• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

bbilimim insanı işte bu tecrübeler nasıl olgunlaştırıyor, sen maşallah kendini kurtarmışsın,

çok şükür canım kursatrdık sayılır darısı sizin başınıza
ama şimdi yeni bebek doğunca oğluma çok müdahele edecek eminim kaynanam ama bu kez hiç alattan almıcam oğlumda çok alttan almıştım hiç ses etmedim ama bunda öyle olmucak gerekirse kavga çıksın canı sıkılsın valla umrumda değil ama kızım yine küçük olur bişi anlamaz fakat oğlumu kıskandıracak şeyler söyleyen yada hareket eden olursa karşısında beni bulur :45::45::45:
eve yazılar asmayı planlıyorum mesela her odaya LÜTFEN OĞLUMA SENİN PAPUCUN DAMA ATILDI GİBİ İFADELER KULLANMAYINIZ diye başka türlü baş edemem eşimin sülalesiyle çünkü çocuk sinirlendirmeyi ağlatmayı çok sever manyaklar

Senin oğlan hanım köylü olsun zaten :ssz::ssz::ssz:

Senin neden face açık değil :22::22::22: Ben giremiyorum buraya ama faceten her türlü ilgiyi gösteririm :48::48::48:
:16: eheh bunu bildiğim iyi oldu.faceyi açarım artıkın :D
eş çanak tutarsa onlar da çekinmeden bu durumdan faydalanır....yeni evliyiz hanım güne girmiş....beni de sokmaya çalışıyor ben sıkılırım ederim diyorum nasıl yapışıyor....neyse girmedim...sonra gün başlamış....görümce prenses hanım eşime telefon etmiş,eee annemin günü var yardıma gtsn...eşimde bana zınardı bu seferde...ya dedim hizmet edemiyorsa neden giriyor....girmesin...eşimin cevabı:annem hizmet mi edecek misafirlerle mi oturacak:53::53:bir defaya mahsus giderim bir daha da beni hiçbir kuvvet gönderemez dedim gittim ve birdaha da gitmedim...benim kocam da iş yoktu ki daha anca açıldı gözü....baktı beni kaybedecek ondan....yoksa diyorum ya 7 aydır iyi....7ay önce biz ayrılıyorduk...

neden ayrılıyordunuz tatlım

ettiriyorr....oraya gittik mi eşim yayılıp oturunca saatlerce...nolacak ki....eşim babama gittiğimizde sıkılmasın diye ben sabahtan giidyorum eşim geldikten sonra 1 2 saat en fazla oturup kalkıyoruz.....ama oraya gittyikmi 5 6 saat oturuyoruz....hele yeni evliyken bunun haftada 2 defa tekrarlandığını düşünsene....bir de yetmez onlar bize gelir tamam gelsinler de tadında görüşseydik olmazmıydı...aynı süre onlarda bizde otururdu..offff ne günler geçirdim bee:43::43:boşanacaktık biz nerdeyse de rahat edecekti oğluyla koyun koyuna yatardı 24 saat geçirirdi oğlunu evde tutabilirdiyse:47:

serpilim Allah korusun bizim bir tanıdık öyle yuvasını bozdu k.v. yüzünden, 10 senedir adam da kız da evlenemediler ortada çocuk da var.
kimseyi takma sen yoluna devam. ama seni kullanmak isteyen olursa ona dur de. " hastayım" de "ustayım " de...uydur bir seyler. canın istediğinde sen istiyorsan yap, onlar istediği için değil. sen kocana karşı görevlerini yerine getiriyorsan onlar hiç bir sey yapamaz sana.elbet sen kazanacaksın ama biraz diplomasi ve sabır lazım:)

yuh yani ben akşam kayınvalideme gideyim de elllerini öpeyim hiç şikayet etmeyim.
neredeyse hiç kalkmıyorum hatta bazen valla utanıyorum da kalkıp 2 çay dolduruyoum :27:
gittiğimizde bizim yemek hazır oluyor yeriz özellikle beni en köşeye atıyorlar kalkmamam için bende az yediğim için kendi yemeğimi kendim koymak isterim hep :18:
benim eşimde onlara gidelim bende bişey istemez 2 kız kardşei var sen çy getir sen su getir sürekli onlardan ister.
sanırım bizde eşim dengeyi sağladığı için de benden beklentileri olmuyor

hatta 1-2 kez görümcemler niye evlendin o sana hizmet edecekondan iste dedi onu hizmet etsin diye almadım siz kalkın yapın karım oturacak falan dedi..
gerçi onların da hakkını ödeyemem onlarda yaptırmazlar

