- 11 Haziran 2012
- 549
- 55
- 123
canım ben de normal doğumu çok istiyorum ama bir o kadar da korkuyordum. sonra bir gün rüyamda doğum yaptığımı gördüm. o kadar mutlu uyandım ki anlatamam. doğumdan sonra yaşadığım o rahatlama inanılmazdı. sonra bebeğimizi alıp eve geliyoruz, ki bu arada ikinci doğumummuş, çok yorgunum ama çok mutlu ve huzurluydum. o günden beri de eskisi gibi korkmuyorum artık. Allahım inşallah hepimize sağlık, kolay doğumlar nasip eder.
iyi bir doktor bulmana sevindim ve bu senin kararın kimde rahat edeceksen ona gitmelisin bence
etraftakiler konusuna gelince benim sütüm gerçekten çoktu oğlumda ve oğlum sessiz bir bebekti öyle ağlaması falan fazla olmazdı fakat bu sütün az yetmiyor muhebbeti bende bile oldu benim oğlum çok az kaka yapıyordu çünkü kaynanam durup durup bu çocuk doymuyor ondan kaka yapmıyor dedi ilk 2 ayımız böyle geçti bizim oysa oğlum ilk ay 1600 gr almıştı sadece sütümdenikinci ayda 1100gr ona rağmen bana sütün yetmiyor mama verelim diyordu çocuğu tosun yapmaya niyetliydi herhalde
ve birde KIZLAR SİZE ÖNERİM AKLINIZDA OLSUN SÜTÜNÜZ DOĞRUR DOĞURMAZ GELMİYOR BU DOĞAL BİŞİ SÜTEN ÖNCE BİZİM AĞIZ DEDİĞİMİZ DOKTORLARINDA ÇOK FAYDALI BUNU KESİNLİKLE BEBEĞE VERİN DEDİĞİ BAĞIŞIKLILIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BİR SIVI GELİYOR GÖĞÜSTEN ŞEFFAF RENK AMA CIVIL MUHALLEBİ YOĞUNLUĞUNDA,SÜTÜNÜZÜN GÜZEL GELMESİ İÇİN DE ZATEN BEBEĞİNİZİN EMMESİ GEREK ÖNCE O AĞIZ DENİLEN SIVIYI EMECEK SONRASINDA SÜTÜNÜZ GELECEK BEBEĞİNİZİ NE KADAR ÇOK EMZİRİRSENİZ SÜTÜN GELMEDEN ÖNCE SÜTÜNÜZ DE O KADAR ÇABUK GELİR BENİM SÜTÜM 2.GÜNÜN AKŞAMINDA GELMİŞTİ MESELA ZATEN SÜTÜNÜZ GELDİĞİNDE SİZİ ACAYİP TER VE SICAK BASIYOR ATEŞİNİZ ÇIKIYOR VE GÖĞSÜNÜZ SIZLIYOR SÜTÜNÜZÜN GELDİĞİNİ BURDAN ANLAYABİLİRSİNİZ YANİ
AMA SİZ BEBEĞE DAHA HASTANEDE BİBERONLA MAMA VERİRSENİZ BEBEĞİNİZ ZATEN DOYDUUĞU İÇİN SİZİ EMMEYİ RED EDER VE SÜTÜNÜZÜN GELMESİ GECİKİR ARTIK BİBERON DAHA YOĞUN OLDUĞU İÇİN YANİ AKIŞ HIZI BEBEĞİNİZ GÖĞSÜNÜZÜ EMMEYE BAŞLADIĞINDA AZ GELİYOR DİYE MEMENİZİ ALMAK İSTEMEYEBİLİR
O YÜZDEN BENDEN SİZE TAVSİYE HASTANE ÇANTALARINIZA ASLA BİBERON KOYMAYIN MAMA VERMENİZ GEREKİRSE BİLE ONU ÇAY KAŞIĞI İLE AZAR AZAR VERİN
BİZ OĞLUMA HİÇ MAMA VERMEDİK ACIKTIĞINDA ŞEKERLİ SU VERMİŞTİK İLK İKİ GÜN VEDE O AĞIZ DENİLEN SIVIYI EMDİ ÇOK ŞÜKÜR SARILIK FALANDA OLMADIK
aynen canım kendini hazırlamayla çok alakalı bir durum
bende face grubuna katılmak istiyorummm
Günaydın gece tuvalete kalkmalarım başladı vatana millete hayırlı olsunuykusuzum...
