2014 Şubat Anneleri

İnşallah canım. Onlar için gerçekten büyük bir yıkım oldu, yaşadıklarına canlı şahit olduğum için ben özellikle yaptırmak istiyorum. Allah'ım hepimize sağlıklı, sıhhatli, akıl sağlığı yerinde, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Acılarını göstermesin rabbim.

Amin canim insallah allah saglik versin tum annelere bebeklerine

arkadaşlar ikili veya üçlü testler sadece bebeğinizdeki down sendorumu riskini gösterir hatta size bir olasılık hesabı çıkarır sadece
bir arkadaş kalbe giden damarın olmadığı için kaybedilen bir bebekten bahsetmiş bunun 3lü testle hiç bir alakası yokki 3 lü test yaptırsada çıkmazdı bu
detaylı USG olsa çıkabilirdi belki o kadar

ben ilk bebeğimde 2 li test ytaptırdım 3 lüye doktorum gerek görmedi zaten 2 li test olursa çoğu doktor 3 lüye gerek duymuyor 2 li daha gerçekçi sonuçlar veriyor zaten

vede yukardada yazdığım gibi 2li veya 3lü testin sonucunda doktorlar size sadece risk veriyorlar 250 nin altında risk görürlerse amniyo sentez almayı öneriyorlar kesin tanı için eğer 250 nin üzerinde çıkarsa riskiniz doktorlar amniyo sentez önermezler

şubat ayında komşum 50de bir riskli çıkarak amniyo sentez yaptırdı ama sonuç iyi geldi şimdi bebeği doğdu sağlıklı bir bebek

yani bunlar risk faktörü
isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz kendi tercihi
ama benim görüşümde şuki eğer herşeye rağmen o bebeği doğracağım kesinlikle aldırmam diyorsanız 2li veya 3lü test yaptırmayın derim ben

Bakalim canim hakkimizda hayirlisi olsun bide ilk ya neyin ne oldunu bilmiyoz heycan sevic bilmemek hepsi karma karisik bi hal aldi canim ya sana iyi tatiller bende ramazandan sonra gitcem tatile

aynen öyle cnm ilk olunca insan ne yapacağını şaşırıyor..tşk ederim bu arada tatil dönüşü de bebklerimizin cinsiyetini öğrenmiş olacağız inşallah...çok heyecanlı...

aynen öyle cnm ilk olunca insan ne yapacağını şaşırıyor..tşk ederim bu arada tatil dönüşü de bebklerimizin cinsiyetini öğrenmiş olacağız inşallah...çok heyecanlı...

Evet canim cok merak ediyorum onu gerce kiz oglan fark etmez allah saglik versin yeter herkezin gonlune gore versin

arkadaşlar ikili veya üçlü testler sadece bebeğinizdeki down sendorumu riskini gösterir hatta size bir olasılık hesabı çıkarır sadece
bir arkadaş kalbe giden damarın olmadığı için kaybedilen bir bebekten bahsetmiş bunun 3lü testle hiç bir alakası yokki 3 lü test yaptırsada çıkmazdı bu
detaylı USG olsa çıkabilirdi belki o kadar

ben ilk bebeğimde 2 li test ytaptırdım 3 lüye doktorum gerek görmedi zaten 2 li test olursa çoğu doktor 3 lüye gerek duymuyor 2 li daha gerçekçi sonuçlar veriyor zaten

vede yukardada yazdığım gibi 2li veya 3lü testin sonucunda doktorlar size sadece risk veriyorlar 250 nin altında risk görürlerse amniyo sentez almayı öneriyorlar kesin tanı için eğer 250 nin üzerinde çıkarsa riskiniz doktorlar amniyo sentez önermezler

şubat ayında komşum 50de bir riskli çıkarak amniyo sentez yaptırdı ama sonuç iyi geldi şimdi bebeği doğdu sağlıklı bir bebek

yani bunlar risk faktörü
isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz kendi tercihi
ama benim görüşümde şuki eğer herşeye rağmen o bebeği doğracağım kesinlikle aldırmam diyorsanız 2li veya 3lü test yaptırmayın derim ben

bilinçli olmak ayrı bir şey valla teşekkür ederiz çevremdeki kimse bu kadar bilimsel bi açıklamada bulunmadı şuana kadar..

kızlar biliyorum daha cok erken ama bebişlere oda kuracakmısınız?

kızımın beşiği bizim odada ötekinede bitane alıcaz aynı odada 4 kişi 2 sene daha geçiricez iyice güvenim gelince iki yatak 4 veya 3 kapaklı gardrop alıcam çocuk odam belli zaten öyle düşündük şimdi pelini ayırsak ötekini yanımıza alsak pelin beni attılar kardeşimi yanlarına aldılar diye depresyona girmesin çocuk 2 sene sonra inşallah

teşekkür ederim kızlar hoş muhabbetiniz için size ii günler ii muhabbetler ben çok fazla kalamıyorum maalesef sınavım var 14ünde ona çalışıyorum bol dua istiyorum sizden hayırlısıyla bu sene atanayım artık...bebiş şans getirisn bana..

