2014 Şubat Anneleri

yok hayatım beden kitle endeksi 24'tü o zamanlar (25'e kadar normal kilolu olarak geçiyor). ideal kilom 60, ancak ben 68 ile hamile kaldım. bir de ilk 3 ay dikkatli olmamız gerektiği için vücut hiç hareket etmedi, eskiden hep spor yaptığım için hareketsiz kaldığım anda metabolizmam yavaşlıyor ve kilo alıyorum.

Anladım canım benim senin spor yapmamaktan kaynaklanmış , bana doktorumu. Dediği normal beslenmene dikkat et hergün ceviz ye yoğurt tüket dedi haftada iki gün balık bide tabi ben hiç bişey yiyemiyorum o ayrı ;(

kızlar aranızda benim gibi 14.haftaya kadar 5 kilo alan oldu mu?

doktorum daha erken diye beslenme programı vermedi, galiba 4.ayda verecek, ama geçen haftaki kontrolde çok kilo aldım diye söyleyince sadece kızartma ve hamurişinden uzak durmamı söyledi. bunların bebeğin gelişimine hiç bir faydası olmazmış.

zaten hepimiz gazlı içecek, paketli gıda(cips,çikolata,bisküvi) gibi yiyeceklerden uzak duruyoruz.

yavaşlaman lazım ilk hamileliğimde 57 ile başladım 83 le bitirdim.gözünü korkutmayayım ama söylemem lazım preklamsi oldum,35.hft da bebeği aldılar.ne bulursam yiyordum,yerimde duramıyordum,hamilelik diyetlerine bakarsan öyle beslensek normalde manken gibi oluruz.şimdi de dikkat etmeye çalışıyorum biraz şişmanım 72 idim 68,5 oldum henüz almadım almaya korkuyorum.sağlık açısından yani.

Kızlar hepinize iyi bayramlar diliyorum. Bayram sonrasında görüşmek üzere...:16::16::16:
sana da iyi bayramlar,sağlıkla gel inşaallah...

adally,EBUS gözünüz aydın benim annemde yarın kardeşimin yanına gidiyor,kendimi yalnız hissediyorum,ilk defa annemden yalnız bayram geçireceğim,allah sevdiklerimizden ayırmasın bizi.

BENDE hızlı alıorum 5 kilo değil ama 2 kilo aldım işin garip tarafı iştahım yok çok yemiorum ama alıorum hormonlardan mıdır nedir anlamadım?? hareketsizdim ilk 3 ay çok bulantı oluodu çıkarmıyım die sürekli yatıodum ondan oldu herhalde. buarada dün doktordaydım 2 haftaya doğum yapacak bi hamişle konuştum toplamda 5 kilo almış kızz depresyona girdim onu görünce:) ben daha şimdiden 2 kilo aldım hayrettt.

senin aldığım 2 kilo çok normal, ancak bahsettiğin kişinin aldığı 5 kilo çok anormal bence

Bir gebelik sitesinden alıntı:Alınan kiloların yaklaşık 3-4 kilosu bebek, 1 kg plasenta yani bebeğin eşi, yaklaşık 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su depolanmasından kaynaklanır. Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır.

Yani 11-12 kilodan ötesi yağ:)

senin aldığım 2 kilo çok normal, ancak bahsettiğin kişinin aldığı 5 kilo çok anormal bence

Bir gebelik sitesinden alıntı:Alınan kiloların yaklaşık 3-4 kilosu bebek, 1 kg plasenta yani bebeğin eşi, yaklaşık 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su depolanmasından kaynaklanır. Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır.

Yani 11-12 kilodan ötesi yağ:)

İnşallah bizde 11 kilo ile tamamlarız ben 63,5 ile hamile kaldim şu an 60,5 falan çıkıyorum 72 ile doğuma girsem süper olur kilo verilir ama fazlasıda bebek içinde bizim içinde zarar

yavaşlaman lazım ilk hamileliğimde 57 ile başladım 83 le bitirdim.gözünü korkutmayayım ama söylemem lazım preklamsi oldum,35.hft da bebeği aldılar.ne bulursam yiyordum,yerimde duramıyordum,hamilelik diyetlerine bakarsan öyle beslensek normalde manken gibi oluruz.şimdi de dikkat etmeye çalışıyorum biraz şişmanım 72 idim 68,5 oldum henüz almadım almaya korkuyorum.sağlık açısından yani.

haklısın canım önlemini en baştan almakta fayda var.

selam 2014 un en guzel annelerııı:16::16::16::16::16: Arefenız mubarek olsun, sımdıden de bayramınız kutlu olsun:16::16: Hrkes ıyıdır hersey yolundadır ınsallah...Ben ıyıyım aslında bı ıyı bı kotuyum bazen cosuyo buulantılarım bazen duruluyo aman bebeısler ıyı olsunda.. Benımde erkegım olcak nasıpse kesınlestı, saglıkla gelsınlerde ınsallah...

bende 46 kg hamile kaldım 13 haftalığım ve 4 kilo aldım iştahım kesildi üstelik eskiden daha çok yiyordum

Kızlar ben kaç kilo ile hamile kaldığımı bilmiyorum yaa :( Doktor ilk kez 8. haftada tartmıştı 66.6 kg çıkmıştım. 12. haftada 68.1 kg çıktı çok almışsın dedi :( doğru dürüst ben de yiyemiyorum ama nasıl oldu anlayamıyorum :(

