2014 Şubat Anneleri

Kızlar selamlar... Ben çok mu pimpirikliyim sürekli soruyorum ama aklıma birşey daha takıldı. Gece yatttıktan sonra Zeynep 120 mama içiyor. Bir de sabaha karşı saat 6 gibi içiyor. Doktorumuz 10 aydan sonraki bebekler gece beslenmemeli dedi ama buna alıştırmak kolay değil. Yavaş yavaş alıştıracağız inşallah. Gecen gün mamayı yedi uyurken sonra da çok az miktarda kusup uyandı. İlk kez gece kustu. Size soracağım konu şu: Bebek gece emince kusarsa tıkanır mı Allah korusun yoksa bir yaşını geçmiş bebek kendini kurtarır mı?

canim bildigim kadariyla 1 yas ustunde boyle bir risk yok. ama tabii dikkatli olmak lazim. gece beslenmesini biraktirmak istiyorsan yatmadan once gece mamasi yani kasik mamasi yedir. sabaha kadar tok tutar onu.

Canim benim zrynebim dogdugu gunden 11 ayina kadar fidkirip kustu ilaclara ragmen kustu cok sukur gecti ve bogulma gb bisey olmadi ilk 5 ay diye biliyorum ben hep ana kucaginda meyilli uyudu zeynep hic yatana koyamafik korkudan yastikla yatirdim simdi yastiksiz yatiyo bence yatarken ictigi sut rahatsiz ediyodur biraz once icir yatarken illa bisi isterse su ver ben muhallebi yefiriyorum eskiden kesniyodu o bile ama aetik sabaha kadar emmese oluyo uyandikca su iciyo uyuyo devam ediyo dislerden cok aglarsa emziriyorum oda bir iki cekip uyuyo bi sabah namaxinda biraz emmip daliyo. Benimki illa mama icerdi arada onu birakti sut icmiyo muhallebi yogurt yiyo simdi pipetle alistirmaya calisiyorum

Canım Zeynep uyanıkken süt ya da mama hiç içmiyor. Hep uyurken içer. Farkında olmadan içiyor yani :) uyanıkken veremiyorum yani... Anne sütü 3 ay vardı zaten toplamda. Anne sütü vereceğim diye neler çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah... Mama vermemek için çok direnmiştim. Sabah 7den gece 3e kadar yerimden kalkmadan hep emzirdim. Sadece tuvalete kalkıyordum memede uyurdu hep. Meğerse sut yokmuş ki... O yüzden hep emmeye calısıyormuş. 1 aylıkken doktor hiç kilo almamış senin sutun yok dedi. Acil mama başlayacaksın dedi. Ben de mecburen ağlaya ağlaya mama verdim. Doktor sutun yok deyince başladım ağlamaya... Olmayınca olmuyor maalesef... Mama başlayınca zaten meme emmedi. Toplamda 3 ay sürdü anlayacağın... Herkes sutun vardır sen uğraşmamışsın diyordu... Bir anne uğraşmaz mı hiç??? Hiç uyumadım bir ay neredeyse... Neyse buna da şükür... İçimi döktüm... :)

günaydınlar,
esra demir seni çok iyi anlıyorum, bazı kadınlarda meme dokusunda süt bezi yeterli ölçüde olmuyormuş ben araştırdım ve doktorlara da sordum. benim de sol tarafta süt bezi yeterli olmadığı için hep az süt gelirdi. sağardım 10-20 cc ancak çıkıyordu. ama sağ taraftan 110-120 cc gelirdi.ne garip bir durum değil mi? eğer sağ taraf da aynı şekilde olsaydı muhtemelen senin gibi kısa süre emzirebilecektim. ama sağ taraftan çok şükür süt gelmeye devam etti. ve halen emziriyorum. ama ben o dönemde bu durumu kafama takıp resmen lohusa depresyonuna girdim. kendimi helak ettim desem yeridir. Allaha inancım olmasaydı çoktan intihar etmiştim. doktor kontrolleri sanki sınav gibiydi benim için stresten geberiyordum... bu yüzden düşünüyorum da şu hayatta hiç bir şey için kasmaya gerek yok, elimizden gelenin en iyisini yaptık ve yapıyoruz sonuçta.

canım benim kızım da gece emerek uyurdu hep, ama son zamanlarda akşam yemeğini çok yiyince onu tam sindrimeden bir de üstüne emince uykusundan uyanıp kustu 2-3 kez. ben de gece emmesini kestim, sadece uyanıp meme isterse emziriyorum, bunun dışında sabah öğlen ve akşam günde 3 kez emziriyorum midesi dolu değilse kusma olmuyor, ama mide doluysa bir de üzerine emzirince kusma olabiliyor.

evet canım bizde de 8 diş var ama iştah desen yok...zaten bir bak dişi olmayan bebeler daha kilolu, neden dersen bizim gibi diş çıkarma olaylarını yaşamadılar, biz 6.aydan beri her ay diş yüzünden iştahsızlık hzuzursuzuk uykusuzluk çektik ve hala da çekiyorz kzıımın damağında azı dişllerinin yerleri bemmbeyazzz yakında geliorlar çok korkuorumm

Selam arkadaşlar ,

biz hala banyoda ağlıyoruz ne yapacağımı şaşırıdm.

