2014 Şubat Anneleri

ya millet örgülerden bahsediyor niye beceriksizim bukadar yaaa:84:

Canım istesen etrafındaki birilerinden öğrenebilirsin olmadı internetten baka baka ör birşeyler elin alışsın hemen beceriksizim deme bende yeni yeni öğrendim öre öre geliştirdim.bugün kırmızı öp aldım hırka örmeyi deneyeceğim mesele söke söke :1:

Duydum ki Değişik değişik hikayeler anlatıp siz anne adaylarını tıstırıyorlarmış korkmayın korkmayın arkanızda ben varım:) bu benim 2.gebelim 21 yaşında doğum yaptım cahillin verdiği bilgisizlikle ozmanlar çok moda olan sezeryanı seçtim malesef aslında tam olarak ben seçmedim doktorum sağolsun beni oyöne doğru yönlendirdi, taki en son eşime genital bölgedeki deformasyona kadar eşlerin kendisine daha sonra gelip diktirmek istemelerine kadar ne kadar normal doğumdan caydırıcı dip not varsa düştü nitekim kazandı he bu arada deformasyonu düşündüğümüzden değil ha yanlış anlamayın:) neyse sezeryan sonuç itibari ile ameliyat ve sadece gerekli durumlarda olması gerekir, şimdi sezeyan sonrası normal doğum araştırıyorum acımı çekcem cıyak cıyak bağıracakmıyım hiç umrumda değil yeterki karşıma geçip aman sende doğummu yaptın sanki nerden bileceksin gibi hava atmasınlar sezeryanı kolay zannedip gerin gerin gerilmesinler anne ve bebek sağlığı söz konusuysa düşünmenize bile gerek olmadan sezeryan olmalısınız ama korkudan tırsarak sakın vazgeçmeyin normal doğumdan analarımız doktora bile gerek kalmadan doğum yapmışlar senelerce ben küçükken komşumuzu hatırlıyorum hepbirlikte kahvaltı yapıyorduk kadın alel acele kalktı gitti anam aradan 3/5 saat geçmeden topaç gibi bir oğlanla geldi ve anlatırken duymuştum sadece 15 dk çekmiş yüzünde güller açıyodu kadının ya ben yavrumu yaklaşık 1 saat sonra gördüm oda narkozun etkisiyle aptal gibi burası neresi ben derdeyim şaşkınlığında canım oğlum benim o dudakları görmeliydiniz nasıl aranıyo acıkmış dört gözle beni bekliyor doğrulamam meme verirken eziyet çekmem cabası bakın sakın yanlış anlamayın ben normal doğumun güzelliklerini anlatırken size sezeryan olacak anneleri germeyeyim sadece normal doğum biz bayanlar için allahutealanın bir lutfu mucizesi bunu bilelim sadece evet artık başka çere yok sezeryan denildiği zaman içimizde uhde kalmadan benim elimden geleni yaptım son ana kadar çabaladım deyip vicdanımız rahat şekilde sezeryan olalım hep alkınızda olsun kendi kendinizi cesaretlendirin normal doğuranların kesinlikle senden benden farkı yok doğuranların 10/1 zorluk yaşamış aksilik yaşamış diye sizde de olacak diye bir kaide yok nasip kısmet dilerim hepiniz bir avazda normal yoldan sağlıklı bir şekilde doğurursunuz anlatılanlara sakın kulak kabartmayın zamanında benim duyduklarım roman olur ama bakın şuan elimde olmasına rağmen normal doğum da ısrar etmediğim için pişmanım....

