hayatim, benim ablamin hem esinde hem kendinde sikintilar vardi 4 asilama ve 8 tane tup bebek denemesi yapdi Istanbulda gitmedi tup bebek doktoru kalmamisti cogu kesinlikle cocugunuz olmaz denemeyi birakin bile demisti ama 9. denemesinde ikizlere hamile kaldi ve su anda ikizlerimiz alti yasina girdi yani hicc karamsar olma caninida sikma doktorlar dahi kimin ne olacagini bilemiyor:)))
canım benimmm inşallah salı günü güzel haberlerle geleceksinkuzum ben evi taşırken çok yoruldum aynı hataya düşme yanında kim varsa gelsin sen iş buyur hatta ekonemik açıdan zor olmazsa bir kadın tutun hiçbir şey senden kıymetli değil ayaklarını hep sıcak tut patik giymeyi ihmal etme bide ameliyathanede çok soğuk oluyor ona göre üstüne bir şey al Allah yar ve yardımcın olsun umarım yeni ev yeni umut ve bebiş getirir sizlere :) adınla dua ediyorum sana hayırlı haberini banada yaz olur mu az kalmış diyorsun ya bana ne kadar uzun geliyor şubat sonu anlatamam darısı burdaki tüm arkadaşlara olsun Rabbim hepimizin kucagını doldursun hayırlı sağlıklı evlatlarla amin hayırlı cumalar kızlar....
Ben birkaç aylık evliyken eşimin anne babası Hacca gitti.O zaman daha kistlerimi falan bilmiyorum yani herşey normal çocuk düşünmüyoruz:) Eşimin ailesi geldi eşim de büyük bir mutlulukla bize ne getirdiniz dedi:))) Ve bu resimdeki sert kabuklu adı ne bilmiyorum bunlardan getirmişler işte.başka hiçbir şey yok:)))O zaman çok gülmüştük.İnsan başına ne geleceğini bilmiyor.
Ha bu arada eşimin aile şehir dışındayken eve bakmaya gittiğinde masanın üstünde görüyor,getirdi eve kırdı geçen akşam.yenmez kaynatılır diye düşündük hatta hala açık masaüstünde duruyor.Mesajını görünce Allah tan bir mesaj mı dedim kendi kendime:)))
Kaynatıp suyunu içelim kız bana en mantıklı bu geldi:)
Ark ben 34 yasindayim rezerv az esde kaliteli sperm az..ilk denemem yeni oldu ama basarisiz dr um hemen trkrar deneyelim diyor...ocak ayinda tekrar deneyrlim diyo ne dersiniz??ayrica ben nar yedim çok bilmeden transver sonrasi ondan mi olmadi..??
Papatya merhaba arkadaşım , hoş geldin..Allah inşallah 2.de nasip kısmet etsin , yumurtalık rezervinin az olması doktorunuzu hemen terar denemeye yöneltmiş olabilir ancak bana sorarsanız , eşinizin kaliteli sperm sayısı daha önemli ve bunu yükseltmek için 2-3ay proxeed plus veya ürologunuzun önerdigi farklı birsey olursa kullandırın. sayının 5milyon ve üzerinde olması şansı %40lara çıkarırken-diger rakamlar ise %4 lere kadar düşürebiliyor. eşinizin ml sayısı nedir mesela? veya yıkama sonrası doktorların elinde 1milyon canlı hücre kalıyor mu?
Transferden sonra herzaman konustugumuz gibi , ananas meyvesini yiyebiliyoruz ,Nar ın dokunacagını hiç düşünmüyorum ama gene de bilemiyorum danışmak gerek. Gaz alıyor , antioksidan bir etkisi muhakkak ama tarihte hep nar ile deva bulmuş insanlar , bence yedigin meyveden cok eşinin sperm sayısı azlıgı etkilemiştir canım.
Ve ne yazık ki ilk tüp denemesinde doktorlar herzaman hasta bedenini tanıdıklarını , ilk başarı şansının düşük oldugunu savunuyorlar..
2 veya 3. denemede şans neredeyse %95lere kadar çıkıyor çok şükür ki..
sabır ve hayır diliyorum arkadasım..
Teşekkür ederim canım inşallah.Tarlusal içtim sökülmeyince dogum kontrol hapı verdi.bır sonraki aya kaldı kısmet.
Canim benim allah razi olsun.yumurta toplamada zaten alt tarafimi usutmustum birsuru antibiyotik kullandim.ameliyathane cok soguk ama uzerime bisey alsam transferde izin verirlermi ki? Ameliyt gibi gecmiyr muayene sandalyesinde yapiyorlarmis transferi herkes oyle yazmisti ama..eger izin veriyorlarsa ona goree tedarikli gideyim.
Bence üzerine bir şey almana gerek yok, giydirmiyolar. İstanbul Cerrahide transfer amelyat masasında yapılıyor ve eğer sana soğuksa üzerine kalın bir battaniye isteye bilirsin. Ben çoğu zaman istedim ve verdiler.
Sumeyyecim teskkurler.ilk transfer ertelendiginden nerde yapiyorlqr hic ogeenemedimtransfer kismina gecmeden evime gonderdiler.o gun sanki dunya donmuyordu durmustu hersey..bakalim yine yeserdi icim.bugun aradilar sali 10da transfer bakalim mevlam neyler..opuda soguk almistim.insallh bunda olmaz .cok uzun suruyormu? Benim doktorum ozan bey. Bazi arkadaslar transfer anini ekranda izlemisler.ist.cerrahi izletiyormu? Ne onerirsin canim cok su iceyimmi? Sen nekadr icmistin.sonra sinda tuvaletemi gittin sondami istedin? Tecrubeni paylasirmisin.ayni hastane oldugundan senin tecruben ve gozlemlerin cok onemli.simdiden teskkurler
Canim allah senden razi olsun.dediklerini harfiyen uyacagim.su konusunda korkuyordum.cok ictim az ictim.sikisigik degilim.tereddut eederim diye.ozamn 3bardak icerim bir bardakta duruma gore artik.yol bi saat suruyor zaten cikmadan iceyimde anca iner mesaneye.benim korkum cok icip sikisik kalmak transferden sonra hemen tuvalet ihtiyaci olmasi.ne bileyim dayanabildigim kadr tuvalete cikmayayim diyorum.cok sikisik olmani bekliyorlarmi peki yoksa bi saat once ictim deyip gireyimmi transfere.tekrar cokk teskkur ederum.rabbim hepimizin yuzunu guldursun insallhBenim dr. Serdar beydi, eli çok çabuk ve ço hafif. Şip şak iş bitti. Sadece transferden önce rahme hcg'li solusyon verildiği için 7 dakika bekletip sonra embrioları transfer ediyolar. Bana her seferinde 1 lt su iç dediler. Ancak en fazla 3 bardak içmeni öneririm. Ve transfer saatinden 1-1,5 saat önceden iç ki, içtiklerin mesanende toplansın, midende deyil. Yoksa transferden sonra dolmaya başlıyor. Gerekli miktarı içtikden sonra sıkışık değilim deyip sakın fazla içme. Son transferde 4 bardak içmişdim, transfer 1 saat geç olduğu için 4 bardak çiş yaptırdılar, çok sıkışmıştım, böyle yapamayız dediler.
Transferden sonra kendileri sürgü teklif ediyolar zaten, teklif etmeseler bile kendin iste. Gerçi ilk defa sürgüye yapmak bir az zor oluyor, 1 saat ayağa kaldırmıyolar.
Transfer anını izletmiyolar, ancak bakarsan dr.un baktığı monitordan kendin göre bilirsin. Ancak unutma ki, gördüğün sadece embrioların olduğu sıvı, embrioları görmek yalnız mikroskopla mümkün.
Dilerim hayırlısıyla embriolarına kovuşursun ve sağlıklı bebek olarak kollarına alırsın.
Hiç bişey yapma bencebir arkadaşımın teyzesi umreden getirmiş bunları,bebeği olmayanlar için çok fazla isteniyormuş o da duyunca hemen benim içinde almış bi tane sağolsun..meyve olanın adı adem elması dedi ama nette araştırdım bu ismiyle bulamadım,kaynatıp yiyecekmişssin dedi kiii bununla ilgilide bişey bulamadım..fatma ana eli yada havva ana otu diye geçen şeyler var..bu meyvede aynı isim altında yer alıyo..kimisi kırıp içinden çıkan kısmı kaynatıp suyu içilecek demiş,kimisi direk kaynatıp suyu içilecek demiş,kimi iç kısmı rendelenip tüketilecek..
gelelim otaa ; arkadaşım bi beze bir kısmını sarıp üzerinde taşıyacakmışsın dedi hamile oldugunu öğrenene kadar ama bununla ilgili hiç bi bilgi yok.otun kullanımı genellikle dogumu yaklaşan anneler için doğumu kolay olsun diye..kimisi kaynatıp suyunu içimiş kimisi dogumu başlayınca ılık suya koymuş çiçek suyun içinde açıldıkça dogumu kolaylaşmış..
eee haliylee kafa karıştı..
meyveyi çiğ çiğ bile yiyebilecek kıvamdayım orası ayrı:)))
ama bilen varsa hanii bi yardımcı olabilirmii acaba napıcam ben bunları:)
Benimde suyla ilggili komik anılarım varBenim dr. Serdar beydi, eli çok çabuk ve ço hafif. Şip şak iş bitti. Sadece transferden önce rahme hcg'li solusyon verildiği için 7 dakika bekletip sonra embrioları transfer ediyolar. Bana her seferinde 1 lt su iç dediler. Ancak en fazla 3 bardak içmeni öneririm. Ve transfer saatinden 1-1,5 saat önceden iç ki, içtiklerin mesanende toplansın, midende deyil. Yoksa transferden sonra dolmaya başlıyor. Gerekli miktarı içtikden sonra sıkışık değilim deyip sakın fazla içme. Son transferde 4 bardak içmişdim, transfer 1 saat geç olduğu için 4 bardak çiş yaptırdılar, çok sıkışmıştım, böyle yapamayız dediler.
Transferden sonra kendileri sürgü teklif ediyolar zaten, teklif etmeseler bile kendin iste. Gerçi ilk defa sürgüye yapmak bir az zor oluyor, 1 saat ayağa kaldırmıyolar.
Transfer anını izletmiyolar, ancak bakarsan dr.un baktığı monitordan kendin göre bilirsin. Ancak unutma ki, gördüğün sadece embrioların olduğu sıvı, embrioları görmek yalnız mikroskopla mümkün.
Dilerim hayırlısıyla embriolarına kovuşursun ve sağlıklı bebek olarak kollarına alırsın.
Ark ben 34 yasindayim rezerv az esde kaliteli sperm az..ilk denemem yeni oldu ama basarisiz dr um hemen trkrar deneyelim diyor...ocak ayinda tekrar deneyrlim diyo ne dersiniz??ayrica ben nar yedim çok bilmeden transver sonrasi ondan mi olmadi..??
Canim benim allah razi olsun.yumurta toplamada zaten alt tarafimi usutmustum birsuru antibiyotik kullandim.ameliyathane cok soguk ama uzerime bisey alsam transferde izin verirlermi ki? Ameliyt gibi gecmiyr muayene sandalyesinde yapiyorlarmis transferi herkes oyle yazmisti ama..eger izin veriyorlarsa ona goree tedarikli gideyim.
ben inanırım böyle şeylere valla..hazır kırmışsında bence bi şekilde bünyeye sok onu hadii şifa niyetine inşallahhhhh:)))valla ben hala ne yapacagımı bilmiyorum kırması da zor diyorlar dur bakalım akşam eşim gelsin kırmaya çalışıcaz yada önce kaynatsam mı suyu elimin altında olsun kırarken ziyan edersek:))ay nelerle ugrasıyoruz ''ay ben bunu yemem,ben bunu sevmem'' dediğimiz günlerden nerelere geldik şifa olsun diye yemediğimiz yiyemeyeceğimiz şey yok..ben kocama cakşır suyu bile içirmiştim yaa kıyamam zehir gibi acıydı içti ama kuzum..allahım her nerde varsa şifasını göndersin bekleyen herkese inşallah..
Uzerine birsey almana ixin vermezler cnm.transferden sonra odaya gectiginde ustune birsey ortuyorlar zaten:) telden ysziyorum kusura bakmayi
Arkadaistetlar başka bir topik te 5.gün transferi olan annelerin hikayelerini okuyordum , 5inden 4ü olumlu...doktorları uyarmamızı ögütlemişler , blastosist seviyesinde transfer edin , tüplerde geçirilecek dönem bu sayede atlanmış,tam bölünme saglanmış oluyor diye uarmışlar dostlar!!
çok güzel ki doktorum dan da aynı şeyleri duymuştum..inşallah inşallah inşallahh allahımm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?