2014 Şubat Anneleri

kızlar bebeğim 17 haftalık ağırlığı 208 grm 14 haftalıkken doktor erkeğe benziyor demişti bugun ki doktor ise emın olmayan bı yuz ifadesiyle kıza benziyor dedi yaı anlayacağınız hala cinsiyetı öğrenemedimmm:(

Galiba artık bebeğimin tekmelerini hissediyorum:) karnımın sol tarafında

ayyy ne güzel yaa ama galiba bugün ben de hissettim hemde tam rahmimin ortasındaa:32: dinleniyordum bir yandan da tıkınıyordum anaaammmm süper bir duyguydu daha hızlanması ümidiyle diyorum artıkın :49:

kızlar ikeadaki beşik nasıl .düşünmezmisiniz siz olsanız.sallanmıyo büyümüyor ama 2 -3 yaşına kadar yatsa sonra ona oda alırımEki Görüntüle 802679

canım bence çok güzel,sallanmaması benim için önemli olmazdı çünkü sallamayı düşünmüyorum alışmasın yavruşum:) şanslıyım kii eşimin dayısının kızının beşiği var tam istediğim madel ve 5 yaşına kadar rahatlıkla giyer bana vercekler hem de beyaz,işte bu modelin altının çekmeceli olduğunu ve sallandığını düşün ondan:) sallanmasa da olurdu ama:) neysee ah ahh bir 30 haftalık olayım getirtecem zaten beşiği sonra da iç kılıf cart curttt:16:

oh ohh fosforlanıyoruz yani bu akşam hehe,benim kız kesin karadeniz havalarını döktürür çünkü bugüne bugün karşında kolbastı kraliçesi varr:))) fecii oynarım ama ahh ahhh şimdi hamile olmayaydım ne döktürürdümm be yaaaaa of offff:64::66::66::66:

Benimki de roman kralı olurdu da dediğin gibi hamilelik işte ne yapacaksın yan gelip yatacaksın :)

kızlar ikeadaki beşik nasıl .düşünmezmisiniz siz olsanız.sallanmıyo büyümüyor ama 2 -3 yaşına kadar yatsa sonra ona oda alırımEki Görüntüle 802679

canım eğer oda almayacaksan beşik güzel görünüyor sallanmaması senin için dezavantaj olabilir bilemiyorum basıl yetiştirmek istediğini.

herkese merhaba kızlar, 15+2 de doktorum bebeğime %90 erkek dedi, uzun uzadıya da baktı, inceledi, sonra ben bir daha bakar mısınız şaşırdım dedim, bir daha baktı yine %90 erkek dedi, ama ben hala inanamıyorum, sizce değişir mi? var mı benzer bir duurm yaşayan aranızda ? Oğlum olmasını çok istiyorum ama değişir de hayal kırıklığına uğrar mıyım diye çok korkuyorum

herkese merhaba kızlar, 15+2 de doktorum bebeğime %90 erkek dedi, uzun uzadıya da baktı, inceledi, sonra ben bir daha bakar mısınız şaşırdım dedim, bir daha baktı yine %90 erkek dedi, ama ben hala inanamıyorum, sizce değişir mi? var mı benzer bir duurm yaşayan aranızda ? Oğlum olmasını çok istiyorum ama değişir de hayal kırıklığına uğrar mıyım diye çok korkuyorum

anlayamadım tatlım ilk kızmı demişlerdi &90 erkek dediyse doğrudur bence.

kızlar bebeğim 17 haftalık ağırlığı 208 grm 14 haftalıkken doktor erkeğe benziyor demişti bugun ki doktor ise emın olmayan bı yuz ifadesiyle kıza benziyor dedi yaı anlayacağınız hala cinsiyetı öğrenemedimmm:(

kızlar doktorum 11+4 iken erkek dedi hatta pipi bile gördü ama 17.haftada kız dedi..bende anlamadım o pipi nereye gitti :)) şimdi 20.haftayı bekliyorum merakla..bakalım bu sefer ne diyecek :p

sevocumm senin falın fallanmış zatee daha ne bakıyon fallara kıss,çıkma işten bu arada bana devret heheheh:9:
şaka bi yana yoruluyorsan ve sıkıldıysan zerre zevk almıyorsan tabiki bırak ama sonra offf bu ev hanımlığı çok sıkıcı yaw deme ben kafayı sıyırıyorum resmenn.....

çağlardamlacım hayırlı uğurlu olsun kızıınnn sağlıkla kavuşursun inşallahhh:)

deruja sana da hayırlı uğurlu olsun,benim de eşim erkek istiyordu ama kızı da duyunca ve özellikle sağlıklı olduğunu duyunca gayet sevindii kızlaaarrr diye sesleniyo bize:)) bazıları da kızmıııı olsuunn ikincisi de erkek olur diyorlar yaa sinir oluyorum ve hemen ekliyorum ayyy ben ikinciyi de kız istiyorum benim kızkardeşim yok inşallah kızımın olur,üçüncüyü de düşünmüyorum diyorum ne bu pipi meraklılığı yahuuuuu,çok görmek istiyorlarsa açsınlar kocalarınınkine baksınlar ayyyy sinirlendim bak şimdiii:47::37:

canım inan öyle bi şansım olsa gel derim hemen ama yok işte yorgunluk vs bi yere hamileliğimin son 4 ayı evimde vakit geçirmek istiyorum en önemlisi stressiz bi ortamda olayım uykuya doyayım eşime söledim zaten oda geç bile kaldın dedi öğrendiğinde çıksaydın dedi oda haklı pestil gibi yatıyom akşam adamla ilgilenmiyorum :ssz:

o değilde ben az önce kaza yaptım kızlar ya offf içim havada hala neye çarptığımı bile görmedim duramıyacağım ıssız bi yldu çok vicdan azabı duyuyorum öldümü acaba çarptığım şey :26:
evin önüne gelince baktım plakam düşmüş geride dönmedim bu saatte arabanın önüde mahvolmuş tüğler vardı sanırım köpekti çarptığım şey ben nasıl uyucam ya of çok sinirlerim bozulduu :50::50::50:

tatlım bu modele bende bakmıştım birde ikeada gulliver serisi var.onun bir tarafını istersen takmayıp beşiği kendi yatağımıza yapıştırabiliyoruz
limonumportakalımın bahsettiği geri toplanan modeller bu model değil

bu arada ordu şehrinden günaydınnn kızlarr :42:

Son düzenleme:
ben bu beşiği görmüştüm canım
aslında aklımda da var
ama daha tam incelemedim sökülüp birleştirilebilmesi de iyi bişi kullanıp işin bitince topla koy bi yere
alabilirm bence güzel

tatlım bu modele bende bakmıştım birde ikeada gulliver serisi var.onun bir tarafını istersen takmayıp beşiği kendi yatağımıza yapıştırabiliyoruz
limonumportakalımın bahsettiği geri toplanan modeller bu model değil

bu arada ordu şehrinden günaydınnn kızlarr :42:

istanbuldan da size günaydın efenim:10:

ben bu beşiği görmüştüm canım
aslında aklımda da var
ama daha tam incelemedim sökülüp birleştirilebilmesi de iyi bişi kullanıp işin bitince topla koy bi yere
alabilirm bence güzel

istanbuldan da size günaydın efenim:10:

günaydınlarınız olsun efemmm
dün ablamın bebişini görelim dye 4 de atladık otobüse orduya geldik :27:

len lepiim doktor randevun kaçtaydı:54:

günaydınlarınız olsun efemmm
dün ablamın bebişini görelim dye 4 de atladık otobüse orduya geldik :27:

11 de tatlım 10 buçukta öıkar yürürüz artık
gece burnum kanadı:18:
şimdi kasıklarıma bıçak batar gibi oluo
dünde karnım serteşti bebek bi tarafa toplandı
iyiki bugüne randevu almışım çok sorcağım şey var akıl almam lazım toktordan:31:

gece 4 te kalktınız yola düştünüz he
ne güzel aile bebek kaynıcak
seninkide 4 5 aya gelio arkadaş olurlar
nası nekadarlık bebek ne güzel kokuodur şimdi:nazar:

Gunaydın herkese :),nasılsınız bakalım ? Benim kafama bi şey takıldı. Bebeğim 16 cm ve 150 grammış. Bana boyuna göre zayıf geldi. Sizce? Bi de artık coktorun verdiği resimde bir sürü ölçüt ve o ölçütlere göre muhtemel doğum tarihi var. Hangisine bakmam gerekiyor ve diğerleri neyi ifade ediyor bilgisi olan var mı??:53:

11 de tatlım 10 buçukta öıkar yürürüz artık
gece burnum kanadı:18:
şimdi kasıklarıma bıçak batar gibi oluo
dünde karnım serteşti bebek bi tarafa toplandı
iyiki bugüne randevu almışım çok sorcağım şey var akıl almam lazım toktordan:31:

gece 4 te kalktınız yola düştünüz he
ne güzel aile bebek kaynıcak
seninkide 4 5 aya gelio arkadaş olurlar
nası nekadarlık bebek ne güzel kokuodur şimdi:nazar:

geçmiş olsun kuzummm.burnun acaba c vitamin eksikliğndenmi kanadı.doktordan dönünce yaz tatlım
gündüz 4 te gittik.ordu samsun 3,5 saat otobüsle.annem kızdı biraz eheheh
bebiş 20 günlük.minicikkkk

