2014 Şubat Anneleri

ayh artık oturarak çalışınca totomun kemikleri ağrıo:D
karnım şişti yemekten sonrada yavrııım yerini yenmiş yemeklerle paylaşıoo

merhaba inş. bende şubat annesi olacağım.Benim hamileliğim biraz zor gidiyor.1 aydır yatıyorum ve iğne oluyorum ve çok korkuyorum bbeğime birşey olacak diye.Aranızda hamileliği sırasında yatanlar var mı..

merhaba inş. bende şubat annesi olacağım.Benim hamileliğim biraz zor gidiyor.1 aydır yatıyorum ve iğne oluyorum ve çok korkuyorum bbeğime birşey olacak diye.Aranızda hamileliği sırasında yatanlar var mı..

Allah yardımcın olsun dona.İnşallah sağ salim kucağına alırsın yavrunu.Benim hatırladığım taube var.Oda her gün iğne vurunuyor :31::31::31:

kızımın hareketlerini izlerken mest oluyorum ve hiç doğmasını istemiyorum içimdeki mucizenin tadını çıkartmak istiyorum

ama sonra kendi kendime düşünüyorum :1: gelse de sevsek öpsek koklasak :38::38::38::38:

kizlaar daha once konustunuz mu bilmiyorum, aranizda baby shower yapmayi dusunen var miii ?? neler yapacaksiniz ?? ben arastirmalara basladim yavastan :49:

kizlaar daha once konustunuz mu bilmiyorum, aranizda baby shower yapmayi dusunen var miii ?? neler yapacaksiniz ?? ben arastirmalara basladim yavastan :49:

Ben bayılıyorum bu tarz kutlamalara ama, benım cevrem oldukca gerı kafalı oldugndan yadırganmak ıstemıyorum o yuzden esıme soylemedım bıle... daha dun kayınvaldemın arkadası ne kadar cok alısverıs yapıosundogmamıs cocuga bu kadar alınmaz sonra uzulursun dedııı:30: kaynvaldemde evett bı dogsun zaten bız gıder herseyını alırız dedı tastıkledııııı sonrada k.v mın arkadası zaten gelen hedıye getırcek bence masraf etme dedııı.. bende dayanamadımmm gelenın elıne mı bakayımm ne getırmıs dıe dedım :41: sınırım oynadı. yanı canmm benım cevrem boyleyken bıcok sey ıcımde kalmaya musaıt.. ama boyle bı hevesın varsa aıle ve ortamında uygunsa yapp tabıı.. bende soruna cvp verrken ıcımı doktumm :)

mustafa kemal koyacağım nasipse kuzum

günaydınnnnnn

umarım düşer yaaa.daha kontrole 9 gün var

bizim hastanede daha bişi yok.şeytan kulağına

tatlım çok geçmiş olsunnn.ben gebeliğin başından bari senin diyet listene benzer bir listeyi uyguluyorum sıkma canını

krocummmmmm hoşgeldinnnnnn

güle güle kullansın paşaaaaa

aynen yaaaaa :16:

saol hüzünbazım, sabahtan beri herkes moral veriyor, ben de artık kabullendim ve araştırınca da bu diyet olayını sıkı tutmanın ne kadar önemli olduğunu anladım.

ben yapıcaktım ama çıkan fiyattan dolayı vazgeçtim çünkü daha önemlileri hastane odası süslencek mevlüt yapılcak bebeş şekeri hastanede dağıtılcak hediyelerim fln hepsi ağır gelicek diye vazgeçtim

