- 19 Ağustos 2013
- 794
- 67
- 98
gule gule kullanın huzur mutluluk ve sağlıkla eskisin kuçülsün ciciler.![]()
sağol canım hepımız ınsallah :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gule gule kullanın huzur mutluluk ve sağlıkla eskisin kuçülsün ciciler.![]()
Kızlar burada 2 çocuğu olup ta, 3. Ye hamile olan anne var mı? Varsa lütfen biraz yardımcı olsun...
İkinci doğunca, birinci nasıl tepki verdi? İlkine göre yardıma daha fazla mı ihtiyaçları oldu?
İkinci daha erken doğum mu oluyor, yorgunluk-zorlanmadan öturu vs... O kadar cok soracagım sey var ki, lütfen varsa bir ses versin...
ben son 5 haftada neyazıkki 3 kg almışım. bebek 1 kg civarı almış ama dr çok alıyorsun dedi(31.0- 14 kg). normalle ilgili bişey demedi ama vermesi çok zor ondan dikkat etmek lazım dedi.(biraz kendi de bu ara kiloya takılmış). ama bilemiyorum. ha bu arada vitaminleri kesiyor bazı drlar dedim. vitamin kg yapmaz ama psikolojik olarak çok ısrarlı olan hastalarda kesiyorum dedi. bu şişmanlığa ben doğumdan sonraki 3 ayda muhtemelen elevite ve omega3 devam edeceğim.
Yaaa öyle deme benimde 4 parmak kalmış :18:![]()
gördum canım şimdi.. maşallah Allah bağışlasın yavrunu :)) yavrularını inşallah... :)
sana su kadarını soyleyeyım benden zayıf gorunuyorsun.. maşallah
ınankı ben resım cok ceken bırı deılımdır ama nasıl anlatayım sana sımdı.. bıldıgın yuruyen fıl gıbı gorunuyorum..
bır de afedersın bu cocuk benım totomda buyuyo resmen! bacaklarım roberto carlos gıbı oldu! bazen özenıyorum sadece karnı cıkan annelere..
sen de hıc 100 kg gbı durmyosun.. boy avantajı ıstee.. Allah nazardan saklasın![]()
ben de devam edecegım en az 6 ay.. hem sutum ıcın hem de sactır tırnaktır leş gıbı dokulmesın dıye ..
bu arada ınternette bakarsan haftaya gore kılo hesaplama dıye bısey var 31. haftada 9-14 kg normalmıs..
linki; http://............/dosyalar/kiloalimi1.html
senindemi ikinci canım?
her çocuk içten içe üzülüyor bence, biz eşimle ikinciy konuşurken bile oğlum sizde fazla abarttınız taktınız kardeşime, hep ona alıyorsunuz demey başladı. arada bir gelip anneee kardeşim ne zaman doğacaaaak, çok özledim diyor :)
şimdiden alıştırmaya başladım ben, bak oğlum kardeşin gelecek biz 4 kişi olucaz, o bazen ağlayacak bazen gülecek, ve o hep bizimle kalacak hiç gitmeyecek diyorum.