ya bak işte farka....benim eşim alık alık bakınırdı...görümcem falan hepsi otururdu da ben hizmet ederdim:47:görümcem hala oturur belki de biz o gelmeden kalkıyoruz görmüyorum iyi oluyor:37:yemeği bile ben gittikten sonra yapmaya kalkardı kendin pişir kendin ye...mutfaktan çıkamazdık....artık yapıyor gelişme var.....nasılsa yapılacak yap koy değilmi aaaaaaa olmaz ama rahat ederim ki....masada ben de en başta otururum servis yapmak için:43:allah onlara öyle bir gelin versin ki tersine çevirsin herşeyi...kaynım var bekar,görümce de bekar buarada....

bakalım biz neler yaşıcaz.
benim kayınvalidenin bakmaihtimali yok gmrümcem boşanıyor onun çocukları falan var ondan bak bile demem zaten
Annem sağlıklı olduğu sürece inşallah onlarbakar

aboooooooo bide boşanıyorsa işin hepten kötü allah onlara yardım eylesin ama bu duurmda katı olacağım malesef o çocuklar sürekli size yük artık senin gözünü korkutmak gibi olmasında
aman hassas dönemdeler şöyle olmasın böyle olmasın aman onların babası annesi ayrı şu kıyafetlerini biz alalım
ay daraldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bizimkiler boşanmış değil bişi değil durumlarında yok diye sürekli bişiler hayır ben isteyerek alırdım önceden eşim söylemden aaa sonra bi baktım kaynanam her aldığıma bir kulp takıyor 1 senedir bir çöp almıyorum artık

canlarım ben okula gidiyorummm öpüldünüz koskocamannn:54:
serpil çiçem boşver kv deyi.bebiişi streese sokma

:16: eheh bunu bildiğim iyi oldu.faceyi açarım artıkın :D

neden ayrılıyordunuz tatlım

evlendiğimizden beri birtürlü yoluna koyamamıştık zaten ilişkimizi onlarla...çok vıcık vıcık olmak istiyorlardı bense mesafeliyim....öyle öyle birikti birikti geçen ocakta çok fena tartıştık eşimle....gidiyoruz surat yapıyor kv,çocuk yok diye ona laf sokuyor h-kısacası kalbimi kırıp duruyordu....bende eşime kızıyordum neden bişey demedin falan diye kavga edip duruyorduk...sonra eşim boşanmaktan bahseder oldu,benim babam yalnız işte annemz yok ona gitmem battı...kvye gitmiyormuşum oraya gidiyormuşum falan....o boşanalım deyince ben de aradım ablamı eniştemle gelip beni aldılar 1 ay ayrı kaldık....sonra almaya geldiler...tabi buarada kv birdefa bile aramadı....

serpilim Allah korusun bizim bir tanıdık öyle yuvasını bozdu k.v. yüzünden, 10 senedir adam da kız da evlenemediler ortada çocuk da var.
kimseyi takma sen yoluna devam. ama seni kullanmak isteyen olursa ona dur de. " hastayım" de "ustayım " de...uydur bir seyler. canın istediğinde sen istiyorsan yap, onlar istediği için değil. sen kocana karşı görevlerini yerine getiriyorsan onlar hiç bir sey yapamaz sana.elbet sen kazanacaksın ama biraz diplomasi ve sabır lazım:)

kız kadın günlük temiziliğini bile benim yapmamı bekledi ya aklıma geldikçe deliriyorum...yaptıramadı tabi...eşime kalsaydı çoktan onlar evinin işi üstüme zimmetlenmişti...ama direndim....bir de geçen gün diyor ki insan kullanmayı hiç bilmem:27:kim sen mi desem napardı acaba

canım bizimki sağolsun kendine yakından ev tutturdu ben bakarım diye nişanlıyken biz evi tuttuk görümcen 2 gün sonra ben hamileyim dedi, sonra doğurdu falan o doğurdu kaynanam başladı bi bebekten siz yapın şöyle böyle bende korunmayı bıraktım hemen o ayda gebe kaldım ummadığım zamandı yani ben 4-5 ay olmaz diye düşünürken ben doğum yaptığımda görümcemin oğlu 10 aylıktı
sonra ben bakamam dedi tabi ben af edersin g.t gibi meydanda kaldım annemde uzak eve
3 ay sabah getir akşam götür ozaman arabamız yok babam bize arabasını verdi sanki mecburmuş gibi ben taşınalım anneme yakın diyorum hala eşim yok diyor taşınmıcaz burdan niye annesinin yanından uzaklaşcaz
neyse eni sonu resti bi çektim baktı iş ciddi kuzu kuzu taşınmayı kabul etti eşim üstelik benim kayınvaldemin orda verdiğim kira ozaman 500 dü annemlerin ordan 350 ye tutmuştum evi

ay içini döktüm kusura bakmayın kızlar ya dolmuşum

Ohhhh iyi yapmışsın canım. Saygıda kusur etmemeli ama asla kendini kullandırmamalıyız. Çünkü yüz verdikçe astarını istiyorlar.

