2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Anneler gününüz kutlu olsun hepinizin....
Canim kusura bakan bu defa seni eleştirecegim kayinvaliden malum sende onu uyaricagina önlemlerini kendin al gerekirse evin bir odasına yığ sakınca gördüğün herşeyi kovalar dahil kendin temizlik yapacyapacagi nda çıkarırsın olduktan sonra çaresi olmuyor çünkü evini bebeğine göre düzenle bence
haklısın canım...evi toparladım dediğin gibi... girebileceği herşeyin önünde de sandalye koydum... evdeki herkesi defalarca tembihliyorum...Allah ıma emanet ...
sanada çok geçmiş olsun canım...

Merhaba arkadaşlar, anneler gününüz kutlu olsun hepimizin yavrucaklarıyla nice anneler günü olsun inşallah.

Hasta arkadaşlara çook geçmiş olsun. Menejit aşısı konuşulmuş, ben de yaptırmayı düşünüyorum doktorumuz yaptırmamız yönünde öneride bulundu.

Oğlum 1 aydır yürüyor düşe kalka, 8 tane dişimiz oldu. Ama son dişler bizi çok zorladı ateş falan yaptı. Üstüne iştahsızlık tavan yaptı. Hala çoğu zaman oyunlarla yemek yediriyoruz. 15 gündür falan süt içirmeye çalışıyorum ama bizimki sütü pek sevmedi. Günlük sütlerden alıyorum, bazen de haftada bir gelen sütçümüzün sütünden veriyorum yok ikisine de alışamadı.
İçecek olarak en sevdiği şey kuru meyvelerin kompostosu. Dut kurusu, yaban mersini, kayısı, kuru üzüm çeşitlerini cezvede kaynatıp suyunu pekmezle tatlandırıp biberonla verdiğimizde sabahları bayıla bayıla içiyor. Süt verdiğim zaman kafa başlıyor sağa sola çevrilmeye :) Siz süt veriyor musunuz, hangi sütü veriyorsunuz bi öneriniz varsa çok memnun olurum.

[QOTE="life90, post: 40910666, member: 342609"]Merhaba arkadaşlar, anneler gününüz kutlu olsun hepimizin yavrucaklarıyla nice anneler günü olsun inşallah.

Hasta arkadaşlara çook geçmiş olsun. Menejit aşısı konuşulmuş, ben de yaptırmayı düşünüyorum doktorumuz yaptırmamız yönünde öneride bulundu.

Oğlum 1 aydır yürüyor düşe kalka, 8 tane dişimiz oldu. Ama son dişler bizi çok zorladı ateş falan yaptı. Üstüne iştahsızlık tavan yaptı. Hala çoğu zaman oyunlarla yemek yediriyoruz. 15 gündür falan süt içirmeye çalışıyorum ama bizimki sütü pek sevmedi. Günlük sütlerden alıyorum, bazen de haftada bir gelen sütçümüzün sütünden veriyorum yok ikisine de alışamadı.
İçecek olarak en sevdiği şey kuru meyvelerin kompostosu. Dut kurusu, yaban mersini, kayısı, kuru üzüm çeşitlerini cezvede kaynatıp suyunu pekmezle tatlandırıp biberonla verdiğimizde sabahları bayıla bayıla içiyor. Süt verdiğim zaman kafa başlıyor sağa sola çevrilmeye :) Siz süt veriyor musunuz, hangi sütü veriyorsunuz bi öneriniz varsa çok memnun olurum.[/QUOTE]
maşşallah oğluşuna... ben süt vermiyorum henüz canım... benim kiz su,yoğurt ve ayrandan başka sıvı tüketmiyor...sütün içine başka şeyler karıştır belki sever... ama soğuk pres pekmez ... muz yada sevdiği meyveyi deneyebilirsin....

Hawar iyi eglenceler canim;)

Hirsizi nasil gidiyor guzelim, emeginin karsiligini aliyor musun?;) Ela nin mantar durumu nasil, iyilesiyordur insallah;)

Life90 hos geldin canim;) Masallah kuzuna, yakinda kosar;) Kompostonun suyu sekerli olmuyor mu halihazirda (hic yapmadigindan bilmiyorum), pekmezle cok tatli olmaz mi? Sut vermedim ben. Yogurdu, ayrani ve peyniri bol bol tuketiyor. Kalsiyum acisindan veriyorsan sen de bunlari ve yesil yaprakli sebzeleri deneyebilirsin.

