2014 Şubat Anneleri

inşallah almıştır kucağına
benim annem beni 3 günde ve çok zor doğurmuş ters geliyormuşum ve zorla çevirmişler sezeryan olmadığı için de o kadar çok sancı çekmiş ona kalsa normal yapma diyor canı yanınca korkuyor işte
son ay bende yiyeceğim hurma inşallah bana da kolaulık sağlar

ayyy bende cok korkuyorum diyorum dikis olcak madem bari sezerysn olayim diyorum

ya kusura bakmayında kızlar birisi şey gibi şöyle düşünün hani kaşınız yarıldı be oraya dikiş atıldı gibi düşünün diğeri kaşınızdan ameliyat olmak gibi
ikisi aynı şeymi ????????

Yani o kesiden korkup sezeryan istemek ikisi aynı şeymiş gibi bana tuhaf geliyor kızlar nolur bana kızmayın
Hayır kesik olacaksa bari oramda olsun hiç olmazsa bir ben birde kociş görür

çok teşekkür ederim canım..annem hep doğurmasını bilen bakmasınıda bilmeli der hep..benimkide o misal..kimseye minnet etmek istemiyorum ne bilim..zaten eşim herşeye herkese bedel sağolsun..akşam gelince çocuğun tüm sorumluluğunu üstüne alıyor adamcağız..
oğlum kakası gelince söylüyor ama tuvalete gitmek istemiyor..ama sanırım 1-2 aya daha ihtiyacımız var..akıllı bir çocuk teyzesi inşallah öğrenecek..

ne güzel kendi sancınla doğurmuşsun..inşallah 2.gebeliğimizde normal doğumla sonuçlanır,tek dileğim bu..mide bulantılarım azaldı ama yemeye yemeye midem küçülmüş resmen..2 lokmayla tüm günü geçirebiliyorum..

Son düzenleme:
ayyy çok yazmışsınız atlayarak bile okumaya üşendim:) var mı bir olumsuzluk ya da güzel bir gelişme???
bende bir halt yok:) yarın doktora gitcez eşimle afp için o kadar...ama göbeğim çıktı sanki yani büyüdü gibi....

MAŞALLAH ANNESİ OĞLUŞUNA
BENİM SIPAMDA O DÖNEMDE ÇİŞİNİ SÖYLERDİ KAKAMIZI ÇOK ZOR ÖĞRENDİK BİZ ÖNCE KAKAYI ÖĞRETMEK İYİYMİŞ YANİ ÖYLE DİYORLAR SENİNKİ KAKASINI SÖYLÜYORMUŞ MAŞALLAH
BİRİNCİYİ NORMAL DOĞURDUKTAN İKİNCİ ÇOK KOLAY OLUYORMUŞ GENELDE ÖYLE YANİ ALLAHTAN BİŞİ OLMASSA ACİL BİR DURUM FALAN BENDE BUNU 2 SAAT SANCIYLA DOĞURMAYI PLANLIYORUM
BENİM ABLAM İLK YEĞENİMDE 9 SAAT SANCI ÇEKTİ İKİNCİYİDE YARIM SAAT SANCIYLA DOĞURDU HASTANEYE YETİŞTEMİYORDUK NERDEYSE YOL AZ DAHA SÜRSE ARABADA DOĞRURDU KESİN

bide ben çok su içiyorum ya kızlar

işten eve gidene kadar 2,5 litreyi buluyor nerdeyse su yararlı ama fazlasının zararı olurmuki ?

sürekli tuvalete gidiyorum

Hosgeldin canim o testide bilmiyorum nedir acaba

Roman havası oynarsak bende karşına geçebilirim

Ne güzel anlatmışsın canım valla yalan değil bende normal doğuramazmışım gibi hissediyorum sürekli sezeryanda aklım fikrim Allah büyük

ne yalan söyleyeyim, eskiden sezeryan derdim.çünkü doktor bir arkadaşım, meşhur bölge deforme oluyor fln diye korkutmuştu. annemi de beni doğururken doğurtmayı becerememiş beceriksiz doktor, yok bayıltmışlar, yok kesmişler, yok forseps(vakumla)çekmişler kafamı! kadıncağızın 12 dikişi varmış ve o dikiş yerlerinden hep sıkıntı çektiğini söylerdi.

