2014 Şubat Anneleri

Canta hazirlama olaylarina baslayan varmi? Erken mi acaba bide birsey daha var hem dogum cantasini hazirlarken hemde bebegin kiyafetlerini yerlestirmeyi annem ve kayinvalidem bir hevesle bekliyorlar şaşirdim sanki kendim yapsam darili vercekler :( sizdede varmi bu durumlar cok ince düsünürüm birde kirmak iste em kimseyi ama o ara karişilirsa işime hoşumada gitmez benimkide ilk bebegim çünkü heves var yani kafam karişti ...

bizim baba yine yaptı sürprizini

bu adam herşeyini bjk lı alıyor ya az kaldı transfer yapıcam çocuu :9::9:

Hastane çıkışı almış gelmiş :1:

Eki Görüntüle 852264 Eki Görüntüle 852265 Eki Görüntüle 852266 Eki Görüntüle 852267 Eki Görüntüle 852268

bunuda ben almıştım daha önce eşime sürpürüz kayınvalidenin gazına gelerek ama eklemeyi unutmuşum

buda uyku setimiz

Eki Görüntüle 852269 Eki Görüntüle 852270 Eki Görüntüle 852271 Eki Görüntüle 852272
canım ben cok begendim bebisin güle güle kullansın.bende beşiktaslıyım ama eşim fenerbahceli..

Bendede felaket el uyuşması ve ağrı var.. Sol elim kopuyor sanıyorum artık gece uykudan bir uyanıyorum. Şiş, uyuşmuş ve dirseğime kadar felaket ağrı.. Sinir sıkışması yapılacak hiçbir şey yok dediler ama gerçekten zorluyor beni. Geceleri 2 saat toplamda ancak uyuyorum sanırım.. El uyuşması ve ağrısı yaşayan varmı benim gibi..

canım benim geçen yıl vardı.Hangi doktora gitti isem sinir sıkışması ameliyat dediler... en son eşime kantaron yağından bahsetmişler onunla koluma masaj yaptım bir hafta hiç kullanamadığım kolumda ağrıdan eser kalmadı ...

ben seni nasıl çekem o zaman ya doğurmuş olurum yada doğuracak yada en kötüsü sen doğururken çıkarıveririm bende :49::9:

hahaa:1: dogurunca bende hemen kalkar sen yatarsın bende seni çekerim:9::52:

kızlar napıyosunuzzzz
bayağı konuşmuşsunuz :)
sezeryanı yerden yere vurmuşsunuz
doğrusu çok mana veremedim.herkesin kendi şahsi fikridir
ister sancı çeker ister sancı çekmek istemez
biz kadınların birbirimizi eleştirdiği kadr erkekler eleştirmiyor
üzüldüm doğrusu

canım keyfi keder yapılmasına karşı çıktık ama tabi kimseye yap yapma diyemeyiz yani siteyen istediğini yapar aslında sezeryan daha zor sonrası için hep öyle diyolar senelr sonra bile üşüyünce dikiş yerleri şişenler agrıyanlar oluyomuş bide 2. dogumalrda felan son aylarda çok hissediliyomuş o dikiş yerleri sonuçta ameliyat yani ahhkımızda hayılrısı nasılsa öyle dogururz inşallah yani birincii sezeryan yapanlar gene sezeryan yapacak yapcak bişi yok bu konuda :31:

herkese iyi akşamlar 40 hamileden dua topluyorum bana bir tane ayetel kürsi okurmusunuz bizi en iyi siz anlarsınız şimdiden teşekkürler okuyabilecek olanlar cevap yazarsa çok sevinirim

bende okudum allah kabule tsin tez vakitte sizde hamile aklın inşallah

Eki Görüntüle 852264 Eki Görüntüle 852265 Eki Görüntüle 852266 Eki Görüntüle 852267 Eki Görüntüle 852268

bunuda ben almıştım daha önce eşime sürpürüz kayınvalidenin gazına gelerek ama eklemeyi unutmuşum

buda uyku setimiz

Eki Görüntüle 852269 Eki Görüntüle 852270 Eki Görüntüle 852271 Eki Görüntüle 852272

gs lıyım ama harikaymış bizimkide erkek olsa muhtemelen aslan olcaktı böle :1:

Merhabalaar ;)
Kabus gibi bir gündü...hastaneyi bulana dek kilometrelerce yürüdük.
Kime sorsak az ilerden solda diyor ama git git git ne hastane var ne de baska birsey.
Neyse en sonunda bulduk. Tabi ben sancilandim falan.. Mahvoldum..
Buldugumuz hastane beylikduzu kolan. Bizim buyukcekmece kolana gitmemiz gerekiyor ustelik!
Allahim nasil fenalastim dedim ben ambulamsla gidicem buyukcekmece subesine!
Neyse sonra taksiye bindik. Taksici dediki yaziktir gunahtir insanlar niye adam gibi tarif etmemisler size yolu?
Halbuki hastane cok uzak yürünmez, bi taksiye binin deseler bize binicez.
Yürünecek mesafe sandik diye kendi kendimizi rezil ettik yollarda..yoruldum aciktim sancilandim..
Neyseki taksici bizi buyukcekmece kolan'da birakti.
Ve dediki yol soracaginiz zaman herzaman biz taksicilere sorun abi. Bizim bilmedigimiz yer yok, bosuna hirpalanmazsiniz dedi.
Girdik hastaneye bende takat kalmadi saat 4'du. Yarim saat vardirandevuma. Odemeyi yaptik 300 tl. Ve bana bi kagit imzalattilar. Ssk'nin karsilamadigini bilerek bu ucreti veriyorum sonradan hastaneden veya doktordan birsey talep etmicem diye. Vay cakallar dedim icimden! Neyse.
Oturduk. Bekliyoru. Wc'ye gittim cok az kahverengi bi akinti. Yorgunluktan gelmis..
Siramiz geldi. Girdik. Uzandim. Kalbim pir pir atiyo heyecandan.
Altan bey geldi. Hosgeldiniz dedi ve klasik sorulari sordu. Daha sonra ultrasonu acti.
Suyum rahim seklim kesem normalmis. Bebegin herseyi normal ve yolunda dedi. Hicbi sakatlik bulgusuna rastlamadik. Sadece biraz koca kafali oglum:9:
Plesanta rahmin arka tarafina kaymis ve evet az da olsa yukari cikmis. Tehlikesi yok dedi doktor. İcime sular serpildii....
Bebegimin pipisi ve torbalarini bile gördük:9:
El parmaklari ayak parmaklari...vs :)
Agzini acip kaparken de gördük babasi pek bi mutlu oldu..
Ayni ablasinin yani kizimin bebekligine benziyor. Biz cok benzettik acikcasi.. Maasallah yakisiklima..
Yalniz yanaklardan dudaklara inen bi cizgi vardi sanki dedim kesin yüzünde falan bi anormallik yok dimi?
Doktor dedi hayir herseyi normal sadece bu resimleri cok inceleyip yorumlamayin cunku her nekadar 4D'de olsa bazen icerde gölgelenmeler olabiliyor. Yani net gostermeyebiliyor. Yani hicbi sorun yok ne distan ne icten Allahima bin sukur:nazar:
Bu arada su gibi akintim var dedim sordum suyum mu siziyo dedim. Hayir suyun gayet normal dedi. Sizinti olsa azalirdi suyun. O baska bi akintidir dedi. Yine derin bi oh cektim:nazar:
Bebegimin kafa haftasi 27 hafta:) yani kafasi biraz iri ama anatomik bi irilik olabilir cunku beyninde herhangi bi sorun yok dedi doktor.
Kilosu 1.130 gr. Boyu 34 cm:nazar: kafasi agir bastigi icin kilosu daha iri haftasina gore dedi.
Ne yani dedim zayif mi ki benim oglum? Hayir dedi doktor, bu haftalarda normalde 980 gr falan olmasi lazim. Kafa önden gittigi icin kilosu da ilerde dedi.
Olur mu yahu? İyi degilmi ki kilosu sizce??
Kisacasi herseyimiz normal cikti:nazar:
Plesantam da tehlike arz etmiyo artik..
Kus gibi hafifledim. Cok mutluyum..
Allah hepimizin yavrularina saglik nasip etsin insallah..
Foto yarin koyarim kizlar:) bugun resmen bittim yollarda bunu bile zor yaziyorum..
Hepinuzi öpüyorum..

ben de bu aya kadar bişey istemedim bu ay hep tatlı şeyler yemek istiyorum sonumuz hayır olsun :)

ben de face e eklenmek istiyorum :)
https://www.facebook.com/irem.atasoy

Canım arkadaş ekleme butonun açık değil.Onu bi aç ekleyelim hemen

herkese iyi akşamlar 40 hamileden dua topluyorum bana bir tane ayetel kürsi okurmusunuz bizi en iyi siz anlarsınız şimdiden teşekkürler okuyabilecek olanlar cevap yazarsa çok sevinirim

Okuruz tabi ki canım rabbim tez zamanda evladını bağışlasım sana

buda uyku setimiz

Hepsi birbirinden güzel güle güle kullanın canım

Canım benim de 50 lik 191 çıkmıştı. 100 lük yüklemede de durum pek iç açıcı değildi. 1. saatte 158 2. saatte 171 çıktı. Dr sınırdasın deyip diyet verdi ama açıkcası pek uymuyorum diyete. İnsülin falan başlarsa da kullanamam zaten. Çünki artık karnımda veya kolumda iğne yapacak yer kalmadı:52: Zaten kan sulandırıcı iğneler yüzünden heryerim mosmor ve topak topak şiş. Son 3 ayyyy.. Dayan diyorum kendime....

Benim 75 likti canım. açlık: 113, 1. saat: 179, 2. saat: 169 du. temelde zaten gizli şekerim vardı.Gebelik şekeriylede karışınca iyice sorun oldu. ama 3 doktora gidiyorum şuan 3üde sıkı sıkı tenbihliyor. şuan açlıklarım diyete rağmen 110larda tokluklarım 160-200 civarı çıkıyor. ve gebelik ilerledikçe yükseleceğini söylediler.

bunun dışında nette araştırdığımda da, bebek kendi insülin üretmeye başladığında ancak kendi şekerini düşürürmüş ama benden gelen fazla şekeride kontrol altına alamadığı için, yani kendi hormonu kendine yettiği için benden giden fazla şeker oranı bebekte kiloya sebep olurmuş. yani 4-5 ve üzeri kilolu bebekler bu yüzden kilolu doğarmış. ve sindirim sistemi, görme bozukluğu gibi bazı konulardada hasar bırakırmış. oyüzden diyetine dikkat etmeni tavsiye ederim. şuan açlık şekerlerimi 95 altına, tokluklarıda 125 altına düşürmeye çalışıyoruz. çocuğa kilo yapan asıl şeker yüksekliği 1. saatteki imiş. bebeğimin sağlığı için direniyorum.fazla göz korkutmak değil amacım ama doktorumun söylediklerinide paylaşayım haberiniz olsun gebelerin %10unda şeker kalıyormuş ve kalmasa bile emzirme zamanının ilk ayları insülin kullanma gereği olabiliyormuş. tabi doğumdada sorunlardan biri şeker yüksekliği. şuan çok sıkı kontrol altındayım. haftanın 3 günü hastaneye gidip geliyorum. mikrop kapma durumu yüksek olduğu için yatırmıyor normalde yatmam gerekiyormuş. şeker ölçümü yapa yapa parmaklarım sert tabaka oluşturdu.. dahada ne kadar gitmem gerekecek bilmiyorum.

sizin sezeryan olursa kova burcu, normal olursa balık burcu olma ihtimali var ozaman:)
bu arada bir sey duydum tv. de astrolog söylemiş, (tabi inanan-inanmayan herkesin kendi fikri) güneş tutulması yeni oldu biliyorsunuz ve akrep burcunda gerçekleşmiş, bizim bebişler de anne karnında güneş tutulmasını yaşadıkları için kişilik olarak güçlü ve hırslı bir karakter yapısı taşıyabilirlermiş.

aman aksi olmazlar inşallah :1:

:5:bendede şeker çıktı canım :5: 50lik yüklemede 172 çıktı nelere dikkat etmemiz gerektigini sen daha iyi bilirsin bidaha ki yüklemeye kadar dikkat edicem bende tatlı,tuzlu hamur işi,ekmek,pilav ,patates,havuc ,muz ,üzüm başka bunalrı öğrendim başka ne yapmalıyız düşmesi için diyet yapmak sitemiyorum çünkü ödemde çıktı muhtemelen beni diyete sokcaklar:((:50: allah sanada kolaylık versin canım:54:

Canım üst tarafa yazdım diyet yapılmazsa olabilecek olumsuzlukları. Hamileyken çok çok zor diyet yapmak ama bebekler için irademize sahip çıkmamız lazım. duruma göre gevşetebilirler diyetleri, böyle olan arkadaşlar var gurupta. Aman dikkat edin. diyet örneğim var yani 1 dilim ekmek yemezseniz yerine neler yiyebileceğiniz gibi değişimleri var. şimdilik pirinç ve patateste yeme diyorlar ama yersemde ekmeğimden azaltıyorum. onun dışında herşeyi ölçülü şekilde yiyebilirsiniz. gruba eklemiştim resim burayada ekleyeyim fikir olur..

$diyet.webp$diyet1.webp$diyet3.webp$diyet4.webp

Benim 75 likti canım. açlık: 113, 1. saat: 179, 2. saat: 169 du. temelde zaten gizli şekerim vardı.Gebelik şekeriylede karışınca iyice sorun oldu. ama 3 doktora gidiyorum şuan 3üde sıkı sıkı tenbihliyor. şuan açlıklarım diyete rağmen 110larda tokluklarım 160-200 civarı çıkıyor. ve gebelik ilerledikçe yükseleceğini söylediler.

bunun dışında nette araştırdığımda da, bebek kendi insülin üretmeye başladığında ancak kendi şekerini düşürürmüş ama benden gelen fazla şekeride kontrol altına alamadığı için, yani kendi hormonu kendine yettiği için benden giden fazla şeker oranı bebekte kiloya sebep olurmuş. yani 4-5 ve üzeri kilolu bebekler bu yüzden kilolu doğarmış. ve sindirim sistemi, görme bozukluğu gibi bazı konulardada hasar bırakırmış. oyüzden diyetine dikkat etmeni tavsiye ederim. şuan açlık şekerlerimi 95 altına, tokluklarıda 125 altına düşürmeye çalışıyoruz. çocuğa kilo yapan asıl şeker yüksekliği 1. saatteki imiş. bebeğimin sağlığı için direniyorum.fazla göz korkutmak değil amacım ama doktorumun söylediklerinide paylaşayım haberiniz olsun gebelerin %10unda şeker kalıyormuş ve kalmasa bile emzirme zamanının ilk ayları insülin kullanma gereği olabiliyormuş. tabi doğumdada sorunlardan biri şeker yüksekliği. şuan çok sıkı kontrol altındayım. haftanın 3 günü hastaneye gidip geliyorum. mikrop kapma durumu yüksek olduğu için yatırmıyor normalde yatmam gerekiyormuş. şeker ölçümü yapa yapa parmaklarım sert tabaka oluşturdu.. dahada ne kadar gitmem gerekecek bilmiyorum.

aman aksi olmazlar inşallah :1:

Canım üst tarafa yazdım diyet yapılmazsa olabilecek olumsuzlukları. Hamileyken çok çok zor diyet yapmak ama bebekler için irademize sahip çıkmamız lazım. duruma göre gevşetebilirler diyetleri, böyle olan arkadaşlar var gurupta. Aman dikkat edin. diyet örneğim var yani 1 dilim ekmek yemezseniz yerine neler yiyebileceğiniz gibi değişimleri var. şimdilik pirinç ve patateste yeme diyorlar ama yersemde ekmeğimden azaltıyorum. onun dışında herşeyi ölçülü şekilde yiyebilirsiniz. gruba eklemiştim resim burayada ekleyeyim fikir olur..

Eki Görüntüle 852331 Eki Görüntüle 852332 Eki Görüntüle 852333 Eki Görüntüle 852334

benim 50yle 172 çıktı bendemi insilin kulllancam acaba :18: bende polistik over vardı yumurta kisti oda gizli şeker yaparmış yumurtlamayı düzenelsin diye ben sürekli şeker ilacı kullanıyodum bırakmıştım inşallah bişi çıkmaz saol canım bilgiler içinde dikkat edeyim bakalım nolcak

canım keyfi keder yapılmasına karşı çıktık ama tabi kimseye yap yapma diyemeyiz yani siteyen istediğini yapar aslında sezeryan daha zor sonrası için hep öyle diyolar senelr sonra bile üşüyünce dikiş yerleri şişenler agrıyanlar oluyomuş bide 2. dogumalrda felan son aylarda çok hissediliyomuş o dikiş yerleri sonuçta ameliyat yani ahhkımızda hayılrısı nasılsa öyle dogururz inşallah yani birincii sezeryan yapanlar gene sezeryan yapacak yapcak bişi yok bu konuda :31:
canım sonuçta isteyen istediğini yaptırır.sezeryanı tercih edenlerin kınanması hoş bir yaklaşım değil.isteyen keyfide yaptırabilir.kimseyi ilgilendirmez ki

benim 50yle 172 çıktı bendemi insilin kulllancam acaba :18: bende polistik over vardı yumurta kisti oda gizli şeker yaparmış yumurtlamayı düzenelsin diye ben sürekli şeker ilacı kullanıyodum bırakmıştım inşallah bişi çıkmaz saol canım bilgiler içinde dikkat edeyim bakalım nolcak

kuzum benimde 161 çıktı.100 lük yaptırırken gece ondan sonra bişey yiyip içmedim

ben geldim hatunlar uzun bir aradan sonra buradayım çok yoğun günler geçiriyorum,atama telaşı aldı gitti beni evet atama diyorum çünkü pttye açıktan atandım kısmetse evrakları bu hafta içinde teslim edip başlangıç tarihimi öğrencem inşallah bi pürüz çıkmaz çünkü sözleşmeli atandım hayırlısı hakkımda artıkın:) bu hafta koşturmacayla geçti anlicanızz haftasonu da kayınvaldemlerdeydim öyle böylee uzak kaldım sizlerden:( ara ara faceye girdim oraya bile uğrayamadım da merak eden olmuştu neyse iyiyim genel olarak :) rabbim bebeğimizi kısmetiyle yolluyor,bakalım zaman ne gösterecek darısı tüm atanamayanlara daha hayırlıları önümüze çıksın inşallahh:)
bebeğime gelince haftaya kontrole gitmeyi düşünüyorum bakalım nasıl defne hanımlar,çok hareketli bir bebek değil ama şu günlerde biraz iyi aramız :) hareket ediyor hem de mememin altından vuruyor göbek deliğimin baya bir üzerinde yaa karaciğerimde çalışmalar yapıyor galiba :))) sizler nasılsınız?

:nazar::nazar::nazar:hey maşallah hayırlı olsun...

kızlar geçen hafta gittiğim muayene 26 haftalıkken kızım
ancak ekleyebildim
:nazar::nazar::nazar: baya belli .kime benzediği bile anlaşılıyordur.

hepinizi çook özledim sabah erken kalkmak ,akşam ödev yaptırmaktan çook yoruluyorum pek bir tembel oldum.sadece okuyup çıkıyorum sizleri.hoşça kalın...

hahaa:1: dogurunca bende hemen kalkar sen yatarsın bende seni çekerim:9::52:

bende okudum allah kabule tsin tez vakitte sizde hamile aklın inşallah

gs lıyım ama harikaymış bizimkide erkek olsa muhtemelen aslan olcaktı böle :1:

kız haksever face yokmu senin :26:

kız haksever face yokmu senin :26:

benim yok eşimin var canım ben daha çok kullanıyorum ama adım yazmıyo yani kocamın acuk cins huylarından birisi bu face açmak yok :)) belki kızım dogunca açarım ama onada akrşı yani nabcez bilmiyorum böle bişi deyince benimkinide kapatalım madem diyo:20: ama ben bütün arkadaşlarımla eşiminkinden görüşüyorum:51:

kuzum benimde 161 çıktı.100 lük yaptırırken gece ondan sonra bişey yiyip içmedim

bende aksi gb gece yatana kadar yedim yarın bişi ymeicem acıkırım diye:27: bende öle yapcam ya bu akşam pilav vardı ymedim tatlıda yemedim yemem ya acık dikkat edeyim bakalım:31:

kızlar merhaba nasılsınız bakalım:54:benim birşeyler yedikten sonra midem ağrıyor mu yanıyor mu tam ne olduğunu anlayamıyorum:43:ne yersem yiyeyim oluyor sizlerde de var mı böyle bir durum acaba:31:

olmazmı:14: ne yersem yiyeyim burnumdan geliyo midem ekşiyo ağzıma acı sular geliyo çarpıntı yapıyoo mahvoldum..artık ne yiyeceğimi şaşırdım..ne şurup ne sağdan soldan tavsiyeler fayda vermiyoo:14:

tıp fakültesine dahiliye doktoruna gittim canım ben şeker işine onlar bakıyor, diyetle düşerse diye 3 hafta kadar diyet yaptım ama değişiklik olmadı oyüzden de insülin başlanmasını uygun gördüler. çok düşük doz başladılar şimdilik duruma göre dozu yükseltebilirler. Bugün 3. günümdü yarın gidicem yine bu kezde öğün önceleri almam gereken insülinin dozu ayarlanacak sonrası Allah Kerimdir. hem özel hem devlet hastanesine de kadın doğuma gidiyorum. tıpın sonuçlarını diğerlerine bildiriyorum. ama çok zor oluyor işte gebeliğimin %85i hastanede geçiyor. Rabbim bugünlerin mükafatı olarak sağlıklıca versin kucağıma yavrumu inşallah.

Merhaba kızlarr,bugün kontrolümüz vardı yine bizim kızı 4 boyutlu göremedikk bi türlü uygun pızisyonu yakalayamadı dr sinir oldu :( çok şükür sağlığı yerinde..ben birden kg aldığım için dr azcuk ayar verdii..Demir depolarım azaldığı için ferrum fort yerine günde 2 doz ferplex verdi..

Bu arada geçmişe göz attım da ben de5 kg doğmuşumm:) 4.çocuk olmama rağmen annem çok zorlanmış halen o doğumun zorluğu yaşıyor çünkü iri bebek doğum sırasında anneye zarar veriyorki 4 kg nun üstünde sezeryan yapılmalı diyor drlar..illa normal diye zorlamamak lazım hem anneye zarar hemde bebek için tehlikeli..dr doğum kg sunu tam olarak tahmin edemiyorlar..yoksa hiçbir dr iri bebeği normal doğurmak istemez kendileri için de riskli..

Ayrıca ben de bir sorun olmadıkça sezeryan yapıcam kızlar..zaten tedavi süreci çok stresliydi bir de normal doğumun stresini kaldıramam..dr genelde tüp bebeklerin sezeryan doğduğunu söyledi anneler benim gibi hissediyor sanırım..
Bizim ailenin hepsi sezeryan yaptı çok şükür annelerde bebeklerdede hiç bir problem olmadı çok rahat geçti umarım bende de öyle olur..normal doğumun da sezeryanın da riskleri var..kim nasıl istiyorsa öyle doğursun bence en güzeli..

Merhaba kızlarr,bugün kontrolümüz vardı yine bizim kızı 4 boyutlu göremedikk bi türlü uygun pızisyonu yakalayamadı dr sinir oldu :( çok şükür sağlığı yerinde..ben birden kg aldığım için dr azcuk ayar verdii..Demir depolarım azaldığı için ferrum fort yerine günde 2 doz ferplex verdi..

Bu arada geçmişe göz attım da ben de5 kg doğmuşumm:) 4.çocuk olmama rağmen annem çok zorlanmış halen o doğumun zorluğu yaşıyor çünkü iri bebek doğum sırasında anneye zarar veriyorki 4 kg nun üstünde sezeryan yapılmalı diyor drlar..illa normal diye zorlamamak lazım hem anneye zarar hemde bebek için tehlikeli..dr doğum kg sunu tam olarak tahmin edemiyorlar..yoksa hiçbir dr iri bebeği normal doğurmak istemez kendileri için de riskli..

Ayrıca ben de bir sorun olmadıkça sezeryan yapıcam kızlar..zaten tedavi süreci çok stresliydi bir de normal doğumun stresini kaldıramam..dr genelde tüp bebeklerin sezeryan doğduğunu söyledi anneler benim gibi hissediyor sanırım..
Bizim ailenin hepsi sezeryan yaptı çok şükür annelerde bebeklerdede hiç bir problem olmadı çok rahat geçti umarım bende de öyle olur..normal doğumun da sezeryanın da riskleri var..kim nasıl istiyorsa öyle doğursun bence en güzeli..

hoşgeldinnn tatlım
doktorlar çok kızıyor şu kilo işimize yaaa :D

Back
X