2014 Şubat Anneleri

Kahvaltıyı yaptık mutfak toplanıcak evi bok götürüyo benim hiç bişi yapasım yok (

o haller bana da geliyor bazen canım, annem de çalıştığı için akşamları yorgun olurdu mutfağı öylece bırakırdı, sabah erken kalkıp yıkardı...ben akşamları bırakmıyorum da mutlaka makineye diziyorum. ama haftasonu sabah kahvaltısından sonra hiç toplayasım gelmiyor. çamaşırlar kurudu çamaşırlıkta kaldı, toplayamadım daha...ev de kirlendi 10 gündür temizlik yapılmıyor, amaan hiç umurumda deil giden gelen yok nasıl olsa, haftasonu bakarız bir çaresine:))

inşallah cnaım tabiki belli oluyo biz tesedüürlüyüz hadi manto felanda var açık arkadaşalrımızın daha belli oluyodur ben ona bişid emiyorum ama böle inatla gösterenlere diyorum acanalr bile var ben yazın gördüm masus göbegi acık giymiş herkez bakıyo bön bön günahı geçtim ayıp bence neyse herkezin aklı fikri avr bana düşmez tabide üzülüyorum işte..

afiyet olsun canum

aynen katılıyorum yanis ezeryan bi seçim olmamalı asla gerekirse yapılmalı ki sezeryan yaptırcana epidural yaptır madem acıyok bişi yok bacakalrını açmasıda zor geliyo herelde bazılarına ama gerekirse o anda tabiki ne yapılması gerekiyosa doktor onu yapsın emzirme konusundada katılıyorum emmiyo diyolar hatta artık sarılık heerkez oluyo diye başta süt gelmiyo çok diye hastanedede direk mamada veriliyo bende mana bulmamaya çalışıyorum yani zorlayınca gelir diye düşünüyorum pes etmemek lazım görümcemin sütü hemen gelemdi bebek sarılık oldu amada verildi ama ne kadar üzüldü hep agladı humanalar içti neler neler içti sütü çogalsın diye ve maşallah 2 yaşına kadarda emdi sonr a yani süt velinimet bebekelrimize bende elimden geleni yaparım inaşşallah çok ve besleyici sütlerimiz olur hepimizin

teyzemin oğlunu sevdikçe kızıma daha hızlı kavuşmak istiyorum

İclal Aydın / LAL şirini dinletiyorum hep kızıma sanki benden kızıma yazılmış gibi.

çok sabırlı olmak lazım, bir de etraftakileri fazla dinlememek lazım herhalde, hani diyorlarmış ya "bu çocuğa sütün az geliyor, bu çocuk doymuyor, mama verelim ..vs" diye... anneyle bebek başbaşa olunca daha mı iyi olur acaba?
bu arada ben dün biraz doktor araştırması yapmıştım tam kafama göre bir doktor buldum, adam sezeryanı hakikaten tıbbi zorunluluk olarak görüyor, kendine ait internet sitesinde de bu şekilde bilgiler vermiş. buradaki memorial hastanesinde zeki salar diye bir doktor.bakalım eşim ve annem doktor değiştirmeme hiç sıcak bakmıyor ama kafama eserse değiştirebilirim.

teyzemin oğlunu sevdikçe kızıma daha hızlı kavuşmak istiyorum

İclal Aydın / LAL şirini dinletiyorum hep kızıma sanki benden kızıma yazılmış gibi.

bende bayılıyorum o şiire bide izelin hoşgeldin bebeğim mi neydi adı onunla kızıma klip hazırlıcam dogunca fotoraflarıyla harika bi şarkı du bak yüklim dinle narım diyo şarkıda birdim bin oldum senle narı[video=youtube;JDRhS9c8Cvw]http://www.youtube.com/watch?v=JDRhS9c8Cvw[/video]m ne güzel

Son düzenleme:

ay çok güldüm
bence niyetle alakalı canım, sezeryan da olsa o dikişlerin,yaranın acısını çekmiştir sonrasında..
Rabbimin verdiği bir meleği dünyaya getiriyorsun sonuçta, mutlaka her şekilde o zorluğu çekiyorsun, ve genel olarak tüm bu zorluklara değiniliyor bence..
emziremesen bile ona bakmak, geceleri uykundan olmak yani hayatını tamamen ona göre idame ettirmek olağan üstü bir şeydir eminim ve hayli zordur. bence burada yalın anlamıyla sadece emzirmek değil, ona tam manasıyla her şekilde bakmak beslemek kastediliyor...

