ben 37 ye kadar çalışmayı planlıyorum kafamı sıkarlarsa daha erken ayrılım o ayrı tabihamilelik öncesi biraz araştırdım 6 ay ücretsizi vermek zorunda canım.
isterse çıkarır işten
bende 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz düşünüyorum yıllık izinleirmle de birleşince 1 yılı dolduururm evde
ama çıkarırsa daha mutlu olurum o ayrı
8. ayımda ne zamana denk gelirse artık işten de ayrılmayı planlıyorum kışın işe gelmesi sanırım zor oluroğlumda 36 da çıkmıştım 37 diye rapor aldım doktordan
Valla bende dediğini yapmayı, yani 8.ayı doldurunca izne ayrılmayı planlıyorum. Allah'ın izniyle tabi. Veledimle daha fazla zaman geçirebileyim diye ama bakalım vücudum elverecek mi?
evet inş. vucud elverir
ocak annelerinde de birini sırf hamile diye işten çıkarttılar.hani yasa çıkmıştı,inanamıyorum özel sektörde çalışmak bayanlar için çok zor.evlenmeyeceksin,çocuk yapmayacaksın kısaca özel hayatın hiç olmayacak anlayışı var.doğum izninin iki hft artacak olması bence çok ciddi bir gelişme değil ki .doğum öncesi beş haftayı sonraya aktarırsan iyi oluyor ama son üç haftaya kadar çalışmak çok zor.
canım o bayan iş yerine mahkemeye verse kazanır kişinin tazminatının yanı sıra uğradığı zararıda karşılamak zorunda iş yeri mahkeme bu yönde hüküm verecektir bir arkadaşımın da başına geldi çünkü onun davası henüz sürüyor fakat kazanacağı kesin gibi
zararı ise şöyle oluyor mesela o kadın gebe olduğu için hiç bi yerde işe almazlar o yüzden çıkarıldığı zamandan doğum yapacağı zamana kadar olan maaşını talep edebiliyor iş yernden vermek zorundalar birde manevi tazminatmı talep ediyor ne
arkadaşımın eline 8-10 bin arası bişi geçicekmiş onuda 3 aylıkken çıkardılar üstelik kız başka yerde çalıştı çıktıktan sonrada
Son düzenleme: