2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Hemsire ile konustum, umraniye sancaktepe gibi suriyelilerin cok oldugu aile sagligi merkezlerine yazi gitmis, orda asilama yapiliyormus ama asilari tam olan cocuklara gerek yok, bebeklere de 6. Ayda yapiliyormus. Benim hemsirenin bildigi bilgiler bunlar arkadaslar, kampanya baslatilan bolgelerde aileleri ariyorlarmis. Zaten aile sagligi personellerinin bebek cocuk asisi kacirmama gibi bir performans kriterleri oldugu icin gerekiyorsa mutlaka arayacaklardir. Yine de iciniz rahat olmasi icin arayip sorulabilir

Ben de Çekmeköy'deyim, ümraniye sancaktepe yakın yerler. Suriye filan gördüğümüz yok ama oğlum kreşe gidip geliyor bu riski göze alamam. Sanırım imkanı varsa aşılatırım iyileşir iyileşmez.

Canım, biraz duygularını yaşamasına izin ver. Demek ki Kuzey duygularını içinde tutmayan biriktirmeyen bir çocuk. Demir de tam tersi, kardeş olayına o kadar yaklaşması gerektiği gibi yaklaştı ki, bazen bizim onayımız ve beğenimiz olsun diye böyle davranıyor diye düşünüyorum.

Bırak biraz uzaklaşıp anneannede kalmak istiyorsa kalsın, biraz düşünme ve sakinleşme şansı olur. Artık çocuk değiller, her duyguyu biliyorlar.
Sen de bebeğinden bu kadar uzaklaşmamaya çalış canım. Sonra içinde telafisi zor başka türlü pişmanlıklar olur. İkisi de senin çocugun. Kuzey kardeşini muhakkak kabullenecek, birgün size karşı onu savunacak, tutacak, kardeşim diyip başka sey demeyecek. O günler çok yakın ama bugun böyle davranıslar sergilemesi çok normal.

Senden nefret ettıgını söyledıgınde, ona sakın sekılde neden böyle hıssedıyorsun vs dıyerek konus. Duygularını reddetmeden, simdi boyle hıssetmekte haklısın. Eskıden sana daha cok zaman ayırabılıyordum ama sımdı kardesın cok kucuk bır bebek beslenmek uyumak ve hersey ıcın buyuklere, en cok ta bana ıhtıyacı var. Ona zaman ayırdıgım ıcın kendını ıyı hıssetmıyorsun ama bu sana olan sevgımı degıstırmez. Ben de senı cok ozluyorum bu yuzden bırlıkte gecırdıgımız zamanları boyle kotu seyler soyleyerek degıl, oynayarak eglenerek gecırelım vs desen?

Bır de bılmıyorum eğer ıse yararsa vıcdanına seslensen:) mesela kardesın cok uzun zaman sana gelmeyı bekledı. Beklerken hep senın sesını dınledı ıcerden ve senı cok ozledı. Sana cok ıhtıyacı var. Bıran once buyuyup senle oynamak, senın elını tutmak yanında olmak ıstıyor vs desen?

Yazdıklarını dönüp dönüp tekrar tekrar okudum içim öyle acıyorki çaresizim bide üstüne evde birsürü misafir var bıktım tükendim bugün yok olmal istedim resmen artık bu dünyadan ben kötü bir anneyim yetemiyorum çocuklarıma yürüteniyorum iki çocuklu bir hayatı. Çok mutsuzum çok

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Selamunaleykum...
Uykusuzlar kervaninda ben de varim.
Kizim gece 3'ten beri uyanik :(
Rezene, zinco fayda etmiyor...
Fön makinesi ve elektrikli supurge sesi indirdim telefonuma, o arada sakinlestiriyor :(
Allah yardimcimiz olsun...
Yavrularimiza ve bize bol uykulu gunler nasip etsin tez zamanda hayirlisiyla :)