BUDA güzelmiş şimdi dinledim.

sibel tüzün ah kıymetlim de harika

ben artık benim gibi düşünen annecikleri görünce seviniyorum, bundan 10 sene önce sezeryan moda olmuştu resmen. kime sorsan sezeryan oluyordu, sanki bir modernlik göstergesi gibi...(!) ama artık yabancı olsun türk olsun ünlüler, şarkıcılar, mankenler hep doğal doğum yapıyor. çevremdeki birçok anne de doğal doğumu bekliyor, olmadığı takdirde tıbbi zorunluluk dolayısıyla sezeryan oluyorlar. Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah, ben hiç korkmuyorum çok şükür, her şeyin iyi olacağına dair inancım tam

doğum şekliyle ilgili muhabbet olmuş...bende bu gün rüyamda normal doğum yapıyordum ve çok kolay yaptım dün doğum hikayelerini okudum diye bilinç altıma yerleşmiş sanırım ben acayip çok kokuyorum ya hem sezeryandan hem normal doğumdan sanki ben bu işi beceremicekmişim gibi geliyo biiyorum çok saçma ama bu aralar ruh halim böyle.en başta normal doğum istiyorum tabi dr. en son neye karar verir bilemiyorum. aslında daha erken diyorum kendi kendime son hafta gelince düşünürsün diyorum o zamanda fırtlatırım gider

masallh arkadasimm senin el emegine :) bende alicam nevresim bide yatak :) cok fazla birsey almiyorum ilk kizimin giymedigi giysisi cok.sadece kis old.icin kadife takimlar alcam.

sağol canmmm....benim kızlardan kalan hiçbirşey yok biz artık çocuk istemiyorduk onun için hepsini vermiştim ihtiyacı olanlarabiz çocuk sayfasını kapattık diyoduk rabbim kapatmamış süpriz yumurta elifnurumuzu gönderdi bizeşimdi adan zeye herşeyi yeniden hazırlıyoruz(şanslı velet ne olcak)tabi büyük bir zevkle..allah hepimize hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin kuzucukları

Son düzenleme:
klibindede hamile göbeği acık hemde buda iyimiş

bizim göbüşleri eşlerimiz ve tabii bir de doktorla hemşire görüyor:) ben bazen açıp anneme gösteriyorum da hemen "kapat kız kapat üşümesin" diye kapattırıyor, tam bakamıyor, içinde bir canlı olduğunu bilince garip oluyor herhalde

Kıyafetleri topluyorum katlayıp dolaba dizme zor geliyo hayırlısı bakalım ama bıgün trmizliycrm evi salondan başlayım çok uormadan kendimi . Yatak odam çok dağınık bide orası sonra yapasım olursa diğer odalar :))

psikolojini normal doğuma hazırla canım bu çok önemli.. sen ruhla beden okadar büyük bir uyum içindeki inanamazsın ruhsal olarak neye hazırlarsan kendini bedeninde ona göre hareket edip kendini hazırlıyor..normal doğumdan asla korkma.muhteşem bir duygu iki kez normal doğum yaptım inşallah bu defada normal olur diye dua ediyorum...allah hepimizi hayırlı yol hangisiyse sezeryan yada normal onu nasip etsin inşallah....

evet sezeryan için zengin doğumu falan da deniyordu, ne kadar saçmaymış..inş. hepimizin normal olur hayırlısıyla. ben başlarda korkmuyordum ; ama o gün yaklaştıkça korku basıyor, nasıl olacak diyorum..

herkes diyor ki Allah bi nefeste , tek çığlıkta kurtarsın, ne kadar nefes ve çığlık atılıyorsa artık..bi de ıkınma olayı varmış, her yerin çıkacakmış gibi tüm gücünle ıkınman gerekiyormuş vs vs neler bekliyor bizi nelerrr.. ben okumuyorum doğum hikayeleri falan, izlemiyorum da hiç, izleyemem yani..yaşayıp görcez bakalım...

canım ben de normal doğumu çok istiyorum ama bir o kadar da korkuyordum. sonra bir gün rüyamda doğum yaptığımı gördüm. o kadar mutlu uyandım ki anlatamam. doğumdan sonra yaşadığım o rahatlama inanılmazdı. sonra bebeğimizi alıp eve geliyoruz, ki bu arada ikinci doğumummuş, çok yorgunum ama çok mutlu ve huzurluydum. o günden beri de eskisi gibi korkmuyorum artık. Allahım inşallah hepimize sağlık, kolay doğumlar nasip eder.

