- 3 Şubat 2014
- 414
- 32
- 43
Kizlar gaz yapan, gazi gideren yiyecekleri konusmussunuz...ben yiyeceklerden sute gaz gectigine inanmiyorum kendimizi bosuna kisitliyoruz...benim bebegim 45 gunluk oldu, simdi cok rahat hem agizdan hep popodan gaz cikariyor, emdikten sonra dik tutunca neredeyse babasi kadar gurultulu gegiriyor, uykusunda ya da altini acarken pirt pirt gaz cikarabiliyor hic sikinti olmadan...ben bunu gelismesine bagliyorum cunku beslenmemde hicbir degisiklik olmadi, ilk gunden beri sut iciyorum mesela ya da salatalara yesil sogan ekliyorum cok sik bulgur pilavi yiyorum..hatta cilek bende gaz yapar cok sevdigim icin cokca yiyorum kendim kivransam da bebiste bi degisiklik olmuyor...yani sabredersek geciyor buyudukce...ben de kimyonu kasik kasik yuttum 15-20 gun onceleri hatta gaz damlasi aldik bebise ama cok da faydali olmadi bence sadece buyudukce gaz sikintisi azaldi...simdi visne soda takiliyorum valla:)))
Bu arada ne zaman bebis emme sikligi ve suresini artirir gibi olursa destek mahiyetinde ulkerin maltanasindan iciyorum iyi geliyor bence, sut artirmak isteyenler deneyebilir...ananas aromalisi super ama armutlunun tadi biraya benziyo...sivi alimini cesitlendirmek adina taze ve kuru meyvelerin kompostosunu yapiyorum, en son cilek denedim super oluyo tavsiye ederim
Ben de yediklerimin bebeğe gaz yapıp yapmayacağını internetten uzun uzun araştırdıktan sonra deneyerek anlaşılabileceği kanaatine vardım. 8 gün boyunca normal gazlı bir bebek olan oğlum ben 3-4 dilim kavun yedikten sonra gaz nöbetleri geçirdi resmen. Masajlar da fayda etmedi. Ağlaya ağlaya Uykusuz kaldı yavrum 1 gün boyunca.... Onun o halini gördükçe psikolojim bozuldu, ağladım hep. Allahtan 10. Gün kontrolümüzde dr gaz damlası verdi de rahatız 2 gündür. Ben de kimyonlu rezene içmeye başladım.
Karpuzsuz yaşayamam diyordum ama artık tövbe [emoji17]
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi