2014 Şubat Anneleri

ben gittigidiyordan aldım istersen linkini yazarım buraya canım hem uygun fiyatı hem de gayet güzel halımız
şevket yılmaza git o zaman canım ben oraya başladım yeni.. murat kadıoğluna gidiyorum biraz karışık ama orda doğum yapan 3 arkadaş var okulda hepsi de normal doğum yapmış ve çok memnunlar kime sorsam çok memnun

Lip süt ve meme mesajına yanıt vereyim doğuma doğru bi gıdın daha büyüyor sonra süt geldikçe de gıdın gıdın doğumdan sonra..benim öyle oldu amamışlar koca memeli tüm arklarımın doğum sonrası memeler 3 katına çıktı ki onların da hamilelikte ilk haftalarda büyümüştü
Süte gelince sezeryanda bile çıkar çıkmaz memeye veriyorlar bi damla da olsa o kolostrum muydu o geliyor, normalde salgılar daha hızlı geliyor daha bol sezeryanda o süre bi kaç gün daha uzun . Ben de doğurdum bebek hemen memede meiyor sandım ama pek beslenmemiş ilk günler...bi de ilk günlerbebek iste de çok tutmamam lazım memede benimkiler yara oldu, kız da çok çektmemiş bi gittik 4. Gün kontrole yavrum zayıflamış baya dediler böyle olmaz hemen aptamil ,,,
Ay ben ne ağlamıştım...anne sütü alamıycak diye sonra ama almaya başladı yara geçti süt geldi
Hep azdı sütüm ama hep emzirdim hem de 2 yaşına kadar çok da faydasını gördüm , biz de aile geleneği ben de 3 yaşınakDar emmiştim
Ha bu arada bu sefer süt arttıran çayları ilk günden içicim doğum çantası daha tapmadım ama hastanede bile içicim akkımda ...onun da etkisi çok

of ya of tatil yok tatili geçtim hamilelere ve engellilere bi kıyak geçmesi gerekmez mi şimdi nasıl gideyim ben okula buzda dans edicem resmen üstelik öğrenciler kapıda hazır bekliyor gelen öğretmene kartopu atmak için

Günaydınnn....bu ne sogukkkk:18: fırtına var dünden beri....millet de çamaşırlık falan bırakmamış atmış aşağıya....benimki duruyo cok şüküryalnız gece korku filmi gibiydi,bi ara tırsmadım dsem yalan olur.o rüzgarın sesi ne korkunç öle.....garip bi yaratık konusuyo gibi...huuu woooo huuu

bu arada sabah krampla uyandım ve ayağımın üstüne basamıyrum su an.zor yürüyorum

Günaydın hamişler :)

Kızlar hava acayip soğuk en soğuk kışa denk geldik :)) Bundada vardır bir hayır...

Sabah baş ağrısı ile uyandım çok şükür biraz hafifledi, ama 2 gündür vücudum ödem topladı 2 kilo fazla geliyorum, bunu nasıl atabilirim tecribelerinizi paylaşırsanız sevinirim :))

gunaydın güzel anneler burdada hava oldukça soğuk dona dona geldik yine
tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki yaz gebeliği daha iyimiş, hiç olmazsa kar buz derdi yok artı ne giycem derdi yok
lahana gibi giyiniyorum son bir haftadır nenem benden daha ince giyiniyordur vallahi

1 altet
2 üstüne yünlü atlet
3 üzerine uzun kollu bit tişört
4 üstüne kazak
5 üstüne hırka
6 üzerine kaban
7 onun üzerine şal

tabi kafama sardığım atıkıda var

bende aynıyım bbilimim.sadece yünlü atlet yok bende.o da bizim burda pek giyilmez...

bende aynıyım bbilimim.sadece yünlü atlet yok bende.o da bizim burda pek giyilmez...

bende onu bu sene aldım jackim hasta olursam ayvayı yerim çünkü ilaçta yutamam
dedim ya aynı nenem gibi oldum

sizin orası burası kadar soğuk değildir hem
bizim burası şuan -3 falan sanırım yerler buzzzzzzzzzzzzzzzz

günaydınnnn =)

eşimi işe yolladıktan sonra uyuyamadım...eskiden bıraksalar tüm gün uyuyabilirdim ama şuan imkanım varken uyuyamıyorum ... fox.da istanbulu gösteriyo zeytinburnu sahil kesimleri, acayip kar yağıyo... istanbul şaşırttı beni..
küçükken hiç yağmazdı boyle okul tatil olsun diye beklerdim hep ama olmazdı gece yağardı sabah yağmur yağardı üstüne :)

günaydın kızlar ben de aynıyım, sadece yün atlet yok. yalnız ben sıcaklarda daha fenaydım, şimdi havalar soğuyunca rahatladım.soğuğu daha severim zaten, sıcağa hiç gelemem:)