face katılmak isteyenler face mail adreslerini yollayabilirler davet ederim
6.aya girer girmez sanki birden büyüdü benim göbişimdehareket etmekte zorlanmaya başladım nefes darlığı oluyormu sizdede kızlar?buaralar bende fena halde var=((
bizim göbüşleri eşlerimiz ve tabii bir de doktorla hemşire görüyor:) ben bazen açıp anneme gösteriyorum da hemen "kapat kız kapat üşümesin" diye kapattırıyor, tam bakamıyor, içinde bir canlı olduğunu bilince garip oluyor herhalde
canım ya tecrübelirin için çok sağol peki göğüs ucun yara falan oldu mu ben en çok bundan korkuyorum komşumuzun çok kötü olmuştu kanamıştı falan ilk emzirmeden soğan suyu sür dedi bana:26:
canım bende yara falan olmadı bi kaç gün sızladı ama yara olmadı, benim göğüs ucum büyük onun etkisi var birazcık
birde ben şunları yaptım evet soğan suyu sürdüm bebeğim göğsüme ilk dayandığında onun azına vermedim göğüs ucuma soğan kesti getirdi annem ve suyunu sürdüm sonra bebeğimi emzirdim, onun ilk aldığı tat aslında soğan tadıydı yanibunun etkisi olduğuna inanıyorum çünkü bizede bir hemşire önermişti bunu
onun yanı sıra bizde annelerimiz yaptığı biziş yapılır birde
bir çay bardağı suya (hazır su) biraz karbonat konur karıştırılı içine bir pamuk bebek emmeden hemen önce ve emdikten hemen sonra bununla silinir göğüs ucu ben bunuda yaptım
birde bana doktor hastanedne çıakrken bepanten vermişti göğüs ucun yara olursa diye az sızladığında ondan sürdüm
onun dışında bir şey yapmadım hiç yarada olmadı taaki oğlumun dileri çıkıp göğüs ucumu ısırmaya başlayana kadar
benimde 2 gece önce yakın arkadaşım doğum yaptı çekimlerini ben yaptım
bu tombik bebeği paylaşayım dedim sizlerle
4.5 kilo doğdu erkek cinsiyeti
Eki Görüntüle 851826 Eki Görüntüle 851827
ay maşallah
fakat çok iri yaw ben bu kadar iri istemiyorum mümkünse 3700 ü geçmesin doğramam sonra falanda
canım bende yara falan olmadı bi kaç gün sızladı ama yara olmadı, benim göğüs ucum büyük onun etkisi var birazcık
birde ben şunları yaptım evet soğan suyu sürdüm bebeğim göğsüme ilk dayandığında onun azına vermedim göğüs ucuma soğan kesti getirdi annem ve suyunu sürdüm sonra bebeğimi emzirdim, onun ilk aldığı tat aslında soğan tadıydı yanibunun etkisi olduğuna inanıyorum çünkü bizede bir hemşire önermişti bunu
onun yanı sıra bizde annelerimiz yaptığı biziş yapılır birde
bir çay bardağı suya (hazır su) biraz karbonat konur karıştırılı içine bir pamuk bebek emmeden hemen önce ve emdikten hemen sonra bununla silinir göğüs ucu ben bunuda yaptım
birde bana doktor hastanedne çıakrken bepanten vermişti göğüs ucun yara olursa diye az sızladığında ondan sürdüm
onun dışında bir şey yapmadım hiç yarada olmadı taaki oğlumun dileri çıkıp göğüs ucumu ısırmaya başlayana kadar
hırr yamyamlar bide ısırıyolar dimeee:18:bende onun totosunu ısırırım bugün saglık ocanda bi akdın avrdı ebebgiyle gelmiş 4 tane dişi çıkmış hemşire bakıyodu sütte içmiyo artık bu dedi hemşirede nabalım yeter bu kadar askere gitcek baksana dişleri dizmiş dedi
