2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Süt yaptığına yüzde yüz karar verdiğim şeyleri yazmaya devam ediyorum:))

Taze soğan
Dereotu
Kayısı incir dut ile yapılmış komposto

Deneyenler fikirlerini yazarlar artık:)) Vitamalt için ses çıkmadı ama?

Kizlar bugun hastanedeki doktor saglik ocaklarinin asi yapma yetkisi kalkacak asi sadece hastanelerde yapilacak demis.boyle bisey duyan varmi.1 ay asimiz icin saglik ocagina gidecektim hastaneyemi gitsem bilemedim

Bizim dogumda Sener bey gordu 10. gunde o gordu simdide hastanedeyim ona geldim yine daha yeni diye ama bende devamli gelecem diye karar vermedim daha..
Dogumevinde Mustafa Göndü diye birini onerdi arkadasim ona gidiyorlarmis,kalca cikikligi icin oraya gidecem daha aktif diye hem doktoruda denemis olacaz bakalim :)
Ben simdi sorarim Sener Bey'e ne diyecek :)

Ben de kalca çıkıklıgı muayenesine ona gideyim o zaman. Ama olumsuz bisey olursa da paylaş gitmiim.
Ne dedi Şener bey merak ettim? Ya doktorlara karşı bi cekingenlik var ben de, fazla soru soramıyorum bi an önce muayene olup çıkmaya bakıyorum. Devlet Hastanelerinden kalma bi alışkanlık galiba. Doğum evinde muayene sonrası koridorda bellerimi topladığımı biliyorum :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iyi geceler yazayim dedim ama hepimizin gecesi gunduzune karisik zaten:sly:

Annem gitti bugun cok moralim bozuk.asil bebekli hayata basladim resmen.cok zor tutuyorum kendimi hungur hungur aglamamak icin....:(

benim dr um da estetik dikis yaptigini soylemisti ama disardan dikis var.ve 22.gunum olmasina ragmen hala agriyo ve otururken zorlaniyorum.sanirim cok dikisim var ondan mi ki:what:

Herkese kolaylik diliyorummm....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
İnanamıyorum maaşallah kızım 63 cm mi doğdu? Zaten boyu o kadar önde başlamış ki bence hiç endişelenmene gerek yok. Hem çok uzun süre kullanmadı damlaları hemencik iyileşti çok şükür eminim ben sorun olmayacaktır. Benim kızım 50 cm doğdu, bir ayda 55 oldu.
Hepatit aşısının da herhalde 3.dozunun tamalanmasını bekliyorlar yoksa ilk dozunu bu kadar geç yaptıklarını sanmıyorum. Sen gelmek istiyorsan gel bence burada yaptırsan aşılarını sağlık ocağında olmuyor mu? Şimdiye ikinci dozunu olmuştu bile burda olsanız, acaba doktorun ne düşünüyor bu konuda?
Selam canm yanlış yazmışım 53 cm doğdu kızım 1 ayda 56 oldu bana az geldi ama buna ragmen hemşire uzun doğduğunu ve gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.
Hepatit b aşısınıda 3. Ayda yapıcaklar buda demek oluyor agustos eylul gibi turkıyeye gidebilirim...

Ama sorun çoook uzun bir yolculuk olması aslında oraya gitmeyi bıle düşünmem bencılce....
Evden arlanda havaalına 1,5 saat
Havaalanından ist.a 3,5 saat
İstanbuldan adanaya 1 saat
Adanadan mersine 2 saat
Derken en az 8 saat yollarda geçicek 1 günde 2 kez uçağa binilicek...
3-4 aylık bir bebekle yanlız gitmem zor... 2 seneyi geçik ailemi görmedim hepsi burnumda tütüyor ben bile turkıyeye gidip hava degısıklıgı yüzünden 2 hafta hasta yatıyorsam kızım nasıl olur kımbilir... çok istiyorum ama sanırım ben vazgecmek zorundayım canım ailemi doğdugum yeri bu senede göremiyecegim.

Selam canm yanlış yazmışım 53 cm doğdu kızım 1 ayda 56 oldu bana az geldi ama buna ragmen hemşire uzun doğduğunu ve gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.
Hepatit b aşısınıda 3. Ayda yapıcaklar buda demek oluyor agustos eylul gibi turkıyeye gidebilirim...