ama doğum hikayelerini okuyup bilinçlendikçe, kesisiz normal doğum yapılabildiğini öğrendim. kegel egzersizleriyle birlikte meşhur bölgenin eskisinden daha iyi duruma gelebildiğini de.

tabii herkes kendisini düşünüyor bence, annenin ne hissettiğini ya da vücudunu düşünen yok. doğal ve yıllardır uygulanan bir yöntem varken karın bölgesindeki kasları kestirmek çok manasız geliyor bana. eğer bebekte ve bende her sey yolunda olursa normal doğum diye direticem, biliyorum ailedeki herkes bana karşı çıkıcak ama bunu yaşamak istiyorum, Allah'ım yardım eder inşallah hepimize...

sana katılıyorum bu konuda güzelim...normal doğumda haliyle rahim biraz genişliyor eğer kesik atmazlarsa zorlamayla daha da genişler aslında kesik kadın için faydalı olabiliyor çoğu durumda amaaa tabiki suyuyla birlikte kesik gerektirmeden yağ gibi doğum olsa ne güzel ama olmasa da korkulacak birşey olduğunu zannetmiyorum....kime sorduysam o sancıyla hissetmediğini söyledi....hele dikişler en kolay kısmı çünkü lokal anestezi uyguluyorlarmış bakmayın kafii:)))

haaa ben normalden korkuyormuyum eveettt ama kesikten sebep değil o sancıların nasıl birşey olduğunu bilmediğim için çok korkuyorum

senin ilk dogumun normalmi

evet hemde nosnormal Suyum geldi evde gece 12:30 da hemen evde çıktık 1 de hastanedeydik ben musmutluydum artık doğum yapıcam neşesiyle gittim sancım yoktu çünkü o anlarda 1 de yatışım yapıldı ebeye dedim suni sancı vericekmisiniz hayır kendi sancınız beklicez dedi (ama ben 37.haftamda hafif sancılarım tutmuştu ve onda açıklığım 2,5 cm olmuştu yani 3 haftayı 2,5 cm açıklıkla geçirdim) gece doğum için hastaneye gittiğimizdede açıklığım 3 cmdi
1,15 de kendi sancım başladı zaten saat sabah 6 da 10 cm olmuştu açıklık 6 da doğumhaneye girdim fakat bebek 7,30 da doğdu çünkü yok yukardydı hep sıpam kanal inmemişti ıkınmam ve indirmem uzun sürdü midemin üzerine yattı iki kez ebe öyle doğdu oğlum
ama netice doğdu yani
6 da dikişim vardı ayrıca Sonucunda 6-7 günkadar iki sandalye arasına oturdum ben yani iki sandalyeyi yanyana koyup aradaki boşluğa getirdim dikiş yerimi ama sonraları geçti tabi acısı

maşallah canım inşallah 2. bundan daha basit olur

bende böyle okuyunca daha bir hevesleniyorum doğurmaya sancılar gelince hemen gitmeyin hastaneye diyorlar (su patlamamışsa)
bende ilk sancılarımı evde çekmeyi düşünüyorum hastaneden nefret ederim ben oraya gidince strese girmek istemiyorum
dk var sanırım kaçta gitmek lazım acaba ?

bu aydan itibaren egzersize başlamam lazım kolay doğum için bildiğiniz bişeyler var mı ?

Ayyyy benim annem butun dogumlsrinda cok aci cekti son karfedimde 28 dikiş vardi ve patladi sanirim o yuzden bu korkularim insallah hepimiz hsyirla kurtuluruz

canım evet kesiyi hiç hisetmiyorsun ayrıca dikişleri atmadna önce bir iğne vurdu ben onuda hissetmedim sonra zaten bi yandan konuştuk sohbet ettik bir yandan beni dikti adam

keside inan çok sorun değil fakat 12 de çok fazla evet
mesela bir akrabam var kızın tam 18 dikişi varmış ve sancıyı 2 gün çekmiş onda doktorun normal diye diretmesi saçma bence yani doğrabilse zaten 2 gün sürmezki sancı bu gibi durumlarda sezeryan tercih etmek dah amantıklı riskler açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…