Canim burda galiba ikimiz 27 subat dogum yapmisiz...senin kızında mı 27 şubatta doğru? bende bir ben sona kalmışım diyordum. sevindim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim burda galiba ikimiz 27 subat dogum yapmisiz...senin kızında mı 27 şubatta doğru? bende bir ben sona kalmışım diyordum. sevindim.
Haklısın canım süt fazla çünkü ek gıdayla arası hiç iyi değil,sadece iki öğün ek gıda alıyor gerisi süt...canım bende emirin kini ortalama yazıyorum çünkü değişiyor.
sabah 06:30-07: uyku arası 100 cc süt.
10-10kalkış.
11:00-11:15 kahvaltı. bizim yediklerimizden
13:30-14:00: 120 cc süt.
15:00-15:30 tabakla cicibebe
17:00 100 cc süt
18:30-19:00: akşam yemeğinde çorba, yiyebileceği şeyler.
20:30-21:00: biz yarım kâse muhallebi veya kavanoz maması.
22:30-23:00: 120 cc süt.
birde sabah yine 100 cc süt.
bence süt biraz fazla. bu benim fikrim. emir fazla içmediğindende olabilir.
Canim sana zahmet yaptigin yayla corbasinin tarifini verirmisin...Kızlar erken doğmuştu 2930 gr çoğunuzun doğum tartısından düşüktür benim bebeğim zor geldik bu günlere...
Ben öneride bulunamam fakat kendi yaptığım şeylerden bahsediyim biraz..ben ekmek makarna pilav yedirmem mesela yayla çorbası bol yoğurtlu ve tavuk parçalıdır zaten...Neyse benim yumurta yedirememe hikayem vardı onu da çözdüm peynirli yumurta yapıyorum ona minik kahvaltı bu birde yanına süt yeterli.. yine ekmek yok acıkırsa başka birşey veririm...Ne bulursam ucundan kıyısından veririm nasıl yararlı olabilirim bilemiyorum
Yukarıdaki menü biraz fazla süt içeriyor gibi geldi bana ama başka bişey yemiyorsa yavru onu bilemem![]()
Canim ek gida olarak sut cok geldi iki bardak yeterli emmiyo diye hadi 3 bardak olsun dazla bisey yok eksik kahvalti yumurta kesinlikle yedirmelisin canim peynir kasar ver eline gevelesin salata domatez patatez veriyorum ben yumurtasi ni mutlaka yer rafadan icine ekmek dogruyorumHaksever - jelibon ben de bişey olmaz diye düşünüyorum ama yine de Kafamı kurcalıyor işte,bir süre daha böyle yedirmeye devam edecem.
Kızımın bir günlük yedikleri şöyle
Sabah 9.00 : 100cc süt
10.30-11.00 : 120cc süt ( Sabah uykusu)
Öğlen 1.00-1.30 :yoğurtlu makarna,pilav,sebze ya da ekmek
3.30 : 100 - 120cc süt (Öğlen uykusu)
6.00-6.30 : yine yoğurtlu bir karışım
8.30 : 120cc süt
10.00- 10.30 : 120cc süt (gece uykusu)
Gece bir defa yine 120cc süt içiyor sabah 8.30 da Uyanıyor ve 100cc sütü zorla içiyor acıkmamış oluyor
Görüldüğü üzere bizde kahvaltı öğünü yok bazen masada bizimle birşeyler yer ama çok nadir
Kahvaltı karışımlarını sevmiyor hele sabahları Ağzına kaşığı sürdürmüyor
Eksik yada fazla kısımlarını yazarmısınız kızlar nasıl devam etmeliyim neleri eklemeli yada çıkarmalıyım?
