2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Selam canlar:KK66: Havalar cok guzel burada. Havuz keyfine basladi oglan. Ordekleriyle bata cika 1 saat gecirdi suda. Simdide bayildi uyuyor:KK66:

canım burada o dediğin markadan marketlerde yok...yada ben bulunan marketlere bakmadım... malzeme aldım kendim evde bebe bisküvisi yapcam tereyağlı... @Snowyy yapmıştı bir hatırlarsan ona benzer bir şey yapcam... onlardan gevelesin dursun....

zaten görümcenin kızı deliriyor evde parka gidelim diye kv götürmüyor...bende ısrar etmedim şimdi zoruna gitmesin diye... kızcağızla oynamadığım oyun kalmıyor akşam sıkılmasın diye....valla çocuk yetiştirmek hiç kolay değil...herkes duyarlı değil... çocuk sürekli soru soruyor azarlıyorlar... sus artık diye.... bir şeyler öğrenmeye çalışıyor merak ediyor...oyun oynamak istiyor... af edersin hayvanlar bile oyunla öğreniyorlar dünyayı...kimsenin umurunda değil... herkes yorgun herkes bitkin bıkmış...

Ne tuhaf. Asil evde cocugu oyalamak zor ve yorucu. Yanina atistirmalik alip ogleden sonra ciksa, hem kendi arkadas edinir sohbet eder sikintisi gecer hem cocuklar hava alir enerjilerini atarlar. Gozu korkuyor belki iki cocuga sahip cikamam diye ama insan zamanin nasil gectigini anlamiyor. Cocuklar arkadas bulup cok guzel egleniyor hic yuk olmuyorlar.

Hirsizi varsa sekersiz (kuru meyve&taze meyveli) bir muffin tarifi yazabilir misin canim. Evvelsi gun netten bir tarif yaptim. Yagi mi fazla geldi nedir, hem hamur tutmadi hem omlet gibi yag damliyordu. Guvenip baska tarif deneyemedim:KK66:

Sen yürüteç veya aktivite masası almış mıydın? Ceku'nun aktivite masası vardı Şubat'tan beri. Gerçi her çocuk bir değil. Senin kızın da yerde kalmayacak ya, illâ ki yürüyecek, değil mi? ;) Benimkinin dayısı yok ama teyzesi İstanbul'dan geldiği gün yürümeye başladı. Bir ilgisi var gibi :P

Ceku ilk defa bu kadar yaygara kopardı. Eskiden aşı esnasında ağlar, sonra hemen unuturdu. Eli kolu kımıldatamıyor ya o yüzden, diyordum. Ama bu defa canı yandı herhalde...

Ela'nın aşıları ne zaman? Şimdiden geçmiş olsun ikinize de!

canım ben dün yaptım ...senin tarifine ilave olarak ceviz incir kuru kayısı sarı kuru üzüm siyah kuru üzüm -çok az pekmez yulaf ta koydum...kuru meyveleri rondo da çektim...muz koymadım ama...
sağol canım tarif için...

maşşşaalla maşşşallah Ceku ya..
sen daha çok yaz ben bayılıyorum senin kıızınla maceralarına...benim kızda çimlerden korkuyor salıncağa alıştı da...yürümemekte diretiyor ...ayağa bile kalkmıyor ...hep yerde.... hergün bir çekmeceye sıkışan parmaklarının narasıyla akşamı ediyor... parmakları sıkışa sıkışa mahvoldu... hayır gittin sıkıştırdın ağladın tekrar neden yapıyorsun... fırına elini yapıştırdığından beri selam verip geçiyor ama çekmecelere dadanmış durumda....
aşıları da geçmiş olsun ...darısı başımıza... çok ağlıyor çokkkk

canım pekmez kaynatılıyor o yüzden furuktoz oluyormuş...yani keçi boynuzu değil artık o... ama özü soğuk presle keçi boynuzu püresi gibi bir şey... ısıl işlem görmemiş oluyormuş... inanıp alıyoruz inşallah doğrudur...

