2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
hastayım 2 gündür...baş ağrım geçmedi... ondanmıdır nedir duygusalımda biraz... birde senin bu yazını okuyunca hüngür hüngür ağladım...iş yerindekiler o kadar kötüysen eve git dediler...canım Allah bu evladını sana sizleride ona bağışlasın...sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin inşallah
Canım diet nasıl gidiyor?

benim kızım 3750 doğdu 2 aylıkken 5500 dü ilk ay 1 kilo aldı sonraki aylar 500 aldı aslında 500 ve altı kilo olunca dr ler mama öneriyorlar, ama benimki irir doğduğu için ay olarak kilosu ortalama görünüyordu, arkadaşın üzülmesin bazı annelerin sütü yağlı olmadığı için bebekler pek kilo alamıyor, bebeği uzun emzirsin yani aynıı gögsü çünkü yağlı süt en sonda, kendi için gıda takviyeleride alabilir
Ck teşekkürler canım önerin icin.ck sağlıksız besleniyor,bence onunda etkisi var.benim kızım 3480gr doğdu,ck kilo verdi ilk 3gün,sonra 2hafta hic kilo almadı,vermedide,ama kilo alması gerekiyordu,mamayı artırınca hemen kilo almaya başladı.ck şükür herşeyi yiyor,birde dişi olsa kimbilir neler yiyecek.

Gecmiş olsun canım,inşallah baş ağrın çabuk geçer,uykusuzluk bendede baş ağrı yapıyor.
Allah herkesin evladına sağlıklı mutlu huzurlu bir hayat nasip etsin,hic kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Canım diet nasıl gidiyor?
amin canım inşallah.....
diyet iyi gidiyor bakalım....bugün hiç bir şey yiyemedim midemde bulanıyor...diyet gibi değil aslında yaptığım...ekmek makarna pilav yemiyorum...birde az yeyip spor yapıyorum...2 kilo verdim daha çoooook var....yavaş yavaş inşallah hepsi gidecek

Selam guzeller;) Az kaldi anneler gunune. Ilkinden birsey anlamamistim. Bu inatci sipa anne dememekte israr ederse bu seferki de yavan gececek;) Babasi sabah konusuyor zat-i muhterem ile "annene ne alalim oglum" diye. Pazara kadar anne demeyi ogret dedim;) Bilmediginden degil ama inat. Kime cektiyse;)

Hawar hirsizi vermisti bana tarif. Onun mesajini bulup kopyalayayim senin icin canim.

2ocak ben de cok duygulandim mesajindan. Rabbim kalbine ferahlik versin, minigin saglikla sihhatle buyusun insallah.

Hirsizi gecmis olsun canim. Kilo vermene de cok sevindim. Hastayken daha da dikkat et kendine canim. Ac kalma, bunyeni kuvvetlendirecek seyler tuket. Ela nasil oldu?;)

Svvrv ikili iliskilerde iletisim onemli canim. Ucuncu kisiler araya girince laf soz farkli da aktarilabiliyor. O her ne kadar ilgisiz olsa da sen ara halini hatrini sor. Onun da kalbi yumusar.

3 adet yumurta,Yarım su bardağı sıvı yağı,1 su bardağı yoğurt,1 paket vanilya şekeri(istersen koyma istersen vanilya çubuklarından içindeki vanilya çekirdeklerini kullan)1 paket kabartma tozu,1 su bardağı tepeleme elenmiş un,...yapılışı=yumurtaları blender ile köpük köpük olana kadar çırp...Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilya şekerini ilave edip çırp...Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip blender ile 1-2 dakika karıştır....hamuru muffin kalıplarına paylaştır...Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişir.20 tane ye yakın çıkıyor... kalıpların yarısına kadar dolduruyorsun... soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıyorsun...
bunu oktay ustadan almıştım... kuru meyveleride eklersin..meyveleri küçük küçük doğradıktan sonra yada rondodan çektikten sonra çok az un yada pirinç unuyla bulayıp karıştır... 2 yemek kaşığını geçmesin un... yada başka bir unla...yoksa meyveler dibine çöküyor..

Hawar ben bu tarifi baz aldim canim. Vanilya kullanmadim. Un olarak ta tam bugday unu kullandim. Tarifte 1 bardak diyor. 1 parmak eksik koyup miktari yulaf kepegi ile tamamladim. Kuru meyve yerine de elma kullandim. Rebdeleyip biraz soteledim. Icine dovulmus ceviz ve tarcin koyup oyle ilave ettim hamura.