Merhaba kizlar,
Uykusuzluktan bayilmak uzereyim artik oglum cok huysuz. Sabah 6dan beri uyumuo gece de en fazla 2 saat.doymuyor mu acaba diye sagip da veriorum emzirdikten sonra biraz icip birakiyo karni doymasa birakmaz heralde.cis kaka sayisi az olsa doktora gidicem ama o da iyi.gaz ilaci da veriyorum gaz da cikiyor ama anlamadim helak oldu aglamaktan.ne yapacagimi sasirdim artik kafayi yicem ben galiba beceriksiz bir anneyim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yazdıklarını dönüp dönüp tekrar tekrar okudum içim öyle acıyorki çaresizim bide üstüne evde birsürü misafir var bıktım tükendim bugün yok olmal istedim resmen artık bu dünyadan ben kötü bir anneyim yetemiyorum çocuklarıma yürüteniyorum iki çocuklu bir hayatı. Çok mutsuzum çok

Bakımına muhtaç yeni doğmuş bir bebek, ilgi isteyen kıskanç bir abi, düşüncesiz misafirler ve anladığım kadarıyla yardımcı olmayı başaramayan bir eş... Senin yerinde kim olsa şuan böyle hissederdi ama şuana çok fazla odaklanırsan, dalgalı deniz gibi seni içine çekecek. Biran önce kendini rahatlatacak çözümler bulmalısın örneğin; misafirler için buradan pek çok arkadasımız, eşinin de taşın altına elini sokup ailesiyle konusması gerektiğini ya da olmuyorsa kendin devreye girip açıkça biraz da başka bir aile ferdinin evinde kalmalarını rica etmen gerektıgını soyledık. Gercekten de boyle daha fazla devam etmen zor. Eger kımseyı kırmak ıstemıyorsan ve bu senın ıcın daha onemlıyse annende kalman bır cozum olabılır. Orada kalmak ıstememen ıcın bır sebebın var mı, eğer yoksa ben senın yerınde olsam çoktan gitmiştim...

Kötü bir anneyim diyorsun. Öyle olmadığını biliyorsun. Buradan ben bile onları canını verecek kadar çok sevdıgını gorebılıyorum. Bırını canını verecek kadar cok sevmenın degıl, onun ıcın en ıyı sekılde yasayacak kadar cok sevmenın bır marıfet oldugunu; esımle tanısınca öğrenmiştim.... Sen rahat huzurlu mutlu saglıklı olmazsan, evlatların da olmaz ve onlara da faydan dokunmaz. Bu yuzden once suan senı mutsuz eden, zorlayan seylerın lıstesını yapıp, herbırı ıçın bır çözüm üretmelısın. Çok ufak zannettıgın işler, önemsiz diyip gectıgın olaylar birikip senı yoruyor, zamanını alıyor olabılır. Kuzey bırkac gun surat assa, aglasa bırsey olmaz ınan bana, sen kendını gercekten daha ıyı hıssedebılırsen onun da degısmeye basladıgını göreceksin. Sadece kendını çok zorlamadan bıraz kafanı dınlemeye calıs.

Inan senı çok iyi anlıyorum ve sen buraya kotu oldugunu yazdıgında cook üzülüyorum. Bırara guzel şeyler yazmıstın cok sevınmıstım. Dua edecegım senın ıcın bıraz da olsa ferahlaman ıçın...

Bakımına muhtaç yeni doğmuş bir bebek, ilgi isteyen kıskanç bir abi, düşüncesiz misafirler ve anladığım kadarıyla yardımcı olmayı başaramayan bir eş... Senin yerinde kim olsa şuan böyle hissederdi ama şuana çok fazla odaklanırsan, dalgalı deniz gibi seni içine çekecek. Biran önce kendini rahatlatacak çözümler bulmalısın örneğin; misafirler için buradan pek çok arkadasımız, eşinin de taşın altına elini sokup ailesiyle konusması gerektiğini ya da olmuyorsa kendin devreye girip açıkça biraz da başka bir aile ferdinin evinde kalmalarını rica etmen gerektıgını soyledık. Gercekten de boyle daha fazla devam etmen zor. Eger kımseyı kırmak ıstemıyorsan ve bu senın ıcın daha onemlıyse annende kalman bır cozum olabılır. Orada kalmak ıstememen ıcın bır sebebın var mı, eğer yoksa ben senın yerınde olsam çoktan gitmiştim...