Sağlıklı, mutlu, huzurlu olarak ailemizle, sevdiklerimizle ve bebişlerimizle geçireceğimiz nice güzel bayramlara inşallah... Hayırlı ve mutlu bayramlar hepinize.:16:

Kizlarr kilodan bahsedilmis hemen bende atlim :)) benn diyet yapiyordum. 64 e kadar dusmustum.sonra hamile kalmadan once folik asit kullandim . Diyeti biraktim hoopp birdenn 70 e ciktimm. Zatenn hep bi siskinlik de cabasi .kusmadim.rahattim.surekli uyudum. 13.haftadayim.73 kilo oldum.normal yiyorum ama pekmez falanda yiyorum .ondanmi cok kilo aldim.bebisler saglikli olsunda napaliimm.

bende 46 kg hamile kaldım 13 haftalığım ve 4 kilo aldım iştahım kesildi üstelik eskiden daha çok yiyordum
Hormonlardan vucudumuz değişiyor bu nedenle normal olduğunu düşünüyorum
selam 2014 un en guzel annelerııı:16::16::16::16::16: Arefenız mubarek olsun, sımdıden de bayramınız kutlu olsun:16::16: Hrkes ıyıdır hersey yolundadır ınsallah...Ben ıyıyım aslında bı ıyı bı kotuyum bazen cosuyo buulantılarım bazen duruluyo aman bebeısler ıyı olsunda.. Benımde erkegım olcak nasıpse kesınlestı, saglıkla gelsınlerde ınsallah...
Hayırlısı olsun sağlıkla kucağına al inşallah oğluşunu ;) erkekler çoğunlukta topikte ;)
Kızlar ben kaç kilo ile hamile kaldığımı bilmiyorum yaa :( Doktor ilk kez 8. haftada tartmıştı 66.6 kg çıkmıştım. 12. haftada 68.1 kg çıktı çok almışsın dedi :( doğru dürüst ben de yiyemiyorum ama nasıl oldu anlayamıyorum :(

Canım vucudum su tutmasıyla ilgili olabilir benimde gün gün değişiyor çünkü her sabah tartılıyorum ;)

:nazar::emir_bebek:hayırlı olsun iyi bayramlar.

Kizlarr kilodan bahsedilmis hemen bende atlim :)) benn diyet yapiyordum. 64 e kadar dusmustum.sonra hamile kalmadan once folik asit kullandim . Diyeti biraktim hoopp birdenn 70 e ciktimm. Zatenn hep bi siskinlik de cabasi .kusmadim.rahattim.surekli uyudum. 13.haftadayim.73 kilo oldum.normal yiyorum ama pekmez falanda yiyorum .ondanmi cok kilo aldim.bebisler saglikli olsunda napaliimm.

kilo almamak için diyet yapmak olmaz da hızlı kilo alınca da tansiyon ve şekerle uğraşmak zorunda kalıyoruz.hamur işlerini seviyorum mesela hep uzak durabilsek...

aynı kilodayız canım, birbirimizle ara sıra paylaşalım kilo durumunu olur mu?
ben de senin gibi hamilelik öncesi 4-5 ay folik plus kullandım, demek ki ondan da kaynaklandı...

kilon iyi aslında canım hiçte değil yani boyun kaçki tombik diyosun

boyum 1.58 kilom boyumdan fazla hehe:) ya gebelikten önce pilates falan yapıyordum sıkılaşmıştım görüntüm iyiydi göbek filan baya gitmişti fakat tabi ilk 3 ay yapmam zararlı olabilir diye bırakınca kaslar kendini saldı galiba:) bayramdan sonra hamile pilatesine başlıcam:) bugün ense kalınlığı ölçüldü her şey normal görünüyor, burun kemiği de normal oluşmuş:)hop hop hopluyordu bebeğim çok güldürdü bizi. doktoru şaşırttı dur bi napıyosun çocuk diyor:) 2 li test için kan verdim haftaya alıcaz sonuçları. hayırlısıyla güzel sonuçlar alırız inşallah:)

Bebeğimin hareket ettigini ben de hissediyorum rahmin oldugu yerde bir yukselti ve sertlik var bende o yukselti uzandigim zaman sağdan sola geçiyor ya da ortaya geliyor ve ben yer değiştirirken hissediyorum. Hemen dokunuyorum ve farkli yerde oldugunu goruyorum

boyum 1.58 kilom boyumdan fazla hehe:) ya gebelikten önce pilates falan yapıyordum sıkılaşmıştım görüntüm iyiydi göbek filan baya gitmişti fakat tabi ilk 3 ay yapmam zararlı olabilir diye bırakınca kaslar kendini saldı galiba:) bayramdan sonra hamile pilatesine başlıcam:) bugün ense kalınlığı ölçüldü her şey normal görünüyor, burun kemiği de normal oluşmuş:)hop hop hopluyordu bebeğim çok güldürdü bizi. doktoru şaşırttı dur bi napıyosun çocuk diyor:) 2 li test için kan verdim haftaya alıcaz sonuçları. hayırlısıyla güzel sonuçlar alırız inşallah:)

ne güzel canım darısı başıma

Back
X