iyi bir doktor bulmana sevindim ve bu senin kararın kimde rahat edeceksen ona gitmelisin bence

etraftakiler konusuna gelince benim sütüm gerçekten çoktu oğlumda ve oğlum sessiz bir bebekti öyle ağlaması falan fazla olmazdı fakat bu sütün az yetmiyor muhebbeti bende bile oldu benim oğlum çok az kaka yapıyordu çünkü kaynanam durup durup bu çocuk doymuyor ondan kaka yapmıyor dedi ilk 2 ayımız böyle geçti bizim oysa oğlum ilk ay 1600 gr almıştı sadece sütümden ikinci ayda 1100gr ona rağmen bana sütün yetmiyor mama verelim diyordu çocuğu tosun yapmaya niyetliydi herhalde

ve birde KIZLAR SİZE ÖNERİM AKLINIZDA OLSUN SÜTÜNÜZ DOĞRUR DOĞURMAZ GELMİYOR BU DOĞAL BİŞİ SÜTEN ÖNCE BİZİM AĞIZ DEDİĞİMİZ DOKTORLARINDA ÇOK FAYDALI BUNU KESİNLİKLE BEBEĞE VERİN DEDİĞİ BAĞIŞIKLILIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BİR SIVI GELİYOR GÖĞÜSTEN ŞEFFAF RENK AMA CIVIL MUHALLEBİ YOĞUNLUĞUNDA,SÜTÜNÜZÜN GÜZEL GELMESİ İÇİN DE ZATEN BEBEĞİNİZİN EMMESİ GEREK ÖNCE O AĞIZ DENİLEN SIVIYI EMECEK SONRASINDA SÜTÜNÜZ GELECEK BEBEĞİNİZİ NE KADAR ÇOK EMZİRİRSENİZ SÜTÜN GELMEDEN ÖNCE SÜTÜNÜZ DE O KADAR ÇABUK GELİR BENİM SÜTÜM 2.GÜNÜN AKŞAMINDA GELMİŞTİ MESELA ZATEN SÜTÜNÜZ GELDİĞİNDE SİZİ ACAYİP TER VE SICAK BASIYOR ATEŞİNİZ ÇIKIYOR VE GÖĞSÜNÜZ SIZLIYOR SÜTÜNÜZÜN GELDİĞİNİ BURDAN ANLAYABİLİRSİNİZ YANİ
AMA SİZ BEBEĞE DAHA HASTANEDE BİBERONLA MAMA VERİRSENİZ BEBEĞİNİZ ZATEN DOYDUUĞU İÇİN SİZİ EMMEYİ RED EDER VE SÜTÜNÜZÜN GELMESİ GECİKİR ARTIK BİBERON DAHA YOĞUN OLDUĞU İÇİN YANİ AKIŞ HIZI BEBEĞİNİZ GÖĞSÜNÜZÜ EMMEYE BAŞLADIĞINDA AZ GELİYOR DİYE MEMENİZİ ALMAK İSTEMEYEBİLİR
O YÜZDEN BENDEN SİZE TAVSİYE HASTANE ÇANTALARINIZA ASLA BİBERON KOYMAYIN MAMA VERMENİZ GEREKİRSE BİLE ONU ÇAY KAŞIĞI İLE AZAR AZAR VERİN

BİZ OĞLUMA HİÇ MAMA VERMEDİK ACIKTIĞINDA ŞEKERLİ SU VERMİŞTİK İLK İKİ GÜN VEDE O AĞIZ DENİLEN SIVIYI EMDİ ÇOK ŞÜKÜR SARILIK FALANDA OLMADIK

aynen canım kendini hazırlamayla çok alakalı bir durum

klibindede hamile göbeği acık hemde buda iyimiş

evet çok güzel bir klip olmuş

benim evde devamlı açık göbeğim hiç kapanmıyor akrabalardan da gören mutlaka açar annem teyzem falan dün yattım açtık kızımın oynamalarını izledik halka açık gibi oldu

sağol canm senin gibi tecrübeli kişilerden güzel şeyler duymak beni çok rahatlatıyor sanırım biraz gaza ihtiyacım var birilerinin yaparsın demesi beni çok rahatlatıyor. evt haklısın aslında hangisi hakkımızda hayırlıysa o olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…