bilinçli olmak ayrı bir şey valla teşekkür ederiz çevremdeki kimse bu kadar bilimsel bi açıklamada bulunmadı şuana kadar..

teşekkürler canım
ben sağlık sektöründe çalışıyorum bir medikal firmadayım bir tıp merkezimiz vardı eskiden oranın üçlü test sonuçları gelirdi bize hepsine tek tek bakardım merak ederdim çok fazla çoğu risk faktörü az grupta çıkardı zaten riskli çıkanlarlada hiç tanışma fırsatım olmadı benim naptılar bilmiyorum tabi ama zor bir süreç allah kolaylık versin

şimdi burda kimseyi korkutmak istemiyorum ama öyleki mesela risk 1500:1 çıkan gebelerde bile bu demek oluyorki; "sonuçları senle aynı 1500 kişide 1 kişinin bebeği down sendorumlu doğdu"

yani risk gebe olduğumuz anda başlıyor allah hepimize sağlıkla gebelikler ve bebekler nasip etsin inş. bende şuan 32 yaşındayım yaş faktörü riski yüksek çıkarıyor biraz yaşı 30un altında olanlara göre şimdiden endişe etmiyor değilim sonucum ne çıkacak diye :18:

teşekkür ederim kızlar hoş muhabbetiniz için size ii günler ii muhabbetler ben çok fazla kalamıyorum maalesef sınavım var 14ünde ona çalışıyorum bol dua istiyorum sizden hayırlısıyla bu sene atanayım artık...bebiş şans getirisn bana..

Bende cikiyorum canim ederim tabi dua hayirlisi olsun

Ben oda kurmayi dusunuyorum . Ama sadece buyuyen besik ve dolap alirim buyuk ihtimal. Belki yatak odasina koymak icin park yatak birde ilk zamanlar kullanmak icin.

canım sana bişi dimmi büyüyen beşiği pek tavsiye etmiyorum ben almıştım oğluma
oğlum 2008 doğumlu geçen ay attım beşiği
şöyleki bilmiyorum belki benimki iyi çıkmadı
ben kilimden almıştım oğlum büyüdü artık genç odasına çevrilmeden sığmayacaktı seneye çevirmeyi düşündüm ama yatağımızın boyutu aynen şöyleydi en 75cm boy 180cm içine yatak alayım dedim o boyutta bir yatak yok zaten birde 13-14 yaşına geldiğinde belkide sığmayacak bile
bende onu söktüm tamamen zaten taşınırkende deforma olmuştu açıkcası birine vercem şimdi evde duruyor gittim baza seti aldım oğluma

yani büyüyebilen beşik almanı tavsiye etmem alacaksanda ölçülerini iyi sor ve sağlamlığı iyi olsun

Son düzenleme:
canım sana bişi dimmi büyüyen beşiği pek tavsiye etmiyorum ben almıştım oğluma
oğlum 2008 doğumlu geçen ay attım beşiği
şöyleki bilmiyorum belki benimki iyi çıkmadı
ben kilimden almıştım oğlum büyüdü artık genç odasına çevrilmeden sığmayacaktı seneye çevirmeyi düşündüm ama yatağımızın boyutu aynen şöyleydi en 75cm boy 180cm içine yatak alayım dedim o boyutta bir yatak yok zaten birde 13-14 yaşına geldiğinde belkide sığmayacak bile
bende onu söktüm tamamen zaten taşınırkende deforma olmuştu açıkcası birine vercem şimdi evde duruyor gittim baza seti aldım oğluma

yani büyüyebilen beşik almanı tavsiye etmem alacaksanda ölçülerini iyi sor ve sağlamlığı iyi olsun

Peki nasıl bir şey tavsiye edersin bilim? Bu olayı bir kaç kişiden daha duydum ama emin olamadım :44::44::44: Ölçüleri nasıl olmalı sence genelde yataklar 60-140 oluyor sanırım değilmi yada 70-160 mıydı :44::44::44:

günaydın kızlar
bende oruç tutmuyorum susuz kalamıyorum tansiyonda düşüyor
testleri konuşmuşsunuz ben tamamını yaptırıcam 2 hafta sonraya 2liye gidicez
inciri öneren arkadaş hemen alıp denerim çok saol
bugün çok işim var evi süpürücem bir sürüde çamaşır katlamam lazım bir yandan kızıma çorba yemek vs
seneye nası bişi olcem acaba ben :1: iki minik çocukla :24: bir hunide alırım herhalde :27:

Ayyy Allah yardımcın olsun....ev işi bile yük gelirken senin bir de çocuk var....o yük olarak görülmüyodur tabi yanlış anlasılmasın:16::16:

benim de ütü yapmam lazım ya....doldu doluştu offf:50:

kızlar biliyorum daha cok erken ama bebişlere oda kuracakmısınız?