eşime söyleyimde baksın... eşimin kardeşi aptamilde çalışıyor genelde tarihi yaklaşmış ürünlerin fiyatını düşürdüklerini söylemişti... sen ürünler geldiğinde ilk tarihlerine bak canım...
canım tarifi buradan bir arkadaş vrmişti daha önce bende onun tarifini yazdım.
ben 3 üde oradanaldım 2016 son kullanmatarihi yakın değildi gelince bakacağım ama zaten aldığım 3-4 ay ancak yeter.birde çekmecelere eli sıkışmasın diye aparakt var ben priz koruması bakarken gördüm tam set aldım içinden oda çıktı yada benzei bir şeyi ande kendinde uydurabilirsin yazık daha tam gelişmedi elleri sert değil okudunmu bilmem ama bir bebğin emzik tutacakalrı var ya kıfeti kıstırdğın ona parmağı kısılmış sinirleri kopmuş ve o parmağını kullanamıyordu firmaya dava açtı yani parmağı çıkabilir Allaha emabnet ama önlem almakta fayda var çünkü kayınvaliden her saniye kullayıp peşinde gezmiyor anlaşılan.ayrıca pronutra olanlardan zate yeni çıktı tarih sorunu olmz.

merhaba kızlar
bebek bisküvisi tarifini ben yazmıştım bende tv de izlemiştim 2 kere de yaptım sonra bıraktım yarın yapayım, eline veriyordum kemiriyordu bide sabah kahvaltısına koyuyordum, biraz ince yapmak lazım içi hamur kalabiliyor

@Snowyy canım sen bir ara göz muayenesini sormuştun yazacam yazacam derken kaldı, benim kızın sanki bazen sağ gözü kayıyor gibi geliyor eşimde yok diyor bende dedim bu defa 1 yaş kontrolüne götürünce bir söyliyeyim dr, olmazsa göz dr götüreyim, senin oğlun ilk kezmi gidecek yoksa daha önce gittimi göz dr

HIRSIZI HIRSIZI çekmeceler için satılan aparatlar var canım anlardan al

Günaydın Nisan 2014 anneleri:KK36:
Herkeze iyi güzel mutlu pazarlar....
Burda hava ck güzel.bugün KV lere gideceğiz,teras keyfi yapacağız.terasa halı koyuyor KV ada mira icin.salı günü doktor kontrolümüz var.doktora soracak şeyimiz var.inşallah unutmam...
Dün hürriyete bir haber okudum şok oldum ve ck ağladım....bir kadın çocuğunu nasıl öldürür anlamıyorum,bebek 1yaşında adıda MIRA ymış.ck üzüldüm.

merhaba kızlar
bebek bisküvisi tarifini ben yazmıştım bende tv de izlemiştim 2 kere de yaptım sonra bıraktım yarın yapayım, eline veriyordum kemiriyordu bide sabah kahvaltısına koyuyordum, biraz ince yapmak lazım içi hamur kalabiliyor

@Snowyy canım sen bir ara göz muayenesini sormuştun yazacam yazacam derken kaldı, benim kızın sanki bazen sağ gözü kayıyor gibi geliyor eşimde yok diyor bende dedim bu defa 1 yaş kontrolüne götürünce bir söyliyeyim dr, olmazsa göz dr götüreyim, senin oğlun ilk kezmi gidecek yoksa daha önce gittimi göz dr

Ben 6 aylikken goturmustum canim. Doktor bir sikayetimiz olup olmadigini sormustu. Ilk muayenenin 1 yasinda yapildigini sorun olmadigini soylemisti. Suphelendigin bir durum varsa bekleme gotur hemen. 5 dk surmuyor zaten. Doktor oyun oynar gibi muayene ediyor.

Günaydın hayırlı sabahlar kızlar hayırlı haftalar.
20 Nisan bebişlerinin doğum gününü kutluyorum. Nice mutlu yıllara.
Bugünden itibaren doğan bebişler boğa burcuna girdi bile. Koç burcu (inatçı) burçlar bitti. :)
Şaka bir yana hepsi sağlıklı olsunlarda varsın inatçı olsunlar.
Hepinizi ve bebişlerinizi çok çok öptüm.

benim kızım hala elinden tutunca yürüyor bırakında biraz dengede klıp hamle yapmaka isterken düşüyor ,koltuktanhemen yüzükoyun dönüp geri geri iniyor tutunup yürüsede bırakınca gidemiyor henüz senin bebeğin ne alemde ?gelişimlri denk gidiyor formun en geç emeklemeye çalışanlar bizimkiler :)

evet canım en geç emekleyenler bizim bebişler. Aynı anlattıkların bebimkinde de var. Tembel oğlum diye seviyorum ben:)

BU ARADA APTAMİL 4 E GEÇEN VARSA HEPSİBU.... .com da 39,9 düşmüş 1200 gr yanındaunibaby yeni doğan pamuk mendil hedileyi onu kullanıyorum hala evdede azalmıştı ben toplu olarak oradan aldım ihtiyacı olan akadaşlar varsa diye yazmak istedim.

sagol canım bakayım bende biz geçtik doğum gününden bir gün sonra. Maşallah herşeyi yiyor ama illaki aptamil içmeden de duramıyor onu içmese hayatta uyumaz.