Ben bayılıyorum bu tarz kutlamalara ama, benım cevrem oldukca gerı kafalı oldugndan yadırganmak ıstemıyorum o yuzden esıme soylemedım bıle... daha dun kayınvaldemın arkadası ne kadar cok alısverıs yapıosundogmamıs cocuga bu kadar alınmaz sonra uzulursun dedııı:30: kaynvaldemde evett bı dogsun zaten bız gıder herseyını alırız dedı tastıkledııııı sonrada k.v mın arkadası zaten gelen hedıye getırcek bence masraf etme dedııı.. bende dayanamadımmm gelenın elıne mı bakayımm ne getırmıs dıe dedım :41: sınırım oynadı. yanı canmm benım cevrem boyleyken bıcok sey ıcımde kalmaya musaıt.. ama boyle bı hevesın varsa aıle ve ortamında uygunsa yapp tabıı.. bende soruna cvp verrken ıcımı doktumm :)

amaan yaa zaten o komsu, akraba teyzeler yok muu ahh ahh. kendi yasayamadiklarini kimse yasamasin istiyorlar. sen bozma moralini sinirlerini de ziplatma bebisini dusun annesiii :) olumsuz hic bisi dusunmuyoruz millet istedigini soylesin, bosver.:36: birlikte mi yasiyorsunuz kayinvalidenle ? yoksa sen al istediklerini kimseye de gosterme, anlatma

Meraba,
Lütfen şeker ve diyeti kafana takma ben 26 senedir şeker hastasıyım ve günde 4 kez iğne olup defalarca da parmak uçlarımdan şekerimi ölçüyorum.. şükret senin ki geçici bir durum... ben hamilelik öncesi ve hamileliğimde hep dikkat edip, heran acaba ona zarar verir miyim diye düşünüyorum.. aklım fikrim bebeğimde.. sende ne olur stres yapıp üzülme stres şekeri tetikler... sadece birkaç ay daha yediklerinedikkat et:56: ve yürüyüş yapmaya özen göster..

merhaba hanvol, çok sağol yazdıkların için. Allah cümlemize önce sağlık versin canım. senin yıllardır ne yaşadığını anlamam mümkün deil ama azıcık ucundan da olsa ben de bu gebelik diyabeti olayıyla korku ve endişe yaşadım. önce doktorların çok abarttıklarını düşündüm, 100'lük testi yapmayı reddettim, kabullenmek istemedim. sonuçta gebelerin % 5'inde olan bir rahatsızlık neden gelip beni bulacak diye düşündüm. ama şimdi sayenizde daha iyiyim, bugünkü ölçümler çok şükür sınırın altında açıktı. inşallah diyetle kontrol altında tutup kalan 3 ayı bu şekilde atlatırım. Rabbim bizi sağlıkla, çocuğumuzla ailemizle sınamasın inşallah. Sana da şifalar dilerim, sağlıkla, kolaylıkla bebeğine kavuşursun canım

ben yapıcaktım ama çıkan fiyattan dolayı vazgeçtim çünkü daha önemlileri hastane odası süslencek mevlüt yapılcak bebeş şekeri hastanede dağıtılcak hediyelerim fln hepsi ağır gelicek diye vazgeçtim

evet haklisin, ben de bi eminonune gidip bakicam bakalim... pastayi ve kurabiyeleri de kendim yapicam, yoksa fiyatlar cok fena. organizasyon sirketleri de abartmis tabi fiyatlari

Canim cok gecmis olsun. Daha yeni gördüm mesajini.
Kesinlikle moralini yüksek tut. Diyetle kontrol altina alinmayacak birsey degil bu.
İnsan ister istemez sarsilir. Ben daha baktirmadim sekerime. Sabahlari bal vazgecilmezim. Diyorum seker cikarsa naparim. Ama elbet allah sabrini verir. Verecektir. Onemli olan kuzularimizin sagligi. Canini sikma hic. Allah sag salim kucagimiza almayi nasip etsin insallah..

çok sağol canım, moralim çok bozuktu sizlerle paylaşmak istedim ve yazdıklarınızla rahatladım. inşallah hiç kimsede gebelik diyabeti çıkmaz. ben de günde 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez tüketirdim. meyveyi de çok severim ancak gereksiz kilo almamak için diğer tatlılara, hamurişlerine ağzımı sürmüyordum. bal ya da pekmez basit şeker olduğu için kesinlikle yasak. meyve olarak da elma ve armut gibi glisemik endeksi düşük meyve veriliyor.aslında diyet benim normalde hamilelik süresince beslenmemden çok farklı değildi ama yine bazı besinlerin yasak olması insanın canını sıkıyor. bakalım ilerde belki haftada 1-2 kez sütlü tatlı ya da kuru meyve tüketimine izin verilir.
bir de inşallah gebelik sonrasında kalıcı olmaz ve geçer diye dua ediyorum. her şey kuzularımızın ve bizim sağlığımız için.