çok haklısın güzelim ağrıdan korkup da sezeryan olmak bana da saçma geliyor haa mecburiyet çok farklı...rabbim bana da normal doğurmayı nasip etsin inşallahh...biz bayanlar korkularımızı başkalarına da geçirmeyi çok iyi başarıyoruz ve kendi başımıza gelince başkasının da bizim gibi olabileceğine inanıp abartarak korkutmayı seviyoruz....çok farklı bir dönemden geçiyoruz benim ilk bebeğim olacak neler bekliyor bilmiyorum bile ama şöyle diyim evlilikten önce kızlık zarı ile ilgili aman ya rebbimmm neler neler söylediler tırstım öyle böyle değil:17:yok çok acıyor yok zor oluyor yok sonraki birlikteliklerde de sıkıntı yaşıyorsun felan filan aboooooooooo dedim ben nası yapacammmm???? sonra geldi çattı o gece neyse birşeyler oluyor ama ben zerre zevk almıyorum aklım hep az sonra duyacağım o korkunç acıdaaa:27: neysee birden yahu dedim yap gitsin böyle beklemekle bi halt anlamıyorum normalde zevk almam lazım ama olmuyor yap rahatlayım dedim:52: adamın canına minnet olduu işte ve şok oldumm:53: bumuymuş dedim....o kadar az acıdı ki ben daha başlamadı bile zannettim meğer olmuş o iş:1: sonra içimden bana o abartılı şeyler anlatanlara sövdümmm:))) sonra daaaa kaldığımız yerden rahatça devammmm hahahahah

ya millet örgülerden bahsediyor niye beceriksizim bukadar yaaa:84:

lauranam bizim kızların doğum günleri aynı görünüyor:) sen ne zamn gitcen doktora? ben 24 eylül'de gidicem rutin kontrol için, galiba şeker yüklemesi de yapılacak. vakit kalırsa da aile hekimliğine gidip tetanoz aşısını olayım diyorum 20 hafta bitmiş olacak eylülün son haftasında. sen ne yapmayı planlıon bacım?

çok haklısın güzelim ağrıdan korkup da sezeryan olmak bana da saçma geliyor haa mecburiyet çok farklı...rabbim bana da normal doğurmayı nasip etsin inşallahh...biz bayanlar korkularımızı başkalarına da geçirmeyi çok iyi başarıyoruz ve kendi başımıza gelince başkasının da bizim gibi olabileceğine inanıp abartarak korkutmayı seviyoruz....çok farklı bir dönemden geçiyoruz benim ilk bebeğim olacak neler bekliyor bilmiyorum bile ama şöyle diyim evlilikten önce kızlık zarı ile ilgili aman ya rebbimmm neler neler söylediler tırstım öyle böyle değil:17:yok çok acıyor yok zor oluyor yok sonraki birlikteliklerde de sıkıntı yaşıyorsun felan filan aboooooooooo dedim ben nası yapacammmm???? sonra geldi çattı o gece neyse birşeyler oluyor ama ben zerre zevk almıyorum aklım hep az sonra duyacağım o korkunç acıdaaa:27: neysee birden yahu dedim yap gitsin böyle beklemekle bi halt anlamıyorum normalde zevk almam lazım ama olmuyor yap rahatlayım dedim:52: adamın canına minnet olduu işte ve şok oldumm:53: bumuymuş dedim....o kadar az acıdı ki ben daha başlamadı bile zannettim meğer olmuş o iş:1: sonra içimden bana o abartılı şeyler anlatanlara sövdümmm:))) sonra daaaa kaldığımız yerden rahatça devammmm hahahahah

:17: en çok korkumda yo çok gerideyse ya kızlığım bozulmazda beni yanlış analrsa alahım yarabbim neler neler yaşamışız cidden ya biz biraz saf gençlikmişiz düşünün annelerimiz bize ooo biz sizin yaşınızdayken yanımızda biri olmadan gezemezdik derlerdi ondan öncekiler gerdek gecesi tanışırmış eşleriye ya şimdikiler amanın kız istemekle hatamı yapıyorum ne:):))

lauranam bizim kızların doğum günleri aynı görünüyor:) sen ne zamn gitcen doktora? ben 24 eylül'de gidicem rutin kontrol için, galiba şeker yüklemesi de yapılacak. vakit kalırsa da aile hekimliğine gidip tetanoz aşısını olayım diyorum 20 hafta bitmiş olacak eylülün son haftasında. sen ne yapmayı planlıon bacım?

