2014 Şubat Anneleri

günaydın:38:

sabah 5buçukta namaza kalk 7 de kahvaltı hazırlamaya kalk bi günde demiyoki hayatım sen hamilesin ben dışarda yaparım kahvaltı:19:

9da süt almaya gidicem sabah erken kalkmaktan sıkıldım sanki ben çalışıyorum canım aaaaaaaaaaaaaaaaa:33::33:

Bende iyiyim yarın ve pazartesi izinliyim yatcam akşama kadar :27::27::27:

yat dinlen tabi madem izinli olcan:)
benim gibi yapma:))
2 günde karnım büyüdü benim ya
çok komik ama bu göbekle eğilip çorap giymek zor geldi bana bünye alışık değil ya:D

sabah 5buçukta namaza kalk 7 de kahvaltı hazırlamaya kalk bi günde demiyoki hayatım sen hamilesin ben dışarda yaparım kahvaltı:19:

9da süt almaya gidicem sabah erken kalkmaktan sıkıldım sanki ben çalışıyorum canım aaaaaaaaaaaaaaaaa:33::33:

neden 9 da alıosun:26:
dışardan açık süt mü alıosun ki onlar pastörize değil

Ay seninki daha fenaymış :9::9::9: Birgün aldırış etme uyu :9::9::9:

yat dinlen tabi madem izinli olcan:)
benim gibi yapma:))
2 günde karnım büyüdü benim ya
çok komik ama bu göbekle eğilip çorap giymek zor geldi bana bünye alışık değil ya:D

:9::9::9::9: Maşallah

neden 9 da alıosun:26:
dışardan açık süt mü alıosun ki onlar pastörize değil

canım eşim benim kalebodur fayans ustası evleri tadilat ve dekorasyon yapıyolar köylerdede çok çalışıyo ordan süt getiriyo bol bol hep içeriz felan geçen gene getirdi bende yogurt yapmayı bilmiyorum diyodum aslında biliyorumda denememiştim hiç kayınvaldem yapardı bize sonracıma geçen gene getirdi beni gaza getirdi deneyeyim dedim çokta güzel olmuş maşallah bana:nazar::1: bizim burda bildiğimiz biride satıyo köyden getiriyo yani bilmediğimiz birinden değil köy sütü bu hem kaynatıyorum üstü mis gb kaymak oluyo sabah kahvaltıda balla ye :56: sonra sütün tadı bile bir başka oluyo mis gb kokuyo:56: satın alınan sütler su gb malesef ne yogurdu oluyo ne içerken tat veriyo :50: eskiden köyde dedem inegi sagardı bardaga diker içerdi hiç kaynatmadan inekten sıcak çıkardı süt:53: yani bekleme yaparsa haklısın bakteri ürer ama bu köyden getiriyo adam günlük bizde alıp kaynatıyoruz hemen bence böyle daha sağlıklı şimdi alıp yogurt yapıcam içicem bide:7:

Ay seninki daha fenaymış :9::9::9: Birgün aldırış etme uyu :9::9::9:

akşam görsen yatarken 7yi çeyrek gece kalkcam kurdunmu saatini diye bol bol hatırlatıyo ya diyorum hergüne ayarlı hep aynı saate oda diyok ama yarın hafta sonu kontrol et bakim haftasonunada ayarlı mı:37::27:

benimki aç kızım öyle poğca felan yapışmaz içine:))

emirsultanda çalılıyo bursada 1 haftadır bi av yapıyodu orasıda tam merkesi yer çeşit çeşit lokantalar kebabçılar pideciler diyorum oh valla hergün götürüyosun:19:eşimde diyoki valla yakın olsa eve gelirim:27::52: dışarda yemek yemekten hoşlanmıyo hele yemek böyle döner felan yer ama corba sulu yemek asla yemez dışarda tiksiniyo adam:19:

Ben alıyorum dışardan bazen şahsen pastörize sütlerin vitamin açısından çok zengin olduğunu düşünmüyorum :31::31::31:

mikrop bakteri olabiliomuş ama :S
güvendiğin biyerse bişi diyemem tabi normalde ben de içerim ama
doktor dedikten sonra şimdilik içmiyorum

canım eşim benim kalebodur fayans ustası evleri tadilat ve dekorasyon yapıyolar köylerdede çok çalışıyo ordan süt getiriyo bol bol hep içeriz felan geçen gene getirdi bende yogurt yapmayı bilmiyorum diyodum aslında biliyorumda denememiştim hiç kayınvaldem yapardı bize sonracıma geçen gene getirdi beni gaza getirdi deneyeyim dedim çokta güzel olmuş maşallah bana:nazar::1: bizim burda bildiğimiz biride satıyo köyden getiriyo yani bilmediğimiz birinden değil köy sütü bu hem kaynatıyorum üstü mis gb kaymak oluyo sabah kahvaltıda balla ye :56: sonra sütün tadı bile bir başka oluyo mis gb kokuyo:56: satın alınan sütler su gb malesef ne yogurdu oluyo ne içerken tat veriyo :50: eskiden köyde dedem inegi sagardı bardaga diker içerdi hiç kaynatmadan inekten sıcak çıkardı süt:53: yani bekleme yaparsa haklısın bakteri ürer ama bu köyden getiriyo adam günlük bizde alıp kaynatıyoruz hemen bence böyle daha sağlıklı şimdi alıp yogurt yapıcam içicem bide:7:

akşam görsen yatarken 7yi çeyrek gece kalkcam kurdunmu saatini diye bol bol hatırlatıyo ya diyorum hergüne ayarlı hep aynı saate oda diyok ama yarın hafta sonu kontrol et bakim haftasonunada ayarlı mı:37::27:

benimki aç kızım öyle poğca felan yapışmaz içine:))

emirsultanda çalılıyo bursada 1 haftadır bi av yapıyodu orasıda tam merkesi yer çeşit çeşit lokantalar kebabçılar pideciler diyorum oh valla hergün götürüyosun:19:eşimde diyoki valla yakın olsa eve gelirim:27::52: dışarda yemek yemekten hoşlanmıyo hele yemek böyle döner felan yer ama corba sulu yemek asla yemez dışarda tiksiniyo adam:19:

taze bildiğin yerse eminsen tabi içersin:)
eminim farklıdır has süt malesef şehirde anca kutu süt içioz biz
eskiden satarlardı böyle su şişelerinde falan e o şişeyi ben bilmiom nerden topladı o şişeleri kim bilir su kattımı sıcakta bekletip mikrop mu üretti:26: bi sürü soru zaten artık da satmıolar pek nadir süt getiren
sana afiyet olsun eşinle:34:

sütümü aldım geldim ocama koydum miss gb içerim birazdan :1:

bide apartmana girdim bi koku ama nasıl bi koku patlamış mısır gb kokuyo sabah sabah:25:

kapıyı kapadım 5 dakka sonra zil çaldı:52: tatammmmmmmmmmmmmmmmmm mişşş gb börek komşuda pişer banada düşer:56::56::39::39:

bide şey dicektim kızlar dün pazara gittim kendimi kaybettim millet turşuluk salçalık alma çılgınlıgına girmiş benide kriz tuttu

2 kilo barbunya
2kilo fasülye
2 kilo dolma biber
2kilo kırmızı biber
4kilo domates
2 kilo patlıcan alıverdim:30::26:

şimdi akşam barbunyaları ayıkladım dolaba attım, sonracıma fasülyeleri ayıkladım domatesle soganla bi güzel yemegini yaptım buzdolabına attım poşetleyip

bugün sırada patlıcan ve biberleri fırında pörpüleyicem

ama dolma biberleri nabsam bilemedim eşim kurutma sevmiyo benim birilerinden duydum bildigin dolma yapar gb doldurup çiğden koyuyolarmış dolaba sonra pişircegi zaman çıkarıp suyunu koyup pişiriyolarmış böyle olurmu siz den yapan varmı:26:

bide şey dicektim kızlar dün pazara gittim kendimi kaybettim millet turşuluk salçalık alma çılgınlıgına girmiş benide kriz tuttu

2 kilo barbunya
2kilo fasülye
2 kilo dolma biber
2kilo kırmızı biber
4kilo domates

şimdi akşam barbunyaları ayıkladım dolaba attım, sonracıma fasülyeleri ayıkladım domatesle soganla bi güzel yemegini yaptım buzdolabına attım poşetleyip

ama dolma biberleri nabsam bilemedim eşim kurutma sevmiyo benim birilerinden duydum bildigin dolma yapar gb doldurup çiğden koyuyolarmış dolaba sonra pişircegi zaman çıkarıp suyunu koyup pişiriyolarmış böyle olurmu siz den yapan varmı:26:

Biberleri değilde yaprak sarmalarını yaparız biz dediğin gibi.Bence biberde olur neden olmasın. Barbunya bende alayım ya :31::31::31:

2 kilo barbunya
2kilo fasülye
2 kilo dolma biber
2kilo kırmızı biber
4kilo domates

canm biliyosun bu topikten değilim ama sorunu görünce 2 kilo biber paylıcan diye bende kıslıkları hazırlıyorum daldım hemen:1:
bak ne dicem princi biberin içine doldurup dolaba koyarsan cıktıgında çok kırılıyo princler..
ben biberleri yıkıyorum kurutuyorum iç içe gelebilecekler varsa 2ser 3er iç içe koyuyorum
sonra buzdolabı poşetine düzgünce koyup dondurucuya atıyorum..
yapacagım zaman ben iç harcını hazırlayana kadar 10-15 dk içinde o acılıyo zaten asılıp birbirinden ayırabilirsin sonra normal dolba gibi ayarla pişir ve afiyetle ye:56::56:
nasıl yaptıgımı paylaşmak istedim:34:

Biberleri değilde yaprak sarmalarını yaparız biz dediğin gibi.Bence biberde olur neden olmasın. Barbunya bende alayım ya :31::31::31:

hımmm:44:evet sarma koyuyo kayınvaldem ama hiç olmuyo ya yakışmıyo sanki pirinçler tuhaf oluyo:25:

canm biliyosun bu topikten değilim ama sorunu görünce 2 kilo biber paylıcan diye bende kıslıkları hazırlıyorum daldım hemen:1:
bak ne dicem princi biberin içine doldurup dolaba koyarsan cıktıgında çok kırılıyo princler..
ben biberleri yıkıyorum kurutuyorum iç içe gelebilecekler varsa 2ser 3er iç içe koyuyorum
sonra buzdolabı poşetine düzgünce koyup dondurucuya atıyorum..
yapacagım zaman ben iç harcını hazırlayana kadar 10-15 dk içinde o acılıyo zaten asılıp birbirinden ayırabilirsin sonra normal dolba gibi ayarla pişir ve afiyetle ye:56::56:
nasıl yaptıgımı paylaşmak istedim:34:

hoşgeldin canım bende seninn hamile topiğine baskın yaparım inşallah az kaldı:54:canım benim:16:

bunuda duymuştum canım öyle yapayım balı çok kurutmam ama az asayım hiç asmasam küçücük küçücük aldım zaten biz büyük sevmiyoruz diye bide kururlarsa yok olurlar:1:

hımmm:44:evet sarma koyuyo kayınvaldem ama hiç olmuyo ya yakışmıyo sanki pirinçler tuhaf oluyo:25:

hoşgeldin canım bende seninn hamile topiğine baskın yaparım inşallah az kaldı:54:canım benim:16:

bunuda duymuştum canım öyle yapayım balı çok kurutmam ama az asayım hiç asmasam küçücük küçücük aldım zaten biz büyük sevmiyoruz diye bide kururlarsa yok olurlar:1:

Pratik oluyor ama :9::9::9:

inşallah yaparsın canım baskınıını:16:

bu arada kurutuyorum derken güneste kurutmaktan bahsetmedim öylemi anladın sen:1:
yıkıyorum sularını kurutuyorum sonra ciğden iç içe geçirip dondurucuya atıyorum ben küçük kullanırım biberleri annemin bahceden ufacık ufacık toplarım miss gibi olurlar:56:

sütümü aldım geldim ocama koydum miss gb içerim birazdan :1:

bide apartmana girdim bi koku ama nasıl bi koku patlamış mısır gb kokuyo sabah sabah:25:

kapıyı kapadım 5 dakka sonra zil çaldı:52: tatammmmmmmmmmmmmmmmmm mişşş gb börek komşuda pişer banada düşer:56::56::39::39:

oooh nerde artık boyle komşu kuzucum kokla kokla ne oldugunu bulmaya calış... çok zor bizim bina çook :)
ama sana yavruna afıet olsun bakalım :)

Su bir haftadir cok kotuyum surekli agliyorum normalde hamilelikte duygu degisimleri oluyormus durduk yere aglaniyormus ama benimki cok gecerli.
Gecen haftasonu esimin ailesiyle kahvaltidaydik ve klasik bebek muhabbeti donuyordu iste 1 yasina getiricem sonra bakici bulucam dedik biz bakariz dedilet.dedik oyle olmaz bakici sart.onun pedinde surekli dolasilacak hareketli olacak yetisilmez dedik.en iui ben bakarim sizden de iyi bakarim dedi kayinvalidem.ben de dedim su sozleti doykemeyin dedim.hem zaten neyse 2 yasina kadar sesimi cikatmiuorim sonra ben alican ben buyutucem siz ikinciyi yapin ikinci sizin olsun ilki benim dedi ve gayet ciddi.ben de ciddi bir sekilde oyle birsey yok ben kendim bakicam vermem dedim guluyor.hani filmlerde gordugum sacma seyler karsimda cok aci ve desem ki cahil dunyayi gormus kulturlu insanlar.ama ne biliyim.o gunden beri hep agliuorim psikolojim bozik bilmiyorum.esim sagolsun cok iyidir dengeyi bulur ama ona catiyorum ne biliyim tam anlatamiyorum.gorimcem desen ayri bi sorun acik acik ben kardesimi karisindan kiskaniyorim diyecek nitelikte bir insan dugunumde gelinlik giyip gelen ve durmadan kardesimi elimden aldin diye tum gece aglayan biri bilmiyorum ne diyim ama bunlar birikti ve suan cok kotuyum

Back
X