• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

ya sen kalbini ferah tut, o kadar insan tanıdım ki bu süreçten geçmiş..hepsinin sapasağlam minnoşları olmuş...:1: yalnız için rahat etmezse elbet görün derim..ben durmadan bir doktora gidiyordum..artık deliye bağlamıştım..:1:

gittim geldim canım . antibiyotik verdi doktor . 17. haftada amniyosentez yapılıcak sonuca göre ya antibiyotiğe devam yada yanına eklenecek dedi. merak etme bişey olmuycak dedi baya bilgilendirdi beni . artık rahatım şuanlıkla rahatım amniyosentez yapılana kadar. bu arada geçmişte yapılan test sonuçlarımı aldım benim bağışıklılığım yokmuş .

İşte 16. haftanın gücü, bana doktor 13'te gittiğimde şimdi ne söylesem değişebilir dedi sustu..yorum yapmadı. Daha önce de 16'da konuşmuştu :)
Hayırlı uğurlu olsun, eee sen ne hissediyorrdun ? Bir de meşhurdur derler ya karnı sivriyse erkektir diye inanmam ama :ssz: senin nasıl karnın sivri mi? :1:

karnımın yayvanlığı dahil tüm belirtilerim ve çin takvimine göre kız, rüyalarımda hep kız bebek gördüm bugüne kadar hep kız gibi hissettim o yüzden de biraz şaşırmış olabilirim. karnımı her gören kız dedi, kalçalarım genişledi, yüzüm ve göğüslerim sivilce içinde. tüylerim eskisinden yavaş çıkıyor. daha ne kadar batıl inanış varsa hepsine göre kız :)

hanımlar sizin bu sürede tansiyonunuz düşüyornmu benim gün içinde sık sık düşüyor ayağa kalkacak halde değilim yani

gittim geldim canım . antibiyotik verdi doktor . 17. haftada amniyosentez yapılıcak sonuca göre ya antibiyotiğe devam yada yanına eklenecek dedi. merak etme bişey olmuycak dedi baya bilgilendirdi beni . artık rahatım şuanlıkla rahatım amniyosentez yapılana kadar. bu arada geçmişte yapılan test sonuçlarımı aldım benim bağışıklılığım yokmuş .

Cok geçmiş olsun arkadaşım ,üzme artık kendini huzurlu ol.....bağışıklık ilk testlerden de belli oluyor aslında..var diyen demek ki seni çok yanıltmış önceden..ilk tokso testinde bağışıklık igg ve İgm olarak çıkar..mesela ben avidite yaptırmadan önce hem özel hem devlet hastanesi hem de üniversitede değerleri ölçtürdüm. İgG 3.1, iGm 0.84 olarak çıkmıştı üçünde de ..o zaman doktorlar İgG eski değeri gösteriyor büyük ihtimalle 3 ay öncesi aldın demişlerdi..ama igm de pozitif olduğu için tehlikeyi gösteriyordu..daha sonra aviditlerde bozukluklar çıkınca ben kafayı yedim..o öyle der öteki ayrı..ama en sonunda bir perinatolog üniversitede testler daha çok yapıldığı için orayı baz almam gerektiğini amniyosenteze gere olmadığını söyledi..ilacı 11 hafta sonra o vakit bıraktım...artık yorlmuştum..ama amniyosentezler düşük aviditelerin çoğunda bile hep iyi çıkar yani çocuğa geçmez..çok rastladım bu duruma ve çok rahatladım..sen de rahatla annesi , rahatlat kendini, her şey güzel olacak...

Canım önceki hamileliğimde riskim 1/190'dı, kendi doktorum mutlaka amniyosentez önermişti, o dönemde bende kararsız kalmıştım. Prof. Dr. Rıza Madazlı'ya muayene olmuştum. Cerrahpaşa Anabilim Dalı Başkanıydı. Uzmanlık alanı riskli gebelikler, hergün en az üç beş amniyosentez yapıyor. Hep yoğun. Ama kesinlikle amniyosentezi çok gerekmedikçe yapmıyor. Benim ultrason muayenemde hiç kimseye "bilim adamı olmam münasebetiyle amniyosentez yaptırma diyemem, ama bebeğin iyi görünüyor demişti" kendi doktorum hala amniyosentez diye ısrar edince dayanamayıp, Rıza Bey'e yaptırdık. Ancak; girerken mademki bu kadar istiyorsun yapalım bakalım amniyosentezi dedi, amniyosentez apıldıktan sonra "Gönlünü ferah tut testin de temiz çıkacak, işlemden kaynaklı hiçbir problem yaşamayacaksın" dedi ve öylede oldu.

