2014 Şubat Anneleri

:) yok canım ya alınırmıyım hiç..keşke ben de yapabilsem normal cesaretim olsa da..ben sadece inatla normal diye diretenlere kızıyorum önemli olan sağlıkla kavuşalım bebişlerimize..bi de bazıları çok çok kötülüyor sezeryanı oysa normal doğumda da farklı komplikasyonlar var..

Evett benim henüz dışardan çok net değil:) özellikle karnı sert ve yqğ dokusu az olanlarda görülüyor..benim bi arkadaş kameraya çekmiş hamileyken şok olduk:)) hiç öylesini görmemiştim alien gibiydi:))

tabiki ikiside zordur
evet dediğin gibi illa inat etmemek lazım
bende normal istiyorum ilkimde normal olduğu için ama bebeğim ve ben iyiysek tabiki
allah herşeyin hayırlısını versin

valla kızlar ne güzel ben kendimi öyle bir hamile gibi hissediyorumki
şikayet etmek istemiyorum sonuçta gebeyiz bazılarımızın böyle sorunlar yaşaması gayet doğal ama söyleyeyim yinede

o kaçlamdan başlayan ve bacağıma kadar giden ağrım hep var ama bazen az bazen daha çok olmak üzere, belimde ağrıyor zaten, uyumak çok çok zor benim için sabahlar olsa diyorum çünkü en az 4-5 kez uyanıyorum ve her uyandığımda wcye gidiyorum wcye giderken belim çok ağrıyor
sırt üstü kesinlikle yatamıyorum bel ağrım iki katına çıkıyor öyle yattığımda, ya sağıma ya soluma yatmak zorundayım uzun süre bir tarafımda kaldığımda hem kalçamdaki ağrı artıyor hemde kolum uyuşuyor bir taraftan bir tarafa dönmek ise benim için çok zor sanki kendimi değilde tır çeviriyorum eşim sesime uyanıyor ben dönerken :1::1::1::1:

iş yerinde uzun süre oturmak ise kabus gibi kızım kasıklarıma çöküyor kalktığımda kasıklarım ağrıyor biraz üyürüyorum geçiyor fakat çok yürümekte benim için çok çok zor yine bel ağrısı karşılıyor beni
midem acayip yanıyor zaten
kabızlık yaşıyorum zaman zaman
artı çok çabuk yoruluyorum yinede evimin işini kendim yapıyorum henüz
nefes darlığı çok yaşıyorum

bunlara rağmen kendimi gebe gibi hissetmemem söz konusu bile olmuyor malesef

ama yinede hepsine şükürrrrrrrrrrrrr
şükürki bebeğim benimle ve sağlıklı
bunlar zaten gebeliğin cilveleri diyorum :16::16::16::16:

herkes ne yaşadığını kendi bilir canım,
Allah beterinden korusun,
bendeki sabahları olan mide yanması geçti, demek ki yediklerimden oluyormuş.
kabızlık çok şükür hiç yaşamadım,
bel ağrısı zaman zaman oluyor,
çok oturduğumda kuyruk sokumu batıyor,
nefes darlığı da hiç olmadı, belki ilerde olabilir
ev işini de saldım çayıra mevlam kayıra,
2 haftadır ütülenmeyi bekleyen kıyafetler var,
süpürge,vileda eşim yapıyor.
öyle böyle idare etmeye çalışıyoruz hepimiz.
senin bir de yavru var evde tabii, onunla da ilgileniyorsun
çalışan, çocuklu, hamile anne olmak çok zor hakikaten

:) yok canım ya alınırmıyım hiç..keşke ben de yapabilsem normal cesaretim olsa da..ben sadece inatla normal diye diretenlere kızıyorum önemli olan sağlıkla kavuşalım bebişlerimize..bi de bazıları çok çok kötülüyor sezeryanı oysa normal doğumda da farklı komplikasyonlar var..

Evett benim henüz dışardan çok net değil:) özellikle karnı sert ve yqğ dokusu az olanlarda görülüyor..benim bi arkadaş kameraya çekmiş hamileyken şok olduk:)) hiç öylesini görmemiştim alien gibiydi:))

tabiki ikiside zordur
evet dediğin gibi illa inat etmemek lazım
bende normal istiyorum ilkimde normal olduğu için ama bebeğim ve ben iyiysek tabiki
allah herşeyin hayırlısını versin

evet birde bebek o sesi duyarda stere girermi acaba çünkü sesi çok açık oluyor nstnin güm güm güm güm diye bir kalp sesi sürekli birde tabi bozuk radyo gibi sesler geliyor :1:

ya öyle sesmi çıkıyor ben kalp atışlarıı duyduğumda heyecandan tansiyonum düştü yüzüm bemeyaz olmuştu şimdi nstyi düşünemiyorum

en iyisi bu gittiğimde girmeyim ben aralıktaki kontrolümde gireyim :53:

ben çok endişeliyim niyeyse bu ayki kontrolümden niye böyle hissediyorum anlamıyorum ama sanırım 30lu haftalara başlamanın verdiğiii doğum heyecanııı :25:

işlerden yazmaya çok fırsat bulamasam da kızlar yazdıklarınızı okumak çok zevkli oluyor :1::1:
:34:
benim sıpa tam şuan sanırım kafasını karnıma dayadı galiba hani yüzünü cama yapıştırırsın ya oyle gibi hissediyorum kocaman bir yuvarlak çıkıntı oldu karnımda.. garip oluyo odadaki arkadaşlar da farkediyo bazen hareketleri:35::27:

oyy oy 37.haftaya kadar böyle işyeri ve rahatsız masa sandalyeler nasıl çekilir ki.. ama işte doğumdan sonraya aktarabilmek için katlanıcam:32::19:

canım son haftalar zaten doktora daha sık gidicez, sen 37'yi beklemesen iyi olur bana kalırsa,

hatunlar bir de sizde de oldu mu hiç, bebek hareket ederken karnım jöle gibi bir o tarafa bir bu tarafa hareket ediyor, dışardan da çok net görülebiliyor artık, geçenlerde görüntü o kadar komikti ki resmen dışarı çımaya çalışıyor gibiydi:)

canım sancın şimdi başlasa 2 saatte doğurman zor zaten hafiften başlayacak sonra hızlanacak 4/5 dk bir olduğunda hastaneye gideceksin sen direk çıkarsın yola yetişirsin:.

:54::54::54::54:

bende şikayetlerimden bahsetmek istemiyorum çünkü hepimiz yaşıyoruz ama bakın yazmıştım.

SPEEDY & BABY: SEVMESEM ÇEKİLMEZDİN..

spse ;

annem kapı süsü almış onu asacağız biz o kadar

kızlar ınsallah kayserıye saglıkla hayırla yetısırım:)
kapı susun hayırlı olsun canım

canlarım fazla uyumanın bir zararı varmıdır acaba kafamı yastıktan kaldıramıyorum sabahları :30:

yani öğlenleri :27:

bugün 1 de kalktım ya :53:

onuda kargo geldi gelmese daha yurdum :9::9:

kalktım kahvaltı yaptım arkadaşımla bi kahve içtim ahanda saat 4 zaman geçsin güzel bişeyde işte kafama takılıyor uyumanın zararı olurmu :40:

herkes ne yaşadığını kendi bilir canım,
Allah beterinden korusun,
bendeki sabahları olan mide yanması geçti, demek ki yediklerimden oluyormuş.
kabızlık çok şükür hiç yaşamadım,
bel ağrısı zaman zaman oluyor,
çok oturduğumda kuyruk sokumu batıyor,
nefes darlığı da hiç olmadı, belki ilerde olabilir
ev işini de saldım çayıra mevlam kayıra,
2 haftadır ütülenmeyi bekleyen kıyafetler var,
süpürge,vileda eşim yapıyor.
öyle böyle idare etmeye çalışıyoruz hepimiz.
senin bir de yavru var evde tabii, onunla da ilgileniyorsun
çalışan, çocuklu, hamile anne olmak çok zor hakikaten