Ama sorun çoook uzun bir yolculuk olması aslında oraya gitmeyi bıle düşünmem bencılce....
Adanadan mersine 2 saat
3-4 aylık bir bebekle yanlız gitmem zor... 2 seneyi geçik ailemi görmedim hepsi burnumda tütüyor ben bile turkıyeye gidip hava degısıklıgı yüzünden 2 hafta hasta yatıyorsam kızım nasıl olur kımbilir... çok istiyorum ama sanırım ben vazgecmek zorundayım canım ailemi doğdugum yeri bu senede göremiyecegim.

Ancak İstanbul'da birkaç günlük dinlenme molası vermen halinde olası görünüyor cidden. Teyzen vardı sanırım değil mi?

Adanadan mersine 2 saat

Bu kadar uzaga gelin gitme kararini verenlere hep gipta etmisimdir. O nasil bir cesarettir. Tebrik ederim. Allah anali babali buyutsun evladinizi size bagislasin insallah.

İntte bi arastirma yaptim madensuyu sute gecerk bebege zarar verirmi die baktim sut yaptigini ogrendim din sabah bir tane maden suyu ictim sade aksam bebegim gazini okadar rahat cikardiki biz hic dokunmadan acabami die soruyorum.Druma sormadim daha midesine dokunur die icmicem.Birde dr.um biogaia ilacini benim icmemi soyledi oyle yapiyorum.Dr.um esine icirmis 9ay boyinca kullandirdim dedi sutteki bi madde ile birlesince daha kuvetli oluyormus.Bide 9ay boyunca sutunun cogaldiginisoyledi.3 cocugu varmis 3ude 3aylikken sariligi kesilmis.Benim ohlum bugun 31 gunluk sariligi cogalmadi ama 14te takildi korkma sadece emdir dedi dr.Anne sutu sariligi die bisi varmis sadece emmesi grrekiyormus bazi bebekler 3 ayliga kadar atlatiyormus.Gelisimimize bakti iyi dedi emmeye devam.Rabbim size bl bol sut versin bebislerinizide mutlu yapsin.Sıkıntilarınizida alsin sizden ins.Annisler.

Bugün bana bir haller oldu kızlar. Sabah kalktım baktım ev tamtakır alısverıse gıdılmesı gerekıyor. Sabah ve aksam sutumu sağmıştım fazla olanı; siz bunu içirin Deren'e ben alısverıse gıdıcem dedım. Deren'ii emzirdim çıktım, sonra evın bır guzel tum eksıklerını aldım; ohh dedım dunya varmıss....

Sonra oğluma yazlık bazı şeyler almam lazımdı. Hadi baslamıslen aynen sağmaya devam ettım. Yıne evdekıler sağdıgım sutu ıcırıp bızım oğlumla tekrar cıkmamıza ızın verdıler. Burada yakında guzel bır AVM var oraya gıttık. Oğlum basbasa bırseyler yapmamıza nasıl sevındı anlatamam zıplaya zıplaya dans ederek yuruduk yollarda. Alısverıs yaptık ıstedıgı gıbı sectı herseyını. Bır terlık vardı "anne bu yaşlı rengi gibi"dedi?!???? Dondurma yıyelım mı dedı. En son " anne işimiz bitince çin yemeği yiyelim mi senle. " demez mi? Hey Allah'ım ne çabuk buyuyorlar. Adam olmus ta çin yemeği istiyormuş hey gidiii ....

Kızım da çok uslu durdu. Ben de dun hep sağarak vermiş oldum sütümü. 3 saatte bır içirdik. İyi ki oğlumla dışarı çıktık, ikimizin de çok ihtiyacı varmış buna... Haftaya da avm'nin bahçesinde açık mini lunapark var oraya götüreceğim kuzumu. Eski günlerdeki gibi:)))))

Neguzel bir gun gecirmissin oglunla cok iyi olmus bence.Dondurma yiyince bebisin bogazi agrir derler agridimi deren bebisin bogazida.

Ben de kalca çıkıklıgı muayenesine ona gideyim o zaman. Ama olumsuz bisey olursa da paylaş gitmiim.
Ne dedi Şener bey merak ettim? Ya doktorlara karşı bi cekingenlik var ben de, fazla soru soramıyorum bi an önce muayene olup çıkmaya bakıyorum. Devlet Hastanelerinden kalma bi alışkanlık galiba. Doğum evinde muayene sonrası koridorda bellerimi topladığımı biliyorum :)