Bu hamileleiğimde test sonuçları yaş riski hariç iyi çıktı, ama düzenli takiplerimi yapan doktorum yine aynı şimdiden amniyosentez demeye başladı. Bu defa kesin kararlıyım, Rıza Bey sana amniyosentez yapalım demediği sürece kesinlikle yaptırmam. Muayenesi biraz pahalı ama İstanbul en iyi üç doktordan biri ve ucunda çocuğumun canı varsa değer dedim yaptırdım. Rıza Bey'i de bu durumlarda gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Umarım bu süreci benim gibi sonradan gülümseyerek hatırlarsın...

ben özel hastaneye gidiorum. orda 2li test cok pahalıydı bizde devlette yaptırdık sonucu kendi doktoruma gösterdim doktorum da sasırdı bebegin cok saglıklı cok normal gözüküo dedi. bana da öle gelio nedenseç insallah öyledir

hanımlar sizin bu sürede tansiyonunuz düşüyornmu benim gün içinde sık sık düşüyor ayağa kalkacak halde değilim yani

bende aynı durumdayım.hatta dün kapı çaldı açmak için kalktım gözlerim karardı.tansiyonum düştü,ter bastı buz gibi zor attım kendimi koltuğa ayaklarımı diktim anca toparlandım. her gün bir kaç kez baş dönmesi,parlak parlak uçuşan şeyler gözümde oluyor..yattığımız yada oturduğumuz yerden ani kalkış yapmamamız,eğildiğimiz zaman aniden kalkmamamız gerekiyor.yavaş yavaş kalkıcakmışız.hiç aç kalmayıp sürekli sağlıklı atıştırmalıklar yemeliymişiz canım..

karnımın yayvanlığı dahil tüm belirtilerim ve çin takvimine göre kız, rüyalarımda hep kız bebek gördüm bugüne kadar hep kız gibi hissettim o yüzden de biraz şaşırmış olabilirim. karnımı her gören kız dedi, kalçalarım genişledi, yüzüm ve göğüslerim sivilce içinde. tüylerim eskisinden yavaş çıkıyor. daha ne kadar batıl inanış varsa hepsine göre kız :)

Hahaha cok iyi yaa demek ki hersey hurafeymis tebrik ederim hayirli ugurlu olsun oglusun:))

xxxfdmxxx merhaba.
Diğer arkadaşlarında söylediği gibi bu testler kesin sonuç vermiyor.SAdece risk belirliyor bir takım hesaplamalarla.Ve sen zaten böyle bişiy olsada bu saatten sonra aldırmam diyorsun.Onun için üzme kendini.Malesef o testlerde hatta ultrasonlarda bile ölçümleri yanlış yapabiliyorlar.
Benim görümcem özel hastaneye gidiyordu ikili testi yaptırdı risk yüksek çıktı(yaşı 37'ydi bu arada).Doktora göstermiş doktorun tarzı şu şekil hııımmm bebek down sendromlu olabilir yüksek ihtimal amniyosentez yapalım bence.Sonrada hiç bişy dememiş gibi hadi gel bebeğimize bi bakalım demiş buarada görümcem ağlıyo fakat kadının umrunda bile değilmiş.Sonra zeynep kamile gitti durumu anlattı ikili testi tekrar yaptılar doktor ultrasonla ölçümlerine falanda bakmış.Yani bence bu bebeğin herşeyi normal ama illada amniyo sentez diyosan sen bilirsin ama bence gerek yok dedi.Ve bebeği şuan 2,5 yaşında ve inanılmaz tatlı,sağlıklı ve zeki.

Ayrıca biryerde okudum yurtdışında amniyo sıvısı üzerinde deneyler yapılıyormuş.Ve bunun için türkiyede bazı hastaneler özellikle amniiyosentez istiyormuşki bu sıvıları yurtdışına yolluyolarmış.Bir nevi insanları kullanıyolarmış.Nekadar doğrudur bilemem.