Selam canlar:KK66: Havalar cok guzel burada. Havuz keyfine basladi oglan. Ordekleriyle bata cika 1 saat gecirdi suda. Simdide bayildi uyuyor:KK66:

Ne tuhaf. Asil evde cocugu oyalamak zor ve yorucu. Yanina atistirmalik alip ogleden sonra ciksa, hem kendi arkadas edinir sohbet eder sikintisi gecer hem cocuklar hava alir enerjilerini atarlar. Gozu korkuyor belki iki cocuga sahip cikamam diye ama insan zamanin nasil gectigini anlamiyor. Cocuklar arkadas bulup cok guzel egleniyor hic yuk olmuyorlar.

Hirsizi varsa sekersiz (kuru meyve&taze meyveli) bir muffin tarifi yazabilir misin canim. Evvelsi gun netten bir tarif yaptim. Yagi mi fazla geldi nedir, hem hamur tutmadi hem omlet gibi yag damliyordu. Guvenip baska tarif deneyemedim:KK66:
3 adet yumurta,Yarım su bardağı sıvı yağı,1 su bardağı yoğurt,1 paket vanilya şekeri(istersen koyma istersen vanilya çubuklarından içindeki vanilya çekirdeklerini kullan)1 paket kabartma tozu,1 su bardağı tepeleme elenmiş un,...yapılışı=yumurtaları blender ile köpük köpük olana kadar çırp...Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilya şekerini ilave edip çırp...Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip blender ile 1-2 dakika karıştır....hamuru muffin kalıplarına paylaştır...Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişir.20 tane ye yakın çıkıyor... kalıpların yarısına kadar dolduruyorsun... soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıyorsun...
bunu oktay ustadan almıştım... kuru meyveleride eklersin..meyveleri küçük küçük doğradıktan sonra yada rondodan çektikten sonra çok az un yada pirinç unuyla bulayıp karıştır... 2 yemek kaşığını geçmesin un... yada başka bir unla...yoksa meyveler dibine çöküyor...
senin söylediğini söyledim ama emanet diye kendine güvenemiyormuş bakamam düşürürüm falan diye cesaret edememiş...
Sen yürüteç veya aktivite masası almış mıydın? Ceku'nun aktivite masası vardı Şubat'tan beri. Gerçi her çocuk bir değil. Senin kızın da yerde kalmayacak ya, illâ ki yürüyecek, değil mi? :KK66: Benimkinin dayısı yok ama teyzesi İstanbul'dan geldiği gün yürümeye başladı. Bir ilgisi var gibi :p

Ceku ilk defa bu kadar yaygara kopardı. Eskiden aşı esnasında ağlar, sonra hemen unuturdu. Eli kolu kımıldatamıyor ya o yüzden, diyordum. Ama bu defa canı yandı herhalde...

yürüteç almıştım ben ondan geç yürüyecek sanırım... aşısı da yarın inşallah...1 ay sonra da menenjit vurulacak...

canım tarifi buradan bir arkadaş vrmişti daha önce bende onun tarifini yazdım.
ben 3 üde oradanaldım 2016 son kullanmatarihi yakın değildi gelince bakacağım ama zaten aldığım 3-4 ay ancak yeter.birde çekmecelere eli sıkışmasın diye aparakt var ben priz koruması bakarken gördüm tam set aldım içinden oda çıktı yada benzei bir şeyi ande kendinde uydurabilirsin yazık daha tam gelişmedi elleri sert değil okudunmu bilmem ama bir bebğin emzik tutacakalrı var ya kıfeti kıstırdğın ona parmağı kısılmış sinirleri kopmuş ve o parmağını kullanamıyordu firmaya dava açtı yani parmağı çıkabilir Allaha emabnet ama önlem almakta fayda var çünkü kayınvaliden her saniye kullayıp peşinde gezmiyor anlaşılan.ayrıca pronutra olanlardan zate yeni çıktı tarih sorunu olmz.
güle güle afiyetle yesin bebeğin mamalarını...benim çekmecelerin kulplarını çıkardım diğerleri içinde söylediğin aparattan bakıcam sağol canım
merhaba kızlar

benim kapaklara uyarmı bilmem ama bakıcam ilk fırsatta... sağol canım...

