2014 Şubat Anneleri

ohh süper valla, bizim de yarın yarım gün.
ben de normalde 8'de kalkmam gerekirken erteleye erteleye 8.30 olurdu saat. ancak gebelikten mi yoksa sıcaklardan mı bilmiyorum tatil-işgünü farketmiyor, 7 de uyanıyorum.
annenin hamilelikteki uyku düzeni nasılsa ileride bebeğin uyku düzeni de öyle oluyormuş diye okumuştum bir yerde. bizim sıpa sabah erkenden kalkacak herhalde:)

bizim ev serin de sıcakla ilgili hiç sıkıntım yok :17:
ama buna sevindim ileri de benim bebito demek güzelce uyuyacak ve uykuyu sevecek anasına çeksin ne güzel :1:
babası da uyumaz çünkü ona çekerse ikisi oturur ben yatarım

sağol canım ya gerçekten kendimi kötü hissetmeye başlamıştım. sorular ortaya sorulunca havada kalıyor anlaşılan. yada buradakiler fazla samimi başkalarını aralarına almak istemiyorlar diye düşündüm :(

böyle düşünme herkes sabah uyanamıyor daha üstelik gunaydın faslı daha millet nasılsın iyimisin modunda

birde gebelik alınganlığı tabi :9::9::9: yoksa burdaki çoğu kişi hatta herkes sevecendir ilgilidir

neyse tekrar hoşgeldin

ohh süper valla, bizim de yarın yarım gün.
ben de normalde 8'de kalkmam gerekirken erteleye erteleye 8.30 olurdu saat. ancak gebelikten mi yoksa sıcaklardan mı bilmiyorum tatil-işgünü farketmiyor, 7 de uyanıyorum.
annenin hamilelikteki uyku düzeni nasılsa ileride bebeğin uyku düzeni de öyle oluyormuş diye okumuştum bir yerde. bizim sıpa sabah erkenden kalkacak herhalde:)

amann ben buna çok sevindimm.demek bizimki en geç 10da doğru yatağa..sabaha kadar uyanmak yok :27:

sağol canım ya gerçekten kendimi kötü hissetmeye başlamıştım. sorular ortaya sorulunca havada kalıyor anlaşılan. yada buradakiler fazla samimi başkalarını aralarına almak istemiyorlar diye düşündüm :(

hiç kendini kötü hissetme, bak bende mart annesiyim ama buralarda takılıyorum :9:
sağolsun bu topikteki arkadaşlar her konuda çok yardımcı oluyorlar :34:
hoşgeldin tekrar :31:

resmen öpücük attı yahu :53:

[video=youtube;rA-R3TwT40k]http://www.youtube.com/watch?v=rA-R3TwT40k[/video]

Gebelik kadında tam anlamıyla "tepeden tırnağa" değişikliklerin ortaya çıktığı bir dönemdir. Bu değişikliklerin hepsinin ortak amacı sizin doğuma ve bebeğinizi beslemeye hazırlanmanızdır. Doğa sizdeki hazırlıkları en kötü koşullarda doğum yapacakmışsınız ve bebeğinizi de yine kötü koşullarda emzirecekmişsiniz gibi sizi ve bebeği maksimum korumaya alacak şekilde yapar. İşte sizlere gebelik dönemindeki değişikliklerden en ilginç ve belirgin olanları ve amaçları:

Gebelik döneminde;

*İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.

*Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.

*Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.

*Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.

*İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.

*Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.

*Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.

*Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.

Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.

amann ben buna çok sevindimm.demek bizimki en geç 10da doğru yatağa..sabaha kadar uyanmak yok :27:

hiç kendini kötü hissetme, bak bende mart annesiyim ama buralarda takılıyorum :9:
sağolsun bu topikteki arkadaşlar her konuda çok yardımcı oluyorlar :34:
hoşgeldin tekrar :31:

:) sağol canım ya moral oldunuz bana dikkate alınmak güzel. ben kendimi listeye nesıl ekletirim acaba

sevgili hamişler,

aranızda hamile yogası & pilatesine giden, gidecek olan var mı? bulunduğum şehirde yogaakademi var ancak ders saatleri haftaiçi ve sabah 10.30'da. yani çalışanlar düşünülmemiş.

Benim ilk çocuğumun 15. haftada belli olmuştu cinsiyeti. Ancak 12. haftadaki kontrolde eşim doktor söylemedi ben gördüm "erkek" deimşti, gerçektende eşim doğru bilmişti. Ama doktorlar her zaman söylemiyorlar.

Son düzenleme:
merhaba istda olan arkadaşlardan drundan çok memnun olanlar hangi hastane ve hangi dr olduğunu yazabilirler mi? özel hastaneye gidiyorum 11. haftadayım ensesini ölçtü bugün heralde.. yani aslında ölçtü mü ölçmedi mi emin de olamadım ne bi sonuç söyledi ne de başka bir şey.. kan ver ikili testi yaptır diye yolladı direkt..onu da 15 gün sonra telle öğrenirsin gelemene gerek yok dedi.. daha önce kendim kan tahlili yaptırdım kansızlık çıktı dahiliye dru kadın doğumcunuz kan ilacı verecektir gösterin dedi gösterdim biliyoruz zaten kansızlığı dedi ama ilaç vermedi.bi ilgisizlik seziyorum bana mı öyle geliyor anlamadım. daha iyi bir dr bulmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

herkese günaydın dün akşam bu mesajı yazdım ama sadece sincap34 adlı arkadaşım cvp vermiş ona tşk ediyorum. diğer arkadaşların hepsi istanbul dışında heralde ya da canbursamın dediği gibi sonradan gelenleri aralarına almıyorlar msjlarını görmezden geliyorlar:(((

:) canım sen öğrendinmi cinsiyetini 13. hafta vajinal muayenede görünürmü acaba

canım vajinal ya da karından farketmiyor, erkeklik organı göremediklerinde direkt kız diyorlar onu da yüzdesel olarak söylüyorlar. ancak 16 haftada erkek çıkabiliyor. dolayısıyla kesin değilse doktorun hiç bir şey söylememesi daha iyi.

Back
X