Birde hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yine zeynep kamil hastahanesinin eski prof.larından Ateş KArateke çok iyidir.Şimdi kendi özel muayenehanesi var.Kesinlikle tavsiye ederim.(Prof olduğundan muayene ücreti biraz fazla sanırım)

Umarım bebişinin hiçbişiyi yoktur ve sağlıkla kucağına alırsın.Ki bence kesinlikle gayet sağlıklı bebeğin.
cok tesekkürler ilgin için söylediğin doktor istanbulda mı ben baya uzagım aksarayda yasıorum. insallah saglıklıdır yanlıs olma olasılıgı hep oluomus zaten

Cok geçmiş olsun arkadaşım ,üzme artık kendini huzurlu ol.....bağışıklık ilk testlerden de belli oluyor aslında..var diyen demek ki seni çok yanıltmış önceden..ilk tokso testinde bağışıklık igg ve İgm olarak çıkar..mesela ben avidite yaptırmadan önce hem özel hem devlet hastanesi hem de üniversitede değerleri ölçtürdüm. İgG 3.1, iGm 0.84 olarak çıkmıştı üçünde de ..o zaman doktorlar İgG eski değeri gösteriyor büyük ihtimalle 3 ay öncesi aldın demişlerdi..ama igm de pozitif olduğu için tehlikeyi gösteriyordu..daha sonra aviditlerde bozukluklar çıkınca ben kafayı yedim..o öyle der öteki ayrı..ama en sonunda bir perinatolog üniversitede testler daha çok yapıldığı için orayı baz almam gerektiğini amniyosenteze gere olmadığını söyledi..ilacı 11 hafta sonra o vakit bıraktım...artık yorlmuştum..ama amniyosentezler düşük aviditelerin çoğunda bile hep iyi çıkar yani çocuğa geçmez..çok rastladım bu duruma ve çok rahatladım..sen de rahatla annesi , rahatlat kendini, her şey güzel olacak...

canım 7 ay önce yapılmıştı toxo testi ıgg ve ıgm negatifmiş ben ıgg yi pozitif sanıyordum . ama en son doktorumun yaptırdığı teste göre ıgg 219.8 ıgm 5.3 gibi birşeydi . doktor antibiyotik içiceğimi söyledi günde 3 tane başladık bugün ya bismilllah . bişey olmuyacak biliyorum ben bebeğim iyi herşey yolunda .

Ben de göbeğimi göstermek istiyorum:17::17::34:

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    9 KB · Görüntüleme: 31
Kızlar ya benim .göbekte biraz küçülmüş.Demek ki hep gazmış o göbek :1:

Tombikim gözün aydın oğluşun kucağına aldığın günleri de görürüz inşallah :16:

kızlar umarım hepimizzzz doğumumuzu sağlıkla atlatırız rabbim bebeklerimizede bizede sağlık versin bazı arkadaşlarım için üüzldüm dua edicem halimiz hiç belli değil.kocam yok gene bu akşam yalnızım.kızlar deli gibi ekşi yiyorum 2 gündür öle böle değil salata yapıp suyunu içiyorum ekşi dye:) bide ekşi bir meyveyi çıldırmış gibi yiyorum adını sölemeyim belki bulmazsanız mevsimi değil

canım 7 ay önce yapılmıştı toxo testi ıgg ve ıgm negatifmiş ben ıgg yi pozitif sanıyordum . ama en son doktorumun yaptırdığı teste göre ıgg 219.8 ıgm 5.3 gibi birşeydi . doktor antibiyotik içiceğimi söyledi günde 3 tane başladık bugün ya bismilllah . bişey olmuyacak biliyorum ben bebeğim iyi herşey yolunda .

ben de öyle olacağına inanıyorum :) her şey yolunda...

bende seni okuyunca endişelendim canım maşallah bana denk gelen doktorlar hiçbir test yapmıyorlar bende 15 gün sonra gidince istiycem test inşallah temiz çıkar inşallah sende sorunsuz atlatırsın rabbime emanetiz

Back
X