Hawar iyi eglenceler canim:KK66:

Hirsizi nasil gidiyor guzelim, emeginin karsiligini aliyor musun?:KK66: Ela nin mantar durumu nasil, iyilesiyordur insallah:KK66:

Life90 hos geldin canim:KK66: Masallah kuzuna, yakinda kosar:KK66: Kompostonun suyu sekerli olmuyor mu halihazirda (hic yapmadigindan bilmiyorum), pekmezle cok tatli olmaz mi? Sut vermedim ben. Yogurdu, ayrani ve peyniri bol bol tuketiyor. Kalsiyum acisindan veriyorsan sen de bunlari ve yesil yaprakli sebzeleri deneyebilirsin.
EverMore EverMore canım snowyy ninde önerisi gibi süt yararlı şu var içinde bu var..diye illa sütü dayıyoruz... içmediyse ne yapacağız....benim aklıma bile gelmedi... ne kadar doğru snowy nin dediği... sütten alamıyorsa başka şeyler var maksat kalsiyum almaksa eğer değil mi...
mantarı için dün sürekli her altını açtığımda yıkayıp kuruladım... güneşte 5 dakika beklettim poposunu... biraz kuruyup söner gibi oldu... hiç bir şeyde sürmedim... bakalım inşallah düzelecek...
sen aklıma getirmişken sorayım kızlara....
benim kızın kuyruk sokumunun olduğu çukurda kıllanma olmuş... önce banyoda saçından dökülenler birikti sandım ama çekiştirince kökleri var yani orada kıl çıkmış... siyah siyah ve uzun...daha önce bu konuyu konuşmştuk ve sorun olabilecek bir durumdu... ama hatırlamıyorum...

EverMore EverMore canım snowyy ninde önerisi gibi süt yararlı şu var içinde bu var..diye illa sütü dayıyoruz... içmediyse ne yapacağız....benim aklıma bile gelmedi... ne kadar doğru snowy nin dediği... sütten alamıyorsa başka şeyler var maksat kalsiyum almaksa eğer değil mi...
mantarı için dün sürekli her altını açtığımda yıkayıp kuruladım... güneşte 5 dakika beklettim poposunu... biraz kuruyup söner gibi oldu... hiç bir şeyde sürmedim... bakalım inşallah düzelecek...
benim kızın kuyruk sokumunun olduğu çukurda kıllanma olmuş... önce banyoda saçından dökülenler birikti sandım ama çekiştirince kökleri var yani orada kıl çıkmış... siyah siyah ve uzun...daha önce bu konuyu konuşmştuk ve sorun olabilecek bir durumdu... ama hatırlamıyorum...

Insallah gecer gulum. Yakinda tuvalet egitimine de baslarsin. Bezden kurtulur, bir daha da yenilemez.

Son sordugunu ben hic duymadim. Bilen arkadaslar yanit verir insallah. Benim sipa tuysuz simdilik.

Insallah gecer gulum. Yakinda tuvalet egitimine de baslarsin. Bezden kurtulur, bir daha da yenilemez.

Son sordugunu ben hic duymadim. Bilen arkadaslar yanit verir insallah. Benim sipa tuysuz simdilik.
benim kızın tuvalete bir düşkünlüğü var her fırsatta girmeye çalışıyor...inşallah tuvalet eğitiminde de bu kadar istekli olur...sen başladın sanıyorum...belki alıştır mışsındır bilemiyorum...

Kızlar slm kızım 1 yaşına girdi kakasını katı yapıyor macun kıvamında değil doktorum duphalac şurup verdi ama bişeye yaramadı doğal çözümleri olan var mı uzun süredir bu prblemi yaşıyoruz

Merhaba arkadaşlar, anneler gününüz kutlu olsun hepimizin yavrucaklarıyla nice anneler günü olsun inşallah.

