• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

canım kesin konuşmamışlardır o bayana sadece yüksek ihtimal demişlerdir amniyonsentez yaptırmamıştır yani
amniyosentz neticesinde çıksaydı eğer kesin downlu doğardı zaten

Yok canım anladım kesin olmadığını zaten. Demek istediğim kesin deseler bile sonucu kesinlikle öyle olacak değil ki doktorlarda bunu söylüyo. Benim anlatmaya çalıştığım hadi kesin dediler gidip çocuğu aldıracak mısın, ona karar ver. Boşuna birsürü teste giripte kızın ömründen ömür gitmesin.

günaydın tüm kızlar,canlar,hamişler,bebişler;

stres olma amelie, insan hakikaten sinir oluyor bazı durumlarda. ben sana şimdi hem komik hem de can sıkıcı bir sey anlatayım. bizim bu ofistekilerden biri devamlı ayakkabılarını çıkarıp ayaklarını havalandırıyor(!) tabi o esnada burnumuzun direği kırılıyor! sigara içtikten sonra gelip ağız kokusunu ortama boca etmesi de cabası! yani düşün ilk aylarda miden bulanırken ne zorluk çektim, fark ettiğim anda kalkıp dolaşmaya çıkıyorum:)

yani bu insanları hem kınamak istemiyorum hem de yaptıkları çok yanlış...düşünmemeye çalışıyorum, kalan iş günlerini sayıyorum 63 gün filan kalmış, bunları düşün güzelim...

Aa bak böyle günle saymamıştım hiç, bu daha iyi geldi :)))
Koku demeyin yaaa, ben hala muzdaribim iyicene erkek düşmanı oldum, bana da erkekler hep kokuyor :(
Sabahları da bizim kat boca edilmiş parfüm kokuyo,ben de içeri girer girmez fena oluyorum ama diyecek birşey yok kat büyük evde sıkıp gelmişler aslında..birşey de diyeemzsin :( hele de servise ağır parfümü ile binen ablalar...
Ay o ayak havalandırma da fenaymış :20:

meraba kızlar bayadır yoktum geldim aranıza tekrar hepinizi çok özledim
bizim bebeğin önünde eşi var kordonda tam bacak arasında cinsiyeti öğrenemiyoruz 3 haftadır bir sürü dr gittim sonuç kız olabilir dedi drlar ama her an erkek te olabilir kordonun bir numarasıda olabilir dediler kaç haftalığız daha öğrenemedik malesef 2 hafta sonra gel dedi kordon bacak arasından çıkar bebekte eşikten uzaklaşırmış :44:

61 mm ölçülen 12 hafta 4 gün ile uyumlu tek canlı fetüs izlendi. subkoryonik hematom veya servikal kanalada acıklık izlenmedi..

NT; 0.76 mm olarak ölcüldü. böle yazıo canım

enseside çok iyiymiş tatlım demekki kan değerlerin çok uçuk çıkmış yanlışda hesaplanmış olabilir tabi umarım öyledir zaten 3lü için kan vermişsin umarım iyi netice alırsın

enseside çok iyiymiş tatlım demekki kan değerlerin çok uçuk çıkmış yanlışda hesaplanmış olabilir tabi umarım öyledir zaten 3lü için kan vermişsin umarım iyi netice alırsın

vermedim ki canım kafam allak bullak oldu aminiyosentez yaptracaksan 3 lüye gerek yok dedi doktor. ben kitlendim kaldım hiçbiseye karar veremedim

vermedim ki canım kafam allak bullak oldu aminiyosentez yaptracaksan 3 lüye gerek yok dedi doktor. ben kitlendim kaldım hiçbiseye karar veremedim

bak canım sana söylemek istediklerim var bu aşaamada bence amniyoyu kesinlikle yaptmalısın eğer sonucunda DOWN riskin çok yüksek çıksa yaptırma aldırmayacaksan derdim fakat TRİZOMİ yüksek çıktıysa beraberinde kalp sorunu oluyor ve zaten gebeliğinin ilerki aşamasında bunu usgde falan görürsünüz yada allah kourusun doğduktan sonra kalp rahatsızlığı ihtimali çok yüksek oluyor
yani konu aslında zeka meselesi değil bu aşamada
amacım seni korkutmak değil yada daha çok endişe ettirmek değil
bana kalırsa kan değerlerini ölçerken bir sorun olmuş gibi geldi bana çünkü USG de dğerler normalse
işte bu yüzden rahatlamak adına amniyosentezi yaptırmanı öneririm yada bir test daha var direk annenin kanını alıyorlar yurt dışına gönderiyorlarmış düşük riski flaan yok aynen diğer testlere verdiğin gibi onada kan veriyorsun fiyatı 1500 tlmiş özel yapılıyor tamamen sonucu 15 günde geliyormuş ocak topiğinde falan yaptıran var
istdan birde ankara izmirden alıyormış kanı onu araştırabilirsin

