Eğer anne ve ya baba genetik hastalık taşıyıcısı ise ve ya daha önceden hasta çocukları doğulmuş ise dr. direk pgt diyor. Hatta bazıları tüp bebeği sırf pgt için yapıyolar.
Ancak benim durumumda olan birisi için de doktor pgt isteğe biliyor (bizde genetik hastalık yok. ilk 3 denemede yüksek kaliteli embrio verilmesine rağmen hiç gebelik oluşmadığı için 4. de doktor pgt yapalım dedi, yaptık. 5. güne giden 9 embriodan 4'ü ciddi genetik anomalili çıktı. Sağlıklılar transfer edildi. İlk kez gebe kaldım. Kısmet değilmiş ki, suyu aktığı için 18 haftalık kayb etdim).
Gerçi pgt yapılan embrioların kalitesi düşe biliyor. O yüzden genetik sorun yoksa bazı dr.lar önermiyor, hem de baya maliyetli.
merak ettiklerini sorabilirsin bildiğimiz kadarıyla yardımcı oluruz ben buradan çok şey öğrendim :)
canım üzüldüm ben de 31 haftalık erken doğum sonucu kaybettim ne asamadasın şimdi?
Eğer anne ve ya baba genetik hastalık taşıyıcısı ise ve ya daha önceden hasta çocukları doğulmuş ise dr. direk pgt diyor. Hatta bazıları tüp bebeği sırf pgt için yapıyolar.
Ancak benim durumumda olan birisi için de doktor pgt isteğe biliyor (bizde genetik hastalık yok. ilk 3 denemede yüksek kaliteli embrio verilmesine rağmen hiç gebelik oluşmadığı için 4. de doktor pgt yapalım dedi, yaptık. 5. güne giden 9 embriodan 4'ü ciddi genetik anomalili çıktı. Sağlıklılar transfer edildi. İlk kez gebe kaldım. Kısmet değilmiş ki, suyu aktığı için 18 haftalık kayb etdim).
Gerçi pgt yapılan embrioların kalitesi düşe biliyor. O yüzden genetik sorun yoksa bazı dr.lar önermiyor, hem de baya maliyetli.
Anladım canım, benim daha 2. Denemem ve genetik bir hastalık da yok. Bu durumda şimdilik Pgt düşünmek için erken sanırım. Sana da çok geçmiş olsun, inşallah bundan sonra güzel gelişmeler olur. Allah'ın takdiri ne yapalım, her şerde bir hayır vardır, bugünlerimize de şükür deyip umuda sarılmak en iyisi . Bilgilendirme için teşekkür ederim, herşey gönlünce olsun.
Senin hikayeni okumuştum. Çok üzülmüştüm. Doğduktan sonra kayb etmek çok daha zor.
Ekim ayında donmuşları denedik yine olmadı. Şimdi 6. tedavi için gün sayıyorum. Öncesinde histereskopi yapıldı. Yapışıklık varmış açıldı (doğum sonrası kürtajdan kalma). Allah hayır neredeyse onu nasip eylesin.
Her şeyden önce ağrı oluyor mu....alacağımız iğneler ağrı yapıyor mu...umut tüp bebek merkezini seçtik acaba doğru bir karar mı...sonuç alma şansımız nedir...ve daha nice soru var aklımda...:18:
canım benim canım acımıyor biraz acı eşiğim yüksek bebeğimiz için acısada dayanacağız mecburen ben tüp bebek merkezlerini bilmiyorum ben eskişehirdeyim drum esk acıbademde o yüzden sadece maslak acıbadem bülent beyi tanıyorum onun aracılığıyla :)
İki ay önce doktorumuzla tüp bebek yaptırmaya karar verdik..aşılama ile zaman kaybetmeyin dedi...doktorum memorial ya da bahçeci dedi.Buralarda zaman kaybetmeyin dedi....(Gaziantep) biz de yaptığımız 2 aylık araştırma sonucu bahçeci umut a karar verdik.11 Ocakta gittik muayene oldum doktorumuzla konuştuk...bakalım... İnsan nasıl başlarsa öle gider die yanlış bir karar vermiş olmaktan korkuyorum...:18:
evet canım kızımın donmuş kardeşleri gelecek cumartesi transfer edilecek inşallah bekliyorum :)
canım benim Rabbim gönlüne göre versin.su gibi geçsin inşallah.hayırlı haberlerini bekliyoruz:)
çok teşekkür ederim canım.... opu çok iyi geçti.. 15 yumurta toplanmış. yarın sabah haber gelicek.. merak hiç bitmiyor :) inşallah güzel sonuş alırım..
canım adet olacak gibi olunca da tutmuş olabiliyor inşallah tutmuştur ve buraya hamileyim yazarsın :)
İki ay önce doktorumuzla tüp bebek yaptırmaya karar verdik..aşılama ile zaman kaybetmeyin dedi...doktorum memorial ya da bahçeci dedi.Buralarda zaman kaybetmeyin dedi....(Gaziantep) biz de yaptığımız 2 aylık araştırma sonucu bahçeci umut a karar verdik.11 Ocakta gittik muayene oldum doktorumuzla konuştuk...bakalım... İnsan nasıl başlarsa öle gider die yanlış bir karar vermiş olmaktan korkuyorum...:18:
Canım inşallah pozitif olur sonuç , İnan bana da güzel bir umut olursun. Arkadaşın için üzüldüm, bizim tek de olsa umudumuz var en azından.. Benim durumumu ben net olarak adlandıramıyorum, düzenli bir şekilde yumurta takibi yapılmış değil, acaba her ay mı böyle 2-3 yumurtam oluyor, yoksa bu aya özgü bişey mi bilemedim. Geçen yıl bu zamanlarda bir denemem daha olmuştu, o zaman 5-6 idi hatırladığım kadarıyla. Neyse bakalım bu tedaviden sonra, artık yumurta takibi ile bunun cevabını bulmak isterim.ki inşallah gek kalmaz:)) bunu sevdim:Tek olsun bizim olsun:)
Kasiklarim cok ağrıyo ve kabizlik sorunu olustu sanirim ayni seyler yasayan varmi,??
selam arkadaşlar cok mutlu bir gece ve uyku tutmuyor 8 ocakta dondurulmuş enbirio transferi sonrası bugün kanda test sonucum 242.09 :)) sevinçten ne yapacamı şaşırmış haldeyımmmm rabbim olmayan herkeze nasip etsin
oyy oyy nasıl güzel bir haber:)))gözümüz aydın taze hamiş:)Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin:)))bizlere de nasip etsin darısı başıma:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?