2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
120 kilo olsan neysede 80 de falan ilgisi yok canım. O senin çatsınlar ve bebeğin pozisyonuyla ilgili durum. Bende 94 kiloyum şuan ama doktor bana 36. Haftada çatı muayenesi yapacağım uygunsa normal yapabilirsin. Bebeğin pozisyonu uygun demişti. Takma kafanı yapabilirsin normal :)

inşallah canım ınsallah yapabılırım.. ne gerekıyorsa yapıcam normal doğurmak ıcın ınsallah Allah ım nasıp eder :)

Gunaydin kizlar.bende uyku problemi cekiyorum.bide sabah 7 de kalkip ise gidiyorum..

Son kontrolumde dr.700 gr.fazla aldigimi soyledi.bu hizla gidersen doguma 20 kg.almis olarak girersin.nefes problemin olir normal dogum sansini azaltirsin dedi.
bunu duyan ben bu hafta cok dikkat ettim.bebek icin faydasiz hicbirseyi agzima surmedim.bu hafta hic kilo almamisim.
ama tedirginim bebek de mi beslenemedi acaba diye :(bakalim haftaya kontroldede neden kilo almadin diye kalaylar simdi benim doktor.

evet bende kılo almadım hıc subat ayında .. ama bebek bı oncekı gramajından 500 gr fazla cıktı.. aslında doktorum cok ıyı dedı ama ozeldekı doktorlar ınanılmaz sekılde kıloya takıntılı oluyolar.. nedense anlam veremıyorum.. hele bıtanesı "vıtamınıne ara ver ıstah acar, sut yogurt yeme gaz yapar, balık yagı kılo yapar" gıbı manyak manyak seyler soylemıstı.. bıdahao na gıtmedım.. kılo onemlı degıl verılır de bebegım saglıklı olsun bır de dogumum kolay olsun ıstıyorum :emir_bebek::1:

bu benim ikinci hamileliğim 8-10 doktor gördü beni ve kiloyla ilgili hiçbir yorum dahi yapmadı gttiğim yerler hep özeller, hatta içlerinden sadece 1 tanesi kilomu ölçtü yorum dahi yapmadı, sırf ölçmüş olmak için ölçtü.
hatta ilk oğlumun doktoruna gittiğmde adam beni görür görmez hala küçücüksün bile dedi :(

bizde eşimle isim araştırıyoruz onun dediğni ben benim dediğmi o beğenmiyor, hiçbiri içimize sinmiyor, internette isim araştırmaktan kafamız ağrıyor :)

içimize en çok sinen Ediz ismi oldu, sanırım ediz olacak oğluşum.

bu arada oğlumun ayakları aşağıda olduğu içn sert tekmeler hisetmyorum ellerini oynatırsa algılayabiliyorum, eşşek sıpa bu zevkten mahrum bıraktı beni, tekmelerinin keyfine varın kızlar çk güzel bir duygu.

günaydın arkadaşlar. hasta olan arkadaşlar nasıl oldunuz inşallah iyisinizdir. arkadaşlar size birşey soracam iki gündür istifralarım başladı zaten 6 ay bitene kadar yaşadım bu durumu ama bitmişti. şimdi neden böyle başladı yaa. sizde böyle bi durum var mı?

kızlar o kilo yapar bu kilo yapar diye düşünmeyin, almayan vücut almaz, alan vücut zaten alacağı vardır balık yağı bahanedir. ben, belık yağıa kullanıyorum, decavitte, devit 3 de kullanıyorum almıyorum, siz elinizden geleni yapın gerisini boşverin. Ama şuda var hamur iişinin çocuğa gerçekten bir faydası olmadığı doğru, herşeyden yiyin ama ekmeği azaltın.

günaydın arkadaşlar. hasta olan arkadaşlar nasıl oldunuz inşallah iyisinizdir. arkadaşlar size birşey soracam iki gündür istifralarım başladı zaten 6 ay bitene kadar yaşadım bu durumu ama bitmişti. şimdi neden böyle başladı yaa. sizde böyle bi durum var mı?

canım 2 gündür bende kusuyorum sabahları, hatta bugün bile geldi geldi gitti ama kendimi durduyorum, sabahları uyanır uaynmaz yersen iyi, 1-2 saat beklersen kusuyorsun.

allahtan bir mani olmazssa 5 mayıs sezeryan tarihim kızlar, pazartesi ye denk geliyor.
hasta bezi alacaktım kullandırtmıyorlarmış mikrop kaptırıyormuş, hem zaten hastane de oluyormuş, boşuna almıycam.

bizde bugün alışverişe çıkıcaz, kıyafet beşik yatağı yastığı falan alıcaz, bezi pişk kremi falan ....

valla evm zaten küçüktü spoşun eşyalarından hepten daraldı.

büyük oğlum kıskanmaya başladı, dün onun beşiğni kurduk içine attı :) 5 yaşında ...