İçecek olarak en sevdiği şey kuru meyvelerin kompostosu. Dut kurusu, yaban mersini, kayısı, kuru üzüm çeşitlerini cezvede kaynatıp suyunu pekmezle tatlandırıp biberonla verdiğimizde sabahları bayıla bayıla içiyor. Süt verdiğim zaman kafa başlıyor sağa sola çevrilmeye :) Siz süt veriyor musunuz, hangi sütü veriyorsunuz bi öneriniz varsa çok memnun olurum.
Hirsizi'nin ve snowy'nin soyledigine çok katılıyorum. Zira bizim dr.umuz da süte sakın alışmasın dedi. Kalsiyum ihtiyacını yoğurt ve peynirden almalıymış. Bana da çok mantıklı geldi, sonuçta amaç kalsiyum.

böyle öyle bir şey hatırlıyorum ama arkadaş demiştiki, kuyruk sokumunda ufak bir delik oluşmuş içine kıl vesaire girmiş diyordu yanlış hatırlamıyorsam, canım sen bir dr sor istersen önemli bir şey olacağını sanmıyorum ama, yinede ciddiye almak lazım

Kızlar slm kızım 1 yaşına girdi kakasını katı yapıyor macun kıvamında değil doktorum duphalac şurup verdi ama bişeye yaramadı doğal çözümleri olan var mı uzun süredir bu prblemi yaşıyoruz

yoğurt yedirin bol bol doğal probiyortik, onun dışında kuru kayısı dut, gibi meyveri komposta yapıp yedirebilirsiniz, armut, yedirebilisiniz, bol bol su içirin

İyi aksamlar kizlar benim sipa kosturuyor yorulmak nedir bilmiyor
Kızlar kızdan bana geçti acildeydik vallahi nasil bulantı ağrı yavrum iyi dayanmış akallahtan o iyileşti.
gecmis olsun canim

Merhaba canlar, iyi haftalar;) Tum israrlara ragmen anne demeyen korsanimla cok guzel gecti anneler gunum. Rabbim saglikla nice yillar nasip etsin hepimize insallah.

Burcu menenjit asisi (bu ture karsi) istege bagli canim. Tek doz yapiliyor. Suriyeli cocuklarda goruldugunden ulkemizde de yeni baslamis. Cok tehlikeli bir hastalik oldugundan (olumcul) goze alinabilir bir risk degildi. 151 tl aldilar. Herhangi bir huzursuzluk vs olmadi.

Supapatya cok gecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum ikinize de.
cok saol canim bende yaptirmayi planliyorum size gecmis olsun masallah ogluna

UOTE="Tzadkiel, post: 40917373, member: 515840"]Kızlar slm kızım 1 yaşına girdi kakasını katı yapıyor macun kıvamında değil doktorum duphalac şurup verdi ama bişeye yaramadı doğal çözümleri olan var mı uzun süredir bu prblemi yaşıyoruz[/QUOTE]
Ac karnina bir tatli kasigi icirebilrsin.kabizsa ise yariyor.

Canım ek gıdaya geçtiğimizden beri bizde de aynı sorun var, bir düzelip bir kabız oluyo,iki ileri bir geri şeklinde. Doktor bize de aynı şurubu verdi ama önemli olan bu sorunun nedenini bulmak ve doğal yolla çözmek,zaten uzun vadede bir işe de yaramıyor şurup.
Sana kendim denediğim ve işime yarayan doğal yöntemleri paylaşacağım ama hepsini tek tek uygula,hepsini birden yaparsan kuzuya ağır gelebilir.

1. 4-6 saat arayla 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı içirebilirsin.
2. Olgunlaşmış yumuşamış avokadoyu ezip zeytinyağıya karıştırıp verebilirsin.
3. Akşamdan sıcak suya birkaç tane siyah kuru kayısı koy,sabah suyuyla beraber blenderdan geçirip içirebilirsin.
4. 1 kuru kayısı+1 kuru incir+ yarım avuç kuru üzüm (beyazı makbulmüş) kaynattıktan sonra içine bir tatlı kaşığı yulaf ezmesi ekleyip 5 dk demledikten sonra blenderdan geçirip verebilirsin.
5. Demirhindi meyvesinden şerbet yapabilirsin ya da meyvesini kaynatıp blenderdan geçirip verebilirsin.
6. Bol bol su içirebilirsin ki bu en önemlisi,su içmeyi sevmiyorsa kuru üzüm,kuru kayısı kompostosu yapıp (şeker ilave etmeden) içirebilirsin

Aklıma gelenler bunlar şimdilik,ayrıca karnına zeytinyağı ya da tatlı badem yağıyla masaj yapabilirsin.İnternette kabızlık ve gaz için masaj videoları var.

