2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Günaydın kızlar,ben de bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.Benim kız 13 aylık oldu ve ben hala 5 saat deliksiz uyumadım bu süre zarfında. Geceleri hiç kalkmasa 4-5 kez kalkıyor, kalktığında da ağlıyor ne eşim ne başka bir yöntem onu sakinleştirebiliyor memeye alıştı,sadece ağzına memeyi verince tekrar dalıp gidiyor. Haliyle eşimle iş bölümü yapıp bazı geceler bebekle ilgilenme işini ona bırakam9ıyorum. Hoş,şimdiye kadar öyle bir isteğim de olmadı kendisinden. Ama 1 ay önce işe başladım ve artık ciddi anlamda yoruluyorum zorlanıyorum. Bir iki hafta önce hasta oldu,hastalığı süresince memede ve benim üstümde uyumak istedi hep; şimdi hastalık geçti; emerken uyuyor,yatağına bırakacağım sırada resmen sülük gibi mememden ayrılmıyor ve yatağına yatırınca hemen uyanıyor,artık ağzında memeyle üstümde uyumak da istemiyor,kucağımda memede uyumak istiyor,yatağına bırakınca ya da yanıma yatırmaya çalışınca hemen uyanıyor. Günlerdir uyumadan işe gidip geliyorum,kollarım,sırtım,belim,her yerim ağrıyor artık. Akşam yatıp sabaha kadar uyumak için şu an herşeyimi verebilirim :) Uyku eğitimi vs araştırmıştım ama ben öyle 45 dk-1 saat ağlatamam,bu bana doğru da gelmiyor zaten.
Benim durumumda olanınız ya da bana tavsiye verebilecek olanınız var mı güzeller?

Günaydın kızlar,ben de bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.Benim kız 13 aylık oldu ve ben hala 5 saat deliksiz uyumadım bu süre zarfında. Geceleri hiç kalkmasa 4-5 kez kalkıyor, kalktığında da ağlıyor ne eşim ne başka bir yöntem onu sakinleştirebiliyor memeye alıştı,sadece ağzına memeyi verince tekrar dalıp gidiyor. Haliyle eşimle iş bölümü yapıp bazı geceler bebekle ilgilenme işini ona bırakamıyorum. Hoş,şimdiye kadar öyle bir isteğim de olmadı kendisinden. Ama 1 ay önce işe başladım ve artık ciddi anlamda yoruluyorum zorlanıyorum. Bir iki hafta önce hasta oldu,hastalığı süresince memede ve benim üstümde uyumak istedi hep; şimdi hastalık geçti; emerken uyuyor,yatağına bırakacağım sırada resmen sülük gibi mememden ayrılmıyor ve yatağına yatırınca hemen uyanıyor,artık ağzında memeyle üstümde uyumak da istemiyor,kucağımda memede uyumak istiyor,yatağına bırakınca ya da yanıma yatırmaya çalışınca hemen uyanıyor. Günlerdir uyumadan işe gidip geliyorum,kollarım,sırtım,belim,her yerim ağrıyor artık. Akşam yatıp sabaha kadar uyumak için şu

an herşeyimi verebilirim :) Uyku eğitimi vs araştırmıştım ama ben öyle 45 dk-1 saat ağlatamam,bu bana doğru da gelmiyor zaten.
Benim durumumda olanınız ya da bana tavsiye verebilecek olanınız var mı güzeller?

Mrb benim bebegimde ogleydi en son gittigimiz dr anne sutundeki loktoz gaz siskinlik karninda agri yapabilir dedi bi damla verdi baya iyi geldi surekli uyanir donmeye calisir ayaklarini besige kaldirirdi acaba boyle birseyimi var

Selamlar;)

Hirsizi ben aylar once almistim alistirma klozetini. Sabahlari ilk is ona oturtuyorum birkac dakika. Bazen idrarini yapiyor. Kakasini da ikindigini gorunce oturtuyorum ama genelde gec kalmis oluyorum. Yine de idrarini yapiyor arkasina. Muzik cakinca cok hosuna gidiyor. Sifonu cekiyor, tuvalet kagidina da alisti. Penisi ile oynamaya basladi bir aydir. Normal sanirim, bilemiyorum.

Aktar koldan yaptilar canim.

