Merhaba kızlarr, annem ben de , çok sık giremiyorum döktürmüşsünüz tüm geçmişi okuyamadım:)) test sonucu temiz çıkan ve cinsiyeti belli olan arkadaşlar hayırlı olsun
Merhaa kızlar, benim de tüp bebek benimki tek oldu, ben de ikiz olsun diye epey heves yapmıştım, sonra da başka şehirde ailemden uzağım zor olurdu tek olsun benim olsun diye avuttum kendimi

Rabbim hepimizi sağlıkla bebeklerimize kavuştursun..çift yumurta olmaları hem sağlık hem cinsiyet bakımından çok daha iyi, hayırlı olsun:)
Canım aslında dr bu şekilde yorum yapması hiç etik değil.. Seçenekleri durumu anlatır seçimi sana bırakır.. O direk yorumunu söylemiş.. Evet 2 li testin kan testi tarafı tamamen istatiki bilgi verir ama ultrason tarafında ense kalınlığı veburun kemiği bebiğin sağlığı konusunda bilgi verir.. Evet kesin sonuç için mutlaka cvs yada sıvı alımı yapılmalıdır ama bu işlemlerin de tercihini ve sonucu sonrası kararı aile verir..
Yani eğer ben bebeğim de trizomi bozukluğu olsa bile- ki tedavisi yok- kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum dersen bu testleri hiç yaptırmamayı seçebilirsin.. Ben hem test hem cvs yaptırdım ve dr un bunu para için yapması mümkün değil 5 kuruş vermedim, ayrıca her dr vakti geldiğinde hastaya testler hakkı da bilgi vermek zorundadır..