• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Hosgeldin canim o testide bilmiyorum nedir acaba

canım bende bilmiyordum ama çocukta bir anomali var mı,omurga da bir eksiklik ya da organlarda sorun var mı diye bakıyorlarmış...bilmem ki yarın görcem,hem kan vercem hem de ultrasonla ölçümler yapılacak...

ayyyy benim annem butun dogumlsrinda cok aci cekti son karfedimde 28 dikiş vardi ve patladi sanirim o yuzden bu korkularim insallah hepimiz hsyirla kurtuluruz
canım o kadar dikiş olacağına evet sezeryan daha mantıklı bencede
10 na kadar dikiş normal diyorlar açıkcası ama gerisi kıçına kadar makatına kadar kesik demek :50:
maşallah canım inşallah 2. Bundan daha basit olur

bende böyle okuyunca daha bir hevesleniyorum doğurmaya sancılar gelince hemen gitmeyin hastaneye diyorlar (su patlamamışsa)
bende ilk sancılarımı evde çekmeyi düşünüyorum hastaneden nefret ederim ben oraya gidince strese girmek istemiyorum :29:
Dk var sanırım kaçta gitmek lazım acaba ?

Bu aydan itibaren egzersize başlamam lazım kolay doğum için bildiğiniz bişeyler var mı ?

ay inşallah canım ya
allah hepimize kısmet etsin
benim suyum patlamıştı işte hemde ne patlama musluktan akıyordu sanki halılar falan hepsi batmıştı :9::9::9:
Arabanın koltuğuda öyle :9::9::9:

CANIM 5 DAKİKADA 1 E DÜŞNCE GELİN DİYORLAR

Son düzenleme:
ay inşallah canım ya
allah hepimize kısmet etsin
benim suyum patlamıştı işte hemde ne patlama musluktan akıyordu sanki halılar falan hepsi batmıştı :9::9::9:
Arabanın koltuğuda öyle :9::9::9:

CANIM 5 DAKİKADA 1 E DÜŞNCE GELİN DİYORLAR

bir yandan da benim eşim çok panik onunla ne yaparım bilmiyorum :ssz:
bana kalsa doğumun son anında anneleri aramak isterim ama eşim çok fena :45: suyum patlasa bayılır gibi geliyor:34:

Bu arada su içme konusunda rekor bende sanırım günde 4 litreyi geçtiğine eminim :9::9::9:
Ben normaldede böyleyim ama çok su tüketirim yani hani en içmeyeyim bugün desem 2 litreyi geçer
gece uykudan uyandığımda mesela çiş yapıyorum ya sonrasında 1 bardak içiyorum 5 kez kaksam 5 bardak su içmiş oluyorum gece bu zaten 1 litre ediyor

Ayyyy benim annem butun dogumlsrinda cok aci cekti son karfedimde 28 dikiş vardi ve patladi sanirim o yuzden bu korkularim insallah hepimiz hsyirla kurtuluruz

ooooooo 28 dikiş nolmuş yaaa makatından yukarıya kadar mı kesmişlerr????????? çok talihsiz bir durum olmuşş...

bu arada kızlar hemen hastaneye gidenler çok pişman çünkü açıklık var mı yok mu diye sürekli elle kontrol ediliyormuş ve çok can yakıcı saçma bir durum olduğunu söylüyorlar...

Bu arada su içme konusunda rekor bende sanırım günde 4 litreyi geçtiğine eminim :9::9::9:
Ben normaldede böyleyim ama çok su tüketirim yani hani en içmeyeyim bugün desem 2 litreyi geçer
gece uykudan uyandığımda mesela çiş yapıyorum ya sonrasında 1 bardak içiyorum 5 kez kaksam 5 bardak su içmiş oluyorum gece bu zaten 1 litre ediyor

ayyy ben 1 litre bile içmiyorum günde ama 3 kere tuvalete kalkarım gece....çok kötü bu su içmeme huyum ama sıvı alıyorum gün içinde tabikii offff bir de su içsemmm:(((