Merhaba morganapril.
Sana bir sorum olacaktı. Sen isteyken gunduz uykularina park yatakta sallarlarken uyuyor demistin. 15 gundur bizimkini uyutmakta cok zorlaniyorlar. Ben evdeyken emzirerek uyutuyorum. Ama evde olmadigimda gunduz cok zor uyumaya başlamış. Sen isteyken nasil uyutuyorlar ceku yu?
Sen yürüteç veya aktivite masası almış mıydın? Ceku'nun aktivite masası vardı Şubat'tan beri. Gerçi her çocuk bir değil. Senin kızın da yerde kalmayacak ya, illâ ki yürüyecek, değil mi? :KK66: Benimkinin dayısı yok ama teyzesi İstanbul'dan geldiği gün yürümeye başladı. Bir ilgisi var gibi :p

Kızlar selamlar ,öncelikle tüm nisan bebelerinin doğumgünü kutlu olsun,epeydir fırsat bulup yazamadım,tüm zamanımı alıyor ufaklık:KK53: bu arada internetimiz geldi sonunda :KK53: oğlumda tam doğumgününde emeklemeye başladı sonunda:21:onun dışında 7-8 adım atıyor ,1yaş aşısını oldu ve 10,800 boyuda 81 kafada 48, böbrekleri tam gelişmemiş tuzlu çok vermeyin dedi , alerji ara ara tekrarladı,pipi yapışmış biraz onu açtı doktor amcası ,aşı ilk gün ateş yaptı 38 derece oldu ,demek ki sistemi çalışıyor yavrumun 1 kez calpol verip sık sık emzirdim tekrar çıkmadı, gece saat başı uyanıyor hala , üst 2.kesiciler yolda o yüzden emzirmeye devam ediyorum kesemedim bi ara kestim ama 15 gün sürdü anca,birde MONTESSORI eğitimine sardım , onu yapmaya çalışıyoruz oğlumla,örneğin bu sabah saydam poşet içine köpük sıkıp üzerine boyalar ekleyip cama astım oda elleriyle karıştırdı :)oyuncaklarla pek oynamıyor ,daha çok herşeyin kapağını açıp kapıyor , pilleri söküyor, şu bimde satılan 1,25 tl lik kumandalı oyuncakları kuruyor,tekerleklerini döndürmeye bayılıyor,şu yuvarlak yıldız kare şekilleri deliklerden sokuyor,kitaplara bayılıyor , oku diye tutuşturuyor elimize,bu hafta kırmızı haftası bir kutuya kırmızı ne varsa doldurdum , kırmızıyıda vurguluyorum sürekli,doğumgününün 3ümüz kutladık ama önümüzdeki ay memlekette annemin evinde hem mevlüt hem doğumgününü kutlayacağız inş,konseptimiz korsan :) parti malzemelerinin bir kısmını oğlumla yapacağız :)aklıma gelenler bunlar , birde hergün dışarı çıkıp hava alıyoruz :) aklıma gelenler bunlar şimdilik....

3 adet yumurta,Yarım su bardağı sıvı yağı,1 su bardağı yoğurt,1 paket vanilya şekeri(istersen koyma istersen vanilya çubuklarından içindeki vanilya çekirdeklerini kullan)1 paket kabartma tozu,1 su bardağı tepeleme elenmiş un,...yapılışı=yumurtaları blender ile köpük köpük olana kadar çırp...Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilya şekerini ilave edip çırp...Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip blender ile 1-2 dakika karıştır....hamuru muffin kalıplarına paylaştır...Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişir.20 tane ye yakın çıkıyor... kalıpların yarısına kadar dolduruyorsun... soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıyorsun...
bunu oktay ustadan almıştım... kuru meyveleride eklersin..meyveleri küçük küçük doğradıktan sonra yada rondodan çektikten sonra çok az un yada pirinç unuyla bulayıp karıştır... 2 yemek kaşığını geçmesin un... yada başka bir unla...yoksa meyveler dibine çöküyor...
senin söylediğini söyledim ama emanet diye kendine güvenemiyormuş bakamam düşürürüm falan diye cesaret edememiş...
yürüteç almıştım ben ondan geç yürüyecek sanırım... aşısı da yarın inşallah...1 ay sonra da menenjit vurulacak...

