2014 Şubat Anneleri

benim yolum da buraya kadarmis arkadaslar...bebisimin kalbi durmus...hepinize hayirli gebelikler diliyorum...
sevgili sosyoloji, beni de listeden silersen sevinirim arkadasim...

Allahım sabır versin,güç kuvvet versin arkadaşımmmm....kendine dikkat et.....

kızlar göbekler ne durumda benimki farkedilir durumda ne giysem göbek kötü görünüyor biri sorsa 2 aylık göbekmi olur :( acaba 2. diyemi :37:

Aynısından bende de var, hamile göbeği desen değil kilo göbeği desen değil, inş hayırlısıyla büyürler:)

arkadaşlar merhaba forumu hep takip ediyordum ama üye değildim
yaklaşık 7 haftalık hamileyim.dün kanamam oldu küçük bir pıhtı öncesinde koyu sarı akıntım vardı eşimi uyandırdım çldıracaktım doktora gittik.malesef küçük bir ilçede yaşıyoruz ailelerimizin yanında değiliz.doktor ameliyattaymış bir sürü sıra var herkes gergin tek doktor.o kadar ağladımki hemşireler acıyıp ilk sıraya koydu beni doktor geldi o yoğunlukta ne yapsın oda baktı ultrasyonda daha önce kese görülmüştü burda hiçbişey yok dedi o kadar hıçkırıyordumki ekrarn karardı sanırım sonra yakınlaştırdı evet burda dedi kalbi atıyor dedi.ama böle olunca çokta inanamıyorum.iğne yaptılar ve progesteron verdi günde 3 kere.5 gün sonra gel dedi.akşam gene bir pıhtı oldu:( rabbim sen yardım et.yolada çıkma dediler yoksa kayseriye gidecektim.burda sıkıştım kadım.kahverengi akıntım var belim karnım çok ağrıyor.normalde göğüslerim çok şişmişti sabah boşaldı resmen kalktım ağladım.ama öğleden sonra yeniden sızlamaya başladı seviniyorum.kızlar ne zormuş bu haller lütfen dua edin çok zor durumdayım.burda sıkıştım kaldım iyi bir hastaneye bile gidemiyorum...

Canım aynılarını ben de yaşadım 5. Haftamda hem küçük pıhtılar hem epey kan geldi, ben de düştü diye mahvettim kendimi, hatta 5 saat dr uma ulaşamamıştım, ne yaşadığını çok iyi anlıyorum.. Sonra dr a gittiğimde hem keseyi hem kalp atışını duymuştuk çok şükür.. Şimdi 8. Haftamdayım.. Dr progestan iğne vermişti, ayağımın altına yastık koyup 3/5 gün dinlenmiştim.. Kesinlikle moralini yüksek tut.. Bebeğin senle onu hissetmeye çalış bol dua et..bunu yaşayan hamile çok..hatta 9 ay kanaması olup sağlıkla bebeğini doğuran da çok..

İlk kan testlerim çıktı, doktorum tiroid tembelliği başlamış deyip beni endokronolojiye yönlendirdi. Bir kaç test ardından Euthyrox isimlii tiroid dengeleyen ilaçtan her gün 1.5 adet almam gerektiği sonucu çıktı.
Bugün ilk kez içtim ve kendimi hiç iyi hiisetmiyorm :50: psikolojik midir yoksa gece çok geç yattım diye mi bilmem ama öğle yemeğinden sonra birden çarpıntım oldu, kendimi çok halsiz güçsüz hissettim. Doktoru aradım bu dozda çok yapmaması lazım ama 1 hafta 1.5 yerine 1 doz gidelim sonra bakarız tekrar dedi.
Bir süredir deli gibi saçım dökülüyordu, sebebi buymuş. Ama en önemli etkisi bebeğe, Allah korusun bu ilacı almazsam bebekte ileride zeka geriliği olabilir diyor doktorum. İnternette de benzer açıklamalar var, ilacın yan etkisi olsa da almamanın vebali büyük. Herkese sağlıklı günler dilerimm ...
Aslında moralim bozuk ama iyi düşünmeye zorluyorum kendimi, umarım herşey yolunda gider :49:

benim yolum da buraya kadarmis arkadaslar...bebisimin kalbi durmus...hepinize hayirli gebelikler diliyorum...

Canım ne diyeyim bilemedim. Çok geçmiş olsun. Üzülme desek de üzüleceksin ama geçecek emin ol. En kısa zamanda toparlanıp, yeniden aramıza dönmeni bekliyoruz. Bak ben de daha önce 2 kayıp yaşadım, şimdi bebişim benimle. Senin de öyle olacak. Güçlü ol....

