Merhaba dytzu. Bende kendi doktorumun dediklerini paylasirsam belki sana faydasi olur.Benim doktorum 13 kg.'a kadar alinabilir demisti. Suan 10. haftayi gectigini soylemissin koku, gogus vs. gibi hassasiyetlerin azalabilir hatta 12. haftadan sonra bunlar neredeyse kalmayacak sekilde azalacagini soyluyor doktorlar. Tabii ki yine de herseyi sorup doktoruna check ettirirsin.
Benim doktorumun beslenmeyle ilgili tavsiyelrini de paylasiyim. 6 ogun asiriya kacmadan yeme onerdi. 3 ana ogun, ara ogunlerde ise, meyva, findik ceviz gibi kuruyemisler, yogurt, sut veya bir bardak sutle icilecek bir dilim kek, ayran yaninda tost,pogaca gibi guzel alternatifler saydi. Sut vs. icilmezse saglikli olup olmadigini sormussun.Benim bildigim kadariyle cocuk annenin kaynaklarini kullanip cogu ihtiyacini karsilayabiliyor.Ancak sut,yogurt gibi gidalar hic tuketilmezse dogum sonrasi annede kemik erimesi gibi ciddi hastaliklar gorulebiliyor. ingiltere'de is nedeniyle kalmistim herseyde oldugu gibi saglikta da cok pahali bir ulkedir Allah kolaylik versin sana. Umarim yardimim dokunmustur. Allah tum hamilelerin yardimcisi olsun.