kızlar rüyalar, korkular, endişeler...
valla zor bir dönemden geçiyoruz, ilk 3 ay bebişler tutunsun diye gayret ederken, şimdi çoğumuz son 3 aya girdik ve bebişler erken doğmasın vaktinde, sağlıklı doğsunlar diye dua eder olduk. vücutlar ağırlaştı, kış geldi, hazırlıklar hız kazandı...çalışanlar doğum iznine ne zaman çıkacaklarını planlıyor, neredeyse hepimiz nasıl doğum yapacağını düşünüyor, merak ediyor.
ben iyice duygusallaştım mesela, ota çöpe ağlıyorum...benim bu halimi gören eşim de dayanamıyor, dün gece yatarken onun da iç çektiğini duydum. dün akşam şeker testi sonucum sınırın üstünde (150) çıkınca eşim hem sonuçları almaya hem de dr. la konuşmaya gitmiş. bize neden 50'lik test yapıldığını, eğer 75 ya da 100 lük yapılsaydı tekrar test yaptırmaya gerek olmayacağını söylemiş.dr. da biraz bozulmuş, açıklama filan yapmış anlatmış, diğer hastalarının test sonuçlarını göstermiş, 6 kişiden 4'ünün normal sadece ben ve bir diğer hamilenin yüksek çıktığını söylemiş. mesela glikoz yüklemesi sonrası sonucu 85 çıkan hamile varmış ama onun uç bir örnek olduğunu 52 kilo çok zayıf bir bayan olduğunu söylemiş. e peki bu işler kiloyla alakalıysa ben 76 kiloyum ve 75 ya da 100'lük yüklemeye razıydımve orada da testten önce söyledim, ben razıyken bana neden 50'lik yapıyorsun sen? sakalımız yok ki lafımız dinlensin. bir de eşim benim tekrar test yaptırmak istemediğimi filan söylemiş, o zaman da buradaki başka bir hastanedeki endokrinoloji uzmanının adını vermiş "o onaylarsa ancak kabul ederim" demiş, o adam da herhalde 50'lik test sonucuna bakıp karar vermez yine başka testler ister.
ya bir de son dönemde tam kan sayımı (hemogram) yaptıranınız oldu mu? bbilimciğim yaptırmıştı da onun kaç çıktı hemoglobin değer hatırlamıyorum. benim hamilelik öncesi 13.7 çıkardı hep. 3. aydaki ölçümlerde 13'e düşmüştü. 3.aydan beri demir hapı kullanmama ve demir içeren besinleri fazla tüketmeme rağmen 12 çıkmış bu değer. normal sınır da 12.2, yani normalin altında.
dr. efendi bu değeri yükseltmek için ne yapmam gerektiğini bile söyleme zahmetine girmemiş. demir hapını yanlış mı kullanıyorum acaba, ferrum fort vermişti bana, kahvaltıdan 1 saat sonra 1 bardak suyla içiliyor, ben yanında c vitaminli bir meyve de yiyordum. demir ile kalsiyumu aynı anda yemiyordum. daha ne yapabilirim ki...
bu arada şeker testi yenileneceği için dünden beri sıkı bir diyete girdim, inşallah sonuçlar iyi çıkar bu sefer, cumartesi günü 4 defa kan alacaklar (açlık, 1.saat-2.saat-3.saat), her defasında da koca koca tüpleri dolduruyorlar sinir oluyorum.
bu dr. dan iyice soğudum zati, değiştirmek istiyorum aslında, hastaneyi değiştiremem ama doktoru değiştirebilirim belki, bilmiyorum ne yapıcam