Muayenemizi olduk..Hersey guzel..
Dun halamin ogluda burnundan ameliyat oldu hep hastanedeydim o kadar kalmayacaktik ama Sener Bey sarilik icin tahlil istedi,kalca ustrasonunuda istedi..Gecmisti aslinda ama yaptirdik iste icimde kalacakti sonra da..
2 elindende kan aldilar minigin,bide kucuk poset gb bisy yapistirdilar idrar icin,yapismamis bosa gitti,annem hemsireye dedi ki altini acinca yapacak kap tutar misin dedi olmuyor oyle dedi hemsire,altini acinca tabii yapti yine bosa gitti,en son sinirlenip cikardim..Kendimiz uyaninca odada tuttuk pşşleyip yapti kabi tuttum bende :)
Tabii tahlil fln muhabbeti olunca ben rezeneyi fln unuttum :)
Ama doktorla sıkıntı yok,sonra devt3 u sormayi unutmustum yine girdim odaya acemi anne olarak yine sorular sordum :)))
Sonra tahlil sonuclari icin tekrar girdim..
Sarilik icin bisy cikmadi,idrar sonucunuda yarin gostericem,kalca ustrasonuda yarin..
Herseyi burda yaptirmis olduk..

Bende ilk oyleydim ilk degil hatta hamilelikten once..Sonra konu ben degil cocuk olunca pistim :) Simdi siraliyorum sorulari :) Devlette tutumlari farkli biraz onun cok etkisi var,sinirlenmemek kacinilmaz son oralarda :) Muayenelerin oyle hizla ilerlemesi kalabalik vs hizlandiriyor insani odada cok durma imkani yok ki zaten :)
Mustafa Beyi bende denemek istiyorum fikirlerine guvendigim bi arkadasim soyledi cunku,onlarin tanidigiymis gerci..
Gelismelerinizi yazarsan sevinirim..

Son düzenleme:
kızlar merhaba
benim bebeğimde 10. gün kotrolünde çok hafif sarılık oldugunu söyledi doktor tahlil filan yapmadı,şimdi 28. günümüz sanki gözü hafif sararmış gibi,bu sarılık sonradan olur mu artar mı acaba,bir de bu d vitaminini başlamadı bize doktorumuz herkes başlamış sanırım,geç kaldık yine sanırım:((

Yok canım hiç hissetmedim öyle birşey. Bu kesin, annenin keyifli şeyleri yapmasını engelleme derneğinin uydurduğu bir söylentidir:))))
Banada oyle geliyo canim ne hamileligimde ndlede dogumdan sonra dogru bildigimi yaptim ben herseyi yedim bi tahillardan oda nohut bulgur fasulyeden uzakbdurdum sut bile ictim hicbiside olmadi bebeklerde ilk 3 aya kadar zaten gaz oluyormus nie kisitliyimki kendimi sadece bi tanidigim denemis 2 kasik yedjm belki dio ertesi gun bebisinin sesi kesilmis ondan korktum.Yoksa sade madensuyu bile ictim sabah aksama dogru bebisim kendi kendine gaz cikardi ama bidaha icmicem dr a sormadim cunku belki midesine dokunur ufakaligin.Deniyim biraz bari canim azda olsa cekiodu.;))

Oglumu sunnet ettirecegiz ins.guvendigimiz bi cocuk dr una sordum oda sefa hastanesinde omer bey var dedi yaptirmak isteyenler vardi herhalde bizde onunla gorusmek icin gun alicaz ins.Dr umuz bebegin en kisa zamanda sunnet olnasi hem tubben hemde islami yonden iyi oldugunu soylemisti ilk 3 ay anestezi vermeden sunnet ediyorlarmis hemen kaynayip gecio dedi ilk 3 aydan sonra zor oluyormus iyilesmesi.

Yok canım hiç hissetmedim öyle birşey. Bu kesin, annenin keyifli şeyleri yapmasını engelleme derneğinin uydurduğu bir söylentidir:))))

Dondurmanin gaz yaptiginida okumustum :)
Tabii dayanamayip yiyorum ama farketmedim cok rahatsizlik :)
Denemelere eklersin belki :)
Bir de bana ozelden yazar misin?
Ben telefondan bulamiyorum sanirim..

kızlar merhaba
benim bebeğimde 10. gün kotrolünde çok hafif sarılık oldugunu söyledi doktor tahlil filan yapmadı,şimdi 28. günümüz sanki gözü hafif sararmış gibi,bu sarılık sonradan olur mu artar mı acaba,bir de bu d vitaminini başlamadı bize doktorumuz herkes başlamış sanırım,geç kaldık yine sanırım:((

