• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Hepimiz senin yasadiklarini yasiyoruz anne olmak kolay degik benim 3cocugum var hepsinin cesit çeşit huylari var her bebek baska kimse birbirne benzemez ama srn herzman bebek icin cook uğraştığini ifade ediyorsun şükür et saglikli sihhatli bi kizin var 2yasindan sonra herşey yavas yavas yerine oturucak sende oda sana alisacaksinz anne olmak cok zor sabır lazım bazen hepimiz patlama noktasina geliyoruz ama ne yapalim gelip baskasi buyutneyecek biz oyle böyle büyutecegiz

Gunaydin canim saol iyi dileklerin icin amin allah hepimizinkine uxun omur versin...sutum yeterli degil ama yinede veriyorum canim mamada veriyorum ..emekledin diye ne caba gosteriyorum gorseniz :) yuzustu koyuyorum hemen bagiriyor sonra kafasini yere koyup agliyor...bukadar :) komsunun kizi 4 aylik masallh sirt ustuyken hoop donuyor yuz ustu duruyor busefer basladim bende calismalara koyuyorum sirt ustu oyuncak gosteriyorum hadi don oglum hadi diye diye ama sonuc : ayni :) yine donmuyor biraktim bende artik kendi haline insan hevesleniyor ama ne yapalim gelisimleri farkli ..senin kuzunada masallah canim okurken o kadar hosuma gittiki buyuk bir tebessumle okudum :) cokk tatli yaa goruntu canlandi gozumde :) allah esirgesin canimm...
canım sırt üstü yere yatır sağa döndür sola döndür bunu belli bir süre sonra oyun sanır, sonra gülecek, sonra hop de ve o anda yüzüst dönder önce şaşırır belki ağlar , eğer ağlarsa sen gül ki o bunun oyun olduğunu anlasın bunu sürekli hop diyip yap benim oğlumda geç döndü biraz çocuklar zor yapıyo ve her çocuk farklı dene istersen bunu mesela bizde diş yok, el şaplatma yok, seslere farklı tepk verme, farklı ses çıkarma yok. emekliyor ve biryere tutunup ayağa kalkıyor. birde gelişim nöbetleşe olur. bebeğin başka bir alanda gelişmişse bu tarz gelişmelerde yavaşlama ya da durma olabilir.

ben daha ne kadar dayanıcam bilmiyorum 1 saatin içinde 4-5 kez uyanıyo geceleri deli gb oluyorum sinirimi öfkemi kontrol edemiyorum sonrada ağlıyorum başım çatlıyo omzumbelim kopuyo kemiklerimin içi sızlıyo uyumaya savaşmaktan yoruldum hiç atmasak hiç uyumYA ÇALIŞMASAM SANKİ DAHA AZ YORULUCAM KAÇ GÜN KAÇ AY DAHA DAYANILIR Kİ BUNA BİLMİYORUM NEDEN NEDEN DEMEKDEN ÇILDIRICAM YAKINDA NEDEN UYUMAZKİ Bİ COCUK ALTI TEMİZ KARNI TOK NEDEN UYUMAZ DİŞ DESEN DOGDUGUNDAN BERİ BÖYLE REFLÜDEN DESEM ONCA YEMEYE KİMSE UYUYAMAZ ZATEN OFF NABICAM BİLMİYORUM ÇARESİZCE AĞLIYORUMBÜTÜN GECE :KK43:
annenin stresi grginliği psikolojisi bebeğe yansır canım. sen öncelikle iyi olmalısın, sen iyi bir annesin, buna yürekten inanıyorum. sende inan.onunla sürekli uyanıkken oyna , gül, gözlerinin içine bak. o seni çok sevyor annesi ona inan.sadece seni üzdüğünün farkında değil.ama seni seviyor kokunu istiyor yanında olmanı istiyor.