bak ne güzel ben söyleyeyim de dudağın uçuklasın....gideriz evlerine,sofrayı kurarken kaybolur,toplarken kaybolur....bulaşıkları makinesine diziyorum artık !!!! önceden elde yıkıyordum....sonra çay demlerim,durmadan çay taşırım bir kez de demez bu defa ben doldurayım otur....geçen misafirleri vardı gittiğimizde...nasıl sırtım ağrıyor ama farzımızı yerine getirdik gittik..okey oynuyorlar,oturduğu yerden şeftali vs vardı getirseydin....çaylar bitmiş ben uzanmıştım habire sesleniyorlar....yemekleri vardı...biz geçtik eşimle yedik...sonra misafiler gitmek bilemyince yemek olduğu halde döndü bana pilav yaparmsn dedi yemek çok dedim bende ama nasıl sinir oldumyaaa:47:hadi önceden neyse yapıyordum iyi kötü herdediğini de şimdi artık hamileyim biraz olsun özenmiyor ya...hala aynı devam...sonra eşim gidelim biz dedi,bu seferde nereye nereye....sizin misafirlerinize hizmet edip duracağım ben olur...

Ahhh canım seninkiler hakikaten ışın cıvkını çıkaran tiptenmiş. Ama burda kayınvalidene engel olacak kişi eşin. Neyse ki akıllanmış.Oğlan analarının kimisinde bi damar tutuyor, bizim de anne kuzusu olduğumuzu unutuyorlar.. Bizi anamız babamız onlara hizmet etmek için evlendirdi sanki :15::15:.

harbiden bakarım demiş pat diye bırakmış ortada
bzim ev ikisinin ortasında geçen sene kv taşınalım dediler çok ailesi olmadığı için bize yakın olsun düşündüler
eşime açık açık dedim zaten onları sevdiğimi de bilir ama asla oturmam evi tuttukları anda ev bak bizde taşınıyoruz dedim
çünkü dipdibe ben yapamam bu benim ailem içinde geçerli sürekli afedersin kıçımın dibinde yok akşam bize gel yemeğe bize gel misafir geldi bize gel istemiyorum dedim
eşime söyledi mi söylemedi mi bilmiyorum ama taşınmadılar.

İyi yapmışsın valla. Ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Onlar 1.katta ben 3.kattayım. Orta kat boş eşimin abisi bekar oraya da eltim gelir ilerde. Normal de bende kaldıramazdım bu durumu ama Allah'tan eşimden çekinir annesi babası. Ne ona ne bana tek laf etmediler bugüne kadar. Çat kapı kapıma gelmez. Mümkün olduğunca telefonla arar söyler diyeceğini. Arada sırada yemek getirir sadece o da kapıdan döner. Haftada 1 veya 2 haftada bir gelir 1 saat oturur çamaşır asmaya çıkınca sonra iner. Kahve bile yaptırmaz. Otur dinlen kızım sende çalışıyorsun bütün hafta der. Çok şükür. Faturalarımızı öderler. Bir sıkıntımız olmadı bu yüzden. Ama bakalım çocuk olunca neler yaşıcaz.. :26::26: Annem de yakın çünkü yürüyerek 10 dk lık mesafede. Birbirlerini kıskanmazlar umarım. :18::18:

Ohhhh iyi yapmışsın canım. Saygıda kusur etmemeli ama asla kendini kullandırmamalıyız. Çünkü yüz verdikçe astarını istiyorlar.

Ahhh canım seninkiler hakikaten ışın cıvkını çıkaran tiptenmiş. Ama burda kayınvalidene engel olacak kişi eşin. Neyse ki akıllanmış.Oğlan analarının kimisinde bi damar tutuyor, bizim de anne kuzusu olduğumuzu unutuyorlar.. Bizi anamız babamız onlara hizmet etmek için evlendirdi sanki :15::15:.

