- 18 Haziran 2010
- 1.017
- 171
- 123
- 43
Dün gece karnımın alt kısmında aşırı sertlik, kasıklarda ağrı ve sanki bebek çıkacakmış gibi bir his olunca akşam akşam doğru acilin yolunu tuttuk. Son zamanlarda kendimi aşırı zorlayacak hareketler yapmamış olsaydım, bu kadar endişe etmezdim.
Hemen bebeğe bakıldı, kalp atışları, suyu iyi. Nst de sancı çıkmadı ama kuzucuk doğum kanalına girmiş.
Herhalde benim hissettiğim şiddetli ağrı ondandı. Bol su içip, artık dinleneceksin dedi doktor.
Sabah kendi doktorumu aradım. Resmen bacaklarımın arasındaki iki kemik ayrılacakmış gibi sızlıyor dedim. Bebek doğum kanalına gimiş, gerçekten de birkaç cm açılır o kemıkler ağrı yapar tabii dedi. Erken mi doğum kanalına girmesi için, ben şimdi erken doğum riski mi taşıyorum diye sordum. Yoo hayır, bu zamanlarda girebilir ama bizim için önemli olan kasılmalarının başlamaması dedi. Ostrejen jel verdi, kasılmaları önlermiş.
Oğlumda hatırlıyorum sanki daha geç dönmüştü aşağı kanala. Şimdi kilo alıp buyudukce ağırlaşacak, biliyorum taşımak çok zorlaşacak artık hareketlerim de kısıtlanacak her geçen günNeyse kuzum 8-9 hafta daha dursun orada, kasılma filan olmasın da aman aman. Daha çok erkenn....
Canim dogum kanalina erken girmus denilen ve 40nli haftalarda dogan bisuru bebek var prensesine bisicikbolmaz rabbimin izniyle ben sana uzuldum rahat olman lazim bir cocukla zor olacak ama anne olmak kolay degil oda sana kavusmsk icin sabredememis annesi erkkenden yollaracdusmus:)