İlk kan testlerim çıktı, doktorum tiroid tembelliği başlamış deyip beni endokronolojiye yönlendirdi. Bir kaç test ardından Euthyrox isimlii tiroid dengeleyen ilaçtan her gün 1.5 adet almam gerektiği sonucu çıktı.
Bugün ilk kez içtim ve kendimi hiç iyi hiisetmiyorm :50: psikolojik midir yoksa gece çok geç yattım diye mi bilmem ama öğle yemeğinden sonra birden çarpıntım oldu, kendimi çok halsiz güçsüz hissettim. Doktoru aradım bu dozda çok yapmaması lazım ama 1 hafta 1.5 yerine 1 doz gidelim sonra bakarız tekrar dedi.
Bir süredir deli gibi saçım dökülüyordu, sebebi buymuş. Ama en önemli etkisi bebeğe, Allah korusun bu ilacı almazsam bebekte ileride zeka geriliği olabilir diyor doktorum. İnternette de benzer açıklamalar var, ilacın yan etkisi olsa da almamanın vebali büyük. Herkese sağlıklı günler dilerimm ...
Aslında moralim bozuk ama iyi düşünmeye zorluyorum kendimi, umarım herşey yolunda gider :49:

ben ekim ayında bebeğimi kaybettim gelişmemişdi ozamandan beri euthyrox kullanıyorum tiroidlerim çalışmadığı için gelişmediğini söyledi doktorum ama ilacı kullanınca düzene girdi ve şimdi tekrar hamileyim. erken öğrenmen iyi olmuş ben bilmiyordum ama ilacını ihmal etme hergün iç çok etkiliyor gerçekten. moralini bozma önlemini almışsın ilaç kullanıldığı sürece zeka geriliği olmuyormuş.

İyi geceler canlar.kimseyi uzmek ve endişelendirmek istemiyorum çünkü kötü haberler aldığımda bana hep böyle oluyordu. Ama dün gece uyumdan ağlayarak uyandığımda forumda benim için dua edenlerle ağladım ama icimde öyle bir huzur olduki tanimadigin insanlgitti vear için üzülmek,sevinmek,dua etmek...bugün 8 haftalık bebegimle vedalaştım. O cennete ve biz bi gün bulunacagiz ins.En büyük tesellim şu oldu ki ben 2 aylık bebegimi bu kadar sevdim ve hem onun hemde kendim için bu kadar uzulduysem Merhametlilerin merhametlisi Allah.im hiç kiyamamistir bize ins sabredenlerden olabilirim. Sizden isteğim rabbim tekrar bu acıyı yasatmasın diye(hayirlisiyla ins) fuarı etmeniz. Bende sizler için dua ediyorum ins benden sonra kayıp yaşayan olmaz ve kucaklariniz mis kokulu bebeklerinizle dolar. Allah.a emanet olun

Arkadaşlar çok üzüldüm, Rabbim sizi çok bekletmeden bebeklerinize kavuştursun, sabır versin..Hepimizin hakkından hayırlısı..

Canım benim troid bezletim alınmıştı, 15 senedir bu ilacı kullanıyorum şuanda da günde 1 tane 150 mg alıyorum ayda 1 t3 t4 tsh değerlerim kontrol ediliyor, ilaç tamamen doğal troid hormonu hiç bir yan etkisi yok lakin doz ayarının çok iyi yapılması gerekiyor.. aslında doza düşükten başlanır ama sen gebe olduğun ve muhtemelen değerlerin çok düşük olduğu için dr öyle yapmıştır birden ilaç almaya başladığın için çatpıntı yapar çok normal.. benim de dozum fazla olduğu zaman bende de yapıyor..Kadın doğum dr dışında troid takiplerini mutlaka endokrinoloji uzmanına yaptır ben öyle yapıyorum.. İlacını her sabah uyanır uyanmaz iç unutmamaya çalış unutursan hatırladığın anda al, bebeğin zeka gelişimi için çok önemli..geçmiş olsun gönlünü rahat tut..aylık takipleri atlama canım..

slm sakin moralini bozma ben eutyhrox 100 2 senedir kulaniyorum benim troidim hizli calisiyo 2 sene önce bende bilmiyordum asiri sinirli saclarim dökülüyodu cok yoruluyodum ellerimde titreme kalp carpintisi en yükek doznana baslatmislardi cok zor dengeye geldi cok sükür simdi iyi hamile kadigim icin kann alip yarin kontrol edecekler sadece hapini ihmal etmicen ben sabahlari ac karnina yarim Saat yemekten önce aliyorum.

hamişler nasılsınız bakalım...ben doktordan geldi,m az önce 7+3 günlük tam günü günne söyledi doktor..kalbinide duyduk pıt pıt:) Allahım herkesin bebeğini korusun yanı sırada benimkini diye hepimize dua ettim o an:)bulantı falan unuttum inanın varya eşimin yüzüne baktı( ki normalde bebek konusunda çok tedirgin ve uzaktı ) nasıl gülümsüyor.. doktor onun o halie ikinci kez gel dinle dedi...Allah hepinize sabırla bekleyenlere özellikle nasip etsin inşşş harika bir duygu bu...

Arkadaşlar çok üzüldüm, Rabbim sizi çok bekletmeden bebeklerinize kavuştursun, sabır versin..Hepimizin hakkından hayırlısı..