ablamı yakından takip ettiğim için ben bişiler yazıyım. 1. çocuk ister istemez şımartılarak buyutuldu ama çok duygusal bir çocuktur. bebek geldiğinde 5.5 yaşında idi. zayıf bir çocuktu herzaman ancak sağlıklı beslenip pek yemek seçmezken bebek olur olmaz yeme bozukluğu başladı yemek seçmeye ve kendi yememeye başladı- yemek faslı 1 saat suruyordu. ablamın söylemesi evde yeni birinin olduğunu inkar da etmiş uzun sure. sonra ne yazıkki hızla kilo almaya başladı. 14 yaşında ve kilo sorunu devam ediyor. yemek seçiyor çok fazla hala. çikolata ve aburcuburla yaşar sormaz et yumurta tavuk, kızarmış patates makarna hayatının yemekleri. şimdi de çok yakın zamanda gerildik, iki kardeş(erkek ikisi de) sürekli el kol şakaları itişme kakışma dövüş seklindeler benim oğlanda aralarına girince ben çok rahatsı oldum. hep biri ağlıyor evde, gerilim, ben de bağırıp çağırmaya başladım. ablamda bana bağırdı olduk yani yumak. ben sevmiyorum iki kardeşin itişip kakışmasını dövuşmesini. inşallah benimkiler böyle olmaz(ablam imkansız diyor ama). bir de çok dağınıklar kapıdan giren kapının ağzına aykkabıları çantaları ceketleri fırlatıp içeri giriyorlar. buyuk nasılsa kucuk o yoldan gidiyor. yani buyuyu serbest bırakırsan 2. de aynı serbestliği hatta falasını alıyor. o yuzden a 2. cocuk geldi 1. ye çeşitli imtiyazlar sağlanırsa istemediği yemeği yememe, istediği saatte yatma, oyuncaklara boğma, dağınıklıklarına izin verme gibi emin olun 2. de aynı yoldan gidiyor.
çok tatlısın moral oldu sabha sabah, kemikliğim baya ben ama ne yazıkki gayet şişmanım. yani zayıf fotolarımı görmüşsündür belki 75 ken normal görünüyorumda nerdeyse 7-8 senedir o kilolara inemedim zaten. inşallah. 2. bebeğinde gazıyla bu kez 7 li kilolara demir atarım. sende takılma gerçekten şimdi. yapılacak tek sey bol kaliteli öğün. bebekler tombişlesin. seker, hamurişi minumuma inerse sen az kilo alırken bebek çok alır. bebek olunca 10 gune zaten ciddi toplanırsın. sonra önümüz yaz. yuruyus yerin falanda olursa lıp alıp çıkarsın bebeği, yurursun hafiflersin. ben o 25 kiloyu hiç kasmadan verdim yalnız yurudum ve zararlıları kestim(emziriyordum çunku).
ana hala sınırların içindeğim yasasınnnnnn.![]()
yaslaninca cektirip takma yaptirmaya dis kalmadi ya huherkese hayirli gecelerrrr dilerim herkes benden cok ii bomba duumdadirrr....ben bugun disimi cektirdim.....antibiotigimin sonuncusunu 12 de ictim oglen aradim disciyi ne zaman gelim die bugun gel 3 e kadar dedi 2 de ciktik gittik tabi ki hiccc konusmak selam sabah yok dr yaaa bu ohooo dr oldu mu bole demek ki bransi ozel muayne olmasi onemli degil....neyse igne wurdu 5dk bekleyelim dedi.....aaa gitti geldi hemen cekti cekerken acimadi ...ciktik yarim saat gecti benim sol tarafim sacimin telinden ayagimin tirnagina kadar ugustu amaaa agri yok bole.bisi olmek istiorum dedim baska bisi demedim.......tam 6 saat cektimmm tansiyonum dusup fena olunca dr aradik iltihapli diste bole agri normal dedi...
welasilin daha yeni 2 lokma yedim size yazim dedim kizim hickirir gibi wuruo suan yada bana guluo tabansiz die bilemicem
ama oynuo yaaa igneden dis cekiminden antibiotikten sonra bu bile hersei unutmam yetio ....eger oynamasa giderdim nst ye bi dunya yola tabi ki allahima sukurler olsun 6 saat agzim ayri yerde aglayip bayilmaktan bu ii hale gelebildim.....bi de ewde badana biliosunuz.....gercekten insanlar cok acimasiz annemde yatarken komsusu geldi 5 yasinda cocugu war....ay kiamam bu hamilelik illet bisi asla dogurmam bi daha basli baslina hastalik sorun zaten su haline bak geberionnn ciksada kurtulsan dedi..ama belkiii yarim saat konustuuu
en sonun da pamugu agzimdan cikarip ona kapicaktim
pamugu elime alip ben kizimdan sikayetci degilim disim gecse kizim istedigi kadar kalabilir dedim
![]()
daha dewam edicektim hamilelik hastalik degil sen koca popoluga alismisin falan die ama annem yeni bir pamik getirip agzima tikadi
![]()
Hayırlı aksamlar sağlıklı günler anneler ve minikleriii..
