Canım önceki hamileliğimde riskim 1/190'dı, kendi doktorum mutlaka amniyosentez önermişti, o dönemde bende kararsız kalmıştım. Prof. Dr. Rıza Madazlı'ya muayene olmuştum. Cerrahpaşa Anabilim Dalı Başkanıydı. Uzmanlık alanı riskli gebelikler, hergün en az üç beş amniyosentez yapıyor. Hep yoğun. Ama kesinlikle amniyosentezi çok gerekmedikçe yapmıyor. Benim ultrason muayenemde hiç kimseye "bilim adamı olmam münasebetiyle amniyosentez yaptırma diyemem, ama bebeğin iyi görünüyor demişti" kendi doktorum hala amniyosentez diye ısrar edince dayanamayıp, Rıza Bey'e yaptırdık. Ancak; girerken mademki bu kadar istiyorsun yapalım bakalım amniyosentezi dedi, amniyosentez apıldıktan sonra "Gönlünü ferah tut testin de temiz çıkacak, işlemden kaynaklı hiçbir problem yaşamayacaksın" dedi ve öylede oldu.
Bu hamileleiğimde test sonuçları yaş riski hariç iyi çıktı, ama düzenli takiplerimi yapan doktorum yine aynı şimdiden amniyosentez demeye başladı. Bu defa kesin kararlıyım, Rıza Bey sana amniyosentez yapalım demediği sürece kesinlikle yaptırmam. Muayenesi biraz pahalı ama İstanbul en iyi üç doktordan biri ve ucunda çocuğumun canı varsa değer dedim yaptırdım. Rıza Bey'i de bu durumlarda gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Umarım bu süreci benim gibi sonradan gülümseyerek hatırlarsın...