Umarım işine yarar bunlar,çok geçmiş olsun canım

benim kıza en iyi zeytin yağı geliyor...sabah 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ...ister içir ister mamasına koy ister çorbasına ... ve bol bol yoğurt hatta kendin mayalarsan (ki mayala bence ) yoğurdun şu yeşilimsi suyu var ya onu içir hiç bir şeyi kalmaz... inşallah...geçmiş olsun...

Merhaba canlar, iyi haftalar:KK66: Tum israrlara ragmen anne demeyen korsanimla cok guzel gecti anneler gunum. Rabbim saglikla nice yillar nasip etsin hepimize insallah.

Burcu menenjit asisi (bu ture karsi) istege bagli canim. Tek doz yapiliyor. Suriyeli cocuklarda goruldugunden ulkemizde de yeni baslamis. Cok tehlikeli bir hastalik oldugundan (olumcul) goze alinabilir bir risk degildi. 151 tl aldilar. Herhangi bir huzursuzluk vs olmadi.

Supapatya cok gecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum ikinize de.

canım benim oğlum da bugün menenjit aşısını vurulcak nasipse o aşı da rota aşısı gibi ağızdan mı acaba?

Günaydın kızlar,ben de bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.Benim kız 13 aylık oldu ve ben hala 5 saat deliksiz uyumadım bu süre zarfında. Geceleri hiç kalkmasa 4-5 kez kalkıyor, kalktığında da ağlıyor ne eşim ne başka bir yöntem onu sakinleştirebiliyor memeye alıştı,sadece ağzına memeyi verince tekrar dalıp gidiyor. Haliyle eşimle iş bölümü yapıp bazı geceler bebekle ilgilenme işini ona bırakamıyorum. Hoş,şimdiye kadar öyle bir isteğim de olmadı kendisinden. Ama 1 ay önce işe başladım ve artık ciddi anlamda yoruluyorum zorlanıyorum. Bir iki hafta önce hasta oldu,hastalığı süresince memede ve benim üstümde uyumak istedi hep; şimdi hastalık geçti; emerken uyuyor,yatağına bırakacağım sırada resmen sülük gibi mememden ayrılmıyor ve yatağına yatırınca hemen uyanıyor,artık ağzında memeyle üstümde uyumak da istemiyor,kucağımda memede uyumak istiyor,yatağına bırakınca ya da yanıma yatırmaya çalışınca hemen uyanıyor. Günlerdir uyumadan işe gidip geliyorum,kollarım,sırtım,belim,her yerim ağrıyor artık. Akşam yatıp sabaha kadar uyumak için şu an herşeyimi verebilirim :) Uyku eğitimi vs araştırmıştım ama ben öyle 45 dk-1 saat ağlatamam,bu bana doğru da gelmiyor zaten.
Benim durumumda olanınız ya da bana tavsiye verebilecek olanınız var mı güzeller?

Günaydın kızlar,ben de bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.Benim kız 13 aylık oldu ve ben hala 5 saat deliksiz uyumadım bu süre zarfında. Geceleri hiç kalkmasa 4-5 kez kalkıyor, kalktığında da ağlıyor ne eşim ne başka bir yöntem onu sakinleştirebiliyor memeye alıştı,sadece ağzına memeyi verince tekrar dalıp gidiyor. Haliyle eşimle iş bölümü yapıp bazı geceler bebekle ilgilenme işini ona bırakamıyorum. Hoş,şimdiye kadar öyle bir isteğim de olmadı kendisinden. Ama 1 ay önce işe başladım ve artık ciddi anlamda yoruluyorum zorlanıyorum. Bir iki hafta önce hasta oldu,hastalığı süresince memede ve benim üstümde uyumak istedi hep; şimdi hastalık geçti; emerken uyuyor,yatağına bırakacağım sırada resmen sülük gibi mememden ayrılmıyor ve yatağına yatırınca hemen uyanıyor,artık ağzında memeyle üstümde uyumak da istemiyor,kucağımda memede uyumak istiyor,yatağına bırakınca ya da yanıma yatırmaya çalışınca hemen uyanıyor. Günlerdir uyumadan işe gidip geliyorum,kollarım,sırtım,belim,her yerim ağrıyor artık. Akşam yatıp sabaha kadar uyumak için şu an herşeyimi verebilirim :) Uyku eğitimi vs araştırmıştım ama ben öyle 45 dk-1 saat ağlatamam,bu bana doğru da gelmiyor zaten.
Benim durumumda olanınız ya da bana tavsiye verebilecek olanınız var mı güzeller?
hakikaten zor bir duurm canım Allah kolaylık versin... benimde senden farkım yok... memeyi dişlerinin arasında tutuyor yatağa yatırcam sündürüyor mememide yinede bırakmıyor...gece en az 5 defa uyanır ve zaten yanımda olduğu için memeyi verir vermez dalar... en fazla 3 saat kesntisiz uyuyor... ben inatla yatağına koyuyorum elimle pışpışlıyorum yanından ayrılmıyorum... ona rağmen 1 saat uyumaz yatağında... ne yapacağımı bend e bilmiyorum...bir yerde elbette hata yaptık ...MEMEDE UYUTMAKLA...sonuç olarak alıştılar...ama artık her seferinde meme vermek yerine biberonla su içiriyorum..sen de bir dene istersen...en azından memede uyuycam diye uğraşmıyor...