Selam guzeller:KK66: Az kaldi anneler gunune. Ilkinden birsey anlamamistim. Bu inatci sipa anne dememekte israr ederse bu seferki de yavan gececek:KK66: Babasi sabah konusuyor zat-i muhterem ile "annene ne alalim oglum" diye. Pazara kadar anne demeyi ogret dedim:KK66: Bilmediginden degil ama inat. Kime cektiyse:KK66:

Hawar hirsizi vermisti bana tarif. Onun mesajini bulup kopyalayayim senin icin canim.

2ocak ben de cok duygulandim mesajindan. Rabbim kalbine ferahlik versin, minigin saglikla sihhatle buyusun insallah.

Hirsizi gecmis olsun canim. Kilo vermene de cok sevindim. Hastayken daha da dikkat et kendine canim. Ac kalma, bunyeni kuvvetlendirecek seyler tuket. Ela nasil oldu?:KK66:

Svvrv ikili iliskilerde iletisim onemli canim. Ucuncu kisiler araya girince laf soz farkli da aktarilabiliyor. O her ne kadar ilgisiz olsa da sen ara halini hatrini sor. Onun da kalbi yumusar.
demekki bu bizim çocukların çoğu anne demiyor hala... ela iyi canım pişik olmuştu 1 haftadır...meğerse mantarmış bilemedik... pıtısının üzeri nokta nokta kırmızılık oldu makatı da öyle...ilaç verdi doktor ama bir geçiyor bir başlıyor... hav aalmıyor sürekli bezli ve geç değiştiğinden yıkanmadığından sanırım tekrarlıyor...bend e yediği içtiğinden oluyor diye sürekli takipteydim... pişik zannettiğimden...grip oldu 2 gün önce çok ateşlendi şükür iyi şimdi.... mantar içinde şöyle güneşli bir havada poposu falan açık balkonda güneşlendireyim...elimden geldiği kadar da poposunu açık tutmaya çalışıyorum... düzelecek inşallah...

demekki bu bizim çocukların çoğu anne demiyor hala... ela iyi canım pişik olmuştu 1 haftadır...meğerse mantarmış bilemedik... pıtısının üzeri nokta nokta kırmızılık oldu makatı da öyle...ilaç verdi doktor ama bir geçiyor bir başlıyor... hav aalmıyor sürekli bezli ve geç değiştiğinden yıkanmadığından sanırım tekrarlıyor...bend e yediği içtiğinden oluyor diye sürekli takipteydim... pişik zannettiğimden...grip oldu 2 gün önce çok ateşlendi şükür iyi şimdi.... mantar içinde şöyle güneşli bir havada poposu falan açık balkonda güneşlendireyim...elimden geldiği kadar da poposunu açık tutmaya çalışıyorum... düzelecek inşallah...
Geçmiş olsun canım duru iyi bu gün ilacı yok vurusun probiyotik ve çinko veriyorum sadece süzüldü hemen.anlam kendince hemen antibiyonik verdi oda mukozayi bozdugundan onun oğlu daha ağır tam da azı dişi cikiyor çok huzursuz.

Geçmiş olsun canım duru iyi bu gün ilacı yok vurusun probiyotik ve çinko veriyorum sadece süzüldü hemen.anlam kendince hemen antibiyonik verdi oda mukozayi bozdugundan onun oğlu daha ağır tam da azı dişi cikiyor çok huzursuz.
bilip bilmeden neden öyle antibiyotik vermiş....ablanın bebeğine de geçmiş olsun canım...çocukların hasta olması çok zor ya...herşey bozuldu ...yediğimiz içtiğimiz...şuna bak değişik değişik virüsler geziyor her yerde,hayatımda duymadığım... hangisinden sakınacaksın...

bilip bilmeden neden öyle antibiyotik vermiş....ablanın bebeğine de geçmiş olsun canım...çocukların hasta olması çok zor ya...herşey bozuldu ...yediğimiz içtiğimiz...şuna bak deiğişik değişik virüsler geziyor her yerde,hayatımda duymadığım... hangisinden sakınacaksın...
Çok bildiğinden sürekli kendince teşhis koyuyor ben kızımı götürürler söylemese devam edecekti geturmeyecekti doktora.