Kötü bir anneyim diyorsun. Öyle olmadığını biliyorsun. Buradan ben bile onları canını verecek kadar çok sevdıgını gorebılıyorum. Bırını canını verecek kadar cok sevmenın degıl, onun ıcın en ıyı sekılde yasayacak kadar cok sevmenın bır marıfet oldugunu; esımle tanısınca öğrenmiştim.... Sen rahat huzurlu mutlu saglıklı olmazsan, evlatların da olmaz ve onlara da faydan dokunmaz. Bu yuzden once suan senı mutsuz eden, zorlayan seylerın lıstesını yapıp, herbırı ıçın bır çözüm üretmelısın. Çok ufak zannettıgın işler, önemsiz diyip gectıgın olaylar birikip senı yoruyor, zamanını alıyor olabılır. Kuzey bırkac gun surat assa, aglasa bırsey olmaz ınan bana, sen kendını gercekten daha ıyı hıssedebılırsen onun da degısmeye basladıgını göreceksin. Sadece kendını çok zorlamadan bıraz kafanı dınlemeye calıs.

Inan senı çok iyi anlıyorum ve sen buraya kotu oldugunu yazdıgında cook üzülüyorum. Bırara guzel şeyler yazmıstın cok sevınmıstım. Dua edecegım senın ıcın bıraz da olsa ferahlaman ıçın...

Allah razı olsun derdimi dinliyorsunuz kendimi anlatabildiğim tek yer burası. Kötüyüm diye yazmaya çekiniyorum keşke hep çok iyiyim diye yazabilsem ama değilim hepten içine çekiliyorum mutsuz ruh halimin. Dediklerine katılıyorum o kadar mutsuzumki etrafımada bir faydam yok olmuyor mutsuz ediyorum herkesi. Misafirlerim artık canıma yetti haklısın konuşmak lazım ama yarın eşyaları taşınıyor istanbula bu kadar sabrettim iki gün daha dayanırım artık. Çok yoruldum biraz molaya ihtiyacım var galiba. Herşey üst üste geldi limitlerimi çok zorladım artık ruhum dayanmıyor sanki olanlara olacaklara.

Benim gibisine sanırım şom ağızlı denir!

Hastalıkla ilk imtihanımız bugun başladı hadi bakalım! Abisi okuldan 39,5 ateşle geldi. Ateş düşürücülere çok dayanıklı bir virüs bir türlü düşmüyor ateşi... Ödüm kopuyor Deren'e geçer diye...

Akşamüstü babaannesi de içimi bulandırdı, Suriye'lilerden çocuk felci salgını yayılıyormuş, yeniden aşılama yapılacakmış diye... Off Allah'ım sen evlatlarımızı koru nolur....

Amin. Anım bizim kısa sürdü çooook şükür. İnş sizin de kısa sürer. Allah yardımcın olsun. İki çoçukla kendimi kahraman gibi hissediyorum çok işmiş :)

merhaba kızlar.kızım 35 günlük oldu. göbeğindeki şişlik üzerine dr a götürdük.tam göbek deliği şiş.fıtıkmış:(
dr kendiliğinden geçiyo dedi ama ben endişeleniyorum yaa.çok üzülüyorum.bebişinde böyle bi durum olan var mı?
sarılıktan daha doğumun 4. günü hastaneye yatırıldı.agzı pamukçuk oldu.o geçti derken gözleri çapaklanıyo.ve fıtık.sürekli hastanedeyiz.çok yoruldum artık.
uykusuz geceler gaz,kabızlık sorunu da cabası.
sağlıklı olsun da herseye razıyım tabi de dayanmak güç:50:

Selamunaleykum...
Uykusuzlar kervaninda ben de varim.
Kizim gece 3'ten beri uyanik :(
Rezene, zinco fayda etmiyor...
Fön makinesi ve elektrikli supurge sesi indirdim telefonuma, o arada sakinlestiriyor :(
Allah yardimcimiz olsun...
Yavrularimiza ve bize bol uykulu gunler nasip etsin tez zamanda hayirlisiyla :)