Srvvr ben uyku egitimi vermedim canim. Yataginda yatmasi icin de zorlamadim. Kucagimi istediginde beraber uyuduk. Uyumadan once hep emer. Bazen memede uyur bazen yari uykuluyken birakir. Pispislarim 3-5 dk. Uyur hemen. Memeyi de burnunu hafif sikarak aliyorum agzindan. Sirt ustu yatinca uykusu cok hafif. Yuzukoyun yatiriyorum. Sabaha kadar uyanmiyor. Bence emerek uyuma aliskanligini terkettirmen gerekiyor once. Tam uyumadan sen de memeyi agzindan al. Omuzuna alip pispislamayi dene. Meme ile uyumaktan kurtulursa gece de tekrar uykuya dalmak icin uyanmaz diye dusunuyorum.

Life90 canim benim oglan herseyi denemeye acik bir karakterde. Masaya beraber oturuyoruz hep. Bizi onunla ayni seyleri yerken goruyor ve en azindan deniyor. 3 cesit varsa ornegin mutlaka birini begenip yiyor. Digerlerini yemesi icin bir caba harcamiyorum. Onun da tercihleri var neticede. Sabahlari klasik kahvalti yapiyoruz beraber. Yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalik, yesil biber, yesil sogan yiyor ve ayran iciyor. Uzerine de kuru uzum ve kayisi yiyor. Vaktim oldugunda tavada borek yapiyorum. En cok ispanakli yiyor. Farkli seyler deneyerek cok iyi yapiyorsun. Birini sevmese digerini mutlaka deneyecektir.

Selamlar:KK66:

Hirsizi ben aylar once almistim alistirma klozetini. Sabahlari ilk is ona oturtuyorum birkac dakika. Bazen idrarini yapiyor. Kakasini da ikindigini gorunce oturtuyorum ama genelde gec kalmis oluyorum. Yine de idrarini yapiyor arkasina. Muzik cakinca cok hosuna gidiyor. Sifonu cekiyor, tuvalet kagidina da alisti. Penisi ile oynamaya basladi bir aydir. Normal sanirim, bilemiyorum.

Aktar koldan yaptilar canim.

Srvvr ben uyku egitimi vermedim canim. Yataginda yatmasi icin de zorlamadim. Kucagimi istediginde beraber uyuduk. Uyumadan once hep emer. Bazen memede uyur bazen yari uykuluyken birakir. Pispislarim 3-5 dk. Uyur hemen. Memeyi de burnunu hafif sikarak aliyorum agzindan. Sirt ustu yatinca uykusu cok hafif. Yuzukoyun yatiriyorum. Sabaha kadar uyanmiyor. Bence emerek uyuma aliskanligini terkettirmen gerekiyor once. Tam uyumadan sen de memeyi agzindan al. Omuzuna alip pispislamayi dene. Meme ile uyumaktan kurtulursa gece de tekrar uykuya dalmak icin uyanmaz diye dusunuyorum.

Life90 canim benim oglan herseyi denemeye acik bir karakterde. Masaya beraber oturuyoruz hep. Bizi onunla ayni seyleri yerken goruyor ve en azindan deniyor. 3 cesit varsa ornegin mutlaka birini begenip yiyor. Digerlerini yemesi icin bir caba harcamiyorum. Onun da tercihleri var neticede. Sabahlari klasik kahvalti yapiyoruz beraber. Yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalik, yesil biber, yesil sogan yiyor ve ayran iciyor. Uzerine de kuru uzum ve kayisi yiyor. Vaktim oldugunda tavada borek yapiyorum. En cok ispanakli yiyor. Farkli seyler deneyerek cok iyi yapiyorsun. Birini sevmese digerini mutlaka deneyecektir.
ne güzel yapmışsın... zorlayınca hiç bir şey olmuyor gerçekten...zaten bu çocuklar muhalefete çok açık...direk tersini yapıveriyorlar...ya kendiliğinden yapacak yada teşvikle kendi rızasıyla...tuvalet alışkanlığı ne güzel olmuş çok erken bırkacak demek ki bezi...bizim yeğenlerde çok pipisiyle oynardı... ellerine bir çıkıntı geliyor ve çekiştirip duruyorlar... sabahtan akşama kadar oynarsa sorun olabilirmiş...