Canım önceki hamileliğimde riskim 1/190'dı, kendi doktorum mutlaka amniyosentez önermişti, o dönemde bende kararsız kalmıştım. Prof. Dr. Rıza Madazlı'ya muayene olmuştum. Cerrahpaşa Anabilim Dalı Başkanıydı. Uzmanlık alanı riskli gebelikler, hergün en az üç beş amniyosentez yapıyor. Hep yoğun. Ama kesinlikle amniyosentezi çok gerekmedikçe yapmıyor. Benim ultrason muayenemde hiç kimseye "bilim adamı olmam münasebetiyle amniyosentez yaptırma diyemem, ama bebeğin iyi görünüyor demişti" kendi doktorum hala amniyosentez diye ısrar edince dayanamayıp, Rıza Bey'e yaptırdık. Ancak; girerken mademki bu kadar istiyorsun yapalım bakalım amniyosentezi dedi, amniyosentez apıldıktan sonra "Gönlünü ferah tut testin de temiz çıkacak, işlemden kaynaklı hiçbir problem yaşamayacaksın" dedi ve öylede oldu.

Bu hamileleiğimde test sonuçları yaş riski hariç iyi çıktı, ama düzenli takiplerimi yapan doktorum yine aynı şimdiden amniyosentez demeye başladı. Bu defa kesin kararlıyım, Rıza Bey sana amniyosentez yapalım demediği sürece kesinlikle yaptırmam. Muayenesi biraz pahalı ama İstanbul en iyi üç doktordan biri ve ucunda çocuğumun canı varsa değer dedim yaptırdım. Rıza Bey'i de bu durumlarda gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Umarım bu süreci benim gibi sonradan gülümseyerek hatırlarsın...

Canlarım bende her zaman sezeryan doğum yapıcam derdim, korktuğum için. Hamile kaldığımı öğrendiğimde de kesin sezeryan dedim. Sonra Rabbim sen kendini düşün öyle, bebişini düşünme dedi, bi güzel düşük tehlikesi atlattım. Sadece sırt üstü yattım günlerce. İç çamaşırımda kanı görüp doktora nasıl gittik anlatamam, ağlaya ağlaya doktora anlatıyorum kan geldi falan diye. Çok şükür düzeldik ama, o günden sonra bebeğim nasıl iyi olacaksa öyle dedim ve sezeryan korkum tamamen bitti çok şükür :) Allah nasip ederse çatır çatır doğurucam :)

bende tam tersi hamile kalmadan önce normal doğururum ben diyordum ama iş ciddiye binince acayip korktum ya daha belki erken ama bende şimdiien başladı doğum korkusu Allah yardımcımız olsun:26::26::26:

Canım önceki hamileliğimde riskim 1/190'dı, kendi doktorum mutlaka amniyosentez önermişti, o dönemde bende kararsız kalmıştım. Prof. Dr. Rıza Madazlı'ya muayene olmuştum. Cerrahpaşa Anabilim Dalı Başkanıydı. Uzmanlık alanı riskli gebelikler, hergün en az üç beş amniyosentez yapıyor. Hep yoğun. Ama kesinlikle amniyosentezi çok gerekmedikçe yapmıyor. Benim ultrason muayenemde hiç kimseye "bilim adamı olmam münasebetiyle amniyosentez yaptırma diyemem, ama bebeğin iyi görünüyor demişti" kendi doktorum hala amniyosentez diye ısrar edince dayanamayıp, Rıza Bey'e yaptırdık. Ancak; girerken mademki bu kadar istiyorsun yapalım bakalım amniyosentezi dedi, amniyosentez apıldıktan sonra "Gönlünü ferah tut testin de temiz çıkacak, işlemden kaynaklı hiçbir problem yaşamayacaksın" dedi ve öylede oldu.