benimde gögüs ucum büyük yani gögüslerim küçüktü 75 6 senede evlenince 80 oldular zorla oda şimdi büyüdü tabi ama normalde küçüktür ama ucu maşallah biboron gbinşallah sütte güzle olurda doayr bebeilerimiz ablamında gögüs ucu kopmuştu ağlayarak emziriyodu
banada ayva cekirdegini suda bekelt diyolar oda krem gb oluyomuş gögüs için beslermiş bide dogmadanda hamielyken gögüslerine sogan sür beslensin dediler bak dogruymuş karbonatlı su bizdede yapılırbakalım nabcaz o zmanalrda ben süt kokusunu sevmiyorum ya sürekli sütünüd eğiştirmek gerekcek herelde bide o petler ne kadar iyiki yani gögüse onu koyup kapatıyolar nemli yerde ondan acıyodur gögüs dimi yani kuru kalsa öle yara olmaz:44:
canm çok sağol bilgilrin içinaynen bende senin yaptıklarını yapmayı düşünüyordum ama soğanı sürdükten sonra silip verecektim bebişime ama bende silmeyeyim o zaman biraz acımasız olacak ama ne yapalım bide bi yerde okudum kremi doğumdan 1-2 hafta önce sürmeye başlamak lazımmış onuda denicem inşallah off doğsalarda cuk cuk emse ya en çok merak ettiğim şeylerden biride emzirmek nasıl bir duygu acaba çok heyecanlı ya yerim ben onun ağzını
valla o kız bunu doğurduysa kmse korkmasın 57 kilo ile doğuma girdi kızceğiz ben yanındaydım bi ıkkk demedi yahu
ay maşallah
fakat çok iri yaw ben bu kadar iri istemiyorum mümkünse 3700 ü geçmesin doğramam sonra falanda
canım ben silmedim valla bilmiyorum silende oluyordur belki
benim o yeni doğum yapan tanıdğım kremleri doğumdan önce kullanmaya başladı ben ona hastane gittiğimde dedimki soğan sür yok yok dedi bu kremler yeni çıkmış en iyisinden dedi yanında arkadaşıda vardı dediki bana soğanmı kaldı ayol dedi küçükseyerek (kendisi avukatta) beni horladı aklınca
bi duydum 4 gün sonra göğüs uçları yara olmuş meme veremiyormuş
ay maşallah ya bunu normal doğurdu diyorsun ayyyyyyyyyyyy
vallahi bravo onada ona doğum yaptıran doktorada bak bu bana güç verdi hayır doktor iri bebek dese yinede normal dicem ozaman
benimde 2 gece önce yakın arkadaşım doğum yaptı çekimlerini ben yaptım
bu tombik bebeği paylaşayım dedim sizlerle
4.5 kilo doğdu erkek cinsiyeti
Eki Görüntüle 851826 Eki Görüntüle 851827
canım ben çok doğuma girdim anladığım şu bebeğin iri olması doğumu zorlaştırmıyor bu doğumda epiduralsiz başlandı doğum kendi başladı müdahalesiz daha sonra ağrısı için doğum esnasında vuruldu epidurali doğum sonrasındada sadece ayaklarında uyuşma vardı başka bi sorun yaşamadı
canım bende şunu duymuştum aslında bebek ne kadar güçlü olursa doğumda o kadar kolay oluyor yani bebeğin belli bir kilonun altında olması özellikle 3 kilonun doğumu dahada zorlaştırıyormuş aslında çünkü bebekte kuvvetle kendini itiyor yani itmek istiyor ve güçlü olunca bunu daha kolay başarıyormuş
bu arada sen fotocumusun kız bir sürü doğuma girdiğine göre ay anam ne akdar çok doğum görmüşsündür sen wuhuuuuuuuuuuuuuuuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?