canım sırt üstü yere yatır sağa döndür sola döndür bunu belli bir süre sonra oyun sanır, sonra gülecek, sonra hop de ve o anda yüzüst dönder önce şaşırır belki ağlar , eğer ağlarsa sen gül ki o bunun oyun olduğunu anlasın bunu sürekli hop diyip yap benim oğlumda geç döndü biraz çocuklar zor yapıyo ve her çocuk farklı dene istersen bunu mesela bizde diş yok, el şaplatma yok, seslere farklı tepk verme, farklı ses çıkarma yok. emekliyor ve biryere tutunup ayağa kalkıyor. birde gelişim nöbetleşe olur. bebeğin başka bir alanda gelişmişse bu tarz gelişmelerde yavaşlama ya da durma olabilir.
Cokk tesekkur ederim canim ya cok guzel bilgiler bunlar :) mutlaka yapacagim hatta hemenn :) bizim bir disimiz var yeni cikti el saplatma yok emekleme zaten yok donmede yok ama inaniyorum bu hareketlerden sonra olacak ..otururkende yastk koyuyrum arkasina dusuyor cunku ..oturdugu yerden agliyor anca beni al diye kuzumm

çok daha iyi.ilk iki gün zordu çok.bugünde hiç uyumadı toplamda 1 saat yok.hala uyanık
Canimm oglusun sunnet olmus ...hayirli olsun erkekliginiz :nazar: :) cabucak iyilessin gecmis olsun ...bende bu ay dusunuyordum benim supriz hamilelik ve kurtaj olunca kaldi yoksa eylul sonu diye tarih belirlemistim acaba bundan sonra yapsam nasil olurki soguga gelse bi zarari olurmu giyinik yatabiliyormu canim bebegin

canım uyurken kusmuyoki eskiis gbde şar şar kusmuyo çok nadir yani hoplatırlarsa felan mama koyulaştırıcı iyi geldi ama dayanamıyorum artık herşeyden vazgeçtim ona ruhen zarar veriyorum çok üzülüyorum ama çooooooooooooooooook üzülüyorum o anlarda sakinliği korumak imkansız yatırıyorum beşiğine daha yatak odasına adımımı atıyorum yataga uzanamıyorum vıyyk aglıyo hemde nasıl derin uyutup bıraktıgım halde deliricem bi yol bi çare bulmazsam çıldırıcam sanırım bi güncük uyursa uyumakta saat başı kalkarsa diyorumki gençleştim cocuksuz gbyim diye allahım yardım etsin nasıl doyurcam ben bu kızı bilmiyorum iştahzılık kadar aç bebekte zor herşeyin hayırlısını dilemek lazım sanırım rabbim büyük hastalıkalrdan dermansız detlerden korusun yawrumu çok seviyorum kötü bi anne olmak istemiyorumbeni çok sevsin istiyorum annem gb bi anne olmayayım benim kızım beni çok ama çok sevsin istiyorum :KK43:(( bi yazı okumuş eşim bi kadın annesinden nasıl görürse anneliği öyle bi anne olurmuş öylemi olucak bizde kızımla uzak mı olucaz büyüynce çok üzülüyorum beni çok sevsin ben onu çünkü canımdan daha cok seviyorum nou cok itedim çok agladım onun için :KK43:
Canım böyle düşünme tabi ki seni cok seviyor daha minicikler dertlerini duygularını anlatamıyorlar bu günler elbet geçecek eminim ki sen cok iyi bir annesin azcik daha aabretmemiz lazim sert baksak sesimiz gergin çıksa bile anliyorlar iyice huzursuz oluyorlar daha doğduğu gun dün gibi zaman cok cabuk geçiyor kıymetini bilmek lazım ben hic bir is yapamaz oldum ev aldi başını gidiyor yemek felan hayal zaten sağolsun eaim santiyede yiyor ben de oyle ayakustu onunla bile ugrasamiyorum ucretsiz izin aldim 1yil bu zamanlarda boylw duzensiz dağınık gecsin hic onemli değil sen de uzme kendini annesi sen bu kadar isterken araniz ilerde de hep sıcacık olur bence:KK66:
çok daha iyi.ilk iki gün zordu çok.bugünde hiç uyumadı toplamda 1 saat yok.hala uyanık
Kuzu yaa küçük erkek insallah bir an önce tamamen iyileşir kolay değil kiyamam:KK68:

Canimm oglusun sunnet olmus ...hayirli olsun erkekliginiz :nazar: :) cabucak iyilessin gecmis olsun ...bende bu ay dusunuyordum benim supriz hamilelik ve kurtaj olunca kaldi yoksa eylul sonu diye tarih belirlemistim acaba bundan sonra yapsam nasil olurki soguga gelse bi zarari olurmu giyinik yatabiliyormu canim bebegin
Canım ilk defa yazıyorum sana sanirim bebeğini kaybettin kürtaj oldun geçmiş olsun Allah bir daha yasatmasin inşallah :KK43:

Canım annelere. Hakseverin msji beni bunu yazmaya itti. Bir iç dokus bir rahatlama isteği... Çünkü burası sadece bebeklerimizden bahsettiğimiz yer değil aslında, gelişen sorunlu dünyada bir tutunacak dal, bir terapi... Belki inanmayacaksınız ama ben oğlumu daha yeni yeni gerçekten sevmeye başladım. Pek çoğunuzun şaşırdığını görebiliyorum ;) eveteskiden oğlumu ne zaman sevmeye kalksam bir tuhaflık olurdu, uykum gelirdi yada odadan çıkmak isterdim daraliyordum çünkü. Çok kafama takıyordum kimseye de takdir.ederdiniz ki kolayca.söylenemez çünkü yargısız infaz çok olur bizde. Gece hep kalkardim emzirirdim, altını iki saatte bir alırdım elbiselerini zevkle yıkar kaylatdim ama hep bir tuhaflık vardı esnemekten gözlerim yaşrir , uykum gelirdi. Bazen allah var kauinvalidemin nazarı yada benim nazarim değiyor diye suçlama yapardım. Ama oğlumla aramda hep bir nedenini anlayamadığım soğukluk vardı , beni sevmiyor derdim. Şimdi okula başladım okuldayken bir an bile unutamıyorum, yemek yemezse öleceğimi sanıyorum, bir gülüşü herşeye bedel. Anlafimki mükemmel anne yok ama elinden gelenin en iyisini yapan anneler var. Belki tam anlstamadim yaşadıklarımı( kusum uyanacak emzirmem lazım hızlı davranıyorum da ) ama çok zor bir süreçti benim için oğlumu seviyordum ama mesafeliydik....

Merhaba arkadaşlar ben de uzun zamandır okuyup da yazmayanlardanim :oops: benim de oğlum 3 Şubat dogumlu, 6.5 aylikken sünnet oldu cok da güzel oldu tavsiye ederim. Bugün Sağlık ocağında kan sayimi vardi kani düşük çıktı demir ilacını da düzenli kukkaniyoruz ama bilmiyorum niye böyle :110:

Canım annelere. Hakseverin msji beni bunu yazmaya itti. Bir iç dokus bir rahatlama isteği... Çünkü burası sadece bebeklerimizden bahsettiğimiz yer değil aslında, gelişen sorunlu dünyada bir tutunacak dal, bir terapi... Belki inanmayacaksınız ama ben oğlumu daha yeni yeni gerçekten sevmeye başladım. Pek çoğunuzun şaşırdığını görebiliyorum :KK66: eveteskiden oğlumu ne zaman sevmeye kalksam bir tuhaflık olurdu, uykum gelirdi yada odadan çıkmak isterdim daraliyordum çünkü. Çok kafama takıyordum kimseye de takdir.ederdiniz ki kolayca.söylenemez çünkü yargısız infaz çok olur bizde. Gece hep kalkardim emzirirdim, altını iki saatte bir alırdım elbiselerini zevkle yıkar kaylatdim ama hep bir tuhaflık vardı esnemekten gözlerim yaşrir , uykum gelirdi. Bazen allah var kauinvalidemin nazarı yada benim nazarim değiyor diye suçlama yapardım. Ama oğlumla aramda hep bir nedenini anlayamadığım soğukluk vardı , beni sevmiyor derdim. Şimdi okula başladım okuldayken bir an bile unutamıyorum, yemek yemezse öleceğimi sanıyorum, bir gülüşü herşeye bedel. Anlafimki mükemmel anne yok ama elinden gelenin en iyisini yapan anneler var. Belki tam anlstamadim yaşadıklarımı( kusum uyanacak emzirmem lazım hızlı davranıyorum da ) ama çok zor bir süreçti benim için oğlumu seviyordum ama mesafeliydik....
Canım cok içten yazmışsın o filmlerde ki gibi bir durum yok bence de zaten doğum sonrası cok farkli tüm hayatın bir an da değişiyor cok normal.bu hisler ben de dogumdan sonra bebeğim nasıl dememistim hic sürekli ne zaman burdan gidicem ne zaman bitecek diye sorup durmustum odaya geldikten sonra bakabildim kuzuma hayalimde ku gibi bir doğum sahnesi yasayamadim yani bence de zamanla cok daha iyi oturuyor taslar yerine gun geçtikçe cok daha sıkı bağlanıyoruz Allah eksikliklerini gostermesin 10dk oldu uyuyali özledim simdiden uyansa diye geciyor icimden uyaninca da uyusa diye kafayi yiyorum cok karışık duygular:KK48:

Ben de ilk bebişimi sevemeden büyütmüştüm dünya işlerinden herhalde... Doyur uyut yıka bilirsiniz yemek yap eşyalrın tozunu al yerin tozu v.s her iş birbirini takip ediyordu...Öyleydi ama şimdi yine aynı işler var fakat daha programlıyım nasıl beslenme önemliyse dışarıda hava alması da önemli onu kucaklamam sevgi alışverişi gerekli... Şimdi en çok ona vakit ayırıyorum ilk defa bebek seviyor gibiyim abisi okuldayken öpüyorum öpüyorum kucağımdan indirmiyorum... Acemiliklerim pişmanlıklarım yok değil... Bir de sevgi katlanarak artıyor her geçen gün ona daha da çok bağlanıyorsunuz...

Merhaba arkadaşlar ben de uzun zamandır okuyup da yazmayanlardanim :oops: benim de oğlum 3 Şubat dogumlu, 6.5 aylikken sünnet oldu cok da güzel oldu tavsiye ederim. Bugün Sağlık ocağında kan sayimi vardi kani düşük çıktı demir ilacını da düzenli kukkaniyoruz ama bilmiyorum niye böyle :110:

Benim oğluşum da 3 Şubat doğumlu... Sünnetiniz hayırlı olsun canım...:KK31::KK31::KK31:

Merhaba arkadaşlar ben de uzun zamandır okuyup da yazmayanlardanim :oops: benim de oğlum 3 Şubat dogumlu, 6.5 aylikken
sünnet oldu cok da güzel oldu tavsiye
ederim. Bugün Sağlık ocağında kan
sayimi vardi kani düşük çıktı demir ilacını
da düzenli kukkaniyoruz ama bilmiyorum
niye böyle :110:

Hosgeldinn. Talasemi testi yaptırın 1 haftaya yakın sürüyor çıkması elektroforizi deniyor adına. Benim eşimde var ve genetik olduğu için kızım a gecmis. Onda da degerler düşük çıkar.

Oyyy bu kız niye uyumuyor ya:( günlerdir gece gündüz ayakta emekleyerek evi geziyor bende pesinde. Bide sürekli ağlıyor oda dan çıktığım gibi basıyor yaygarayı sinir sistemim çöktü yeminle

Oyyy bu kız niye uyumuyor ya:KK43: günlerdir gece gündüz ayakta emekleyerek evi geziyor bende pesinde. Bide sürekli ağlıyor oda dan çıktığım gibi basıyor yaygarayı sinir sistemim çöktü yeminle
Az önce yazmıştım simdi uyudu uyansa diye cok icten demisim demek ki uyandı bike paşa bakalim ne zaman uyuyacak tekrar aynen biz de surekli emekleyip evi geziyoruz tutunup kalkiyoruz bu enerji nerden geliyor bilmiyorum ki uyku da yok aslında 1gr bile kilo almamasina ve hic uzamamis olmasina sasmamam gerek azıcık yiyor onu da yakıyor hemen uyusa biraz dursa belki alicak kilo kuzular kosturuyolar peslerinden :)

Az önce yazmıştım simdi uyudu uyansa diye cok icten demisim demek ki uyandı bike paşa bakalim ne zaman uyuyacak tekrar aynen
biz de surekli emekleyip evi geziyoruz
tutunup kalkiyoruz bu enerji nerden
geliyor bilmiyorum ki uyku da yok aslında
1gr bile kilo almamasina ve hic
uzamamis olmasina sasmamam gerek
azıcık yiyor onu da yakıyor hemen uyusa
biraz dursa belki alicak kilo kuzular
kosturuyolar peslerinden :)

45 dakika ugrastim 15 dakika uyudu:) o yorulmuyor benim pertim çıkıyor resmen:( benim büyük kızda cok büyük değil ki 5 yasında daha oda ilgi istiyor yemeği banyosu oyunu ikisinin arasında bin parçaya bölünüyorum. Yinede canları sagolsun demekten başka çaremiz yok maalesef..

Evet canım cok zor seni düşünemiyorum bile iki cocuk ikisi de küçük tek diyebileceğim Allah yardımcın olsun

Back
X