Aminnn canim Aminnnn🙏🙏🙏🙏

Allah razı olsun derdimi dinliyorsunuz kendimi anlatabildiğim tek yer burası. Kötüyüm diye yazmaya çekiniyorum keşke hep çok iyiyim diye yazabilsem ama değilim hepten içine çekiliyorum mutsuz ruh halimin. Dediklerine katılıyorum o kadar mutsuzumki etrafımada bir faydam yok olmuyor mutsuz ediyorum herkesi. Misafirlerim artık canıma yetti haklısın konuşmak lazım ama yarın eşyaları taşınıyor istanbula bu kadar sabrettim iki gün daha dayanırım artık. Çok yoruldum biraz molaya ihtiyacım var galiba. Herşey üst üste geldi limitlerimi çok zorladım artık ruhum dayanmıyor sanki olanlara olacaklara.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü

Keske iyiyim yazsan ama bizim icin degil kendin icin canim..Derdini paylasman bizi sıkmaz aksine birazda olsa rahatliyorsan sevinirim kendi adima..
Allah kolaylik versin..
Deneyimli degilim bu konuda ama ufakligida biraz kendi haline birakmak lazim sanirim..Bizler bile saskinlik icindeyiz kimi zaman..Onun icin hic kolay degildir..
Nefreti sana degil bence sensiz gecirdigi zamanlar cogaldigi icin sen bunu zaten biliyorsun..
Biraz daha zamanin var sanirim herseyin oturmasi icin..
Ve en onemli seye sahipsiniz,saglik..
O yuzden icine atma kendini zorlama bol bol yaz rahatliyorsan..

merhaba kızlar.kızım 35 günlük oldu. göbeğindeki şişlik üzerine dr a götürdük.tam göbek deliği şiş.fıtıkmış:(
dr kendiliğinden geçiyo dedi ama ben endişeleniyorum yaa.çok üzülüyorum.bebişinde böyle bi durum olan var mı?
sarılıktan daha doğumun 4. günü hastaneye yatırıldı.agzı pamukçuk oldu.o geçti derken gözleri çapaklanıyo.ve fıtık.sürekli hastanedeyiz.çok yoruldum artık.

Durum hakkinda bilgim yok ama gecmis olsun demek istedim..
Allah sabir versin,hepimizee..

Keske iyiyim yazsan ama bizim icin degil kendin icin canim..Derdini paylasman bizi sıkmaz aksine birazda olsa rahatliyorsan sevinirim kendi adima..
Allah kolaylik versin..
Deneyimli degilim bu konuda ama ufakligida biraz kendi haline birakmak lazim sanirim..Bizler bile saskinlik icindeyiz kimi zaman..Onun icin hic kolay degildir..
Nefreti sana degil bence sensiz gecirdigi zamanlar cogaldigi icin sen bunu zaten biliyorsun..
Biraz daha zamanin var sanirim herseyin oturmasi icin..
Ve en onemli seye sahipsiniz,saglik..
O yuzden icine atma kendini zorlama bol bol yaz rahatliyorsan..

Durum hakkinda bilgim yok ama gecmis olsun demek istedim..
Allah sabir versin,hepimizee..

Canım inan yazdıklarınız o kadar iyi geliyorki bana iyiki varsınız burda bu kadar iyi arkadaşlar olması çok güzel bişey.

Canım üzme kendini doktorunda söylemiş kendliğinden geçer inş. Hepimizde var sorunlar kabızlık kolik. Bunu bir süreç olarak düşün 3 aylık olduktan sonra geçecek inş sıkıntılar. Ama göreceksin o zamanda farklı sıkıntılar olacak aşı olacak ateşi çıkacak, ilerde diş çıkartacak falan. Umutsuzluğa kapılma ve bunun doğal bir süreç olduğunu ve geçeceğini hatırlat kendine

Büyük oğlumla çok ciddi sorunlar yaşıyorum çok mutsuzum beni istemiyor anneannede kalmak istiyor eve gelmek istemiyor beni görünce resmen sinir krizi geçiriyor sevmiyorum seni diye bağırıyor ağlıyor çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım korkuyorum oğlum benden nefret ediyor çaresizim içim acıyor. Her istediğini yapıyorum sırf onunla vakit geçireyim diye bebeğe bakmıyorum emzirmiyorum bile gerekirse mama veriyorlar. Çok yoruldum mücadele edemiyorum bittim tükendim. Uykusuzluk yorgunluk Kuzeyin davranışları mahvoldum.