Canım benim troid bezletim alınmıştı, 15 senedir bu ilacı kullanıyorum şuanda da günde 1 tane 150 mg alıyorum ayda 1 t3 t4 tsh değerlerim kontrol ediliyor, ilaç tamamen doğal troid hormonu hiç bir yan etkisi yok lakin doz ayarının çok iyi yapılması gerekiyor.. aslında doza düşükten başlanır ama sen gebe olduğun ve muhtemelen değerlerin çok düşük olduğu için dr öyle yapmıştır birden ilaç almaya başladığın için çatpıntı yapar çok normal.. benim de dozum fazla olduğu zaman bende de yapıyor..Kadın doğum dr dışında troid takiplerini mutlaka endokrinoloji uzmanına yaptır ben öyle yapıyorum.. İlacını her sabah uyanır uyanmaz iç unutmamaya çalış unutursan hatırladığın anda al, bebeğin zeka gelişimi için çok önemli..geçmiş olsun gönlünü rahat tut..aylık takipleri atlama canım..

Güzel temennilerin için çok teşekkürler, bu arada 25 mg. lık ilaçla başladım onu da yazayım, sanırım dediği gibi belkide ilk kez içtiğim için böyle oldu ..:34:herkes için hayırlısı

bebeğini kaybeden ne çok arkadaşımız var çok üzüldüm ama inşallah tekrar hamile kalıp sağ salim kucaklarına alırlar bizlerde hayırlısıyla alırız kucağımıza inşallah
yeni gelen arkadaşlarada hoşgeldiniz diyorum :nazar:
benim gibi göbeği çıkan arkadaşlar varmış okudum hepsini ama alıntı yapamadım kusura bakmayın demekki normal bu arada zayıf değilim boy 1.60 kilom 65 :(
ama ilk hamile kaldığımda 2 yıl evvel 57 kg idim
2.de gelsin dünyaya ilk yıl emzirme nedeniyle sıkı diyet yapamam ama 1 yaşından sonra sımsıkı diyet yapar 57ye düşerim umarım :27:

Son düzenleme:

canım çok üzüldüm. allah sana sabır versin inşallah. bu durumu 6 ay once yaşamıştımm anlatmak çok güç...şuanda guçlu olmalısın ve onune bakmalısın emın ol allah nasip kısmet ederse bi kaç ay içinde güzel haberlerini alacağızzz.. dualarım senınle ve burada okuyorum ne yazacıgımı bılemıyorum bazı arkadaşlarımız da bebeklerini kaybetmişşş...dualarım onalara..sabırlı ve güçlü olun..allahım en kısa surede sizede meleklerinizi nasip etsin..

canım kendine ii bak lütfen ve üzme bende 2 ay önce düşük yaptım kalp atısı olmadıgı için kürtaj oldum ve bak 1 adet gördüm üzerine hamıleyim yine inşallah sende kendını tez zamanda toparlayıp kalırsın.
hamişler nasılsınız bakalım...ben doktordan geldi,m az önce 7+3 günlük tam günü günne söyledi doktor..kalbinide duyduk pıt pıt:) Allahım herkesin bebeğini korusun yanı sırada benimkini diye hepimize dua ettim o an:)bulantı falan unuttum inanın varya eşimin yüzüne baktı( ki normalde bebek konusunda çok tedirgin ve uzaktı ) nasıl gülümsüyor.. doktor onun o halie ikinci kez gel dinle dedi...Allah hepinize sabırla bekleyenlere özellikle nasip etsin inşşş harika bir duygu bu...
ayyy yarında ben gidicem sabah 10 da randevum var inşallah duyarım pıt pıt ları yarebbim büyük cok sevindim canım:16:
selam kızlarrr aranızda yeniyimmm ben 19 haftalık hamileyim bulantılar ve kusmalar yeni başladı içinizde böyle olan varmı :((((
valla ben daha 7 haftadayım mıde bulantısı 1 haftadır cekiyorum ama senin bebiş bizimkilerden büyük biraz buradakıler ortalama 6 ve 9 haftalık istersen canım ocak annelerine bi bak oradakılerın haftası sana daha yakındır inşallah bizde 19 . 40. haftaları görürüz:):16:

merhaba kızlar sabahtan beri kasık ve bel ağrılarım var adet sancısı gibi sizlerdede var mı ????

hiç korkma ben de hamile kalmadan önce tedaviye başlamıştım aynı ilacı günde 1 tane 50 mg alıyorum hamilelerde tsh değeri 2,5 altı olmalı demişti kadın doğumcum bana şimdi düşmüş değerim 2,01 di en son baktırdığımda bugün de endokrinoloji doktorumdan randevum vardı ilaca devam et şu an bi sıkıntı yok dedi.. her ay kontrole geliceksin 6. aya kadar dedi.. ilacı sabah kahvaltıdan 30-45 dakika önce alıyorum aç karına çünkü mide asidinde çözülen bir ilaç bu tok karnına alırsan pek faydasını göremezsin sonra da kahvaltımı yapıyorum 1 ayda düzene girdi benimki inşallah seninki de yakın sürede düzene girer canım :16::16::16:

Back
X