2014 Şubat Anneleri

Annemin zoruyla sağlık ocağına gitmiş bulunuyorum.Kaydımı yaptılar bir sürü soru vs vs işte sonrasında arayıp haber vereceğiz muayene zamanınızı dediler ve eve geldik.

Bumuydu yani sağlık ocağında olacaklar ben ne bileyim bakarlar falan sanıyorudum ilginç :44:

evet canım, yeni doğum yapan arkadaşlar ücretsiz izin almadılar bu yüzden süt izinlerini çocukları 1 yaşına gelene kadar günde 1.5 saat olarak kullandılar ama ben ücretsiz izin alınca süt izninin boşa gitmesinden korkuyorum. toplu olarak 1.5 ay verseler çok daha iyi olur benim için

Orası öyle canım yani şuanki kanuna göre ücretsiz izni, doğum izni bitimi itibarıyla 6 ay alabiliyosun istersen doğum izi sonrası süt iznini toplu oarak ekletebiliyosun ama süre uzamıyor sadece ücretsiz iznin 1,5 aylık kısmında maaş almaya devamediyosun.. Bizde öyleydi.. Şubecimisin..

Annemin zoruyla sağlık ocağına gitmiş bulunuyorum.Kaydımı yaptılar bir sürü soru vs vs işte sonrasında arayıp haber vereceğiz muayene zamanınızı dediler ve eve geldik.

Bumuydu yani sağlık ocağında olacaklar ben ne bileyim bakarlar falan sanıyorudum ilginç :44:

Aynen öyle canım.. Kayıt altına alıyolar.. Bide benden tam kan sayımı istemişlerdi.. Ayrıca dr un istediği kan tahlillerini yazdırabilirsin..

benimde kiloma baktılardı bide ilk gebeliğinmi falan diye sordu onu yazdı bi kağıda düşük varmı diye sordu evde kaç kişi yaşıyorsunuz dedi ev kendinizinmi falan dedi bu kadar sanırım birde 20.haftada aşıya çağırdı ay onada 5 hafta kalmış haaaaaaaaaa

Aynen öyle canım.. Kayıt altına alıyolar.. Bide benden tam kan sayımı istemişlerdi.. Ayrıca dr un istediği kan tahlillerini yazdırabilirsin..

İlaç ve tahlilleri yaptırabiliyormuşum evet canım.

benimde kiloma baktılardı bide ilk gebeliğinmi falan diye sordu onu yazdı bi kağıda düşük varmı diye sordu evde kaç kişi yaşıyorsunuz dedi ev kendinizinmi falan dedi bu kadar sanırım birde 20.haftada aşıya çağırdı ay onada 5 hafta kalmış haaaaaaaaaa

Onları bana da yaptı ama sanki bıkmış gibi bir halleri vardı beni de gerdiler :47:

ay evet yaaa....normalde aşı işte diyodum. doktorumun bi hastası o aşıdan düşük yapmış.ama bi tanesi....genelleme yapmak saçma...yine duyunca tırsmıştım :1: Rabbime emanetiz ne diyelim :16:

ben gittiğimde elimde sonuçlarım olmadığı için tekrar test yaptılar.bilgilerimi aldılar işte adres telefon cart curt...aşıya geleceksin 5. ay dediler sonra arayıp yine hatırlattılar ayrıca...:31:

hatta dr teşekkür etmişti haber veridiğim için...biz milletin peşinde koşuyoruz dedi normalde :1::1:

kızlar bende günlük hiç değişmeyen bir baş ağırısı var
hergün öğlene doğru başlıyor gece yatana kadar böyle müzmin az az bir ağrı
sinizütim vardı önceleri omu ağrıtıyor acaba diyorum inş. o değildirde
en son tuttuğunda mafolmuştum çünkü

sizdede oluyormu ?

sizdede oluyormu ?

bende de migren var canım....son 2 haftadır basım agrıyo ara sıra....3 aydır yoktu ne güzelll.:5:

ay evet yaaa....normalde aşı işte diyodum. doktorumun bi hastası o aşıdan düşük yapmış.ama bi tanesi....genelleme yapmak saçma...yine duyunca tırsmıştım :1: Rabbime emanetiz ne diyelim :16:

ben gittiğimde elimde sonuçlarım olmadığı için tekrar test yaptılar.bilgilerimi aldılar işte adres telefon cart curt...aşıya geleceksin 5. ay dediler sonra arayıp yine hatırlattılar ayrıca...:31:

hatta dr teşekkür etmişti haber veridiğim için...biz milletin peşinde koşuyoruz dedi normalde :1::1:

ne alaka ya aşıdan onun gideceği varmış bence

ben o aşıyı oğlumdada olmuştum yani tetenoz aşısını ama taaa 7.ayımda yapılmıştım 1 doz sonrasında 6 ay sonra bi daha dediler ama gidip yaptırmadım
şimdi tekrar yaptırcam işte
bende ne kol şişliği ne ateş olmamıştı ama benden 1 ay büyük bir gebe vardı ozaman tanıdğım o yapıldığı gün ateşi olmuş kolu şişmiş işten izin alıp eve gitmişti
her bünye farklı olabiliyor

bende de migren var canım....son 2 haftadır basım agrıyo ara sıra....3 aydır yoktu ne güzelll.:5:

sanada geçmiş olsun tatlım
ilaçta alamıyoruz ya fazla ben daha bi kez parol aldım ondada 13 haftalıktım misafirim vardı o gün çok yorulmuştum tüm vucudum ağrıyordu dayanamadım aldım ama alsam sürekl baş ağrısı alırım yani normalde gebe olmasam ilaç alınacak ağrı bu ama direniyorum fakat her gün olunca sinir ediyo insanı

sanada geçmiş olsun tatlım
ilaçta alamıyoruz ya fazla ben daha bi kez parol aldım ondada 13 haftalıktım misafirim vardı o gün çok yorulmuştum tüm vucudum ağrıyordu dayanamadım aldım ama alsam sürekl baş ağrısı alırım yani normalde gebe olmasam ilaç alınacak ağrı bu ama direniyorum fakat her gün olunca sinir ediyo insanı

aslında migrenim tuttu mu hersey faydasız ama kekik kaynatıp içiyodum yine de....bi an olsun dinlendiriyodu uyumama sebep oluyodu en azından.niyeyse gecen ağrıdığında onu bile içmedim...sanki ilaçmış gibi :1:

zararı yok halbuki dimi canım:26:

aslında migrenim tuttu mu hersey faydasız ama kekik kaynatıp içiyodum yine de....bi an olsun dinlendiriyodu uyumama sebep oluyodu en azından.niyeyse gecen ağrıdığında onu bile içmedim...sanki ilaçmış gibi :1:

zararı yok halbuki dimi canım:26:

yoktur herhalde zararı tatlım ya dozunda alındıktan sonra neden zararı olsun ben öyle herşey düşük yapara karşıyım açıkcası
yok nane yeme düşük yapar yok ıhlamur içme iyi değilmiş yok şu çayı içme
zaten ıhlamur tarlasına dalmıyoruz ya demi ama içtiğimiz bir bilemedin 2 bardak oda düşürecek değilya bebeği hemen donumuzun azında durmuyor ya bu veletler :9::9::9:

sizdede oluyormu ?

bu aralar ne ararsan var
işyerinde ayaklarım sallanır oturuyorum
ondan dolayı ayaklarım ağrıor sık sık kalkıp yürümeme rağmen ağrı oluyor:5:

bu aralar ne ararsan var
işyerinde ayaklarım sallanır oturuyorum
ondan dolayı ayaklarım ağrıor sık sık kalkıp yürümeme rağmen ağrı oluyor:5:

bazen anneme diyorumki siz bizden sağlamsınız diyorum kadına
vallahi sağlamlar ya
nesil git gide çürüyo bi yerim ağrıyo demeye çekiniyorum birinin yanında eski kadınlar 5er 6şar doğurmuş hepsindede ayakta geçirmiş biz neden böyleyiz ya
benimde ağrıyo ayaklarım sık sık
hele bi nenem var benim 90 yaşında bunadı kadın şuan bilinci yok ama bedeni benden sağlam vallahi kan versek ikimiz kan değeri benden iyi çıkmazssa bende bişi bilmyiorum:9:

Orası öyle canım yani şuanki kanuna göre ücretsiz izni, doğum izni bitimi itibarıyla 6 ay alabiliyosun istersen doğum izi sonrası süt iznini toplu oarak ekletebiliyosun ama süre uzamıyor sadece ücretsiz iznin 1,5 aylık kısmında maaş almaya devamediyosun.. Bizde öyleydi.. Şubecimisin..

evet canım şube, ama çok şükür veznede değilim orası daha yoğun oluyor

bazen anneme diyorumki siz bizden sağlamsınız diyorum kadına
vallahi sağlamlar ya
nesil git gide çürüyo bi yerim ağrıyo demeye çekiniyorum birinin yanında eski kadınlar 5er 6şar doğurmuş hepsindede ayakta geçirmiş biz neden böyleyiz ya
benimde ağrıyo ayaklarım sık sık
hele bi nenem var benim 90 yaşında bunadı kadın şuan bilinci yok ama bedeni benden sağlam vallahi kan versek ikimiz kan değeri benden iyi çıkmazssa bende bişi bilmyiorum:9:

bende şikayet etmemeye çalışıyorum
daha kötü zamanlarımız da olacak ama bazen kendimi kum torbası gibi hissediyorum..
bizimkilerde öyle ananem falan maşallah ona gideriz benim iş yapacak halim olmaz o bana çay getirir :nazar::nazar:
siz çalışıyorsunuz der ama o benden çok yoruluyordur:44:

yoktur herhalde zararı tatlım ya dozunda alındıktan sonra neden zararı olsun ben öyle herşey düşük yapara karşıyım açıkcası
yok nane yeme düşük yapar yok ıhlamur içme iyi değilmiş yok şu çayı içme
zaten ıhlamur tarlasına dalmıyoruz ya demi ama içtiğimiz bir bilemedin 2 bardak oda düşürecek değilya bebeği hemen donumuzun azında durmuyor ya bu veletler :9::9::9:

ayyy güldürdün beni bbilim yaaaa:1: ALlah da seni güldürsün :9:

bende çok pimpirikli değilim yeşillik falan yiyorum.doktorlar sadece kaynatıp kaynatıp içmeyin diyolar.2 ay önce komsum düşük yaptı.nane maydonoz kaynatıp içmiş 3-4 bardak :5:

nasılsınız kızlar hamilelik nasıl gidiyo rahatsız olan arkadaşlara geçmiş olsun

idare ediyoruz kuzum hosgeldin sen nasılsın :16:

Back
X