Canım ek gıdaya geçtiğimizden beri bizde de aynı sorun var, bir düzelip bir kabız oluyo,iki ileri bir geri şeklinde. Doktor bize de aynı şurubu verdi ama önemli olan bu sorunun nedenini bulmak ve doğal yolla çözmek,zaten uzun vadede bir işe de yaramıyor şurup.
Sana kendim denediğim ve işime yarayan doğal yöntemleri paylaşacağım ama hepsini tek tek uygula,hepsini birden yaparsan kuzuya ağır gelebilir.

1. 4-6 saat arayla 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı içirebilirsin.
2. Olgunlaşmış yumuşamış avokadoyu ezip zeytinyağıya karıştırıp verebilirsin.
3. Akşamdan sıcak suya birkaç tane siyah kuru kayısı koy,sabah suyuyla beraber blenderdan geçirip içirebilirsin.
4. 1 kuru kayısı+1 kuru incir+ yarım avuç kuru üzüm (beyazı makbulmüş) kaynattıktan sonra içine bir tatlı kaşığı yulaf ezmesi ekleyip 5 dk demledikten sonra blenderdan geçirip verebilirsin.
5. Demirhindi meyvesinden şerbet yapabilirsin ya da meyvesini kaynatıp blenderdan geçirip verebilirsin.
6. Bol bol su içirebilirsin ki bu en önemlisi,su içmeyi sevmiyorsa kuru üzüm,kuru kayısı kompostosu yapıp (şeker ilave etmeden) içirebilirsin

Aklıma gelenler bunlar şimdilik,ayrıca karnına zeytinyağı ya da tatlı badem yağıyla masaj yapabilirsin.İnternette kabızlık ve gaz için masaj videoları var.

Umarım işine yarar bunlar,çok geçmiş olsun canım
Çook teşekkür ederim yöntemlerin gerçekten çok iyi görünüyor bazılarını deniycem detaylı yazdığın için tekrar sağol :))

@Snowyy canım menenjit aşısı hangisi menectra bide nimenrix varmış ama kadir Tuğcu sitesinde işe yaramaz demiş bunlar için bexsero diye bir aşı yapılıyomuş avrupada ona etkili diyodu, tuvalet eğitimi işini ben de düşünüyorum önümüz yaz rahat olur ciş nerde diyorum bezini gösteriyo bezini cekistiriyo istemiyorum dercesine ama yine de küçük geliyo gözüme, bu arada 6.hastalık tecrübesi yaşayan oldu mu biz tam 1 haftadır bununla uğraşıyoruz

Dr. Kadir Tuğcu'dan....Meningokok B (MenB) Aşısı

Şimdiye kadar uygulanan “Meningokok asılarının” hiçbiri, B-Tipi’ne karşı etkili olmadıkları gibi, çoğunun, 10 yaş altındakilerde, hiçbir etkisi yoktu.

Bütün bunlar bilindiği halde, ısrarla bu dörtlü aşıları (A,C,Y ve W135) çocuklara ve bilhassa 10 yaş altı çocuklara yapan doktorlar, toplumu aldatmış, boşuna aileleri masrafa sokmuş ve çocuklara bşsuna iğneler yapmışlardır.

Gelişmis ve gelişmekte olan ülkelerde; Meningokoklar’ın sadece “B-Tipi” hastalık ve salgın yapmaktadır.

Bu yapılan yanlışlıklardan, sadece doktorlar değil, çesitli “teşviklerle” doktorları kandıran bu aşı firmaları da sorumludur.

Novartis tarafindan gelistirilen “BEXSERO” aşısı; B-tipi Meningokok’a karşı bağışıklık sağlayan ve 2 aylıktan itibaren rahatlıkla uygulanabilen bir asıdır.

“Meningococcal Group B Vaccine (rDNA, component, adsorbed) aşı olup, “European Commission” tarafından, 2 aylıktan itibaren kullanımı onaylanmıştır.

BEXSERO: Üzerinde, 20 yıldan beri calışılan bir aşıdır.
- Aşı; 2 aydan itibaren, diğer aşılarla birlikte veya tek başına kullanılabilir. 1-6 ay aralarla iki dozda yapılır.
- Aşı; diğer aşılar kadar emniyetli ve aynı yan etkilere sahiptir.
- Aşının yan etkisi: Aşı yerinde; kızarıklık ve hassasiyet yapabilmesidir.
- Diğer aşılarla birlikte yapıldığında, ateş yapabilir.

Bu güne kadar, diğer dörtlü aşıları olanların ve hiç aşı olmamış olanların bu aşıyı olmalarında büyük fayda vardır.