İyi yapmışsın valla. Ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Onlar 1.katta ben 3.kattayım. Orta kat boş eşimin abisi bekar oraya da eltim gelir ilerde. Normal de bende kaldıramazdım bu durumu ama Allah'tan eşimden çekinir annesi babası. Ne ona ne bana tek laf etmediler bugüne kadar. Çat kapı kapıma gelmez. Mümkün olduğunca telefonla arar söyler diyeceğini. Arada sırada yemek getirir sadece o da kapıdan döner. Haftada 1 veya 2 haftada bir gelir 1 saat oturur çamaşır asmaya çıkınca sonra iner. Kahve bile yaptırmaz. Otur dinlen kızım sende çalışıyorsun bütün hafta der. Çok şükür. Faturalarımızı öderler. Bir sıkıntımız olmadı bu yüzden. Ama bakalım çocuk olunca neler yaşıcaz.. :26::26: Annem de yakın çünkü yürüyerek 10 dk lık mesafede. Birbirlerini kıskanmazlar umarım. :18::18:

evet sanki hizmet etmek bundan sonraki bütün hayatımızı onlara adamak için varız biz:27:bizimkiler birde birarada yaşamak istiyorlardı biara...eşim de omzan demezmi onlar derse ben hayır diyemem diye....allahımmm ben neler yaşadım yaaaa........

çok şükür canım kursatrdık sayılır darısı sizin başınıza
ama şimdi yeni bebek doğunca oğluma çok müdahele edecek eminim kaynanam ama bu kez hiç alattan almıcam oğlumda çok alttan almıştım hiç ses etmedim ama bunda öyle olmucak gerekirse kavga çıksın canı sıkılsın valla umrumda değil ama kızım yine küçük olur bişi anlamaz fakat oğlumu kıskandıracak şeyler söyleyen yada hareket eden olursa karşısında beni bulur :45::45::45:
eve yazılar asmayı planlıyorum mesela her odaya LÜTFEN OĞLUMA SENİN PAPUCUN DAMA ATILDI GİBİ İFADELER KULLANMAYINIZ diye başka türlü baş edemem eşimin sülalesiyle çünkü çocuk sinirlendirmeyi ağlatmayı çok sever manyaklar

ay ne güzel akıl etmişsin, ben bu fikri çok beğendim

evet sanki hizmet etmek bundan sonraki bütün hayatımızı onlara adamak için varız biz:27:bizimkiler birde birarada yaşamak istiyorlardı biara...eşim de omzan demezmi onlar derse ben hayır diyemem diye....allahımmm ben neler yaşadım yaaaa........

O günleri atlattığına sevindim canım. Dilerim tekrarlamaz olaylar. Biraz dişli olmayı öğrenmelisin. Yoksa eşin de kayınvalidende eski haline dönebilirler. Bence eşinin iyi bir zamanını bul ve şimdiden konuş. Bundan bundan korkuyorum bu bizim ailemiz, kimsenin karışmasını istemiyorum, sende tavrını koy diye. O da kendi ailesine sahip çıksın. :34:

bayanlar bir sorum olacak emzik konusunda.bebekler ilk doğduğunda nasıl emzik emmeleri uygun olur. herkes farklı birşey söylüyor. damaklı mı damaksızmı birde silikon ve kauçuk konusunda kafam karıştı

bayanlar bir sorum olacak emzik konusunda.bebekler ilk doğduğunda nasıl emzik emmeleri uygun olur. herkes farklı birşey söylüyor. damaklı mı damaksızmı birde silikon ve kauçuk konusunda kafam karıştı

canım herkes bişi söyler ama hangisini alacağına yada hiç birini almayacağına ancak bebeğin karar verir
ben oğluma normal silikon damaklı emzik almıştım, oğlum emzik tuttu. benden önce doğum yapan bir yakınım 4-5 çeşit (silikon,kaçuçuk damaklı damaksız ) emzikler aldı bebek sadece damaksız kauçuk olanını tuttu
bir başka yakınım hepsinden denedi ama bebek hiç birini tutmadı

şuanda ortodontik emzikler popüler ama ben bi kaç çeşit alırım kuzum hangisini tutarsa onu veririm azına
emzik demek rahat uyuyan ve sakin bebek demek çünkü

Son düzenleme:
selam kızlar, keyifler nasıl? Facede grup kurduğumuzdan beri ben hiç buraya giripte bakmıyorum ya şimdi aklıma geldi bi bakim dedim :)

canım herkes bişi söyler ama hangisini alacağına yada hiç birini almayacağına ancak bebeğin karar verir
ben oğluma normal silikon damaklı emzik almıştım, oğlum emzik tuttu. benden önce doğum yapan bir yakınım 4-5 çeşit (silikon,kaçuçuk damaklı damaksız ) emzikler aldı bebek sadece damaksız kauçuk olanını tuttu
bir başka yakınım hepsinden denedi ama bebek hiç birini tutmadı