Canım benim sen çok bilinçli ve fedakar bir annesin. Göreceksin Kuzey büyüyünce senin gibi bir anneye sahip olduğu için gurur duyacak . Sadece şu anda kardeşine alışmaya çalışıyor. Sen moralini bozma bebeğinin ve Kuzeyin sana ihtiyacı var. Motivasyonunu yüksek tut, bırakma kendini. En kısa zamanda herşey normale döner inş.

Amin. Anım bizim kısa sürdü çooook şükür. İnş sizin de kısa sürer. Allah yardımcın olsun. İki çoçukla kendimi kahraman gibi hissediyorum çok işmiş :)

Ben de dün ilk önce ibufen verdim işe yaramadı. İburamincold verdim ateş hemen düştü ama iyileştiğini hiç sanmıyorum. Ben böyle ateş yapıp sonra sinen hastalıktan daha çok korkuyorum sonrası tekrarlamalar oluyor genelde. İnşallah bu sefer öyle olmaz...

Bizim de öyle ama dr fıtık değil, henüz kasları tam gelişmediğinden dedi. Buyudukçe kaybolacak dedı.

Ben kendi adıma sana şunu söyleyebilirim;
Buraya iyi ya da kötü başına gelenleri, hissettiklerini yazan hiçkimse için olumsuz düşünmedim. Buradaki herkes içten ve paylaşmaya hazır olduğu için böyle güzel bir grup olduk. "Aramızda aksi düşüncede olan biri olsa buraya girmezdi " diye düşünüyorum.
O yüzden lütfen artık böyle şeyler düşünme elbette ki bizimle paylaşacaksın.

İki çocuklu olmak bir anne için çok zormuş. İkiye bölünmek gibi birşey. Belki üç çocuklu olsak böyle olmazdı, en azından onlar da biz de paylaşmaya alışmış olurduk. En zor günlerimiz bunlar öyle düşün. Biri daha çok küçük, diğeri de fiziksel olarak çok hareketli ama anneye hala çok bağımlı olduğu bir dönemde. Hep böyle olmayacak. Birgün güzel bir kafede kahvemizi yudumlarken, hemen önümüzdeki oyun parkında birlikte oynadıklarını da izleyeceğiz...ayrıca muhtemelen iki çocuğun peşinde koşmaktan acayip zayıfladığımız için, kahvenin yanında koca koca pastaları da vicdan azabı duymadan götürüyor olacağız;))

Büyük oğlumla çok ciddi sorunlar yaşıyorum çok mutsuzum beni istemiyor anneannede kalmak istiyor eve gelmek istemiyor beni görünce resmen sinir krizi geçiriyor sevmiyorum seni diye bağırıyor ağlıyor çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım korkuyorum oğlum benden nefret ediyor çaresizim içim acıyor. Her istediğini yapıyorum sırf onunla vakit geçireyim diye bebeğe bakmıyorum emzirmiyorum bile gerekirse mama veriyorlar. Çok yoruldum mücadele edemiyorum bittim tükendim. Uykusuzluk yorgunluk Kuzeyin davranışları mahvoldum.

Canim seni cok iyi anliyorum. Canin yaniyor. Ama Kuzey'i de hakli buluyorum cunku daha cok kucuk. Her ne kadar zeki de olsalar hareketleriyle bizi sasirtsalar da duygularini ifade etmek konusunda pek basarili olmayabiliyorlar. Icinde kimbilir neler yasiyor. Ama hemen teslim olma. Senden bekledigi bir sey var belli ki. Onu kesfetmeye calis. Ustune dusme ama. Pedagog falan degilim ama benim de dort yasinda bir kizim var. Her ne kadar kardesini sevse kiskanmiyor gibi gorunse de o da bir travma yasiyir suan. Bugun arabadan inerken beni de kkucaginaal diye tutturdu mesela. Pusete binecegim ana kucagina oturacagim diyerek arada belli ediyor. Neyse ki benden ziyade babasini kiskaniyor. Diyecegim o ki kendine haksizlik etme. Iyi bir anne olmasan canin bu kadar yanmazdi gecer deyip umursamazdin. Kucuk ogluna da haksizlik etme. Allah yardimcin olsun. Biran once duzenin oturur insallah..

