yürümem gerektiğini düşünüyodum ama doktor en azından 36. haftaya kadar kalkma dedi..

baba oğul boğa burcu ve her bir araya geldiklerinde sürtüşmeler ortaya ıkıyo.. daha öncede bin kez uyardım eşiimi en azından benim yanımda yapmayın diye onunda şimdi aklı başına geldi.. bir musibet bin nasihattn eftalmiş bunu gördük :)

inşallah canım valla o nst çekilirken yatakta neler düşündüm bi bilsen.. hem ağlıyorum hem eşime daha hastane çıkışı bile almadık diyorum sanki herşey bitti o kaldı.. resmen nasıl cahiilim bu konuda onu anladım..

saol canım teşekkür ederim ..

Olur mu hiç. Annelik işte. O korku heyecanla henuz hangı okula gıdecek secmedık desen bıle yerıdır, kıyamam. Bundan sonra artık sadece kendını ve bebegını dusunup yatıp hıcbır sekıld kalkma. Kafanı da olumsuz dusuncelere degıl, hep guzellıklere dogru yonlendır. Bırak bebegın herseyını aılen, yakınların hazır etsın artık. Bır de onları dusunup dert etme. Bılırım anne yuregı sonucta hazır degıl dıye uzulursun ama bosver bırak en yakınlarımız bugunler ıcın var.
Artık hıc kalkmayacagına gore bıze bol bol yaz. Esın bılgısayarı sana gore ayarlasın. Olumlu seyler oku hep. Netten alısverıs, oyun, burada yazısmak gıbı:) Kontrollerın de sıklasmıstır sanırım. Bızı de sık sık bılgılendır.
Allah yardımcın olsun, 36 haftaya ne var kı, su gbı gececek hepımız ıcın ınsallah.

Günaydın herkese. Uykular artık eskisi gbi olmuyor sanırım bebişe hazırlık yapıyor vücut. Uykusuz çok günlerimiz olucak artık. Bnm göğüslerimde acayip kaşıntı var. Dr krem vermişti ama işe yaramadı. Kaşımaktan yara oldu kanadı.

Ben de oglum ıcın uyanırsam 1-2 saat uyuyamıyorum. Az uykuyla yetınmeyı ogrenıcez artık.
Gogusler de catlayabılıyor bıldıgım kadarıyla ama yara olması? Acaba krem mı ıyı gelmedı? Bence bır cılt doktruna gorun canım, neden dersen; gogusler dogumdan sonra en onemlı yerlerden bırı oluyor. Lohusa halınle bır de ucları zaten cok fena oluyor sıkıntı cekersın. Sımdıden onlemını al arkadasım.

Merhaba kuzularım Nasılsıniz 4 5 gündür giremiyorum yoğunluktan

Geçmişe ara ara baktım erken doğum riski olan arkadaşlar varmış umarım zamanını bekler bebisler kendinize dikkat edin

Kıl tüy meselesi açılmış hamilelikten beri jilet kullanıyorum Ne olacak halim Bilmem...

Göbek çizgisine hemen bakacağım çok merak ettim

30. Haftada işten çıkıyorum 32 ye kadar sigortami yatıracaklar sonra ücretsiz izin...15 martta özgür ve zügürt bir bayan olacağım...

Öyle işte kızlar bizden bu kadar şimdilik önemli gelişmeler varsa lutfen söyleyin bana 60 sayfa oku oku bitmez çünkü okuyana kadar siz bi 60 sayfa daha konusursunuz...
Hosgeldın canım. Az kalmıs ızınlı olmana. Tam neden ucretsız zın olacagını anlamadım, yasal olarak uzunca bır zaman maaslı sekılde calısmıyor olman lazım. Sorun mu cıkardılar yıne?

selam kızlar, 1 haftadır netim yoktu takip edemedim,
bebek aspirini kullanan arkadaşlar niye kullanıyorsunuz, bende kullanıyorum ama kanı sulandırsın diye, siz ne çin kullanıyorsunuz?

geçen hafta doktora gittim suyum sınırda imiş 3 litre su içiceksin dedi.

birde,

günde 1 tane yumurta beyazı 1 avuç fındık ve 2 tane ceviz ihmal etme dedi.

balık yağı hapıda içiyorum siz içiormusunuz kızlar.

ben çok ilaç kullanıyorum sanırım

decavit, ferrum, aspirin, balık hapı, devit 3
Gecmıs olsun. Ben gebelıgın basından berı kullanıyorum.fda daıly. Doktor hergun dese de ben ıkı gunde bır ya da daha aza dusurdum.

Olmasın olmasın. Demekki öyle bişey yok ozaman teoriyi çürütüyor. Oh bende korkmuştum 4 parmaktan. Olsaydı görürdün bence görünmeyecek bi çizgi değil. Ama demekki herkeste olmuyormuş :)
Herkeste olur sanıyordum, burada okuyunca anladım olmayan da varmıs. Ablamı aradım (doktor) sordum; sacmalama dedı bana:) Madem tıbbı bır anlamı yok unutuyoruz bu halk arası sacma soylentıyı.

Ayak ve sirtimda olusan problemler icin gorus bildiren arkadaslara tesekkur ederim. Benzeri problem yasayanlar icin son durumu soyleyeyim. Benim de sekerim cikti ve diyetteyim. Unlu ve sekerli gidalari menumden cikarinca agrilarim da kesildi. Eskisi kadar siskin de durmuyorum.

Cok gecmıs olsun.

kızlar karındaki bu çizgi folik asit yetersizliğinde oluyormuş bi sitede okudum
Yok o dogru degıl cunku hepımız alıyruz artık folık asıt, gebelıgı planlarken bıle. Ben herkeste var sanıyordum.
Olanlar doguma gıderken baksın, mıadı doldugunda gercekten cızgı gogus arasına kavusmus oluyr cok garıp:) ama kac hft kaldıgı kısmı ıyıce sacma oldu bosverın, zaten herkesın gobek buyuklugu, parmak kalınlıgı bıle farklı.

Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.

Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.

Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda bu çizginin daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.

Back
X