Bana kalsa doğumun son anında anneleri aramak isterim ama eşim çok fena :45: Suyum patlasa bayılır gibi geliyor:34:

aslında eşlerimizin metin olması gerek benimki çok sakindir mesela suyum geldi diye bağırıdm oda uyumuştu bi sıçradı yerinden ne bağrıyorsun ya diyor bana ne bağrıcam doğruyorum diyorum tamam anladıkta gel güzelce uayndır diyor niye bağrıyorsun diyor :9::9::9::9::9:
Vede hep sakin ben sancı çekerken yanımdaydı zaten herkes odada annem kayınvaldem ve eşim
ben sancıdan kafama vurmak istiyorum daha doğrusu elimi bi yere vurma ihtiyacı hissediyorum kafam vuruyorum
dur dediler bana kafana vurma oturdu eşim yanıma 5 saat boyunca elini açtı eline vurdum sürekli :9::9::9:

Son düzenleme:
Canlarım bende her zaman sezeryan doğum yapıcam derdim, korktuğum için. Hamile kaldığımı öğrendiğimde de kesin sezeryan dedim. Sonra Rabbim sen kendini düşün öyle, bebişini düşünme dedi, bi güzel düşük tehlikesi atlattım. Sadece sırt üstü yattım günlerce. İç çamaşırımda kanı görüp doktora nasıl gittik anlatamam, ağlaya ağlaya doktora anlatıyorum kan geldi falan diye. Çok şükür düzeldik ama, o günden sonra bebeğim nasıl iyi olacaksa öyle dedim ve sezeryan korkum tamamen bitti çok şükür :) Allah nasip ederse çatır çatır doğurucam :)

aslında eşlerimizin metin olması gerek benimki çok sakindir mesela suyum geldi diye bağırıdm oda uyumuştu bi sıçradı yerinden ne bağrıyorsun ya diyor bana ne bağrıcam doğruyorum diyorum tamam anladıkta gel güzelce uayndır diyor niye bağrıyorsun diyor :9::9::9::9::9:
Vede hep sakin ben sancı çekerken yanımdaydı zaten herkes odada annem kayınvaldem ve eşim
ben sancıdan kafama vurmak istiyorum daha doğrusu elimi bi yere vurma ihtiyacı hissediyorum kafam vuruyorum
dur dediler bana kafana vurma oturdu eşim yanıma 5 saat boyunca elini açtı eline vurdum sürekli :9::9::9:

ben hiç sanmam eşim direk napcam ben demeye başlar.
inşallah beni yanıltır valla :1:

merhaba hanımlar..
inşallah hepiniz iyisinizdir..benim hamilelik biraz zorlu geçiyor..bu ikinci gebeliğim..henüz hala kilo alamadım hatta 2 kg kaybım var..16.haftamdayım..gün içinde çok yoruluyorum..21 aylık oğlum var,hayırlısıyla 2.oğlum olacak..şimdi oğlanı tuvalet eğitimine alıştırıyorum,kardeşi olmadan bu işi halletmem lazım...
ilk gebeliği olanların yazdıklarını okudukça yüzümde bir tebessüm beliriyor..benim ilk gebeliğim rahattı fakat rahatsızlıklarım vardı..mesala guatr,insülün direnci ve buna bağlı olarak 30 kg kadar almam,kanamam ve beraberinde hep aynı soru bebeğime birşey olur mu?yok olmayınca olmuyor işte..Rabbim koruyor meleklerini..
size kısaca doğum hikayemi anlatayım belki bir nebze rahatlarsınız..hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri hep sezeryan istemiştim..eşim doktor olduğu için hep normal doğumdan yanaydı..40+3 gün boyunca sezeryanla yattım sezeryanla kalktım..tabi ne sancı var ne su ne nişan..bünye hazır ama korkudan doğuramıyorum..içimde bir sıkıntı vardı...eşime hadi ultrasona girelim dedim..hafta sonuydu..direkt eşimden dolayı doğum salonundaki ultrasona giriyordum..içeri girdim ve karşımda hiç muayene olmadığım bir doktor vardı..içerde bir kadının ağlama sesleri oda 40+3 günlükmüş,tesadüf işte..bebeği anne karnında kakasını yemiş ölmüş..daha sonra doktor ultrasonda beni muayene ettikten sonra eşime neyi bekliyoruz gelin suni sancı verelim olursa olur olmazsa sezeryana alırız dedi..tabi bende bir korku hem o kadının feryadı hem bana verilecek suni sancı hemde hiç muayene olmadığım bir doktor vesayre vesayre..siz düşünün halimi..yok böyle olmayacak tamam dedim bismillah deyip yatışımı yaptım..saat 20.30 suni sancı verildi ve ben 23.00 da oğlumu kucağıma aldım..evet tam 2,5 saatte doğurdum..ve inanın tek bir çığlık bile atmadım..doktor eşime hiç bağırmadığımı acı eşiğimin çok yüksek olduğunu söylemiş..yooo alakası yoktu çünkü o kadını gördüğümde sadece şükrettim halime ve biranönce doğurmak için elimden gelen tüm çabayı gösterdim..sezeryan isteyen ben normal doğurmuştum..size tek tavsiyem kızlar kötü doğum hikayeleri anlatan kişilerden uzak durun..beyninize çatır çatır doğuracağım diye komutlar verin.inanın normal doğum yapamayacak biri varsa oda bendim..valla gittim kuzu kuzu yattım paşa gibi doğurdum..pisim pasım hep hastanede kaldı..sezeryan olsaydım biliyorum çok çekecektim..Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