Bide bana ucuz bir bebek arabası tavsiye eder misiniz ? haftasonu böyle alıp parka çıkacağım seviyede dandik :)
Banyo bizimde aynı aglaya aglaya yikaniyoruz dün babasıyla yıkadık oyun oynaya oynaya bebeklerini yikadik balık yuzdurduk türlü sebeklik yaz gelsede onlarda suyu istese

Banyo bizimde aynı aglaya aglaya yikaniyoruz dün babasıyla yıkadık oyun oynaya oynaya bebeklerini yikadik balık yuzdurduk türlü sebeklik yaz gelsede onlarda suyu istese

bizim ki ona da kanmıyor ki
duşakabinde yıkadık 2-3 kea herhalde ondan korktu dedim dün küvetinde yıkadık çığlık çıüğlıya her yer sırılsıklam oluyor

Selam arkadaşlar ,

Bide bana ucuz bir bebek arabası tavsiye eder misiniz ? haftasonu böyle alıp parka çıkacağım seviyede dandik :)

selam canım,
bizimki de ağlıyordu birkaç a ydır banyo yaparken, şimdi ağlamıyor, ördeklerini koyuyoruz onlarla oynuyor, oyuncak koymayı denedin mi,biz de defalarca koyduk oyuncak hepsinde ağlıyordu ama ne olduysa bir süredir ağlamıyor,

Kaşık maması dediğin nedir canım? Yani hazır mı satılıyor?
marketlerde satilan toz haldeku mamalardan.fece mamasi olanlardan al. 7 tahilli, pirinc tanecikli, sutlu biskuvili falan diye cesitleri var. suyla hazirlananlari da var, devam sutuyle hazirlanani da.
ben yatirmadan once cizgi film acip yediriyorum. yani asssssslaaaaaa yapmam dedigim birseyi yapiyorum (

kızlar herkese hayırlı haftalar,

ben diyetisyene gidip kilo vermeye karar verdim. ankara da formeo diye bir merkezi aradım online hizmet veriyorlarmış anne-bebek diyetsiyeni var ama çok pahalı geldi, aylık 600 tl.
bizim burada bir hastane var, eşimin akrabası orada doktor, onun diyetsiyeninden fiyat aldım ve referans aldım, fiyat 1 muayene + 3 kontrol 90 tl.

spora vaktim yok açıkçası, hem spor yapsam bile diyetisyensiz bu iş olmuyor.ben çok yemek yerim, aileden böyle alıştık. hayatım boyunca zayıftım 50-55 arasıydım. ama çok da spor yapardım. her yere yürürdüm bir kere...ama hem bankacılık hem de yaş 30 dan sonra metabollizma yavaşlıyor kilo alımı başlıyor. şu an 12 kilo fazlam var, 3 ya da 4 ayda vermeyi düşünüyorum. 72 kiloyum idealim 60. emzirirken diyetisyen eşliğinde zayıflayan var mı aranızda,

senin bebe tombiş deil mi kuzum neden yediriyorsun? gece acıkıp sık sık uyanıyor mu yemeyince?

100 lğ banyo toplarından aldık bebeklerini koyduk onları yıkıyorum küvette oyunlar oynuyorum eğleniyorum
ama yok gene aynı gene aynı

sizin öğünler nasıl bende gece maması veriyorum ama kessem mi diyede düşünüyorum.

kahvaltı
meyve püresi
çorba
yoğurt
gece maması

Selam arkadaşlar ,

canim kucaginda yikamayi denedin mi. benim kizim yikanmayi cok sever ama dusakabine veya kendi kuvetine koymaya kalkarsan kiyameti kopariyor.aslinda korkuyor. biz 4-5 ayliktan beri kucagimizda yikamaya basladik. e tabii o da buna alisti. yazin balkona sisme havuz koyucam alismasi icin

Günaydın kızlar Nasılsıniz? Ben ceylini odasına yatağına alistirmaya çalışıyorum dün ilk kez ceylinin odasında yer yatağında uyuduk beraber ceyloş uyuyunca yatağına koydum önce odasına sonra yatağına alissin istiyorum inşallah becerebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…