Bu aşı, diğer “Humoral bağışıklık” yapan aşılar gibi, ya aynı günde, veya bu aşılardan, en az 1 ay ara ile yapılmalıdır.

Sadece BCG ve eskiden yapılan Çicek Aşısı (Su Çiceği Aşısı değil) “Hücresel bağışıklık” ile çalışır. Diğer bütün aşılar; Humoral bağışıklık ile calışır.

Bende yazının aynısını okumuştum

Kizlar ogusuma ventolin Buhar basladik.balgami var.benimde duaya ihtiyacim var.yarin tekrar kurtaj olucam rahmimde pihti doluymus.drda anlam veremedi.metiler tb verdi ic diye rahim toplayip pihtilari atsin diye.ama emziriyoru.dedim sorun olmaz dedi.emzirenlerin kullanmasi sakincali diye yaziyo ama.iiki gudur icmedim.ama suanmecbur aldim..gecen sefer cok agrim oldu korkuyorm simdi.kizkardesim geldi bugun sukur..yarin gozum arkada kalmadan giderim.

benim büyük kız aşık sabahtan beri onu dinliyorum yok emir kırmızıyı seviyor, yok fenerbahçeli babam gibi, yok erkekler pantolon giyer , ay patlayacam, bu arada eşim hiç memnun değil bu durumdan:KK47:

@patee geçmiş olsun canım, bende öksürüyorum boğazım acıyor umarım çocuklara bulaştırmam
HIRSIZI HIRSIZI benim bakıcım da öyleydi canım sık sık değiştir sil kurut derdim, hafta sonu iyileştiridim 3 gün sonra yine pişik öğretene kadar kızım mahvoldu

@Snowyy seninki inattan söylemiyor muş baksana, sende huyuna git oğlanın kızdırma çocuğu:KK66:, şaka bir yana da insan gerçekten mutlu oluyor, birde farklı kelimeler gelsin o zaman görün, ben bazen defalarca kızıma kanepe ve fıstık dedirtirdim

@ardaannesi3 çok çok geçmiş olsun umarım bu defa ki ağrısız olur
amanin :)

Günaydın herkese hasta olanlara geçmiş olsun bahar temizliğine girdim kızla ne kadar yapabildiysem. Yeni konuşmaya başlayınca çok tatlı oluyorlar brnim kuzuda ba ba demeye başladı birde kanepeye olunca arka arkaya inmeyi öğrenmiş iki dak oturduğu yok ıştahi bir var bir yok hırıltısi azalmış gibiydi üstünü uyurken sürekli açıyor bu yüzden tekrar hirilti oluşuyor
kolay gelsin gerci bitirmissindir coktan :)

Hayirli cumalar canlar;) Oglanin goz muayenesi ve menenjit asisi vardi bugun. Rahat gecti. Bir sikintisi yok.

Ardaannesi kolay gecmistir insallah canim. Bir daha tekrar etmez. Korunmuyor muydun ki? Iyi haberlerini bekliyoruz.

Hawar yesinler asik guzelini;) Biz de goruruz o gunleri insallah;) Ben de surekli "hadi gidelim" dedirtiyorum. Bastira bastira hayyyydi diyor. Cok tatli opmelere kiyamiyorum;)

Hirsizi hawar da ayni seyi yasadigina gore uzun sure bezli kaldigindan oluyor. Lafini sozunu umursama ara 2 saate bir degistir bezini diye hatirlat. Allah esirgesin o kadar seyip cocuk mu buyutulur. Sen ilac deterjan vs alt raflarda birakma hic. Cocuk mevzu okunca tedbirin fazlasi olmuyor. Kucuk kiza da tembihle yalniz birakmasin. Allah korusun ne diyeyim. Islah olmayacak bu kadin...
oh asi da cikmis aradan :)

. Agrili bir islem daha gecirdm..sarhos gibi eve geldim iki saat uyumusum.agrim kanamam yok cok sukur suan.antibiyotik basladim.insaallah bu son olur..yoruldum Agri cekmekten..
ins cnm son olsun sifa versin Rabbim

Insallah gecer gulum. Yakinda tuvalet egitimine de baslarsin. Bezden kurtulur, bir daha da yenilemez.