Valla tebrik ediyorum ve masallah diyorum ben de sezeryan istiyorum ams kuzenim vs normal dogum yaptilar ve harika diyor.ama canim cok tatli galiba:)

merhaba hanımlar muhabbetiinizi böldüm ama moralim cok bozuk desteğinize ihtiyacım var. 2li tarama testi sonucuma göre bebeğimin zekası cok geriymiş. sonuclardan anlayan var mı? trisomy 21 risk; 1.70. ama doktor ultrsyonda gayet ii gözüküo dedi sasırdı hatta sonuca. fakülteye giidin aminosentez yaptırın dedi esimde istemio ben napacam simdi? yardımcı olun

ooooooo 28 dikiş nolmuş yaaa makatından yukarıya kadar mı kesmişlerr????????? çok talihsiz bir durum olmuşş...

Bu arada kızlar hemen hastaneye gidenler çok pişman çünkü açıklık var mı yok mu diye sürekli elle kontrol ediliyormuş ve çok can yakıcı saçma bir durum olduğunu söylüyorlar...

canım herşeye ben cevap veriyorum ama şöyleki ben 2 kez yalancı sancı ile gittim işte birinde 37.haftamdayım zaten kontrolüm vardı gittim dedim geceden beri ağrılarım var dedim oda zaten çat muayenesi yapcam dedi baktı açıklık 2,5 cm tabi bakarken acı oluyor çünkü birde kendimizi kasıyorum adam elini sokuyor kolaymı
dedi doğum başlamış ama yalancı sancıda olabilir sancın artadabilir eve gidin sıklaşınca gelin
gittik eve sancı arttı tabi elini oraya sokunca birde dediki kan gelebilir endişe etme evet kanda geldi birazcık
sonra 4 saat sonra sancı kaçtı geri
birde ondan 1 hafta sonra gece sancım tuttu diye gittim düzensizdi sancılar açıklık yine 2,5 cm ntsde sancı azar çıkıyor gidin sıklaşınca gelin dediler gittik sancı yine kaçtı
sonra işte suyum geldi öyle gittim ondada ebeler 2 saatte bir geldi açıklığa bakmak için 6 cmden sonra elini bile hissetmiyorsun zaten öyle kolay girip çıkıyor :9::9::9:

merhaba hanımlar muhabbetiinizi böldüm ama moralim cok bozuk desteğinize ihtiyacım var. 2li tarama testi sonucuma göre bebeğimin zekası cok geriymiş. sonuclardan anlayan var mı? trisomy 21 risk; 1.70. ama doktor ultrsyonda gayet ii gözüküo dedi sasırdı hatta sonuca. fakülteye giidin aminosentez yaptırın dedi esimde istemio ben napacam simdi? yardımcı olun

geriymiş derken canım azmı çıktı çok mu ?
ben 4lü test yaptırdım sonucum 128 anlatırken bile sinirleniyorum başka doktora gittim çünkü bana bu işte bişey var çok az dedi çıktı gitti
bu hafta kendi doktoruma gideceğim.bakalım o ne diyecek.
doktor yanılmış olabilirmi ?