herkse slm ...zaman zaman sizleri okuyorum ama gerçekten çok yoğun bir işim var yazamıyorum,,
ama bugün özellikle yazmak istedim size, dün bakıcı oğlumu uyutmuş kendi yatağına değilde bazaya yatırmış:KK43: kendide mutfağa çorba yapmaya gitmiş ve oğlum feci şekilde kafaüstü düşmüş , suratı patlamış kan revan içinde off offf çok üzüldüm Rabbim korumuş doktora götürmüşler hemen dişçi ve diğer doktorlar sorun yok ama 24 saat gözetim altında olsun dediler uyumadık sabaha kadar çok şükür iyi ama ödümüz koptu aman sizler dikkat edin çok hareketlendiler, oğluma üzüldüm bakıcıya ayrı üzüldüm nasıl suçlanmış yazık:KK17: dedim tabiki böyle olsun istemezdin ama neden kendi yatağına yatırmıyorsun korkuluğu var sonuçta yok bakıcı biraz yaşı olunca laf dinletemiyorsun sonuç olarak bu akşam kayınvalidelere taşınıyoruz yeniden o bakacak, zaten daha önce o bakıyordu , aman zor arkadaşlar hayat zor, çalışmak zor ,anne olmak zor,eş olmak zor,gelin olmak zor zor da zor:cry:
Allah korumuş çok geçmiş olsun.

merhaba kızlar
benimlki de anni anni deyip duruyor, insan duygulanıyor gerçekten, benim ilk kızım annem derdi bana ay içim erirdi şimdi anne diyor :)
HIRSIZI HIRSIZI geçmiş olsun canım poposunu kuru tutmaya çalış çabuk iyileşir, pişik bir tür mantar zaten, sana da geçmiş olsun

@Snowyy canım teşekkür ederim kaydettim en kısa zamanda deniyeyim

S srvvr canım her hastalıkta huty değiştirir çocuklar birde hasta olunca anneden ayrılmak istemiyorlar, iyileşince ayrı yatırırsın yine ilk bir iki gün sorun çıkarır ama sonra alışır geri, benim kızda 2 hafta önce hastaydı hep beraber yattık, ay önceden çok takıyordum aman benimle uyumasın aman alışmasın, şimdi o kadar sorun etmiyorum, şimdiden bu günleri özliyeceğimi düşünüyorum

kv gelince boş ver geniş ol biraz, nazlanıyordur, onlar büyükler ya hep kendileri sorulsun istiyorlar

Çok bildiğinden sürekli kendince teşhis koyuyor ben kızımı götürürler söylemese devam edecekti geturmeyecekti doktora.
Allah korusun.... ki biz yediğimiz içtiğimize bile dikkat ediyoruz bebeğimize bir zarar gelirmi sütümüzden geçermi diye...ağrı kesici bile içmiyorum...

merhaba kızlar
benimlki de anni anni deyip duruyor, insan duygulanıyor gerçekten, benim ilk kızım annem derdi bana ay içim erirdi şimdi anne diyor :)
HIRSIZI HIRSIZI geçmiş olsun canım poposunu kuru tutmaya çalış çabuk iyileşir, pişik bir tür mantar zaten, sana da geçmiş olsun

@Snowyy canım teşekkür ederim kaydettim en kısa zamanda deniyeyim

S srvvr canım her hastalıkta huty değiştirir çocuklar birde hasta olunca anneden ayrılmak istemiyorlar, iyileşince ayrı yatırırsın yine ilk bir iki gün sorun çıkarır ama sonra alışır geri, benim kızda 2 hafta önce hastaydı hep beraber yattık, ay önceden çok takıyordum aman benimle uyumasın aman alışmasın, şimdi o kadar sorun etmiyorum, şimdiden bu günleri özliyeceğimi düşünüyorum

kv gelince boş ver geniş ol biraz, nazlanıyordur, onlar büyükler ya hep kendileri sorulsun istiyorlar
öyleymiş canım... bende doktora götürünce öğrendim... pişik kremleri artık etkilemez mantara çevirmiştir dedi...çok idrar yapıyor ... 1 aydır elind e biberon sürekli su içiyor...su içmekten yemek yiyemez oldu karnını suyla dolduruyor...