Son sordugunu ben hic duymadim. Bilen arkadaslar yanit verir insallah. Benim sipa tuysuz simdilik.
Ben de yazin tuvalet egitimine baslayacagim ins bakalim yavru kuzum hazir mi? :)

@Snowyy canım menenjit aşısı hangisi menectra bide nimenrix varmış ama kadir Tuğcu sitesinde işe yaramaz demiş bunlar için bexsero diye bir aşı yapılıyomuş avrupada ona etkili diyodu, tuvalet eğitimi işini ben de düşünüyorum önümüz yaz rahat olur ciş nerde diyorum bezini gösteriyo bezini cekistiriyo istemiyorum dercesine ama yine de küçük geliyo gözüme, bu arada 6.hastalık tecrübesi yaşayan oldu mu biz tam 1 haftadır bununla uğraşıyoruz
bizde geçirdik canım çok geçmiş olsun....önce havalae geçiriyor sandık... 3 gün yüksek ateş geçirdi...sonra ateşi düştü ve en çok yüzünde ve boynundan aşağı kıısmlarda benek benek kırmızılıklar çıktı... al basması falan da diyorlar (anneme göre bu yine bir nazar değme vakasıymış- göze geliyor bebekler diyor)gerçi doktor bile anlamadı ateşliyken ama sonra kızarıklıklar çıkınca farkettiler... ve zaten kızarma başladıysa hastalığın son evresi demek miş...1 hafta sürdü hastalık... 1 günde görünüp kayboldu döküntüler sonrada düzeldi yavrum...
ne ilaç ne bir şey yapmadık kendiliğinden geçti...

bizde geçirdik canım çok geçmiş olsun....önce havalae geçiriyor sandık... 3 gün yüksek ateş geçirdi...sonra ateşi düştü ve en çok yüzünde ve boynundan aşağı kıısmlarda benek benek kırmızılıklar çıktı... al basması falan da diyorlar (anneme göre bu yine bir nazar değme vakasıymış- göze geliyor bebekler diyor)gerçi doktor bile anlamadı ateşliyken ama sonra kızarıklıklar çıkınca farkettiler... ve zaten kızarma başladıysa hastalığın son evresi demek miş...1 hafta sürdü hastalık... 1 günde görünüp kayboldu döküntüler sonrada düzeldi yavrum...

Canım 6. Hastalık mı geçirdiniz sizde. Bizdede 3 gün sürekli ateş oldu. Önce dişe bağladık ama 3günün sınunda kırmızı döküntüler başlayınca hemen doktorda aldık soluğu, doktor geçmiş bile, bu 6. Hastalık dedi. Rahatladık biraz. Ama çok huysuz oldu kızım 1 hafta

iste başta anlamıyolar dayıyolar antibiyotiği döküntü çıkınca aaa 6.hastalık e niye antibiyotik kullandım o zaman, ilac tedavisi yok ki bu hastalığın, ateşi düşür ılık duş aldır tamam

ateş. konusunda ihtisas yapmış oldum havaleden korkmuyorum beyin hasarı vermediği öğrendim yetti

Canım 6. Hastalık mı geçirdiniz sizde. Bizdede 3 gün sürekli ateş oldu. Önce dişe bağladık ama 3günün sınunda kırmızı döküntüler başlayınca hemen doktorda aldık soluğu, doktor geçmiş bile, bu 6. Hastalık dedi. Rahatladık biraz. Ama çok huysuz oldu kızım 1 hafta

ne güzel sizin doktor hemen anlamış bizimki antibiyotik kullan 2 gün düşmezse kan tahlili yapalım dedi mantıklı mı şu, kullanmadım tabiki

canım bizim dün yapıldı menectra allah korusun diyelim.

çok geçmiş olsun canım..sorunsuz atlatmışsınız ...

iste başta anlamıyolar dayıyolar antibiyotiği döküntü çıkınca aaa 6.hastalık e niye antibiyotik kullandım o zaman, ilac tedavisi yok ki bu hastalığın, ateşi düşür ılık duş aldır tamam

ateş. konusunda ihtisas yapmış oldum havaleden korkmuyorum beyin hasarı vermediği öğrendim yetti
iyiki kullanmamışsın canım antibiyotiği...benim kıza her akşam 6-7 defa duş aldırdığımı bilirim... doktor bağışıklık sistemi güçleniyor demişti... çoğu doktor anlamıyor... bizde gereksiz yee tahlil falan yaptırdık ama ilaç kullanmadır

Back
X