maşşallah oğluşuna... ben süt vermiyorum henüz canım... benim kiz su,yoğurt ve ayrandan başka sıvı tüketmiyor...sütün içine başka şeyler karıştır belki sever... ama soğuk pres pekmez ... muz yada sevdiği meyveyi deneyebilirsin....[/QUOTE]

Hawar iyi eglenceler canim:KK66:

Hirsizi nasil gidiyor guzelim, emeginin karsiligini aliyor musun?:KK66: Ela nin mantar durumu nasil, iyilesiyordur insallah:KK66:

Life90 hos geldin canim:KK66: Masallah kuzuna, yakinda kosar:KK66: Kompostonun suyu sekerli olmuyor mu halihazirda (hic yapmadigindan bilmiyorum), pekmezle cok tatli olmaz mi? Sut vermedim ben. Yogurdu, ayrani ve peyniri bol bol tuketiyor. Kalsiyum acisindan veriyorsan sen de bunlari ve yesil yaprakli sebzeleri deneyebilirsin.

Hirsizi'nin ve snowy'nin soyledigine çok katılıyorum. Zira bizim dr.umuz da süte sakın alışmasın dedi. Kalsiyum ihtiyacını yoğurt ve peynirden almalıymış. Bana da çok mantıklı geldi, sonuçta amaç kalsiyum.

Bizimki bu aralar bir hayli iştahsız (aslında genel anlamda iştahsız). Öyle olunca peyniri falan zor yediriyoruz. Pankek yapıyorum bu aralar sabahları onun içine koyuyorum peyniri biraz öyle yiyor. Yoksa önüne direk peynir koyayım alsın kendi yesin çook zoorr. Yoğurdu da günde küçük hazır meyve püreleri kavanozuyla bir kavanoz ancak yiyor. Öyle olunca süt verelim ona alışssın bari dedim ama onu sevmedi işte. Ben de artık çorbalarına veya muhallebilerine süt koymaya başladım.

Snowyy canım bahsettiğim komposto şekerli olmuyor, kuru meyvelerin kendi tadı oluyor ama o da tatlı bişey olmuyor. Eksradan şeker koymuyorum, arkadan pekmezle tatlandırıyorum. Suyunu kahvaltıda içiyor, kuru meyvelerini de gün içinde atıştırmalık yiyor. En sevdiği şeyler o kuru meyveler diyebilirim :) hiçbişeyi yemeyen çocuk onlara bayılıyor (kayısı hariç).

Bu arada sizler kahvaltıda neler veriyosunuz, neler yapıyosunuz bu aralar? Bizimkine yumurtayı tek başına yedirmek, keza peyniri de çook zor olduğundan pankek yapıyorum yarısı peynirli ve yeşillikli, yarısı hafif şekerli onları biraz yiyor. Ama bu ara ondan da sıkıldı. Krep falan da aynı sonuçta. Değişik ne verebilirim ne yapabilirim ki. Aklımda peynirli dereotlu muffin yapmak var bakalım deneyeceğim. Gurme bebek de tarifi vardı. Valla bu ne yedireceğim derdi çok zor ya Allah kolaylık versin hepimize.

Back
X