Carsamba günü kontrolümüz vardı. Gecmeyen ve hatta artan kasık agrılarımın oldugunu, gece saat başı uykumdan uyandırdığını, yattıgım zaman yataktan acı ve agrıyla zor kalktığımı söyledim. Önceki kontrolde de bu sıkıntım vardı ama normal oldugunu magnezyumu düzenli kullanmamı söylemisti.. Carsamba günü yapilan Tahlil sonucunu bugün aldım ve gösterdim, KUM DÖKÜYOSUNNN dedi
Bi an ne tepki vercegimi bilemedim. Heyecandan ne sormam gerektigini bile beynimde toparlayamadım. Zaten bugün doktorum her zamanki gibi sıcak degildi hatta suratı asıktı.. Yalnızca Ben sorunca cevapladı kısa kısa ve tek kelimelik cevaplardi onlar da. Bu durumu yasayan yada bilgisi olan var mi.. Eczaciya sordum bebege bi sıkıntısı olmaz dedi. Ama internette erken dogum tehtidi olarak okudum.. Rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin. Bizi ve miniklerimizi korusun insaallah
Benim göğüsümün altında az belirgin göbeğime kadar kahverengi çizgi göbeğimin altından vajinaya kadar daha koyu oluştu. Göğüs kenarlarında boynumda yer yer kahverengi lekeler oldu Allah'tan yüzümde hiç bir şey yok. Göbeğim aşırı çatlak resmini göndersem acırsınız bana![]()
Canım sağol bu çok güzel bir tavsiye, kulağıma küpe olacak. Çünkü oğlumda bugune dek o kadar dikkat ettım kı herseye. Çok sağlıklı besledim, ne oğun ne ara öğun atlatmadım, herseyiyle birebır ilgilendim. Sonucta çok şükür her yönden gelişimi iyi ve çok tatlı sevgi dolu bir kuzu oldu. Eğer bozulursa bu hallerı kendımı affedebılecegımı sanmıyorum.
Canim maddi acidan prima daha çok üzer gibi görünse de aynaya denk geliyor. Zira ucuz bez daha çabuk batıyor.hem bebisler in poposu karar veriyor beze ıslak mendile...kızlar bebek bezi markasında hengisinde karar kıldınız?
molfix ve prima benim aklımda.
huggues miydi ne o marka bez kese kağıdı gibi berbat bişey.
evet prima çok güzel ama 2 yıl kullanılacak biraz pahalı gelir gibi geliyor.
hoş molfixin fiyanınada bakmadım, 2-3 lira fark varsa gerek yok zaten.
ama şuda var bebek hangi beze alışırsa değitirdiğin zaman pişik yapıyor.
Koptum ya Roberto Carlos a :)gördum canım şimdi.. maşallah Allah bağışlasın yavrunu :)) yavrularını inşallah... :)
sana su kadarını soyleyeyım benden zayıf gorunuyorsun.. maşallah
ınankı ben resım cok ceken bırı deılımdır ama nasıl anlatayım sana sımdı.. bıldıgın yuruyen fıl gıbı gorunuyorum..
bır de afedersın bu cocuk benım totomda buyuyo resmen! bacaklarım roberto carlos gıbı oldu! bazen özenıyorum sadece karnı cıkan annelere..