Bende benzer sıkıntıyı kizimla yasiyorum ananesine gitmek istiyor orda kalmak istiyorki bensiz 1 gece bile gecirmeyen cocuk bu simdi evde kalmak istemiyor kizim ben seni ozluyorum neden boyle yapiyosun dedigimde biktim bu bebegin dirdirindan diyor halbuki bebek cok aglayan huysuz bir bebekte degil karni acikinca aglar emziririm susar bahanesi o yani bu bi surec biraz buyusun bebekler eminimki atlatacaklar uzme kendini emin ol gececek

Merhaba kizlar,
Uykusuzluktan bayilmak uzereyim artik oglum cok huysuz. Sabah 6dan beri uyumuo gece de en fazla 2 saat.doymuyor mu acaba diye sagip da veriorum emzirdikten sonra biraz icip birakiyo karni doymasa birakmaz heralde.cis kaka sayisi az olsa doktora gidicem ama o da iyi.gaz ilaci da veriyorum gaz da cikiyor ama anlamadim helak oldu aglamaktan.ne yapacagimi sasirdim artik kafayi yicem ben galiba beceriksiz bir anneyim.

Canım bi yerde okudum uyguluyorum da bebekler uyurken anne karninda sandiklari icin kendilerini elleri acik oldugunda kendilerini boslukta sanarlarmis bu yuzden kundaktayken kendilerini daha guvende hissederlermis ben kundak yapmiyorum ama ellerini battaniyenin icinde cok sıkı olmasada sariyorum ve inan gece 12 gibi mamasini veriyorum yarim saat sonra memede uyumak istiyor memeyide emip saat 4 te uyaniyor bu kundak olayindan once saat basi uyaniyodu bende depresif ve sutsuz oluyodum birde kendi yastigimda yatiriyorum besigine koydum yani sen bilirsin ama denemekte fayda var bi dene istersen

İkinci cocugu olan anneler, evet abiler/ablalalar bu surece alismakta zorlaniyorlar, bir kendinizi onlarin yerine koyun, bir yazi okumustum, esiniz gelse yaninda birini getirse ve size bunu senin icin getirdim eminim ilerde cok iyi anlasacaksiniz dese, hep tek oldugunuz icin coook kotu hissetmez miydiniz diye:) simdi biz buyuklere oyle diyoruz ilerde cok iyi anlasacaksiniz:) cok zor kabullenmek aslinda. O yuzden aslinda butun tepkiler cok normal, onemli olan buyugun duygularini anlayabilmek.
Oferta'cim eminim ilerde sen onlarin birine kizdikca abime kizma, kardesime kizma diye birbirlerini savunacaklar, o gunleri dusun lutfen uzme kendini...

Çok saolun içimi ısıttı yazdıklarınız biraz daha iyi hissettim sayenizde ne güzel insanlarsınız allah razı olsun hepinizden

Ben de dün ilk önce ibufen verdim işe yaramadı. İburamincold verdim ateş hemen düştü ama iyileştiğini hiç sanmıyorum. Ben böyle ateş yapıp sonra sinen hastalıktan daha çok korkuyorum sonrası tekrarlamalar oluyor genelde. İnşallah bu sefer öyle olmaz...

Bizim de öyle ama dr fıtık değil, henüz kasları tam gelişmediğinden dedi. Buyudukçe kaybolacak dedı.