Bende ilk gittigimde vardi sarilik yapmamistik tahlil,dun aylik kontrolumuzdu istedi doktor yuksek cikmadi canim..Hemen gecmeyebilirmis ama neden uzadi diye istedi..Tahliller zormus ama yapmasa daha iyiydi :) tabii insanin icine kurt dusunce bi kere yaptirmasak mi diyemiyorsun..
Devitide huzursuz oldu diye 3 gun verip kesmistim bende sordum doktora ondan olabilirde olmayabilirde ama verin kemik gelisimi icin dedi..
Gec kalmadin ama sorarsin yine..

slm kızlar umarım herkes iyidir. kızımkolunu kıpırdatıyor yavaş yavaş. umarım bir kaç ay içinde müdehalesiz iyileşecek. bana destek olan cevap veren arkadaşlarım okudum ve sevindim

bebişim 15. gün gaz sancısı başladı huzursuz mutsuz oldu . masaj yapmak gezdirmek işe yaramadı çok üzüldüm. şimdi geçti.bir çay kaşığı kimyonu ağzıma alıp suyla yutuyorum bebiş te gaz bir haftadır kalmadı mutlaka yapın

.humana süt yapan iğrenç bi çay ya. ama içeceğim mecbur . internette ucuz bi yer var mı bildiğiniz

bebeğime gece yorgan örtüyorum işlik oldu hala üşüyecekmiş gibi geliyor bi de antalyada yaşıyorum. bana bi kızsanız da çocuğumu sarmalamasam bu kadar

hepinize sevgilerr. özlemişim ya ya

Bizimde dun kontrolumuz vardiii :)

2640 kg,boy 50 cm,kafa capi 35 dogmustu kizim..
3600 kg,boy 54 cm,kafa capi 37.5 olmus..

Sarilik icin tahlil istedi doktorumuz..
Tahliller zordu ama cok sukur yuksek cikmadi..

Bugunde ilk asısı oldu saglik ocaginda..

Yarinda kalca cıkıklıgı icin muayenemiz var yine :) idrar sonucunuda yarin ogrenecegiz..

Sorulari gidince unutuyorum ya not alacam bu sefer :)

Kızlar kırkımız çıktı, akşama yemeğe gidip kutlayacz. Kızımı kucağıma aldım bşr güzel yıkadım, ardından tuz şeker ve Gül suyu olan suyla kızımı güzelce ovalarım. Annemin kucağında duş alırken çırpınan bebiş bir anda kuzu oldu çok şaşırdım, sonra annem kızımı başımı üstünde tuttu dualar okuyarak başımızdan aşağı sular döktü, ardından ben de duşumu aldım. Sanki kuzumu gelin edicem, ben de bşr hüzün sormayın gitsin:)

slm kızlar umarım herkes iyidir. kızımkolunu kıpırdatıyor yavaş yavaş. umarım bir kaç ay içinde müdehalesiz iyileşecek. bana destek olan cevap veren arkadaşlarım okudum ve sevindim

bebişim 15. gün gaz sancısı başladı huzursuz mutsuz oldu . masaj yapmak gezdirmek işe yaramadı çok üzüldüm. şimdi geçti.bir çay kaşığı kimyonu ağzıma alıp suyla yutuyorum bebiş te gaz bir haftadır kalmadı mutlaka yapın

.humana süt yapan iğrenç bi çay ya. ama içeceğim mecbur . internette ucuz bi yer var mı bildiğiniz

bebeğime gece yorgan örtüyorum işlik oldu hala üşüyecekmiş gibi geliyor bi de antalyada yaşıyorum. bana bi kızsanız da çocuğumu sarmalamasam bu kadar

hepinize sevgilerr. özlemişim ya ya
Hemen denicem kimyonu cok gazlı bi kızım var çünkü:)
Bugün kendi kendine kakasini yaptı öyle mutlu olduk ki bayrak gibi asacaktik bezini:)
Lilacsofie yazmıştı sanırım süt için dut kurusu kompostosu kayısı kurusu kompostosu ve incir kompostosu ben de içiyorum bunlardan çok iyi gerçekten..

Kizlar bugun on gunluk olduk bizde cok sukur. Gecemiz gunduzumuz karisik suan uykusuzluktan basim agriyor. Sunu soracaktim bizim kucuk pasa alti acilinca ortaligi yikiyor avaz avaz agliyor temizlenince kucaga alininca susuyor ama temizleyene kadar mahvoluyoruz bu konuda bilgisi tecrubesi olan var mi?

Back
X