Son düzenleme:
Gunaydın herkese :),nasılsınız bakalım ? Benim kafama bi şey takıldı. Bebeğim 16 cm ve 150 grammış. Bana boyuna göre zayıf geldi. Sizce? Bi de artık coktorun verdiği resimde bir sürü ölçüt ve o ölçütlere göre muhtemel doğum tarihi var. Hangisine bakmam gerekiyor ve diğerleri neyi ifade ediyor bilgisi olan var mı??:53:

kaç haftalık bebeğin ben gittiğim de 17+1 idim ultrasonda 191 gram çıktı
boyunu söylememişti
boyu artık baş popo değil baş ayak ondan sana uzun gelmiştir
kafa çapına göre yapılan ölçüm şuan en tutarlısı fl çok sapma yaparmış
karın çevresi de sapması çok olan bi ölçüm

kuzum günaydınnnnn,
o ölçüler ortalama ölçüler takılma onlara.doktorum şöyle demişti;bir hafta bbek hızlı gelişir haftasından öne geçer,diğer hafta yavaşlar hafta gerisine düşer.takılma sakın.şimdi bende sana söylüyorum.sakın takılma tatlım

demin 2013 şubatt annelerinde okudum
arkadaslar benım kullandıklarımdan yola cıkarak sıze bır lıste olusturmaya calışacagım tecrubelı annelerde benım unuttuklarımı eklesınler
BEBEK GİYİM
İç zıbın (40 ı cıkana kadar cıtcıtlı body yerıne kullandım daha rahat oluyor cok ınce bır dokumadan yapılıyor)3 adet
Dış zıbın 3 adet
Hastane cıkısı 1 adet istege gore 2 adet olabılır
5 eldıven 5 sapka (genelde 5 lı setler de ve hastane cıkışlarında var extra almanıza gerek yok)
7/8 adet corap
3 adet fazladan patıklı alt (bebegın altı degısırken ıstenmeyen durumlarla karsılasabılırsınız kıyagetlerınızın rengıne gore 3 farklı renk almanızda fayda var)
Çıtçıtlı body alırken tek beden almayın bebegınız 2 yasına gelene kadar kullanacaksınız
kulotlu corap ben oglumda tum kıs kullandım çok rahat oldu
2 adet panduf (orgu patıkler bebegın ayagından cok rahat cıkıyor ben kullanamadım
2-3 adet yelek
Dışarı cıkarken gıymek ıcın kalın tulum yada ceket
bere atkı
agız mendili ben 10 lu paket aldım dahada alabılırım ıhlamur ve su verdıgımde cok kullandım leke oluyor ıhlamurdan
alt acma
kırlı bez torbası
bebegın yuzunu ortmek ıcın yuz ortusu
bebegı kucagınıza aldıgınızda hıjyen acısından kullanmak ıcın omuz ortusu
gobek bagı bandı

Beşik /Karyola/Park yatak
2 adet nevresım takımı
peluş battanıye ben 2 adet kullandım 1 tane de ıs gorur
pazen-penye pattanıye hastane cıkışlarında var ona gore alın
uyku setı / yada yorgan benım pamuk yorgnım vardı ılk ene pek kullanılmıyor
bebek yastıgı mumkunse bogulmayı engelleyenden
takı yastıgı
banyo harıcı vucut temızlıgını gulsuyu ıle yaptım

Banyo
kuvet oturma bolumu olandan lmıstım cok rahat ettım bırde kuvetın gıderı olsun
kuvet fılesı
banyo sungerı
kova ve masrapa
2 adet havlu
bebek sampuanı duş helı bebe yagı ben baska bısey kullanmadım losyon pişik kremı ıhtıyacım olmadı
tırnak makası bebekler ıcın ozel
tarak fırca setı
burun aspıratoru

Dış Mekan

tasıma koltugu
bebek arabası
anne ıcın kullanımı rahat (ben capraz asılan canta alıcam) canta

Beslenme Aparatları

biberon yenıdoagan
emzık emzık kutusu emzık askısı
mınık suluk
ılerleyen donemlerde mama kasıgı tabagı vs.
gögus pedı
slıkon gogus baslıgı catlak larda cok ıse yarıyor
catlak kremı

elektronik aletler

buhar makınası
dıgıtal termometre
bebek telsızı ıhtıyaca gore

​anne için;

hıjyenık ped​
hasta bezı
emzırme sutyenı 2 adet
onden acılır 2 adet gecelık