canım herşeye ben cevap veriyorum ama şöyleki ben 2 kez yalancı sancı ile gittim işte birinde 37.haftamdayım zaten kontrolüm vardı gittim dedim geceden beri ağrılarım var dedim oda zaten çat muayenesi yapcam dedi baktı açıklık 2,5 cm tabi bakarken acı oluyor çünkü birde kendimizi kasıyorum adam elini sokuyor kolaymı
dedi doğum başlamış ama yalancı sancıda olabilir sancın artadabilir eve gidin sıklaşınca gelin
gittik eve sancı arttı tabi elini oraya sokunca birde dediki kan gelebilir endişe etme evet kanda geldi birazcık
sonra 4 saat sonra sancı kaçtı geri
birde ondan 1 hafta sonra gece sancım tuttu diye gittim düzensizdi sancılar açıklık yine 2,5 cm ntsde sancı azar çıkıyor gidin sıklaşınca gelin dediler gittik sancı yine kaçtı
sonra işte suyum geldi öyle gittim ondada ebeler 2 saatte bir geldi açıklığa bakmak için 6 cmden sonra elini bile hissetmiyorsun zaten öyle kolay girip çıkıyor :9::9::9:

doğuma yakın bakacaklar dimi sadece alttan

normal alttan baksınlar korkmam ama sankibu acıtacak gibi geliyor :9:

bana kalsa doğumun son anında anneleri aramak isterim ama eşim çok fena :45: suyum patlasa bayılır gibi geliyor:34:

al benden de o kadar... inanılmaz panik, ve "ben seni götüremem, ya gece olursa, ya ben işteyken olursa" diye şimdiden panik oluyor. valla bu gidişle kendim arabayı süre süre gitcem herhalde:)

canım eşini ikna et amniyosentez yaptır tavsiyem....eğer içini kemiriyorsa tabii haaa eğer ne olursa olsun ben bu bebeği doğuracam zaten diyorsan hiç yaptırma o zaman...rabbim seni darda bırakmasın güzelim yaa inşallah test sonuçları yanılmıştır istersen önce başka yerde 3lü ya da 4lü yaptır

ÖNCE BİR SAKİN OL

ikili teste veya 3lü 4 lü testler bebeğinin zeka seviyesini göstermez ne demek bebeğimin zekası düşük :19:
bunlar sadece TARAMA testi TANI asla değil yani kesin değiller

bebeğinde trizomi ve down sendromu olup olmadığına dair bir olasılık hesabı
ikiside kromozomal bozukluk ve bebeğin zekasınıda etkiliyor

senin sonucunda sanırım 70 de bir risk çıkmış bu demek oluyorki seninle aynı kan ve usgdeki ende kalınlığı aynı olan ve aynı yaşta olan kadınlardan her 70 kadından birinde trizomi görülmüş demek
bi nevi seni uyarıyor
kesin sonucu ancak amniyosentez verir doktorunda bunu önermiş zaten
ayrıca sonucunda olumsuz bişi çıktığında aldırma ihtimalin varsa amniyosentezi kesinlikle yaptırmanı öneririm fakat yoksa yaptırma
birde tatlım son bir şey seni dahada endişe ettirmek istemem ama trizomide bebeğin kalbindede bir sorun oluyor genelde yani USG de görebilirler bunu 20.hafta civarında detaylı USGye girmenini öneririm ama bence aminyosentezide yaptırmalısın

Öncelikle durumun zor anlıyorum canım. Ama benim bildiğim bu test tanı amaçlı deil sadece istatiski bilgiler. Anladığım kadarıyla sende risk 70 de bir yani senin özelliklerinde 70 anneden 1 inde sendrom görülmüş ama bu sende de var anlamında deil. Eğer ultrasonda normal diosa rahatla biraz . Başka bi doktora daha gitme şansın varsa git. Bu test olumsuz çıkıp sendromsuz olumlu çıkıp sendromlu bebek doğuran çok kişi var. He o doktorda amniosentez derse yaptırabilirsin . Benim arkadaşımda aynı bunu yaşadı ve yaptırdı allaha şükür sağlıklı çıktı ve şuan bebeği gayet sağlıklı. Geçmiş olsun canım umarım herşey yolunda gider kendini çok üzmemeye bebeğinide üzme

Back
X