sen de hıc 100 kg gbı durmyosun.. boy avantajı ıstee.. Allah nazardan saklasın![]()
ablamı yakından takip ettiğim için ben bişiler yazıyım. 1. çocuk ister istemez şımartılarak buyutuldu ama çok duygusal bir çocuktur. bebek geldiğinde 5.5 yaşında idi. zayıf bir çocuktu herzaman ancak sağlıklı beslenip pek yemek seçmezken bebek olur olmaz yeme bozukluğu başladı yemek seçmeye ve kendi yememeye başladı- yemek faslı 1 saat suruyordu. ablamın söylemesi evde yeni birinin olduğunu inkar da etmiş uzun sure. sonra ne yazıkki hızla kilo almaya başladı. 14 yaşında ve kilo sorunu devam ediyor. yemek seçiyor çok fazla hala. çikolata ve aburcuburla yaşar sormaz et yumurta tavuk, kızarmış patates makarna hayatının yemekleri. şimdi de çok yakın zamanda gerildik, iki kardeş(erkek ikisi de) sürekli el kol şakaları itişme kakışma dövüş seklindeler benim oğlanda aralarına girince ben çok rahatsı oldum. hep biri ağlıyor evde, gerilim, ben de bağırıp çağırmaya başladım. ablamda bana bağırdı olduk yani yumak. ben sevmiyorum iki kardeşin itişip kakışmasını dövuşmesini. inşallah benimkiler böyle olmaz(ablam imkansız diyor ama). bir de çok dağınıklar kapıdan giren kapının ağzına aykkabıları çantaları ceketleri fırlatıp içeri giriyorlar. buyuk nasılsa kucuk o yoldan gidiyor. yani buyuyu serbest bırakırsan 2. de aynı serbestliği hatta falasını alıyor. o yuzden a 2. cocuk geldi 1. ye çeşitli imtiyazlar sağlanırsa istemediği yemeği yememe, istediği saatte yatma, oyuncaklara boğma, dağınıklıklarına izin verme gibi emin olun 2. de aynı yoldan gidiyor.
Ben de oglum ıcın uyanırsam 1-2 saat uyuyamıyorum. Az uykuyla yetınmeyı ogrenıcez artık.
Gogusler de catlayabılıyor bıldıgım kadarıyla ama yara olması? Acaba krem mı ıyı gelmedı? Bence bır cılt doktruna gorun canım, neden dersen; gogusler dogumdan sonra en onemlı yerlerden bırı oluyor. Lohusa halınle bır de ucları zaten cok fena oluyor sıkıntı cekersın. Sımdıden onlemını al arkadasım.
Evet canım benım de bır ay sonra 3 yasına basacak oğlum var. Benım oğlum, bir senedir hep kardeş istiyordu. Biliyorum çok ufak sözlerine pek takılmamak lazım ama çok sevgi dolu, sevecen bir çocuk. Kardeşini ufak problemler olsa da çok sahipleneceğini düşünüyorum.
Zaman zaman çok korkularım oluyor. İçimden acaba biraz daha mı büyüseydi diyorum. İkisi de hastayken ya da özel durumları varken ( biliyorsundur işte huysuzluk, diş çıkarma, inatlaşma dönemleri vs) ikisine birden yetemezsem, iyi anne olamazsam diye endişeleniyorum. Ailem bana destek olmuyor. Yardımcım yuzustu bıraktı benı. Doğumdan sonra çok zorlanırsam ve oğlumu mutsuz edip, bebeğime iyi anne olamazsam ya? Keske iki çocuklu bir anne olsa da biraz tavsiye verse bıze değil mi? Olumsuz bile olsa başımıza gelecek olanı bilmek önemli.
ben hayatım boyunca hıc kustugumu hatırlamıyorum canım.. hamılelıgımde de 2 haftacık mıdem bulandı ama hıc kusmadım.. ılk defa dün mıdem agzıma geldı kusacak gıbı oldum hemen baska seylerle ılgılendım , aklımı baska seylere verdım.. ama zor tuttum kendımı.. neden oyle oldu anlamadm.. agzıma sıcak sular geldı bole fenaydı... :44: bnde anlamadım sebebını.. bıdaha da olmadı.. normaldır dıye dusunmeye zorladım kendımı.. bılemıyorum..
ne güzel çok bulantı yaşamamışsın. ben 26 haftaya kadar kustum.tam bitti dedim iki gündür geri başladı öyle her zaman deği özellikle yatacak zaman oluyor. yarın kontrolüm var soracam doktora.