dün eşimin ablasıyla konuştum da, o da 2 doğumunu sezeryan ile yapmış. bir doktor olarak bana sezeryanı övdü, ama "kısmetinde normal yapmak varsa normal yaparsın" dedi. bir de o devlet hastanesinde görev yapıyor, "bizim burada normal doğuranı ebe doğurtur, doktor gelmez, normal doğuranların da hemen hepsine kesi atarlar" dedi. kasap gibi mübarek:)
aman neyse ya ben bu normal mi sezeryan mı olayını birilerine sordukça iyice kafa karışıyor, o yüzden kimseye sormamak lazım, herkesin vücudu, kapasitesi, anatomisi, psikolojik yapısı farklı...hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

bizim burası da 3 falandı dün.bugğn kac bilmiyorum bbilimim.otobanda don varmış dun eşim diyo..yerler buz tutmus.tabi sizin orası kadar değildir ama burda bi rüzgar fırtına......sinir bi durum....herseyi uçuruyor.kuru ayaz,tüm cildim kuruduüşüdügümden krem bile süremedim vücuduma.buz gibi degiyo anammm:18:

aynen öyle kuzum...normal ya da sezeryan,Allah herkesin yardımcısı olsun.ben sezeryan da kararlıyım ama daha dr umla konuşmadık bu konuyu.belki pazartesi konusuruz

sizin ev neyle ısınıyor gülüm ?
oralarda kaloriferli binede çok yok çünkü

aynen canım bencede sorma hatta bence bu bir soru olmamlı bu benim görüşüm yani
çünkü bence herşeyi normal olan bir durumda sezeryan bir şeçenek değil gibi geliyor yada alternatif yöntem değil diyeyim
o sadece zorunluluk anında olması gereken bi şey bence

sağol şekerim,
sütün çok olmasının meme boyutuyla ilgisi olmadığını söylüyorlar ama bakalım bizim nasıl olacak. benim anneciğimin de memeleri ufakmış, bizi doğurunca büyümüş ve süt damla damla akarmış resmen...babannemin de zira öyleymiş, bakalım genetik yapı fena değil gibi gözüküyor.

klima kuzum.salonu kullanmıyorum zaten.yatak odasında klima var..bir de elektrikli battaniye...yatmadan 1-2 saat önce acıyorum battaniyeyi.yatarken kapatıyorum.korkarım çünkü bi de bu ara idrar kaçırma oluyo...damla damla da olsa insan tırsıyo

oturma odamda da klima var ama pek kullanmıyoruz.benim otruma odası ve mutfak bir....bi yemek yapim fırın gibi oluyo oda bi de elektrikli soba var.odayı havalandırdıktan snra acıyorum biraz cok soğuk olursa.....gecen sene daha sıcaktı evim bu sene ısınmıyor ya....bi care bulcaz ama kızım gelmeden inş ufo yada daha büyük bi klima sart

canım ufoda iyi diyorlar ama aklında olsun fanlı ısıtıcılar çok güzel ısıtıyor odayı sıcak hava üflüyor çünkü birde elektiriğe bağlı ya direkt olarak klima gibi dış ünete çok soğuk olursa az ısıtma derdide yok tavsiyem bu yönde olur canım

genelde minnacık oluyorlar ama boyutlarına göre çok iyi ısıtıyorlar

Son düzenleme:

bizim burada da kaloriferli ev pek bulunmaz ama bizim siteye yapmışlar, rahat ettik bu kış. öyle cayır cayır tshirtle gezilecek gibi yanmıyor da, evin içi 22-23 derece oluyor o da yetiyor. normal bir kazakla filan üşümeden oturabiliyorsun. yalnız farkettim ki bizim yatak odası hem büyük hem de kuzeye baktığı için diğer odalara göre daha soğuk oluyor. geçen derece götürdüm 18-19 dereceydi. bebek ilk doğduğu zamanlar da böyle soğuk olursa sadece ben ve bebek aradaki küçük odaya geçebiliriz belki bir süreliğine, yatak odamızda klima var ama klimayı da devamlı çalıştırmak zararlı, havayı kurutuyor, öyle sabaha kadar açık durmaz yani.

tamam canım,dikkate alıcam bu dediğini....

canım bizde bebişimle yatak odasında yatıcaz ve klima kullanacaz.ama küçük buharlı ısıtıcılar var.cok pahalı değil,onlardan alcaz yaatak odasına hava nemlensin diye

bizim bu tarafa da doğalgaz geldi ama bizim evde yok.su an ofiste var mesela büyük rahatlık yasıcak su desen var anında.tüm odalar aynı sıcaklıkta...ohhhşimdi eve yaptırcak olsan 5000-6000 arası tutuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…