ayy keşke ya

doğum çantası kapıda beklese alıp çıksak eve bebeğimizle dönsek :ssz:

bana da 3 ay hiç geçmeyecek gibi geliyor, su gibi geçsin inşallah hepimiz için

siz yine bir sürü ciciler aldınız bebilere,
doğum çantasını geçtim ben daha bir parça bir sey almadım yavruya, kasım-aralık gibi almaya başlarız diye diye beni engellediler annemle eşim,
şimdi de hevesim geçti bu gebelik şekeri olayı da çıkınca. artık sağlıkla şu 3 ayı atlatalım ve sağlıkla hepimiz doğuralım istiyorum.
annemle kocam çıkıp alsınlar artık kendi zevklerine göre

merhaba hanımlar,

ben de bu sabah boğaz ağrısıyla uyandım:( bütün haftasonu halsizlik vardı zaten. gelişini bekliyordum adeta. çok hafif de baş ağrısı var. inşallah daha kötüye gitmez.

günaydın kızlar :3:
ben nezle oldum yine burnum tıkalı vicks sürüyorum bi zararı yoktur demi tamamen kapandı burnumdan nefes alamıyorum hiç :5:

canım çok geçmiş olsun. ben son gidişimde doktora sordum. benim de hasta oldum mu hep burnum tıkanır ve normalde hep sprey kullanırdım. kullanabileceğim sprey var mı deyince "sterimar" dı yanlış hatırlamıyorsam öyle bir burun spreyi varmış. deniz suyu olduğundan rahatlıkla kullanabilirsin dedi. bi sprey daha önerdi ama onu 2-3 günden fazla kullanırsan bebeğe zarar verir deyince hiç adını bile tutmadım aklımda.