Selam kızlar ,
hasta olan bebişlere de annişlere de bana da geçmiş olsun çok çok :KK16:umarım herkes iyidir.. bende bir haftadır baş ağrısından kalkamadım sol kolum iptal yürürken içim zonkladı resmen ara ara üşüme geldi , kustum birkerede , sonra eşim beyinde tümor vs şüphelenmiş , tırsmış, banada söylemiyor şaşkın aşkım, randevu aldı gittim emar boyun grafiği kan tahlili vs yapıldı , temiz şükür, b12 alt sınıra yakın çıktı birde boyun düşleşmesi, bu kuzucuk çok yordu beni ama herşeye deyiyor :KK49:hele anne anne diye dolaşıyorya ortalıkta tekrar içime sokasım geliyor :KK45:ben saklanınca anne anne diye arıyor beni minik buçukluk aşkım:21:

Selam kızlar ,
hasta olan bebişlere de annişlere de bana da geçmiş olsun çok çok :KK16:umarım herkes iyidir.. bende bir haftadır baş ağrısından kalkamadım sol kolum iptal yürürken içim zonkladı resmen ara ara üşüme geldi , kustum birkerede , sonra eşim beyinde tümor vs şüphelenmiş , tırsmış, banada söylemiyor şaşkın aşkım, randevu aldı gittim emar boyun grafiği kan tahlili vs yapıldı , temiz şükür, b12 alt sınıra yakın çıktı birde boyun düşleşmesi, bu kuzucuk çok yordu beni ama herşeye deyiyor :KK49:hele anne anne diye dolaşıyorya ortalıkta tekrar içime sokasım geliyor :KK45:ben saklanınca anne anne diye arıyor beni minik buçukluk aşkım:21:
Canım ck gecmiş olsun,Allah evlatlarımızı bizsiz,bizide evlatsız etmesin.artık hasta olunca önce onları düşünüyoruz...

Selam kızlar ,
ay canım geçmiş olsun...aynı bend e snein gibi oldum... ama hastaneye gitmedim...şimdi iyiyim...çok çok geçmiş olsun...kuzunun anne diyen ağzını yirimmm... benim ki de deseeeee anne diye...

Evet canım anneler gününe ck az kaldı...hep aklıma ilk anneler günüm geliyor,ilk bebeğimi kaybetmiştim,rüyamda yavrumu hic görmemiştim,pazar sabahı anneler günüydü aylar sonra ilk defa gülerek uyanmıştım,hemen eşimi kaldırdım ve rüyamı anlatım,kızım elimi okşuyordu ve üzülme anne dedi...yüzünü görmedim elini gördüm sadece,ama dünyalar benim olmuştu,eşimle ağladık,ama ck mutluydum,kızım bana rüyamdada olsa dokunmuştu...anneler günümü kutlamıştı...şimdi kardeşi anneler günümü kutluyor,1haftadır sürekli bana bakarak annneeeee diyor ck içten söylüyor yavrum,önceleride söylüyordu ama artık başka söylüyor....

canım ya okurken çok duygulandım. Allah sağolan evlatlarımıza sağlıklı uzun ömür versin inşallah.

Hirsizi gecmis olsun gulum. Insallah cabuk iyilesir. Kasinti da yapiyor rahatsiz ediyordur onu simdi. Agzi var dili yok. Bakan kisi de biraz merhamet gosterse de islak birakmasa altini keske...

Hawar&patee, ben de istiyorum o anne diye dolanan versiyondan;) Patee gecmis olsun canim.

Hirsizi gecmis olsun gulum. Insallah cabuk iyilesir. Kasinti da yapiyor rahatsiz ediyordur onu simdi. Agzi var dili yok. Bakan kisi de biraz merhamet gosterse de islak birakmasa altini keske...

Hawar&patee, ben de istiyorum o anne diye dolanan versiyondan:KK66: Patee gecmis olsun canim.
ay canım bilemiyorumki... bende dikkat ediyorum acaba kaşınsa nasıl tepki verir diye.. gayet mutlu oynuyor gülüyor pek huzursuz göremedim şimdiye kadar...ama yerinde duramaması ve arada bir ayaklarıyla çırpınır gibi yapması kaşıntıdan olabilir belki...az bez kullanınca kar ettim sanıyor... eskiden bez yoktu pamuklu kumaşlardan sarıyorlardı hani o zaman anlıyorum... kısıtlıydı her şey yıkaması kurutması bir dert...hatırlıyorum o günleri kardeşimin altını değştirirken..annem 2 günde 1 kazanda kaynatırdı bezleri bahçede kar gibi yapardı..ütüle bilmem ne çok uğraşırdı...hepte sinirliydi hep öyle hatırlıyorum çocukluğumda...
2 saatte bir değiştir diyorum...hani mantar var çok ıslak kalmasın diye ama ne yapıyor bilemiyorum... ben gece 3 defa değiştiriyorum...bazen sabah açtığımda geçmiş oluyor... akşama kadar tekrar çıkıyor... havalar ısındı altına alıştırma kilotlarından alcam onunla dolaşsın evde hem hava alır hemde kuru inşallah...

Back
X