ben oda kurmayı düşünmüyorum canım...yatak odasına bi yatak alcam.bir de eşyalarını koymaya dolap....şifonyer tarzı da olabilir....bilemiyorum ki ne yapsam ne etsem...daha araştırmaya baslamadım:26:

teşekkürler canım
ben sağlık sektöründe çalışıyorum bir medikal firmadayım bir tıp merkezimiz vardı eskiden oranın üçlü test sonuçları gelirdi bize hepsine tek tek bakardım merak ederdim çok fazla çoğu risk faktörü az grupta çıkardı zaten riskli çıkanlarlada hiç tanışma fırsatım olmadı benim naptılar bilmiyorum tabi ama zor bir süreç allah kolaylık versin

şimdi burda kimseyi korkutmak istemiyorum ama öyleki mesela risk 1500:1 çıkan gebelerde bile bu demek oluyorki; "sonuçları senle aynı 1500 kişide 1 kişinin bebeği down sendorumlu doğdu"

yani risk gebe olduğumuz anda başlıyor allah hepimize sağlıkla gebelikler ve bebekler nasip etsin inş. bende şuan 32 yaşındayım yaş faktörü riski yüksek çıkarıyor biraz yaşı 30un altında olanlara göre şimdiden endişe etmiyor değilim sonucum ne çıkacak diye :18:

içini ferah tut bakimmmm,ne varmış yaşında:20::20:

sağlıklı bebişlerimiz olacak Allahın izniyle:54::54:

geçen hafta kontrole gittiğimde ağustos ayı içerisinde isteyeceğini söyledi 12.yada 13.haftada oluyor sanırım...testlerin bi zararı yok da aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma kafan karışmasın diyorlar..aldırmayı düşünmüyorum ama bebek de bi problem çıkarsa Allah hiçbirimize göstermesin kendimi doğuma kadar hazırlarım die düşünüyordum ama çok zor bi süreç en iisi hiç kafanı karıştırma diyorlar...böyle işte herkesten farklı düşünce...

ben de öyle düşünenlerdenim. canım sonucta bu sizin kararınız dr bile bu konuda yeterli bilgiyi verir, yönlendirme yapma hakkı yok.. ben de aldırmam Allah korusun, kendini hazırlamaya gelince ben cok pimpirikliyim kendimi hazırlamak bi yana zindan ederim günleri, hergün kendimle celişirim.. ne gerek var.. kagan kocatepenin konusmasını dinlediim: doğadaki doğumların yüzde 90'ı sağlıklı oluyor diyor.. neden hep o yüzde 10'a odaklanayım diyorum. en azından hamileliğimin tadını cıkarayım. dediğim gibi bu tamamen benim şahsi görüşüm. isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz ama kimse kimseyi yadırgayamaz.. sen içinden geceni yap boşver milleti;)

Ben kizima dogmadan once oda yaptim . Hevesim vardi cunku ilk cocugun istiyorsaniz yeriniz musaitse yapin icinizde kalmasin birdaha ne zaman yapicaksinz diye dusunuyorum. Buyuyen yatak var bendede cok guzel ve kaliteli . 2.bebek icin simdilik park yatak alip odama koycam.sonra kiz erkek durumuna gore ayri oda yapicam allah kismet ederse.

Peki nasıl bir şey tavsiye edersin bilim? Bu olayı bir kaç kişiden daha duydum ama emin olamadım :44::44::44: Ölçüleri nasıl olmalı sence genelde yataklar 60-140 oluyor sanırım değilmi yada 70-160 mıydı :44::44::44:

o dediğin ebatlar küçük hali işte ben büyüyünce genç odası halini alıncaki ölçüsünden bahsediyorum 75e 180 diye
genç odası olduğunda ölçüleri en az 90*190 olmalı anlıycan ama bizimki öyle değildi

valla açıkcası nasıl birşey öneriyorsun konusuna gelince onu tam bilemiyorum çünkü ben bunu kullandım ve memnun kalmadım
ama direk genç odası gibi bişi alabilirsin belki
görümcem öyle yapmıştı kızı 3 yaşını bitirdi hala park yatağımda uyayabiliyor mesela içi genişti çünkü bu sene park yatağı kaldırıp genç odasında uyutmayı düşünüyor direk

benim birde bunun gibi bişiyim vardı bunun beyazı 3 yaşına kadar onda yattı oğlum memnun kaldım ben

Ayyy Allah yardımcın olsun....ev işi bile yük gelirken senin bir de çocuk var....o yük olarak görülmüyodur tabi yanlış anlasılmasın:16::16:

benim de ütü yapmam lazım ya....doldu doluştu offf:50:

ben oda kurmayı düşünmüyorum canım...yatak odasına bi yatak alcam.bir de eşyalarını koymaya dolap....şifonyer tarzı da olabilir....bilemiyorum ki ne yapsam ne etsem...daha araştırmaya baslamadım:26:

içini ferah tut bakimmmm,ne varmış yaşında:20::20:

sağlıklı bebişlerimiz olacak Allahın izniyle:54::54:

inş. tatlım inş. :16::16::16::16::16::16: :54::54::54::54:

Back
X