canım beni sağlık ocağından aramadılar ama ben gidip bi sorcam:) 30 eylülde doppler randevum var sonuçları da doktora gösteririm kontrol sayılıyor bi nevi:) şeker yüklemesi için daha sonraki ay dedi doktor diye hatırlıyorum sanki 24.hafta olcek demişti:))) kaç saatlik şeker yüklemesi yapıyorlar acep?? 3 saatlik yükleme yapcaklarsaa bayılırm kesin bende hipoglisemi var ani şeker düşmesi oluyor 2 saat açlığın sonundaa....hayırlısı olur hakkımızda inşallah

bugun patron ve müdür hakkında sanırım çok konuştum ikisi de geldi :23:

ve günah çıkarıyor gibi çalışıyorum sıkıldım bıraktım tüm işleri yeter bu kadar :30:

bide ofisimizde bir kız var sağolsun klimayı üşüyorum diye kapatıyor açık açık 5 kişi adına karar veremezsin desekte anlamıyor

az sonra boğabilirim menapoza mı girdi bilmiyorum

sana yine anlatmışlar ne olacağını bacım:) bana kimse bir sey de anlatmadı, öyle kör cahildim,üstelik yaşım da küçük deil hani... yakın bir arkadaşım da korkmasın diye anlatmamış bana, ama onunki o gece olmamış acıdan, ertesi gün doktora gitmişler ağrı kesicilerle uyuşturucularla fln ancak olmuş yaniii...

bugun patron ve müdür hakkında sanırım çok konuştum ikisi de geldi :23:

ve günah çıkarıyor gibi çalışıyorum sıkıldım bıraktım tüm işleri yeter bu kadar :30:

bide ofisimizde bir kız var sağolsun klimayı üşüyorum diye kapatıyor açık açık 5 kişi adına karar veremezsin desekte anlamıyor

az sonra boğabilirim menapoza mı girdi bilmiyorum

canım o üşüyorsa üstüne bir hırka giyiversin, siz o kadar kişi soyunacak haliniz yok ya:)

canım beni sağlık ocağından aramadılar ama ben gidip bi sorcam:) 30 eylülde doppler randevum var sonuçları da doktora gösteririm kontrol sayılıyor bi nevi:) şeker yüklemesi için daha sonraki ay dedi doktor diye hatırlıyorum sanki 24.hafta olcek demişti:))) kaç saatlik şeker yüklemesi yapıyorlar acep?? 3 saatlik yükleme yapcaklarsaa bayılırm kesin bende hipoglisemi var ani şeker düşmesi oluyor 2 saat açlığın sonundaa....hayırlısı olur hakkımızda inşallah

hmm evet bir şeker yüklemesi lafı geçti de artık ne zaman olcaksa (internette de 24. hafta diyor), yaşayıp göreceğiz...ben doktora gittikten sonra olanları burada bilgi veririm. sen özel durumunu beyan edersin doktora canım, zaten bildiğim kadarıyla bir bardak şekerli su içiriyorlarmış.

Merhaba ben biraz yeni kacicam konulariniza ama .....
18 haftalik hamikeyim

----1,5 kilo aldim
-----Basim son bir aydir agriyor ve minoset almak durumunda kaliyorum
-----Yuzum sivilcelendi . Ergenlikten beter oldum

Bunlari bir tek benmi yasiyorum yoksa sizlerden tecrube edende var mi?

:17: en çok korkumda yo çok gerideyse ya kızlığım bozulmazda beni yanlış analrsa alahım yarabbim neler neler yaşamışız cidden ya biz biraz saf gençlikmişiz düşünün annelerimiz bize ooo biz sizin yaşınızdayken yanımızda biri olmadan gezemezdik derlerdi ondan öncekiler gerdek gecesi tanışırmış eşleriye ya şimdikiler amanın kız istemekle hatamı yapıyorum ne:):))

benden öyle hemen kan gelmemişti meselaa yarım saat sonra geldi lavoboda o da kan bile değildi kahverengi bişeydii...heralde bu dedim:ssz: açıkçası kan gelmezse naparım diye düşünmedim çünkü eşim ben seni bakire olmasan bile yadırgamam sonuçta erkekler yaparken iyi de kız yaparsa neden namussuz oluyormuş aynı şey,ben seni sen olduğun için seviyorum dedi....aşkım benim yaa anlayışlı erkeğim :16:

18 haftalik hamikeyim

----1,5 kilo aldim

mutlaka yaşanıyor canım yani çok normal :34:
ilacı doktorun verdiyse de sıkıntı olmaz

18 haftalik hamikeyim

----1,5 kilo aldim

yüzü sivilcelenen arkadaşlar vardı ama başı ağrıyan varmıı bilmiyorum,fakat bu alışıldık bir durum korkma sen yine de doktorunu bilgilendir güzelm,hayırlı uğurlu olsun hamileliğin de :34:

hmm evet bir şeker yüklemesi lafı geçti de artık ne zaman olcaksa (internette de 24. hafta diyor), yaşayıp göreceğiz...ben doktora gittikten sonra olanları burada bilgi veririm. sen özel durumunu beyan edersin doktora canım, zaten bildiğim kadarıyla bir bardak şekerli su içiriyorlarmış.

ben geçen seneki ramazandan önce gitmiştim doktora ve oruç tutmak istiyorum ama aç olunca da bayılacak gibi oluyorum bilincim gidiyor dedim şeker yüklemesi yaptılar ama 2 bardak su içirdiler sonra da hipoglisemin var aç kalmayacaksın ilacı yok bunun sık sık yiyip şekerini düşürmeyeceksin dedi...3 saatlik yüklemeydi yaptıkları ve boş odada yatarak geçirdim yoksa yerden kazırlar benii hehehe:44:

sağlık ocana gittim sonucumu aldım kanın düşük dedi pazartsidoktoruna söyle sana kan ilacı yazsın dedi başka kullsanan var mı sizlerden ben sadece decavit kulllanıyorum şimdi:31:

sonra pazara gittim balıklar süper sezon acıldı hegün balık yiyebişlirim gene bisürü ekşi meyve aldım :39::56: erik yesil elma yeşil mandalina armut eşimde dicek ben ekşi sevmiyotum diye gene:27:

18 haftalik hamikeyim

----1,5 kilo aldim

merhaba hoşgeldin canım,

*kilo alımını doktor kontrol ediyordur zaten ona yorum yapmak doğru olmaz, ben 19. haftadayım ve 5 kilo aldım. ama 1 kilo alan da var,hiç almayan da var...ben beslenmeme dikkat ediyorum fazla kilo almamak için, daha çok bebeği besleyecek sebze-meyve, protein ve tahıl türü yiyorum. günde 2 bardak süt, 1 bardak yoğurt/ayran, yumurta, ceviz/badem/fındık, haftada 2 balık/kırmızı et/beyaz et mutlaka tüketiyorum.buradaki tüm arkadaşlar her gün doktorun verdiği demir hapı ve multivitamin hapı alıyoruz.
*baş ağrısı 14.hafta civarı oldu 1-2 defa her ikisinde de ilaç almadan atlatmıştım.
*sivilce de 12-16. haftalarda yoğun olarak alın bölgesinde olmuştu. daha sonra geçti. şu an hiç yok diyebilirim.

sağlık ocana gittim sonucumu aldım kanın düşük dedi pazartsidoktoruna söyle sana kan ilacı yazsın dedi başka kullsanan var mı sizlerden ben sadece decavit kulllanıyorum şimdi:31:

sonra pazara gittim balıklar süper sezon acıldı hegün balık yiyebişlirim gene bisürü ekşi meyve aldım :39::56: erik yesil elma yeşil mandalina armut eşimde dicek ben ekşi sevmiyotum diye gene:27:

kısss biz 12.haftadan itibaren kan ilacı kullanıyoruz tedbir amaçlı ve çoğu kişi kullanıyor burda,senin doktorun vermemişmiydi:26:

ayyy bana balık demeeee resmen aşeriyorum güzelim:1: ben kiii balığı hayatta sevmezdiim hele rokanın kokusundan nefret ederdim noolduysa bana balık manyağı oldum daha salı günü yedim bugün şiddetle canım çekiyor:9:erik bulamıyorum ama ekşii mandalinaa yiyorum hayatta yiyemezdim ekşiyi şimdi böylee ağzımın suları akıyor off haksever offfff:39:

Back
X