kızlar bizim ofiste hasta olanlar ne yazık ki gelip hastalıklarını bulaştırmaya çalışıyorlar, bir rapor alıp eve gidiyim kimseye de bulaşmasın diyen yok. dolayısıyla yanımdaki kişiden geçtiğini düşündüğüm hastalık beni biraz salladı.çarşamda akşamı eve gittiğimde bademciğimden biri şiş gibiydi yutkunma zorluğu vardı, hemen sarmısağı kesip sürdüm, birkaç diş sarımsağı da ezip yuttum. bir çorba yaptım onu içtim ve direkt 9'da yattım. tabi gece iki defa sırılsıklam terledim üzerimi deiştim filan...sabah olunca hemen doktora gittim, baktı "ciddi deil ama farenjit olmuş 2 gün rapor yazıyorum dedi".dedi. zorda kalırsa diye panadol adlı ilacı yazı ama almadım ben. neyse 2 gün evde mis gibi dinlendim. cumartesi günü de 100'lük şeker yüklemesi vardı. sabah 08.30'da eşimle gittik, koluma damar yolu açıldı, açlık alındı, 100 ml'likl glikosol şurubu içtim, ama resmen fenalaştım bir ara. gittim bir dolandım geldim, midem bulandı, çıkarsam her şey boşa gidecek. neyse 1. saat, 2.sat ve 3. saat değerleri alındı. eve gittik, kahvaltı yaptık. sonra eşim 2 gibi sonuçları almaya gitti ve şokkk. açlık 78, 1.saat 210, 2. saat 158, 3.saat 106. yani olay şu ki 2 değer ve üzeri sınırın üstünde çıkarsa endokrinoloji uzmanına görünüp diyete başlıyorsun. ve ben 2. saat değeri 155 olması gerekirken 3 puanla kaybettim. resmen sınav gibi.2. saat değeri de max. 185 olmalıymış. neyse moral bozuldu tabi benim ağla ağla...hemen bize önerilen endokrinoloji uzmanına gittik, randevusuz filan...adam neyse binbir naz niyazla kabul etti, benim acele etmemin sebebi de "adam baksın ne olacaksa olsun bir iki gün daha bu stresi çekmeyeyim." neyse b.k suratlı herif baktı, 3 tane daha kan testi istedi. sabah zaten 7 tüp kan vermişim. 3 tüp de orada aldılar. bir hemşire çağırdı haftalık olarak nasıl şekerimi ölçeceğimi gösterdi, freestyle diye dünya pahası bir alet yazdı reçeteye onu aldırttılar. her gün 6 defa açlık ve tokluk olmak üzere şeker ölçüyorum. dün başladım. değerler iyi çıkıyor çok şükür. bir de diyetisyene yönlendirdi, ona da 130 tl bayıldık, kurumum ödemiyor onu tabii. bir diyet verdi tam evlere şenlik bakın ekliyorum buraya. diyetisyen benim halimi görünce teselli etmek isterken ben iyice salya sümük ağlamaya başladım orada. eşim de kahtoluyor tabii o halimi görünce. bir hafta boyunca çıkan değerleri kaydedip cumartesi göstereceğiz doktora. sonra duruma göre diyetisyen biraz daha farklı bir diyet verecek.yalnız yine muayene ücreti 130 tl isterse gitmem o kadına.soyguncular resmen. işte artık çıktık hastaneden benim moral yerlerde, bir de eşimin park ettiği yerde arabamıza sürtüp geçmiş kırmızı bir otobüs ya da dolmuş onu görmeyelim mi? kaçmış gitmiş tabii pislik...Allah bize yaptığının bin katını versin ona...ben yine ağlamaya başladım iyice sinirlerim boşaldı. "nerden geldik buraya, arabamız mahvolmuş" diye...sonra eve gittik, erkek kardeşim var o uğradı bize, sağolsun moral verdi, arabadan da anlar, "ben yaptırırım" dedi. tabii benim olayı duyan arıyor, eşimin ailesi, bizimkiler...annem de hala memlektte 2 haftadır, büyükbabam ameliyat oldu ona bakıyor. neyse çrş günü gelecek inşallah.eşime hiç kimseyle konuşmak istemediğimi söyledim, o konuştu artık ...ben tabi arada ağlama krizlerine giriyorum zor sakinleşiyorum.eşim de benden bin beter. neyse artık pazar sabahı biraz iyileştim, diyete uygun kahvaltı yaptım, yoga dersine gittim çok rahatladım orada. dün iyi geçti çok şükür. bu haftayı da sağ salim atlatmak istiyorum. moral çok önemli kızlar, moralinizi ne olursa olsun yüksek tutmaya çalışın benim gibi yapmayın siz...

çok geçmiş olsun tatlım. ne güzel söylemişsin önemli olan moral diye. ama şöyle bir geçmişten şu ana göz atınca moralin de yükselmiş gibi hissettim. sen zaten yediklerine dikkat eden bir insandın. belki şu ölçümler bir süre zorlayacak ama sadece 3 ay ve bebeğin ve senin sağlığın için. işe bir de iyi yönünden bak, biz kilo vermekle uğraşırken senin böyle bir derdin olmayacak belki de:34: tanıştığım ve hamileliğinde şeker çıkanlardan hep bunu duydum. ama moralinin yüksek olması tabii ki bu süreçte çok önemli. tekrar çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun canım. inşallah bebeğini zamanında sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.

ben pek yapmayı düşünmüyorum canım. öyle bir hevesim yok. ama senin varsa ve ortamın uygunsa içinde kalmasın. ve bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor, o yüzden kendin ne istiyorsan öyle yap. şimdiden kolay gelsin:34:

aralık annelerine baktım 30. haftada nst bağlayıp kontrol etmişler acaba bize de yapacaklar mı ?
benim haftaya 30. haftam artık gittiğim de bakarsa bakar herhalde :1: şu NST çok merak ediyorum kesin korkarım ben

nesinden korkarsın? güp güp sesinden mi ? korkma canm ama değişk bişey, o sesi o kadar yoğun kanlı canlı duymak biraz değişik gerçekten de..

Back
X