Ben kendi adıma sana şunu söyleyebilirim;
Buraya iyi ya da kötü başına gelenleri, hissettiklerini yazan hiçkimse için olumsuz düşünmedim. Buradaki herkes içten ve paylaşmaya hazır olduğu için böyle güzel bir grup olduk. "Aramızda aksi düşüncede olan biri olsa buraya girmezdi " diye düşünüyorum.
O yüzden lütfen artık böyle şeyler düşünme elbette ki bizimle paylaşacaksın.

İki çocuklu olmak bir anne için çok zormuş. İkiye bölünmek gibi birşey. Belki üç çocuklu olsak böyle olmazdı, en azından onlar da biz de paylaşmaya alışmış olurduk. En zor günlerimiz bunlar öyle düşün. Biri daha çok küçük, diğeri de fiziksel olarak çok hareketli ama anneye hala çok bağımlı olduğu bir dönemde. Hep böyle olmayacak. Birgün güzel bir kafede kahvemizi yudumlarken, hemen önümüzdeki oyun parkında birlikte oynadıklarını da izleyeceğiz...ayrıca muhtemelen iki çocuğun peşinde koşmaktan acayip zayıfladığımız için, kahvenin yanında koca koca pastaları da vicdan azabı duymadan götürüyor olacağız;))

Pasta olayına bayıldımmmmm gerçekten :)

Biz de sunnet isini yaptirmak istiyoruz.arastirma yaptiysan dr onerebilir misin.gerci hangi sehirde oturuyosun bilmiyorum ama ben istanbulda oturuyorum.

Istanbulda sunnet icin onerebileceginiz dr varmi kizlar??acikcasi hangi brans dr una yaptirilir onu bile bilmiyorum.daha hicbir yere sormadim....

Canim ben ankaradayim maalesef doktor oneremiycem, ama cerrah olmasi gerekiyor bi de hastanede yapilmasi temel olarak...bizim denk geldi rutin kontrol icin gittigimiz hastanede bi prof vardi, hem cocuk urologu hem cerrah, hakkinda yaptigim arastirmalarda hep olumlu yorumlar gordum insallah biz de memnun kaliriz...bize ne kadar erken o kadar iyi dedi hatta 20 gunlukken gelswydiniz bile dedi, bizim 2 ay dolmadan yapilacak...sen de iyi birini bulursun insallah

Masallah sizee :)
Merak ediyordum seni,bir de NESH'i merak ediyorum nasillar :)
Sunnetide hayirlisiyla atlatirsiniz insallah..

Tesekkurler tatlim;))
Nesh benden de hayirsiz cikti:)) saka bi yana hersey yolundadir umarim...yepyeni bi hayat onumuzde Allah hepimize guc kuvvet versin, ben baska bi zaman dilimine gecmis gibi hissediyorum kendimi hamileligin basindan beri simdi ise zaman iyice yumusadi sanki, aliskanliklarima cok bagliydim, simdi hersey degisti, en cok bu yoruyor beni galiba

Merhaba kizlar,

Off canim benim o sebepsiz aglamalar cok uzucu oluyor ama kendine yuklenme boyle ilk uc ay bebeklerimizin son trimasteri aslinda dis dunyaya uyum saglamalari zor oluyor baslangicta...gaz vs hep bu yuzden, yarim kundakla kollarini sabitlemeyi denedin mi hic, bir de beyaz gurultu internetten bul dinlet... Yanina uzanip ya da dizlerine koyup bi elini de gogsune koymayi dene, benimki de aksam huysuzluguna baskadi 3 gundur ben kundaklayp dizime yatirdim biraz egimli, elimi gogsune koyup sissst sesi yaptim uyudu... Belki size de iyi gelir???

Yazdiklarin cok uzucu arkadasim:(( ben yol gosterecek kadar tecrubeli degilim canim ama kendimden 3,5 yas kucuk kardesim var... Dogdugu gunu vs herseyi net hatirliyorum ve durumdan hoslanmayisimi ama simdi onun icin gozumu kirpmadan canimi veririm...bu hissettikleri, tepkisi hepsi gecici, onemli olan kendini suclu hissetmemen, iki cocuk annesi olman suc degil, uzme kendini lutfen zamanla hepiniz birbirinize alisacaksiniz ve minige senin sakinligin yol gosterecek

Back
X