miKayinvaldem yarin geliyomus yardima isim bitti istedin zaman gel dedim sabah gelirim diyo bide pazardan beri maf oldum cocukla(
Esim beni delirtti gece zaten kac gecedir zeynep huzursuz cok uyaniyo bide agliyo dalamadi gunduz temizlik gece o cok yoruldum(
gecen hafta annemdeydik ya ondan onceleride bikac aydir ben zeynebin odasina cekyat actim orda uyudum gel git yoruluyorun hic uyuyamiyorum die esimde salonda yatiyodu. Neyse bi hafta ayridikya ozlemisindir aetik beraber yatalim dedik zeynep zaten besiginde bizde yaninda cekyati acip yatiyoruz gecen gece zaten yoktu 2 gece uyudu yani bizimle aksam 3 e kadar 10 kere uyandi zeynep en son aglamasindada sabir sabir dedim soylendim esim uyandi kalkti oflata poflaya bende wc ye gitmek icin kalkti sandim emzigini versene agzina dedim . Vay efendim o mamami vercekmis te bilmem ne barindi yanlis anladi ki mama ver desem nolur babasi degil misin? Zaten esitmisizde ben esitlik diyomusumda oda cocuk bakmak zorundaymista cocuk agliyo gecenin ucu da ben hic uyumamisim horul hirul uyuyo bide soyleniyo butun sinirim bosaldi bide gitti oteki odaya yatti agladim agladim maf oldum
Zaten geliyo isten bi sever sonra yemek yeriz oturur tvye zaten evde 2/3 saat var ondada zeynebi 2 saat goruyo . Yemegini yediriyorum bakimini yapiyorum 24 saat ikgileniyorum hicbirseyinden haberi yok ben sadece baba sevgisini istiyorum oyna bak ilgilen diye uyariyorum arada(( ¡neymis az zaman varmis evde tv mi izlesin pc mi baksin dinlensin mis sadece cocugunla ilgilen diyorum bende
(( kendimden gectim artik onu eksik birakma cok moralim bozuk onun oturdugu odada oturmucam bile kizimla odasinda oynucam bu kadar ilgisinden sevgisinden fakirini gormedim anamdan babamdan gormeyince sevgi ona muhtacim iste kimseye ezilmiceksin bu hayatta esine bile
((
Cok moralim bozuk uyku sersemi der simdide telefonlarini acmadim gelsin konusmucamda sabah gelmis ise giderken opmeye calisiyo bide sinir oluyorum ve ldugumla kaliyorum( kadin erkek esit diyen tiplerden degilim onune agzina veriyorum herseyi ne evle ne biseyle isi olur dediklerini duyan evi beraber temizliyoruz yemegi veraber yapiyoruz bide ustune cslisiyo cocyk bakiyo sanar ben calisirkende bisey yapmazdi oyle alistirmis anasi 30 yasindan sinrada degistiremrdim lafini sozunu cekiyorum bide burnundan getiricem ama yalvarticam yarin anasida gelcek otursun anasiyka onun gizune bakar muhabbet eder biz kole eve bagli haycan sanki isini yap coca bak gorevini yerine getir sesini hic cikarma konusma!! Hala gevmedi sinirim bogsam rahatlayamam
((
Canim cok tskler ellerine saglik insallah kizimda severek icer.Derhal kısaca tarif vereyim :)
Bir ya da iki parçalı but kullanıyorum ama bizde içiyoruz içine bir soğan atıp haşlarım..Tavukları didmem minik kesip ayırırım soğanı kullanmam atarım..Süzdüğüm kemik parçaları olabilir tavuk suyunda süzer tencereye yeniden koyarım..
Ben arpa şehriye koyuyorum pirinçten daha güzel oluyor neyse pişirip tavuklarını eklerim yani tavuk parçaları,şehriye ve tavuk suyu... 1,5 kilo yoğurdun içine bir tatlı kaşığı un ve bir yumurta sarısını mikserle çırptıktan sonra sıcak çorbadan yavaş yavaş alıp yoğurdu ılıtırım sonra direk tencerede buluştururum... Üzerine nane yakardım ama biraz doğranmış soğanı iyice pembeleştirip nane katarsan lezzet de katlanarak artıyor(bu soğan kısmını k.valdem kayınvaldesinden öğrenmiş bana da lezzet sırrı oldu ama sen daha küçük porsiyon hazırlayabilirin... Buna oğlum dayanamaz ağzını iki kere açar canımın içi...![]()
Ben de bu tarifi hemen yarın deneyeceğim,Kızımın seveceğini düşünüyorum içinde yoğurt var nede olsa...Derhal kısaca tarif vereyim :)
Bir ya da iki parçalı but kullanıyorum ama bizde içiyoruz içine bir soğan atıp haşlarım..Tavukları didmem minik kesip ayırırım soğanı kullanmam atarım..Süzdüğüm kemik parçaları olabilir tavuk suyunda süzer tencereye yeniden koyarım..