şuanda ortodontik emzikler popüler ama ben bi kaç çeşit alırım kuzum hangisini tutarsa onu veririm azına
emzik demek rahat uyuyan ve sakin bebek demek çünkü

en mantıklısı öyle sanırım. peki marka konusunda ne düşünüyosun?

ya bak işte farka....benim eşim alık alık bakınırdı...görümcem falan hepsi otururdu da ben hizmet ederdim:47:görümcem hala oturur belki de biz o gelmeden kalkıyoruz görmüyorum iyi oluyor:37:yemeği bile ben gittikten sonra yapmaya kalkardı kendin pişir kendin ye...mutfaktan çıkamazdık....artık yapıyor gelişme var.....nasılsa yapılacak yap koy değilmi aaaaaaa olmaz ama rahat ederim ki....masada ben de en başta otururum servis yapmak için:43:allah onlara öyle bir gelin versin ki tersine çevirsin herşeyi...kaynım var bekar,görümce de bekar buarada....

görümcen eşinden büyük ise ağzını açamıyordur belki benim eşim den ikisi de küçük ondan istediğini söylüyorç.

aboooooooo bide boşanıyorsa işin hepten kötü allah onlara yardım eylesin ama bu duurmda katı olacağım malesef o çocuklar sürekli size yük artık senin gözünü korkutmak gibi olmasında
aman hassas dönemdeler şöyle olmasın böyle olmasın aman onların babası annesi ayrı şu kıyafetlerini biz alalım
ay daraldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bizimkiler boşanmış değil bişi değil durumlarında yok diye sürekli bişiler hayır ben isteyerek alırdım önceden eşim söylemden aaa sonra bi baktım kaynanam her aldığıma bir kulp takıyor 1 senedir bir çöp almıyorum artık

ya onu konuda laf etmeyim 1,5 yıl oldu birlikte yaşıyorlar ilk zamanlar biz dikkat ettik kızın psikolojisi çok bozuktu kp
herşey eskisi gibi olacak o bizim hayatımıza ayak uydurmalı dedi
sonra geçen okullar açıldığında söylenmez ama ufak bişeyler aldık yine kızdılar kendi borcunuzu ödeyin diye
bu konuda pek beklentileri yok. görümcemin de yok bu sene okullar açıldı ağzını aradım eksiği var mı diye..
anladı herhalde neyi varsa onunla başlayacak boşver dedi. ve ilk 6 ay çalışmamasına rağmen maddi hiç beklentisi olmadı :34:

ne güzel valla böyle olsunlar işte insan sıkıntı yaşamaz ki maşallah :nazar:

ortodontik ve ayına göre olması gerekli canım
bende kullanmayı düşünüyorum ama çocuğu emzik bağımlısı da yapmak istemiyorum bu nedenle uykuya geçişte emziği vermeyi düüşnüyorum.
yani ağladı sussun diye değil inşallah istediğim gibi de yapabilirim :1:

O günleri atlattığına sevindim canım. Dilerim tekrarlamaz olaylar. Biraz dişli olmayı öğrenmelisin. Yoksa eşin de kayınvalidende eski haline dönebilirler. Bence eşinin iyi bir zamanını bul ve şimdiden konuş. Bundan bundan korkuyorum bu bizim ailemiz, kimsenin karışmasını istemiyorum, sende tavrını koy diye. O da kendi ailesine sahip çıksın. :34:
valla ne bileyim şimdiden söylesem mi...daha öncede evlenmeden önce yani,yakın oturmam dedim diye pazarlık yapıyor oldum...aklımdan geçeni bende pat diye söylemeyi öğrensem olacak da yapamıyorumm:47:geçenlerde kv kızıyor bebek olmuyor diye niye ozaman söylemediniz falan diye...anne dedim bu çok hassas bir konu,sen üzerime geldkçe nasıl söyleyebiliridm dedim..sonra kayınpedere demiş olmuyor herhalde,söyleseler de bir çaresine baksak demiştim diye anlatıyordu ben de lafı yapıştırdım napacaktınız ki elimizden tutup doktora mı götürecektiniz diye....çok kızdım ama:47:olmuyor diye yayacakmışızdı herkese....oldu rahatladı artık..

Back
X