Bu hamileleiğimde test sonuçları yaş riski hariç iyi çıktı, ama düzenli takiplerimi yapan doktorum yine aynı şimdiden amniyosentez demeye başladı. Bu defa kesin kararlıyım, Rıza Bey sana amniyosentez yapalım demediği sürece kesinlikle yaptırmam. Muayenesi biraz pahalı ama İstanbul en iyi üç doktordan biri ve ucunda çocuğumun canı varsa değer dedim yaptırdım. Rıza Bey'i de bu durumlarda gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Umarım bu süreci benim gibi sonradan gülümseyerek hatırlarsın...

lebiderya çok güzel anlatmışsın, bence seni dinlemeli bu soruyu soran arkadaş.

geçmiş olsun cnm 2limi sorunlu çıktı ne oldu anlayamadım ama inşallah yanlış anlaşılma dır

hahaha pipi farkı:) şoktayım ya geçen hafta olmayan pipi nasıl da gelmiş konmuş oraya hayret bişey :)
o geçen haftada ordadırda doktorunuz gördüğü halde kesin olmadığı için yorum yapmamıştır bence yada belki minnak pipili olcak annesi olamazmı yani :9::9::9::9:
oy sonra pipisine kurban olursun kız onun
oy canım benim ya yerim ben onların totosunu
benimde oğlum var neticede erkeklerde çok tatlı oluyor annesi doğduğunda iyikide allahım seni bana vermiş diceksin oğluşuna belki kız olsa böyle sevemezdim diceksin
ben demiştim çünkü :34:

o geçen haftada ordadırda doktorunuz gördüğü halde kesin olmadığı için yorum yapmamıştır bence yada belki minnak pipili olcak annesi olamazmı yani :9::9::9::9:
oy sonra pipisine kurban olursun kız onun
oy canım benim ya yerim ben onların totosunu
benimde oğlum var neticede erkeklerde çok tatlı oluyor annesi doğduğunda iyikide allahım seni bana vermiş diceksin oğluşuna belki kız olsa böyle sevemezdim diceksin
ben demiştim çünkü :34:

ya böyle oğlan anası tiplemesi vardır ya ben o tiplemeye çok sinir olurum da o sebepten galiba biraz tedirgindim:) ama doktordan çıkınca arabada ağladım sevincimden bebeğimin sağlıklı olması herşeyden önemli. erkek çocuğu olmuyor diye öldürülen kadınlarıın olduğu bi ülkede yaşıyoruz diye düşündüm. şükrettim halime. Allah'ım hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin :)

xxxfdmxxx merhaba.
Diğer arkadaşlarında söylediği gibi bu testler kesin sonuç vermiyor.SAdece risk belirliyor bir takım hesaplamalarla.Ve sen zaten böyle bişiy olsada bu saatten sonra aldırmam diyorsun.Onun için üzme kendini.Malesef o testlerde hatta ultrasonlarda bile ölçümleri yanlış yapabiliyorlar.
Benim görümcem özel hastaneye gidiyordu ikili testi yaptırdı risk yüksek çıktı(yaşı 37'ydi bu arada).Doktora göstermiş doktorun tarzı şu şekil hııımmm bebek down sendromlu olabilir yüksek ihtimal amniyosentez yapalım bence.Sonrada hiç bişy dememiş gibi hadi gel bebeğimize bi bakalım demiş buarada görümcem ağlıyo fakat kadının umrunda bile değilmiş.Sonra zeynep kamile gitti durumu anlattı ikili testi tekrar yaptılar doktor ultrasonla ölçümlerine falanda bakmış.Yani bence bu bebeğin herşeyi normal ama illada amniyo sentez diyosan sen bilirsin ama bence gerek yok dedi.Ve bebeği şuan 2,5 yaşında ve inanılmaz tatlı,sağlıklı ve zeki.

Ayrıca biryerde okudum yurtdışında amniyo sıvısı üzerinde deneyler yapılıyormuş.Ve bunun için türkiyede bazı hastaneler özellikle amniiyosentez istiyormuşki bu sıvıları yurtdışına yolluyolarmış.Bir nevi insanları kullanıyolarmış.Nekadar doğrudur bilemem.

Birde hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yine zeynep kamil hastahanesinin eski prof.larından Ateş KArateke çok iyidir.Şimdi kendi özel muayenehanesi var.Kesinlikle tavsiye ederim.(Prof olduğundan muayene ücreti biraz fazla sanırım)

Umarım bebişinin hiçbişiyi yoktur ve sağlıkla kucağına alırsın.Ki bence kesinlikle gayet sağlıklı bebeğin.

hahaha pipi farkı:) şoktayım ya geçen hafta olmayan pipi nasıl da gelmiş konmuş oraya hayret bişey :)

İşte 16. haftanın gücü, bana doktor 13'te gittiğimde şimdi ne söylesem değişebilir dedi sustu..yorum yapmadı. Daha önce de 16'da konuşmuştu :)
Hayırlı uğurlu olsun, eee sen ne hissediyorrdun ? Bir de meşhurdur derler ya karnı sivriyse erkektir diye inanmam ama :ssz: senin nasıl karnın sivri mi? :1:

Back
X