Ben arpa şehriye koyuyorum pirinçten daha güzel oluyor neyse pişirip tavuklarını eklerim yani tavuk parçaları,şehriye ve tavuk suyu... 1,5 kilo yoğurdun içine bir tatlı kaşığı un ve bir yumurta sarısını mikserle çırptıktan sonra sıcak çorbadan yavaş yavaş alıp yoğurdu ılıtırım sonra direk tencerede buluştururum... Üzerine nane yakardım ama biraz doğranmış soğanı iyice pembeleştirip nane katarsan lezzet de katlanarak artıyor(bu soğan kısmını k.valdem kayınvaldesinden öğrenmiş bana da lezzet sırrı oldu ama sen daha küçük porsiyon hazırlayabilirin... Buna oğlum dayanamaz ağzını iki kere açar canımın içi...![]()
Maşallah hem küçük Doğdu hem de bir yaşına 12 kiloyla girdi tu tu tuu nazar değmesinKızlar erken doğmuştu 2930 gr çoğunuzun doğum tartısından düşüktür benim bebeğim zor geldik bu günlere...
Ben öneride bulunamam fakat kendi yaptığım şeylerden bahsediyim biraz..ben ekmek makarna pilav yedirmem mesela yayla çorbası bol yoğurtlu ve tavuk parçalıdır zaten...Neyse benim yumurta yedirememe hikayem vardı onu da çözdüm peynirli yumurta yapıyorum ona minik kahvaltı bu birde yanına süt yeterli.. yine ekmek yok acıkırsa başka birşey veririm...Ne bulursam ucundan kıyısından veririm nasıl yararlı olabilirim bilemiyorum
Yukarıdaki menü biraz fazla süt içeriyor gibi geldi bana ama başka bişey yemiyorsa yavru onu bilemem![]()
evriş maaşallah ogluna iştahlı demekki yeni yaşınızda hayırlı olsunKızlar erken doğmuştu 2930 gr çoğunuzun doğum tartısından düşüktür benim bebeğim zor geldik bu günlere...
Canim cok gecmos olsun bidaha hasta olmasin kuzucun kiyamam ya sen yoruldun bunaldin oda korkmustuk cani acimistir ins kisa zamanda toparlarsiniz yemeyince ne mutlu oluyolar nede uyuyolar o yuzdrn hersey mideden geciyo diyolarya dogru. Ins istahi acilirda doyuramiyorum ben bu cocugu diye yazarsin en kisa zamandaiyi akşamlar arkadaşlar çok uzun zamandır giremedim biraz zor günler geçiriyoruz oglumla 2-3 hafta önce gece ateşlendi acile gittik çünkü çıplak tutup ilaç vermeme ragmen 39 dan düşüremedim neyse doktor bogaz intihabı dedi antibiyotik verdi 4 gün ateş düşmedi igneler yapıldı banyolar yaptırdım ilaçlar verdim yok bu arada çoçuk doktoruna hergun gittim geldim enson kandada intihap yüksek 4. günde düşmesse igneye başlicaz dedi neyse düştü tabi bu arada benim zaten muthiş iştahsız olan oglum yemeyide emmeyide bıraktı gece gündüz uyku yok hep hastane doktor git gel kızımın okulu dersi oglum biraz toparladı ama ben kendimi toparlayamadan kızımın okulunda parti ertesi gün karne töreni sonra oglum biraz iyi olunca babanneye gittik sonra anneanneye eve geleli 3-4 gün oldu ama ben hala bitkinim tam yürumeye 1-2 adım atmaya başlayan oglum hastalıkla bitkinlikle bırakmıştı eve geldigimizden beri yürüyor hastalıkla bir huy deyişti birazda gezmelerde uyku yeme düzeni huy deyişti ne kucagımdan iniyor ne susuyor sürekli huysuz sürekli mızmız gerçi eskidende vardıda arttı salı günü konrol yapıldı herşeye bakıldı normal 3 aydır demir eksikligi vardı o yine var demir ilacına devam bu arada benim oglum çok iştahsız ve kilo almıyordu 4 kg dogdu 3 aylıkken 7 kiloydu şubat 18 de 1 yaşına giricek ve sadece 8.500 kilo yani 9 ayda 1.5 kilo doktorda az buldu emmeyide bırakınca özel vitaminli raporlu bir mama kullanmaya başladık uyku hala uyumuyor şu anda ayagımda sallıyorumda öyle yazabiliyorum
Gecmis olsun canim hepimizinki bogazdan yakaliyo ates bu kadarda koruyoruz sakiniyoruz allah beterinden korusun yavrularimiziBugun kizimin atesi vardi dusmedi hastaneye goturduk bogazi halen kizarirlik var..25 gun once yine geceleri atesi yukseliyorduusutmustu o gunden beri kizim bisey yemiyor tamamen ek gidadan kesildi sadece anne sutu icti bu 25 gun icinde kizim 200 gr almis.
