2014 nisan anneleri detaylı ultrasona girdiniz mi?

bende bugün çektirdim 170 tl 30 dk falan sürdü 4 boyutluymuş herşeyi belli oluyo ben cinsiyetini öğrenemeiştim göstermemişti bugün onuda öğrendim kızım olucak inşallah bu arada 4 boyutludan sadece resim çekiyorum dedi doktor cd verdi içinde resimleri var bebeğin baya belli oluyo ama organlarına bakarken 2 boyutludan bakıyor

slm 10 dk çok kısa bir süre bu süre içinde ben inanmıyorum çok iyi incelediğine evet bu konuda kandırıldım konusunda haklısın bence ..çünkü en az yarım saat sürmesi lazım...birde perinatologa gittin dimi..çünkü onlar bu işin uzmanı..bide bebişini 2 boyutlu inceledikten sonra eger sen dersen ben renklide görmek istiyorum o zaman gösteriyorlar ...kordon dolanması son kontrolümde bendede vardı ...ama hiç bişe olmazmış..doktor diyor yarım saat sonra kordonu boynundan çıkarabilir..sürekli dönüyor dedi..sadece normal doğum esnasında kordon dolanması olursa dikat etmek gerekiyormuş o kadar ...hiç takma bile kafana yani o konuyu..

geçen hafta kontrole gittiğimde kordonu açmıştı meleğim.çok üzülmüştüm korkmuştum daha doğrusu ama hayırlısı Allah tan .geçmiş olsun canım seninkide çözer inşAllah her ne kadar korkulacak bişey yok desede doktorlar malesef korkuyo insan bebeğini düşününce

Güzel Allahım ne kadar zor anlar geçirdim...

Endişe etmemin bir sebebi varmış..

Detaulı ultrasona girdim ve bebeğimin hem sağ hem sol beyninde kist olduğunu ama bunların önemli olmadığını geçeceğini bu söyledi.

Fakat beyninde kitle tarzı beyaz bi noktacığa rastlandığı için cmw testi istediler hani şu çiğ et veya iyi yıkanmamış sebzeden geçen..
aksine ben salam sosis sucuk hiç yemem, sebzeleri iyi yıkarım ve iş yerine öğle yemeğimi kendim yapar götürürüm. 2li test zamanında cmw testi yapmış kendi doktorum temiz çıkmış. bu arada ben kendi hastanemde perinatolağa yaptrdım kendi doktorumda girdi bunun hem avantajını hem dezavantajını yaşadık. avantajı herşeyimizi biliyodu doktorum an be an dezavantajı perinatolog ıncık cıncık herşeyi söyledi. bizde duymasak daha iyi olacak şeyleri duyduk. çünkü sonradan kendi doktorum keşke bunları duymasaydınız ben böyle durumda test sonucunu almadan söylemiyorum demişti. neyse.. biz kitleyi duyduktan sonra çok korktuk eşimle ben ağlamaya başladım cmw virüsü çok kötü bir virüsmüş. kolumdan kan aldılar akşam 10da çıkar internetten sonuçlara bakarsınız dediler. rabbim yüzümüze baktıda akşam 8de çıktı doktorumuzu aradık oda rahat olun tehlikeli bir durum yok dedi..

Bu detaylı ultrasonlar taramalar falan iyimi kötümü bilmiyorum. tamam bebeğin sağlığı açısından iyi ama öbür yandan yaşanılan stres çok kötü.. rabbim hepimizin bebeğine sağlık versin..

çok çoook geçmiş olsun inş yavrunu sağ salim sağlıklı bişekilde kucağına alırsın...rabbim yardımcın olsun ve kötü şeyleri unuttursun..bak ne güzel temiz de çıkmış gözüne aydın...

çok geçmiş olsun arkadaşım.üzüntünü anlayabiliyorum.en ufak olumsuz bir kelime bile duyunca doktordan içimiz acıyor.yavrumuzun daha minicik savunmasız olduğundan heralde bu kadar üzülüyoruz.rabbim acılarını göstermesin bizlere.Allah yar ve yardımcımız olsun canım tekrar geçmiş olsun yavruna bol bol dua et.

bu fiyata 4boyutlu ve cd vermişler hangi hastane lütfen söylermisin hangi doktor bide. benimde ayrıntılı ultrason zamanım geldi

neysekı sonucu ıyı olmuş canım evet ınsan cok stres oluyor bende pazrtesı gunu gıdecegım ınsallah bır sorunla karşılaşmam hersey güzel olur.Rabbim kimseye sıkıntı vermesin

Slm kızlar

Bende geçen hafta girdim detaylı ultrasona. Bütün organlarına bakıldı. En son kalbine bakıldı ve kalbinde delik olduğu çıktı.

genelde bebklerde çıkar ve kapanır dedi. 35. haftada yeniden çağırdı deliğin kapanıp kapanmadığını kontrol edecek.

canım sıkma canını inş dr un dediği gibi kapanır sonuçta daha yeni gelişiyorlar..rabbim sağlık sıhhat versin..inş bidahakine daha güzel haberler duyarsın..

Ben 20. haftanın içindeyken girdim detaylı ultrasona. Kalbinde ufak bir delik var, dedi ultrasona bakan doktor hanım; "Bu aylarda görünmesi normal, doğuma dek düzelir. Ama elbette doktorun fetal eko taraması da isteyebilir." dedi. Dediği gibi oldu, doktorun asistanı beni fetal eko taraması için başka bir hastaneye yönlendirdi. Ertesi hafta tarama için gittiğimde, oradaki doktor da 1.5 mm delik olduğunu, bunun normal karşılandığını ancak takibinin yapılmasını tavsiye ettiğini söyledi. İki hafta sonrasına tekrar tarama önerdi. Bugün yine fetal eko taraması yaptırdım, ama başka bir doktordu. O da bu tip kusurların doğuma dek kapandığını, endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Doğum sonrasına dek tekrar fetal eko taraması önermedi.

Geçen sürede internetten de araştırdım, endişelenecek bir durum olmadığı konusunda kendimi ikna ettim. Gerisi kısmet. Zaten bu taramaların doğruluk payı ya da daha doğrusu kesinlik oranı %85 civarında. Doğana dek, neyin ne olduğu/olacağını kimse kesin olarak bilemiyor.

Bu arada, detaylı ultrasonda bebeğin yüzünü, kollarını, ellerini, bacaklarını siyah-beyaz bile olsa görmek tuhaftı. Bunca test, tarama, görüntüleme yapıldı, 7 kilo aldım, göbeğim devasa oldu, ama ben hala hamile gibi hissetmiyorum. Çok mu gencim, ne =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…