Kızlar burada 2 çocuğu olup ta, 3. Ye hamile olan anne var mı? Varsa lütfen biraz yardımcı olsun...
İkinci doğunca, birinci nasıl tepki verdi? İlkine göre yardıma daha fazla mı ihtiyaçları oldu?
İkinci daha erken doğum mu oluyor, yorgunluk-zorlanmadan öturu vs... O kadar cok soracagım sey var ki, lütfen varsa bir ses versin...

Kızlar burada 2 çocuğu olup ta, 3. Ye hamile olan anne var mı? Varsa lütfen biraz yardımcı olsun...
İkinci doğunca, birinci nasıl tepki verdi? İlkine göre yardıma daha fazla mı ihtiyaçları oldu?
İkinci daha erken doğum mu oluyor, yorgunluk-zorlanmadan öturu vs... O kadar cok soracagım sey var ki, lütfen varsa bir ses versin...

senindemi ikinci canım?

her çocuk içten içe üzülüyor bence, biz eşimle ikinciy konuşurken bile oğlum sizde fazla abarttınız taktınız kardeşime, hep ona alıyorsunuz demey başladı. arada bir gelip anneee kardeşim ne zaman doğacaaaak, çok özledim diyor :)

şimdiden alıştırmaya başladım ben, bak oğlum kardeşin gelecek biz 4 kişi olucaz, o bazen ağlayacak bazen gülecek, ve o hep bizimle kalacak hiç gitmeyecek diyorum.

ben hayatım boyunca hıc kustugumu hatırlamıyorum canım.. hamılelıgımde de 2 haftacık mıdem bulandı ama hıc kusmadım.. ılk defa dün mıdem agzıma geldı kusacak gıbı oldum hemen baska seylerle ılgılendım , aklımı baska seylere verdım.. ama zor tuttum kendımı.. neden oyle oldu anlamadm.. agzıma sıcak sular geldı bole fenaydı... :44: bnde anlamadım sebebını.. bıdaha da olmadı.. normaldır dıye dusunmeye zorladım kendımı.. bılemıyorum..

kızlar bebek bezi markasında hengisinde karar kıldınız?

molfix ve prima benim aklımda.
huggues miydi ne o marka bez kese kağıdı gibi berbat bişey.

evet prima çok güzel ama 2 yıl kullanılacak biraz pahalı gelir gibi geliyor.
hoş molfixin fiyanınada bakmadım, 2-3 lira fark varsa gerek yok zaten.

ama şuda var bebek hangi beze alışırsa değitirdiğin zaman pişik yapıyor.

canım molfix bı arkadasımın bebegıne oyle bır alerjı yapmıskı yavrum gorunce ıcım acıdı.. bole ıltıhaplı ıltıhaplı hem de bırsuru sıvılce gıbı.. o yuzden prımaya donmus.. gecmıs dökuntu.. ben prıma kullanmayı dusunuyorum ..

canım molfix bı arkadasımın bebegıne oyle bır alerjı yapmıskı yavrum gorunce ıcım acıdı.. bole ıltıhaplı ıltıhaplı hem de bırsuru sıvılce gıbı.. o yuzden prımaya donmus.. gecmıs dökuntu.. ben prıma kullanmayı dusunuyorum ..

sanırım bende onu alıcam, peki primium care mi yoksa diğerinden mi alıcaksın?

benim canım annem oğluşuma alt açma zımbırtısından yapmııışşşşş :21::16::52:

$IMG_0888.webp

çok tatlı değil mi? herseyı baykuslu oluyor.. :) e ne de olsa bır bay-kuş geliyor aramıza :1::1::1:

nevresım takımı da yapmış

$IMG_0889.webp $IMG_0890.webp

bır de tabiki beşiktaşlı olacağı için yavru kartala formaaa :)

$IMG_0897.webp

Eklentiler

• $IMG_0891.webp
    $IMG_0891.webp
    20 KB · Görüntüleme: 41
  • $IMG_0896.webp
    $IMG_0896.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 49
evet duruyor.. :(
subat ayında bıracık dıkkat ettım 1400 ve ustu cıkması gerekırken 1200 cıktı kuzum :( cok uzuldum ama bu ay yıyorum valla napım.. dogumdan sonra verırım. kılo derdım degılde daha rahat dogum yapmak ıcın formuller arıyorum kendımce :)

benim son kontrolde bebek 2 hafta önde çıktı, dr yine buyuk doğuramazsın demedi ama fix lafı 2800 bebeği herkes doğrurur, 3000 gr bile çok fark eder falan diyor. kısmet, 4kg yaklaşırsa korkmaya başlarım bebeğe zarar veririmiyim diye ağrı zaten az çok biliyorum nasıl birşey. kısmet tabi en ideali 3400-3600 bence de muhim olan kg değil kesinlikle sağlıklı olmaları. annem 3400-3500 bebekler doğurdum diyor. ama boyu 163-164 hiç yırtılmadan ve kolayca, kv 3400-4000 gr doğurdum diyor. ama o 175 e yakın boyu. eğer senin de kalçan genişse muhtemelen kolay doğum yaparsın. genelde kalça kemiği geniş kadınlar herzaman doğurganlığın sembolü oluyor. benim pek detay yok vucudumda. arkadaş olduk bakabilirsin resimlerime.

bence çok stok yapmayın. önce beyaz prima ile başlayın, sonra yeşil, 6 aydan sonra ben herşeyi denedim ama erkek çocukta sızdırma sorunu olabiliyor o yuzden 2 yaştan sonra(3 yaşında bezi bıraktık:53:) yeşil primayı kullandık. ama (bize atopik cilt denmesine rağmen) her bezi belli bir aydan sonra deneyebilirsiniz. ama bazı bezler kağıt gibi çatır çatır.

Gunaydin kizlar.bende uyku problemi cekiyorum.bide sabah 7 de kalkip ise gidiyorum..

Son kontrolumde dr.700 gr.fazla aldigimi soyledi.bu hizla gidersen doguma 20 kg.almis olarak girersin.nefes problemin olir normal dogum sansini azaltirsin dedi.
bunu duyan ben bu hafta cok dikkat ettim.bebek icin faydasiz hicbirseyi agzima surmedim.bu hafta hic kilo almamisim.
ama tedirginim bebek de mi beslenemedi acaba diye :(bakalim haftaya kontroldede neden kilo almadin diye kalaylar simdi benim doktor.

ben son 5 haftada neyazıkki 3 kg almışım. bebek 1 kg civarı almış ama dr çok alıyorsun dedi(31.0- 14 kg). normalle ilgili bişey demedi ama vermesi çok zor ondan dikkat etmek lazım dedi.(biraz kendi de bu ara kiloya takılmış). ama bilemiyorum. ha bu arada vitaminleri kesiyor bazı drlar dedim. vitamin kg yapmaz ama psikolojik olarak çok ısrarlı olan hastalarda kesiyorum dedi. bu şişmanlığa ben doğumdan sonraki 3 ayda muhtemelen elevite ve omega3 devam edeceğim.

benim son kontrolde bebek 2 hafta önde çıktı, dr yine buyuk doğuramazsın demedi ama fix lafı 2800 bebeği herkes doğrurur, 3000 gr bile çok fark eder falan diyor. kısmet, 4kg yaklaşırsa korkmaya başlarım bebeğe zarar veririmiyim diye ağrı zaten az çok biliyorum nasıl birşey. kısmet tabi en ideali 3400-3600 bence de muhim olan kg değil kesinlikle sağlıklı olmaları. annem 3400-3500 bebekler doğurdum diyor. ama boyu 163-164 hiç yırtılmadan ve kolayca, kv 3400-4000 gr doğurdum diyor. ama o 175 e yakın boyu. eğer senin de kalçan genişse muhtemelen kolay doğum yaparsın. genelde kalça kemiği geniş kadınlar herzaman doğurganlığın sembolü oluyor. benim pek detay yok vucudumda. arkadaş olduk bakabilirsin resimlerime.

gördum canım şimdi.. maşallah Allah bağışlasın yavrunu :)) yavrularını inşallah... :)

sana su kadarını soyleyeyım benden zayıf gorunuyorsun.. maşallah :nazar::nazar::nazar:

ınankı ben resım cok ceken bırı deılımdır ama nasıl anlatayım sana sımdı.. bıldıgın yuruyen fıl gıbı gorunuyorum..

bır de afedersın bu cocuk benım totomda buyuyo resmen! bacaklarım roberto carlos gıbı oldu! bazen özenıyorum sadece karnı cıkan annelere..

sen de hıc 100 kg gbı durmyosun.. boy avantajı ıstee.. Allah nazardan saklasın :nazar::nazar::nazar:

Back
X