güle güle afiyetle yesin bebeğin mamalarını...benim çekmecelerin kulplarını çıkardım diğerleri içinde söylediğin aparattan bakıcam sağol canım
benim kapaklara uyarmı bilmem ama bakıcam ilk fırsatta... sağol canım...
canı aptamiller geldi üretim tarihi şubat 2015 son kullnması 08.2016 yani sıkıntılı değil .

Resimlerimiz...

Eklentiler

• P_20150421_084712.webp
    P_20150421_084712.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 181
  • P_20150421_084445.webp
    P_20150421_084445.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 195
  • P_20150421_084430.webp
    P_20150421_084430.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 203
  • image-eb8f231616d62c4f9a9164d48ffb10a6570d5a3e27551cbf5f344ddfbae4e3c5-V.webp
    image-eb8f231616d62c4f9a9164d48ffb10a6570d5a3e27551cbf5f344ddfbae4e3c5-V.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 187
  • Screenshot_2015-04-10-22-12-13.webp
    Screenshot_2015-04-10-22-12-13.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 185
  • Screenshot_2015-04-15-16-02-22.webp
    Screenshot_2015-04-15-16-02-22.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 162
  • Eli_i_Ka_ttan_Kar_Tanesi_Yap_m_.jpg_1.webp
    Eli_i_Ka_ttan_Kar_Tanesi_Yap_m_.jpg_1.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 286
  • unnamed (10).webp
    unnamed (10).webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 174
Netten bulduklarımın bazıları bunlar kızlar daha çok azını yaptık,bunlarla uğraşınca vakit bulamadım yazmaya,belki sizinde ilginizi çeker, artık çocuklarımızı teknolojiden mümkün olduğunca uzak tutup yaratıcılığı ön plana çıkarmalıyız ,oğlum hala tv izlemiyor ,telefonuda uzak tutuyorum mümkün mertebe...

Eklentiler

• unnamed (6).webp
    unnamed (6).webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 206
  • kagit-sus-nasil-yapilir-IQ5.webp
    kagit-sus-nasil-yapilir-IQ5.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 772
  • il_570xN.193859237.webp
    il_570xN.193859237.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 190
  • 19.webp
    19.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 210
  • Screenshot_2015-04-15-16-08-59.webp
    Screenshot_2015-04-15-16-08-59.webp
    27 KB · Görüntüleme: 200
  • Screenshot_2015-04-15-15-27-06.webp
    Screenshot_2015-04-15-15-27-06.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 171
  • Screenshot_2015-04-15-15-28-35.webp
    Screenshot_2015-04-15-15-28-35.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 178
  • Screenshot_2015-04-15-15-20-10.webp
    Screenshot_2015-04-15-15-20-10.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 181
  • Screenshot_2015-04-15-16-09-36.webp
    Screenshot_2015-04-15-16-09-36.webp
    18 KB · Görüntüleme: 188
  • Screenshot_2015-04-15-16-10-54.webp
    Screenshot_2015-04-15-16-10-54.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 168

Eklentiler

• Screenshot_2015-04-21-10-30-30.webp
    Screenshot_2015-04-21-10-30-30.webp
    58,5 KB · Görüntüleme: 165
  • Screenshot_2015-04-21-10-30-20.webp
    Screenshot_2015-04-21-10-30-20.webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 173
  • Screenshot_2015-04-21-10-30-09.webp
    Screenshot_2015-04-21-10-30-09.webp
    63,2 KB · Görüntüleme: 171
Netten bulduklarımın bazıları bunlar kızlar daha çok azını yaptık,bunlarla uğraşınca vakit bulamadım yazmaya,belki sizinde ilginizi çeker, artık çocuklarımızı teknolojiden mümkün olduğunca uzak tutup yaratıcılığı ön plana çıkarmalıyız ,oğlum hala tv izlemiyor ,telefonuda uzak tutuyorum mümkün mertebe...
eline sağlık bende bu yöntemi ve bu yöntemi uyğulayan okulalrı nette görmüştüm ama çalıştığımdan yetişemiyorum pek olanalrla idare ediyoruz.

Back
X