ay ne güzel şu ev işini yapan erkekleri görünce gıpta ediyorum benimkide yapar güya ama hep kaçak güreşir yani bir hafta yaptıysa öbür haftalarda mutlaka işi olur işe gider falan filan ayda en çok 2 kez süpürge tutuyor yaptığı en büyük iş bu
bide wc-lavabo yıkama işi ona ait o rutinimiz onun dışında bazende ütü oda gömlek bulamassa falan ki son zamanlarda bulamıyor :9::9::9:

geçen dolap düzenledim benim evde bir gömme dolabım var eşimin eşyaları vardı ikisindede yanyana duruyordu en üstler hep diyorumki şunları bir dolapa koyalım ama yok efendim sana ne zararı var ben ikisinide kullancam diyordu
hafta sonu en sonu çıktım merdivene gereksiz gördüklerimi attım gerekli olanlarında ikisni bir dolaba attım diğerini boşalattım malum gelen giden oalcak çanak çini çok gelecek nereye koycam ben onları yer açtım onlara
annem merdivene çıktımı duysa öldürür beni :9:

canlarım fazla uyumanın bir zararı varmıdır acaba kafamı yastıktan kaldıramıyorum sabahları :30:

yani öğlenleri :27:

bugün 1 de kalktım ya :53:

onuda kargo geldi gelmese daha yurdum :9::9:

kalktım kahvaltı yaptım arkadaşımla bi kahve içtim ahanda saat 4 zaman geçsin güzel bişeyde işte kafama takılıyor uyumanın zararı olurmu :40:

dinlenmiş oluyorsun ama vucudunda ödem olmaması için harekette lazım

kız burda bende tam bu cümlelerla tanımlamıştım bunu evet aynen jöle gibi olur karnın :9::9::9::9:
okumamışmıydın onu sen

hele ben de diyorum, birinde bunu duydum ama, sen miydin o? :)))
ya ben anneme soruyorum da ben ne zaman tekme atmaya başlamıştım diye, hatun diyor ki " ben hatırlamıyorum öyle çok tekme hissetmedim." diyor. hissetmemek mümkün mü, dışardan bile belli oluyor artık,

ay ne güzel şu ev işini yapan erkekleri görünce gıpta ediyorum benimkide yapar güya ama hep kaçak güreşir yani bir hafta yaptıysa öbür haftalarda mutlaka işi olur işe gider falan filan ayda en çok 2 kez süpürge tutuyor yaptığı en büyük iş bu
bide wc-lavabo yıkama işi ona ait o rutinimiz onun dışında bazende ütü oda gömlek bulamassa falan ki son zamanlarda bulamıyor :9::9::9:

geçen dolap düzenledim benim evde bir gömme dolabım var eşimin eşyaları vardı ikisindede yanyana duruyordu en üstler hep diyorumki şunları bir dolapa koyalım ama yok efendim sana ne zararı var ben ikisinide kullancam diyordu
hafta sonu en sonu çıktım merdivene gereksiz gördüklerimi attım gerekli olanlarında ikisni bir dolaba attım diğerini boşalattım malum gelen giden oalcak çanak çini çok gelecek nereye koycam ben onları yer açtım onlara

ben elektrik süpürgesi açamıyorum ne zaman yapsam o gece karnıma giren sancılardan uyuyamıyorum mecbur eşime kalıyor
emiş gücünü düşürüyorum ama yine de çok rahatsız ediyor

ya öyle sesmi çıkıyor ben kalp atışlarıı duyduğumda heyecandan tansiyonum düştü yüzüm bemeyaz olmuştu şimdi nstyi düşünemiyorum

en iyisi bu gittiğimde girmeyim ben aralıktaki kontrolümde gireyim :53:

ben çok endişeliyim niyeyse bu ayki kontrolümden niye böyle hissediyorum anlamıyorum ama sanırım 30lu haftalara başlamanın verdiğiii doğum heyecanııı :25:

bişi olmaz canım allahın izniyle sıkma sen canını iyi düşün iyi olsun

ayrıca uyuma işine gelince
olacak tek zarar şu

kavun kapruz yata yata büyür derler bizim burda :1::1::1: biraz fazla kilo alabilrisin sadece başkada bişicik olcanı sanmam :9:

hele ben de diyorum, birinde bunu duydum ama, sen miydin o? :)))
ya ben anneme soruyorum da ben ne zaman tekme atmaya başlamıştım diye, hatun diyor ki " ben hatırlamıyorum öyle çok tekme hissetmedim." diyor. hissetmemek mümkün mü, dışardan bile belli oluyor artık,

bende ıstıyorum ondannnnnnnnnnn:2:
daha sadece bır kere cok hafıf oldu bende ole net hıssetmek ıstıyorum kuzumu

bizim kış tekmelerden geçti

emin olmamakla birlikte geçen gün bi yerini yakaladım ya eli ya ayağı böyle minicikti keşke şeffaf olsa :17:

dinlenmiş oluyorsun ama vucudunda ödem olmaması için harekette lazım

bişi olmaz canım allahın izniyle sıkma sen canını iyi düşün iyi olsun

ayrıca uyuma işine gelince
olacak tek zarar şu

kavun kapruz yata yata büyür derler bizim burda :1::1::1: biraz fazla kilo alabilrisin sadece başkada bişicik olcanı sanmam :9:

günlük yürüyüyüşümü yapıyorum canım

2 aydır arabayı çıkarmıyorum yani yürüyerek gidilebilcek yerlere hep yürüyerek gittim bugünde yaptım darısı yarına doğuma kadar düşünüyorum yürüyüş yapmayı

amaaann bi daha cikma merdivene filan dikkat et yaa. ben ust raflara uzanmiyorum bile, tedbrimizi alalim da. bence de annen duymasiiiin :20:

olsun canım yine de bir seyler yapıyormuş, benimki birkaç yıl sonra yapacak mı bakalım?
ben dolap düzenleme işini nedense hiç sevmem, annem de çok sever, arada bir gelir düzenleme yapar sağolsun.
bizim de güneş enerjisi ile sıcak su oluyor evde, ama hava kapalı olunca sigortanın olduğu yerde bir düğme var onu kaldırıyorsun o şekilde su ısınıyor. annem de geçen beni uyardı sakın oraya uzanma diye. ben de pufun üstüne çıkıp açmıştım. ama napayım evde kimse yoksa banyo yapamıycam mı ben ? Allah korusun, bir şey olacaksa düz yolda yürürken de olabilir, yine tedbirli olmak lazım

öyle deme hayatım, bazen de geç doğuyorlar o zaman millet arayıp arayıp sorar strese sokar seni,
ben 10 şubat diyordum ama artık soranlara şubat ortası gibi bir sey demeyi düşünüyorum
benim öyleydi mesela...kızım 41'de gelmişti, daha doğrusu gelmiyordu sez. ile çıkarttık.. Ve çok arıyorlardı hadi, hadi doğdu mu, etti mi..ben de sıkılmaya başlamıştım..insan stres oluyor

naber meslektaşım:)

keyifler nasıl yerinde mi? kaçıncı haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsun? ben 32 ve 34 arasında gidip geliyorum:) yani en fazla aralık sonuna kadar çalışabilirim o da 27 aralık olur, 30-31 aralık devresonu çok yoğun olduğu için devresonunda şubede olmak istemiyorum ne yalan söyleyeyim...hiç çalışasım yok saldım iyicene...bir de bizim şubede doğum iznine çıkan kişi hele bir de ücretsiz izin aldıysa aynı yerine dönmesi çok zor görünüyor. tabi hükümet yeni doğum yasasını çıkarırsa orada 1 sene içinde eski görev yerine dönmeni sağlayan bir madde olacakmış diye duydum.

bu arada çakıltaşı çikolata cool olur hakikaten,

he he saol cnm, ben de iyiyim ;) planım 32'de kaçmak, ben şubede değilim dönüş yine burası olacak gibi gözüküyor.

duygularını sen bilirsin de pek hevesli değilsin böyle kutlamalara diyelim :) çıkma tarihimizden tut ilk öpüştüğümüz tarihi bilem biliyorum daa kutlamıyorum tabisi,haa ama en önemlisi istemeye geldikleri gün ayy çok heyecanlıydı yaaa :))))) biz de bir tek evlilik yıldönümü ve doğum günleri kutlanır....kutlama dediysek te hediyeleşilir sonra ben bi ara ona farklı bir hediye de veririm öhöm öhöm :)))))))

seni seni...eee normal şartlarda bizim de öyle ek hediyelerimiz olur tabi :ssz:
ama bu sene yıldönümümüzde ben doğurdu doğuracak kıvamında olduğum için o aktivitede bulunabileceğimi sanmıyorum :)
Bu arada..işin hayırlı olsun :42: sınavla girmişsin tebrik ederim :41: senin hamile oluşun işe alıştı problem olmamış gördüğüm kadarıyle e süper, ekip arkadaşların seni görünce çok şaşıracak karnı burnunda yeni bir mesai arkadaşı :49: inşallah evine de yakın olur..keşke seçme şansın olsa..

Benim tahmini 5 şubat zaten e sezeryan olacağı için dr um ben 39 hafta alıyorum dedi..daha erken alanlarda var ben tercih etmiyorum dedi bu durumda daha önce bi süpriz yapmazsa tabi..benim ocakta doğuracağım kesin gözüküyo..
neden planlı sez. cnm? sen mi istedin? bence kilosuna filan da bakın karnında kalsın beslensin 40. haftayı da gör derim.

kızlar ya bu arada çoğunuz süt geldi falan diyorsunuz. ben de hiç öyle bir durum yok. hatta göğüslerim hiç o kadar acımıyor da. benim sütüm olmicak mı:14:
ayıl yok öle bişi, gelmesin daha iyi şimdi boşver..doğunca gelecek inşallah bi güzel yavrunu görünce..

soyleyın bakalım hatunlar dıyelımkı 37 ye kadar calıstım burda tuttu sancım en hızlı gıtsek 2 stde gıderız hastaneye en hızlı.e burdada enn az yarım st falan oyalanırız gene jet hızında olursak yanı.acaba burdada bı doktora gıtmem gerekırmı onuda bılmıyorum oda ayrı bır mevzu oyyyy:50:
benım kayserıde dogum yapmam mumkunmu
cnm bence sen 32 de çık, daha iyi olur gibi geliyor.

valla kızlar ne güzel ben kendimi öyle bir hamile gibi hissediyorumki
şikayet etmek istemiyorum sonuçta gebeyiz bazılarımızın böyle sorunlar yaşaması gayet doğal ama söyleyeyim yinede

o kaçlamdan başlayan ve bacağıma kadar giden ağrım hep var ama bazen az bazen daha çok olmak üzere, belimde ağrıyor zaten, uyumak çok çok zor benim için sabahlar olsa diyorum çünkü en az 4-5 kez uyanıyorum ve her uyandığımda wcye gidiyorum wcye giderken belim çok ağrıyor
sırt üstü kesinlikle yatamıyorum bel ağrım iki katına çıkıyor öyle yattığımda, ya sağıma ya soluma yatmak zorundayım uzun süre bir tarafımda kaldığımda hem kalçamdaki ağrı artıyor hemde kolum uyuşuyor bir taraftan bir tarafa dönmek ise benim için çok zor sanki kendimi değilde tır çeviriyorum eşim sesime uyanıyor ben dönerken :1::1::1::1:

iş yerinde uzun süre oturmak ise kabus gibi kızım kasıklarıma çöküyor kalktığımda kasıklarım ağrıyor biraz üyürüyorum geçiyor fakat çok yürümekte benim için çok çok zor yine bel ağrısı karşılıyor beni
midem acayip yanıyor zaten
kabızlık yaşıyorum zaman zaman
artı çok çabuk yoruluyorum yinede evimin işini kendim yapıyorum henüz
nefes darlığı çok yaşıyorum

bunlara rağmen kendimi gebe gibi hissetmemem söz konusu bile olmuyor malesef

ama yinede hepsine şükürrrrrrrrrrrrr
şükürki bebeğim benimle ve sağlıklı
bunlar zaten gebeliğin cilveleri diyorum :16::16::16::16:

aynen bende 25.haftadayım gayet de hamile hissediyorum :49: anlattıklaırn çok tanıdık geldi cnm..

Back
X