ah kıyamam ben sana kuzum. benim eşimde ilk 4,5 ay öyleydi. sonra ne oldu bilmem ama şimdi çok ilgileniyor. sende haklısın. yav ne olucak biraz ilgilensen ocukla. sizlerde akşam işten geliyorsunuz. yoruldunuz ama biz ne yapalım. bütün gün iş güç çocuk bakmak falan.Kayinvaldem yarin geliyomus yardima isim bitti istedin zaman gel dedim sabah gelirim diyo bide pazardan beri maf oldum cocukla(
Esim beni delirtti gece zaten kac gecedir zeynep huzursuz cok uyaniyo bide agliyo dalamadi gunduz temizlik gece o cok yoruldum(
gecen hafta annemdeydik ya ondan onceleride bikac aydir ben zeynebin odasina cekyat actim orda uyudum gel git yoruluyorun hic uyuyamiyorum die esimde salonda yatiyodu. Neyse bi hafta ayridikya ozlemisindir aetik beraber yatalim dedik zeynep zaten besiginde bizde yaninda cekyati acip yatiyoruz gecen gece zaten yoktu 2 gece uyudu yani bizimle aksam 3 e kadar 10 kere uyandi zeynep en son aglamasindada sabir sabir dedim soylendim esim uyandi kalkti oflata poflaya bende wc ye gitmek icin kalkti sandim emzigini versene agzina dedim . Vay efendim o mamami vercekmis te bilmem ne barindi yanlis anladi ki mama ver desem nolur babasi degil misin? Zaten esitmisizde ben esitlik diyomusumda oda cocuk bakmak zorundaymista cocuk agliyo gecenin ucu da ben hic uyumamisim horul hirul uyuyo bide soyleniyo butun sinirim bosaldi bide gitti oteki odaya yatti agladim agladim maf oldum
Zaten geliyo isten bi sever sonra yemek yeriz oturur tvye zaten evde 2/3 saat var ondada zeynebi 2 saat goruyo . Yemegini yediriyorum bakimini yapiyorum 24 saat ikgileniyorum hicbirseyinden haberi yok ben sadece baba sevgisini istiyorum oyna bak ilgilen diye uyariyorum arada(( ¡neymis az zaman varmis evde tv mi izlesin pc mi baksin dinlensin mis sadece cocugunla ilgilen diyorum bende
(( kendimden gectim artik onu eksik birakma cok moralim bozuk onun oturdugu odada oturmucam bile kizimla odasinda oynucam bu kadar ilgisinden sevgisinden fakirini gormedim anamdan babamdan gormeyince sevgi ona muhtacim iste kimseye ezilmiceksin bu hayatta esine bile
((
Cok moralim bozuk uyku sersemi der simdide telefonlarini acmadim gelsin konusmucamda sabah gelmis ise giderken opmeye calisiyo bide sinir oluyorum ve ldugumla kaliyorum( kadin erkek esit diyen tiplerden degilim onune agzina veriyorum herseyi ne evle ne biseyle isi olur dediklerini duyan evi beraber temizliyoruz yemegi veraber yapiyoruz bide ustune cslisiyo cocyk bakiyo sanar ben calisirkende bisey yapmazdi oyle alistirmis anasi 30 yasindan sinrada degistiremrdim lafini sozunu cekiyorum bide burnundan getiricem ama yalvarticam yarin anasida gelcek otursun anasiyka onun gizune bakar muhabbet eder biz kole eve bagli haycan sanki isini yap coca bak gorevini yerine getir sesini hic cikarma konusma!! Hala gevmedi sinirim bogsam rahatlayamam
((
eçmiş olsun anım. şuan kaç kilo canım?Bugun kizimin atesi vardi dusmedi hastaneye goturduk bogazi halen kizarirlik var..25 gun once yine geceleri atesi yukseliyorduusutmustu o gunden beri kizim bisey yemiyor tamamen ek gidadan kesildi sadece anne sutu icti bu 25 gun icinde kizim 200 gr almis.