Sevgili Arkadaşlar ,
Ocak 2014'de anne olması planlanan anne adaylarının tüm tecrübelerini burada paylaşıyoruz... Artık yavaş yavaş karnımız büyümeye başladı ... İlk kez anne olduğum için vücudumdaki değişiklikleri şaşkınlıkla karşılıyorumİlk 3 ayı ve 2'li tarama testini problemsiz atlattık ... Bu hafta 17. Hafta muaynemizde bebeğimizin tüm organlarını inceledik doktorumuzla...Vitaminlere de bu hafta başladık. Artık karbonhidratı mümkün olduğunca azaltıp , protein , kalsiyum , sebze ağırlıklı beslenme zamanı... Kilo alımını normal seviyelerde tutarsam , hareketli bir hamilelik geçirirsem normal doğum şansım var ... Bu ay ilk doz tetanoz iğnemi olacağım... Eşimle kan uyuşmazlığımız olduğu için ise rh testi yaptıracağım önümüzdeki ay ... Şimdi hastaneleri araştırmaya başladım... Onu da ayrı bir başlıkta konuşalım....tecrübelerinizi ay ay bekliyorum....
17. hafta da ayrıntılı ultrason yapıyorlar mı ya, ben 16. haftada 3 lü tarama testi yaptırdım, 20 hafta da radyologa randevum var ayrıntılı ultrason için,ayrıca 20 haftam bitince de aşılara başlayacağım.
Sevgili Arkadaşlar ,
Ocak 2014'de anne olması planlanan anne adaylarının tüm tecrübelerini burada paylaşıyoruz... Artık yavaş yavaş karnımız büyümeye başladı ... İlk kez anne olduğum için vücudumdaki değişiklikleri şaşkınlıkla karşılıyorumİlk 3 ayı ve 2'li tarama testini problemsiz atlattık ... Bu hafta 17. Hafta muaynemizde bebeğimizin tüm organlarını inceledik doktorumuzla...Vitaminlere de bu hafta başladık. Artık karbonhidratı mümkün olduğunca azaltıp , protein , kalsiyum , sebze ağırlıklı beslenme zamanı... Kilo alımını normal seviyelerde tutarsam , hareketli bir hamilelik geçirirsem normal doğum şansım var ... Bu ay ilk doz tetanoz iğnemi olacağım... Eşimle kan uyuşmazlığımız olduğu için ise rh testi yaptıracağım önümüzdeki ay ... Şimdi hastaneleri araştırmaya başladım... Onu da ayrı bir başlıkta konuşalım....tecrübelerinizi ay ay bekliyorum....
kızlar merhaba, ya bugün kot bir elbise aldım hamilelik, ancak elbise bildiğiniz tuzu ruhu kokuyor, satıcı yıkayınca geçer dedi geçmezse götüreceğim de acaba bir zararı olur mu; ve neden tuzu ruhu gibi kokuyor olabilir ki
o tuz ruhu kokusu değil kotlarda yani denim yıkama da ozanla ağartma işlemi yapılır. koku bir süre de ürünün üzerinde kalır. yıkarnırsa ve kullanımla geçer dediği gibi :)
bende ocak annesiyim 2014 .kızım olacak nasip olursa.karnımda vücudumda oluşan değişiklere şaşırıyorum ama en çok kızımın oynadığı zaman sevinci çok güzel.ama fakat benim zor geçiyo kan pıhtılaması oldughu için iğne kullanıyorum 1 aydan itibaerren suan tan 26 haftalığım fakay yürüyüş yapmamı söyledi doktorum bu zamana kadar tehlikem olduğu için erken doğum tehlikesi olduğu için önermiyordu şimdide ben ytürüyüş yapıyorum günlük 10 dk yada yarımsaat falan ama sonra karnımı sag alt tarafında sürekli bir agrı hiç geçmiyor salondan mutfağa gidemeyecek kadar kötü oluyorum bazen batma oluyo yatınca geçiyo.böle bişe oluyo mu size yada olan varmı ?
ocak annelerinde nst ye giren var mı? doktorum pazartesi nst için gün verdi. bu testte tam olarak neye bakılıyor bilmiyorum aynı gün çatı muayenesi de yapılacak galiba cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar
benim de 40 haftamın dolduğu tarih15 ocak olduğunu söylemişti doktor, fakat kontrollerde yakında doğacağını söylüyor umarım ocağı bekler bugünlerde de karnıma ve belime ağrılar giriyor. sizde böyle durumlar var mı? ne kadar yaklaştı acaba doğumum çok merak ediyorum.
Benim doğum tarihimde 13 ocak gözüküyor ama aynen karın ağrısı bel ağrısı bende de var sanki adet günümmüş gibi...Nst de sancı çıkmadı sanırım doktor bir şey demedi çıksa söylerdi sanırım.Ağrıların sıklaşırsaa gel dedi.Sanırım su ve kanama gelmeden bu olay başlamıyor.Şu an bile otururken ağrım var ama bilemiyorum artık Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inş.Bebik artık çok acı veriyor bana tekmeleriyle sertlesmesıyle falan ama Ocaktan once olması taraftarı degılım bende.
6 güncük daha en azından dursalar çok sevinicem :) ben bel ve karın ağrısı dışında da bu aralar mide yanmalarından da çıldırmak üzereyim. benim geçen hafta cuma doktora gittiğimizde bebeğimin 2.700 gram olduğunu söyledi doktor. sizinki ne kadar oldu? normal mi sezeryan mı doğum düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?